2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    286
Ben bugün hemşireye sordum diyor ki gece emzir. Gülsem mı ağlasam mı bilemedim canım valla. Hiç aklıma gelmedi sanki benim bu mükemmel fikir. Dedim o en kolayı ben neler denedim. Bisey bildigini sanıyor deliricem zaten bunun stresinden.
Ay aynısını banada dediler ağzını açmıyor ki emzireyim dedim e aç diyor acınca ağzını kitliyoe emme refleksi yapmıyor ki bizim ki kirlenmediginde de ağzında tutuyor öyle
Millete göre her şey kolay zaten
 
kızlar özellikle kedi besleyen annelerimiz. biz eve kedi alacağız ama ben korkuyorum accuk. oğlum bazen dengesiz davranabilir mi. hayvana zarar verirmi. kedi çocuklara zarar verirmi. ona ait bir köşe vs olmalımı. tatile gidince komşular ilgilenince problem yaşarllarmı yada yolculukta nasıl olurlar vs vs. ben çok müptelası değilim aslında kedini. dokunamam. hani çok zayıf yeni doğmuş bebeğe dokunamazsınız ya. onun gibi. ama evde bize arkadaşlık etsin çocuklarda hayvan sevgisi olsun istiyorum.evim bahçeli olaydı alırdım bir köpek ama apartman işte. kedili yaşamı anlatın bana. :)

yapma yaa. bak bunu söylediğin iyi oldu. oğlum biraz önyargılıdır zaten bide öyle olunca hiç yaklaşmaz. yolculukta nasıl olurlar peki. evde nekadar yalnız kalabilirler. mesela ben işe geldiğimde kalabilir mi tek başına birine mi emanet etmeliyim

uzun yola dayanamazlar ozaman değilmi. mola versem molalarda salsam dışarı geri çağırdığımda gelirmi
Bence çok doğru bir karar hayvanla buyumeleri süper olur ben mesela hayvakla büyüdüm erken yürüdüm erken konuştum hoş bi nok olamadık ama :) en azından uğraşmazsın taklit etmeye başlar hayvan sevgisi olur vicdan duygusu gelişir
Yalnız kedi çok küçük olursa mincirirken bsy olabilir sev hoplat derken bagiesak düğümlenmeli olabilir
Yetişkin uysal bi kedi sahiplenebilirsin
Kediler bsy yapmaz tırnaklama vs zaten seninkiler bsy yapacaksa kaçar sevdirmez ha tırnaklarsa da seninkiler bi daha o davranışı yapamaz :D akıllanırlar aslında küçük çocuk olunca çocuğu kedkden değilde kediyi çocuklardan korumak daha mantıklıdır cunku hiçbir canlı cani yanmazsa huzursuz olmazsa tırnaklamaz kopek de ısırmaz kus da gagalamaz ördekte ısırmaz gibi
Uzun yola sık sık çıkamaz ama sedaped diye doğal bi jel var az ondan veriyorsun sersemleyip uyuyor onun haricinde tasma alıp ciakartiesin kediler kopek gibi gelmez bu kusun peşine gider geleniz ya da bi anda kus pesine koşar pat araba cartpti hayatının travması o yüzden kedi de kopekte tasmasız gezildieilmemeli kapalı alan olmadıkça
Evde yalnız kalır ama kısıtlama yoksa odada her yer acık olacak mutfak kapalı olsun oraya in çık yapmasın ama bir odada balkonda vs kalacaksa hiç alma sevmezler
Kopek daha zor emin ol sabah cisi akşam cisi bir yere gidersin cise çıkması icin eve erken dönersin bir yerde kalamazsın vs
Ya da onu cise çıkarır öyle gidersin onun zorluğu var
İkisi de ilgi bekler her canlı gibi
Maması kumu suyu temiz olsun aksama kadsr durur
Banyo yaptırılmaz kendilerini temizlerler çamur vs oluesa yıkarsın
Yıkamak tuylerini döker ve sevmezler geneli
Bende cins ye var tekir de sarmanda
Bence en akıllı kesiler tekir gri tekir kedim
Vardı hem uysal hem çok akıllıydı
Sarmallarda uysal ama o biraz kedinin karayeliyle alakalı
Dışarı salmanı tavsiye etmem ne kadar asisi iç paraziti yapılsa da salya va bsy bulaşabilir ki dışarısı tehlikeli dediğim gibi araba çarpa bilir kızana gelir kız pesine gider kopek bogar çocuklar icin bir anda yok olması çok büyük travma yaratabilir
Ayrıca ayı gelince kisirlastirmabi öneririm işaretleme yapar erkek kediler iser sağa sola yıka yıka koku gezmez dişilerin de çenesine vurur her 2 aya bir azgin sesiyle uyutmaz :D
Dışarı çıkan kedi de biraz hircin olur dışarı çıkmak ister ciftlesmek ister o yüzden çocuklara hircin davranabilir başka soracağın olursa KuZum cevaplarım
Bu arada 1 değil her zaman 2 kedi makbuldür :)
 
Dayanir hicbirsey olmaz. Cybex serona 360 aldim ben yatis pozisyonu var. Britax romerlerde iyi. Adac testini gecmis olmasina dikkat et en onemlisi o. 2018 uretim olmali ona dikkat et.
Evet canim bu dediklerin önemli yatis pozisyonu mutlaka olmali zaten. Bu markalar her magazada bulunuyor mu peko
 
2ay 27gunluk olduk bugun.carsamba saglik ocagina gidemiyecez diye bugunden gittik 3aylik kontrole.benim yavru 5.600olmus.3kilo dogduk her ay 1 aldik ama bu ay 600 almis.ve guya mamayla beslenen cocuk.mamasinida iyi kotu iciyodu niye az aldi boyle.ordaki hemsirede evet az dedi.boyumuzda kisa bizim ya.58cm.
 
