2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
O kadar kilo konusuna takmayacağım dedim dedim şimdi en çok ben takıyorum. 4 aylık kontrolde kızım 4900 gr 58 cm çıktı. Doğum kgsunu ikiye katladı, e genetik olarak da minyon olması doğal da yine de kilo alsın isteyen annelerden oldum sanırım. Doktorumuz hee şey yolunda kilo alımı iyi diyor ama düşük persentilde işte ..

Canım bizim dr 3.ayında amacımız 700gr alması dedi. Her ay 1kilo almayacak yani. Benimki de 3aylık olacak 5kilo civarı. 3255grdoğmuştu.

Merhabaaaa:halay: maşallah adam olmuş annesi:KK37:

Valla ağlasa da koy canım. Benim yeğenim de ağlıyordu kucakta durdu hep ve dönemedi. Kilosu da çoğaldı. Emeklemeden yürüdü. Şimdi 17 aylık yürüyor ama yürürken düşerse kendi kalkamıyor. Yani ağlasa da bırak debelensin. Benimki de yüzüstü sevmiyor ama bırakıyorum.
Evet canm ne cabuk geçmiş zamn ne zamn dogurucaz diye diye kucagmizada aldik buyudulerde

Cnm kilosu az değilki 25 persantilde. Bu ay aldığı kilo mu az acaba neden öyle dediki
Ben sordum mamaya gerek var mı diye ben istemiyorum ama herkes zayıf diyor dedim huzursuzluğu olmadığı için gerek yok dedi böyle devam edin dedi 25 prrsentil iyi mi 50 filn olmalı diye düşünüyordum ben

Kilosu az değil ki hem boyu da çok iyi boşuna dert etme dicem ama hepimiz ediyoruz yine de söyliyeyim dert etme bu ay boyu uzamış bir sonraki ay kilosu artar.
Ya doktor zayıf ama o kadar da düşük değil kilosu dedi..Aynen canım etmeyeceğim diyorum ama bir de benim bebişin kuzenleri tosun baba tarafından bu bize çekmiş bize normal geliyor ama kv lere çok tuhaf ggeliyor

Biz 5530 idik doktor gayet iyi dedi bize 3 ay 10 günlüktük bence sizin doktor biraz abartıyor mu ne
Bizde 108 günlüktük bugün ama erkek bebek farklı oluyor sanırım biraz daha ağır olmalı zaten doktor çok bir şey demedi ortalamanın altında ama o kadarda zayıf değil dedi ben sordum mamaya gerek var mı diye :KK17: o da şimdilik uok gelecek ay bakarız huzursuzluğu yoksa sorun yoktur dedi

Herkes eşten konuşmuş kızdan çok yorulduğum icin hep kız yatınca yatıyorum Esinle karşılıklı yemek yiyemiyoruz bi o bakıyor ben yiyorum bi ben bakıyorum bi o cubku hanımefendi durmuyor uyuduğunda bende uyuyorum paylaşımımız kalmadı resmen her akşam sarılıp öpüp iyi geceler diyoruz birbirinize ben yatıyorum o maç va izleyip geç yatıyor hiçbir paylaşımımız kalmadi sohbet bile edemiyoruz cunku ayakta olduğum zaman sağma yapıyorum ya da ikimizde telefona dalıyoruz
Oruç tutuyor sahur hazırlayamıyorum sen kalkma diyor zaten ama benjm içim el vermiyor yeri geliyor iftarı annesinde yapıp geliyor arkadasım geldi sen arkadaşınla kaç zamandır görüşmüyorsun ben annende yaparım iftarı dedi 4 gün orda yaptı iyilikleri altında eziliyorum sanki onun haricinde bazen en ufak bsye sesimiz yukseliyir bugün ben bsy diyorum tersledim saniyor o an gergin oluyorum cunku oda sinirleniyor geçen üstünü çıkarıp koltuğa fırlattı of ya sabır diye git gide geriliyoruz sanki fırtına öncesi sessizlik mutluluk oyunu oynuyormuşuz gibiyiz sanki etliye sütlüye karışmadan ikimiz bi ayrı takılır olduk ve bu beni cok uzuyor ama onun haricinde birbirimize hep sarılarak vs uyuyoruz onlarda sıkıntı YÖK çok şükür
Duzene girecek mi bilmiyorum yoksa çocuk bizim evliliğimizi bitirdi mi korkuyorum cunku senelerdir hep birlikte bsyler yapmışızdır boş vaktimiz olmaz pazar günleri bile oglen uyuyacaksak beraber uyurduk şimdi hiçbiri kalmadı ne eski paylaşım ne eski duzen
Bugün mesela ipek erken kalkti adam oruç kaldırmadım kıza banyo yaltirdim oynadim vs eşim kalkti benim pilim bitti ona devrettim
Beraber yine bsy yapamadık nasıl olacak bu durumlar kızlar 2. Bebesi olanlar düzelir mi ilerde dersiniz
Eğer bebeğiniz güzel düzene sahip ise sizinde yaşantıniz düzelecek

