Kızlar ben geçen hafta uyku eğitimi seminerine gittim. Öğrendiğim bazı şeyleri yazmak istiyorum bu konuda hepimiz dertliyiz gibi duruyor.
Birincisi 5.aydan önce katı katıya uyku eğitimi önermiyor. 5. Ayda gaz kolik vs. problemler geçince başlayın diyor. Bebekler akşam 8de en geç 9da uyumalıymış. Uyku rutini oluşturun, yani odasına geçirin, ufak bir masaj yapın müzik açın ninni söyleyin diyor. Bunu her gün yapın ki uykuya geçtiğini anlasın diyor. Gece ve gündüz karanlık odada uyumalıymış, büyüme hormonu salgılanması için. Sabah en geç 8de kalkacakmış yoksa gündüz uykusundan çalarmış. Günde 2-3 parça halinde uyuyabilirmiş. Gündüz uykusu 2saati geçerse uyandırın diyor. Şimdilik 5.ayına kadar yapabileceğimiz şey sallamamak, emdikten sonra memede tutmamak. Memede uyusa bile yatağına koyduğunda bi gözünü açıp yatağına yattığını görsün diyor. Aklıma gelenler bunlar şimdilik

bir de çocuğun uyku sinyallerini anlamamız kaçırmamamız gerekiyor. Gözlerini kaşıması saçlarını ellemesi vs. gibi. Bunları görünce alıp odasına gitmeliymişiz. Uyku eğitimi en fazla 15gün sürer diyor. 15gün biraz ağlamalarına dayanıp sonra bebe mutlu biz mutlu. 3tane metod var dedi. Ferber metodu, sandalye metodu ve tracey metodu. Google’dan bunları araştırıp daha iyi anlayabilirsiniz.