Ay aynısını banada dediler ağzını açmıyor ki emzireyim dedim e aç diyor acınca ağzını kitliyoe emme refleksi yapmıyor ki bizim ki kirlenmediginde de ağzında tutuyor öyle
Millete göre her şey kolay zaten
Bizimde 10 gün çok az emmişti 90 gr almıştı bana da doktorun dediği oydu sen bol bol emzir. En son sinirlendim artık emse zaten bu durumda olmaz cocuk ağzını açmıyo yutmuyo memeyi ağzına versem ne. Sonra tıktım biberonu ağzına iştahı düzeldi şükür :)
 
Kuzummm ben suruyorum ama gecmıyo devqmlı oluyor oarası hava almadıgı için. Dıkkat edersen süresürekli ıslak ve nemlıdır. Arada kuruluyom arada zeytınyagı ve pişik kremı suruyorum.
Evet tatlim ho islak kaliyo orasi doktora resm attim ho kuru tut ve bebe purdasi sur demis bebe pudrasi ne ki acaba
 
F515A122-845D-4FF8-9DA7-04C6F9CEC481.webp
Merhaba teyzeleri :KK200:
 
Kızlar benim oğlan hiç kucaktan inmiyo acaba nasıl dönecek emeklicek dün yüzüstü yatırıyım dedim çıldırdı. Sırt üstü yatırıyorum top gibi olup başlıyo ağlamaya. Benim bebenin motoru nasıl gelişcek acep :işsiz:
 
Ha bide mamayı 100 cc ye indirdik 3 aylık kontrolünde kilo alımına bakcam eğer azda azcık artırcam bakalım ben doktora sormadan kendim yapıyorum bu ayarlamaları :)
 
2ay 27gunluk olduk bugun.carsamba saglik ocagina gidemiyecez diye bugunden gittik 3aylik kontrole.benim yavru 5.600olmus.3kilo dogduk her ay 1 aldik ama bu ay 600 almis.ve guya mamayla beslenen cocuk.mamasinida iyi kotu iciyodu niye az aldi boyle.ordaki hemsirede evet az dedi.boyumuzda kisa bizim ya.58cm.


Canım bizim dr 3.ayında amacımız 700gr alması dedi. Her ay 1kilo almayacak yani. Benimki de 3aylık olacak 5kilo civarı. 3255grdoğmuştu.




Merhabaaaa:halay: maşallah adam olmuş annesi:KK37:

Kızlar benim oğlan hiç kucaktan inmiyo acaba nasıl dönecek emeklicek dün yüzüstü yatırıyım dedim çıldırdı. Sırt üstü yatırıyorum top gibi olup başlıyo ağlamaya. Benim bebenin motoru nasıl gelişcek acep :işsiz:

Valla ağlasa da koy canım. Benim yeğenim de ağlıyordu kucakta durdu hep ve dönemedi. Kilosu da çoğaldı. Emeklemeden yürüdü. Şimdi 17 aylık yürüyor ama yürürken düşerse kendi kalkamıyor. Yani ağlasa da bırak debelensin. Benimki de yüzüstü sevmiyor ama bırakıyorum.
 
kızlar selam:KK15: önce bebekti:anne: sonra işe başladım derken çok fazla giremiyorum ama aklım burda arada girip okuyup çıkıyorum yazmaya fırsatım olmuyor takipteyim arada yani.sorularıma gelince 3.ayda yapılan özel rota aşısını yaptırdınızmı? önce 3 aylık kontrolde sağlık ocağı sordu zorunlular harici yaptırmak istemiyorum dedim.Ama doktor kontrolümüzde çocuk uzmanıda tavsiye ederim zehirli ishal için yapılan bir önlem yaz aylarında ishal salgınları çok olur dedi kafamı karıştırdı.Memorial hastanesinde çok başarılı bir çocuk doktoru var ona yazdım instagramdan oda sağolsun cevapladı kesinlikle yaptırın diye kafam iyice karıştı.:eek:bu arada adet olan varmı meleğim 3,5 aylık ve kanamam var 2 gündür galiba adet oldum.Çok fazla ve yoğun olduğundan adetmi bilemiyorum çünkü hiç öyle olmazdım üstüme başıma çıkıyor o derece :oha: benim gibi olan varmı ?
 
Canım bizim dr 3.ayında amacımız 700gr alması dedi. Her ay 1kilo almayacak yani. Benimki de 3aylık olacak 5kilo civarı. 3255grdoğmuştu.





Merhabaaaa:halay: maşallah adam olmuş annesi:KK37:



Valla ağlasa da koy canım. Benim yeğenim de ağlıyordu kucakta durdu hep ve dönemedi. Kilosu da çoğaldı. Emeklemeden yürüdü. Şimdi 17 aylık yürüyor ama yürürken düşerse kendi kalkamıyor. Yani ağlasa da bırak debelensin. Benimki de yüzüstü sevmiyor ama bırakıyorum.
Nefea borusu sorunlu ya zaten hırıltılı zor nefes alıyo bide yüzüstü koyunca yunuluyo kıpkırmızı oluyo felan kıyamıyorum. Ama dur yavaştan alışsın günlük azar azar koyuyum artık
 
Back
X