Su an buyuk oglum 9da yatiyo.ediz 7bucuk gobi yatiyo.12ye kadar yatmiyorum.beraber vakit gecirelim diye.2mizde film izlemeyi cok severiz.2gunde 1oturup film izliyoruz nerdeyse.ramazandan dolayi su an pek bisey yapamiyoruz.2mizde pert oluyoruz resmen.
Ediz in uyku düzeni nasıl gündüzleri kaç kere uyuyur ne kadar ? Bir de nasil uyutuyorsun

kızlar selam:KK15: önce bebekti:anne: sonra işe başladım derken çok fazla giremiyorum ama aklım burda arada girip okuyup çıkıyorum yazmaya fırsatım olmuyor takipteyim arada yani.sorularıma gelince 3.ayda yapılan özel rota aşısını yaptırdınızmı? önce 3 aylık kontrolde sağlık ocağı sordu zorunlular harici yaptırmak istemiyorum dedim.Ama doktor kontrolümüzde çocuk uzmanıda tavsiye ederim zehirli ishal için yapılan bir önlem yaz aylarında ishal salgınları çok olur dedi kafamı karıştırdı.Memorial hastanesinde çok başarılı bir çocuk doktoru var ona yazdım instagramdan oda sağolsun cevapladı kesinlikle yaptırın diye kafam iyice karıştı.:eek:bu arada adet olan varmı meleğim 3,5 aylık ve kanamam var 2 gündür galiba adet oldum.Çok fazla ve yoğun olduğundan adetmi bilemiyorum çünkü hiç öyle olmazdım üstüme başıma çıkıyor o derece :oha: benim gibi olan varmı ?
Oğlum 4 aylık ben de yeni oldum ve dediğin gibi öncesine göre yoğun geliyor. Normaldir bence.

KIzlar günaydın bugğn doktora geldik bebeğim 3 bucuk aylık 65 cm kilosu 5800 çıktı boyu gayet iyi dedi doktor tr ortalamasının baya üstünde dedi Ama kilosu az dedi yine de mamaya başlamayalım şimdilik sadece emzir huzursuzluğu filan yok çünkü huzursuzluk olursa duruma göre bakarız dedi neden böyle bu çocuk anlamıyorum o kadr da emiyor
Bı tane de bende var içiyor emiyor ama kilo almıyor kusmanin da etkisi tabi bizde

Günaydın kizlar bebegimin boynu pişik degilde pişik olucak gibi kip kirmizi olmus ne yapabilirim bilgisi olan varmi pişik önleyici bephantrol krem bar onu sursem olurmu acaba
Eger sıcaktan ise yıka devamli kustugunfa boynunun altına gitmesine izin verme takip et ama devam ederse kortizonlu krem gerekebilir Dr tavsiyesi ile tabi ...travazol kullanmıştım ben hemen fayda etmişti ama bizimki alarjik bir olay olduğu için nuksetmiati

Ben sordum mamaya gerek var mı diye ben istemiyorum ama herkes zayıf diyor dedim huzursuzluğu olmadığı için gerek yok dedi böyle devam edin dedi 25 prrsentil iyi mi 50 filn olmalı diye düşünüyordum ben
Tabi anne yüreği 50 ve üzeri olsun istiyor. Ama kızım ilk aylar 10 daydı sonra 3 e düştü. Şimdi 5 buçuk yasında hala 3 de gidiyor. Oğlum 50 persantilde bana iyi geliypr. ama demiştim ya kardeşimin bebiş tombiş üst sınırında üstünde:) onun yanında küçük kalıyor. Aylık aldığı kiloya bakmak lazım daha çok

2ay 27gunluk olduk bugun.carsamba saglik ocagina gidemiyecez diye bugunden gittik 3aylik kontrole.benim yavru 5.600olmus.3kilo dogduk her ay 1 aldik ama bu ay 600 almis.ve guya mamayla beslenen cocuk.mamasinida iyi kotu iciyodu niye az aldi boyle.ordaki hemsirede evet az dedi.boyumuzda kisa bizim ya.58cm.
Bu 3. Ayda bu bebeklere bisi oldu !!! Kilo alımları genelde az oldu

Tabi anne yüreği 50 ve üzeri olsun istiyor. Ama kızım ilk aylar 10 daydı sonra 3 e düştü. Şimdi 5 buçuk yasında hala 3 de gidiyor. Oğlum 50 persantilde bana iyi geliypr. ama demiştim ya kardeşimin bebiş tombiş üst sınırında üstünde:) onun yanında küçük kalıyor. Aylık aldığı kiloya bakmak lazım daha çok

Benim kızım da şimdi 3 te gidiyor. Persentili epey düşük ama görünürde zayıf değil ya, ama düzenli gelişim gösterdiği için biraz rahatlıyorım açıkçası

Back
X