2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
kızlar selam:KK15: önce bebekti:anne: sonra işe başladım derken çok fazla giremiyorum ama aklım burda arada girip okuyup çıkıyorum yazmaya fırsatım olmuyor takipteyim arada yani.sorularıma gelince 3.ayda yapılan özel rota aşısını yaptırdınızmı? önce 3 aylık kontrolde sağlık ocağı sordu zorunlular harici yaptırmak istemiyorum dedim.Ama doktor kontrolümüzde çocuk uzmanıda tavsiye ederim zehirli ishal için yapılan bir önlem yaz aylarında ishal salgınları çok olur dedi kafamı karıştırdı.Memorial hastanesinde çok başarılı bir çocuk doktoru var ona yazdım instagramdan oda sağolsun cevapladı kesinlikle yaptırın diye kafam iyice karıştı.:eek:bu arada adet olan varmı meleğim 3,5 aylık ve kanamam var 2 gündür galiba adet oldum.Çok fazla ve yoğun olduğundan adetmi bilemiyorum çünkü hiç öyle olmazdım üstüme başıma çıkıyor o derece :oha: benim gibi olan varmı ?
Rotayi mutlaka yaptirman lazim. Daha bugun @gsm_lee yazdi rota asisi olmadigi icin hastanelik olmus arkadasi. Ayni sekilde benimde tanidigim var cook uzun sure hastanede yattilar rota kaptigi icin. Ozellikle bizim bebekler cok ufak cok tehlikeli.

Eger sıcaktan ise yıka devamli kustugunfa boynunun altına gitmesine izin verme takip et ama devam ederse kortizonlu krem gerekebilir Dr tavsiyesi ile tabi ...travazol kullanmıştım ben hemen fayda etmişti ama bizimki alarjik bir olay olduğu için nuksetmiati
Yikiyorum ama hep islak kaliyo orasi daha once yoktu bugun oldu yada bugun farkettim

2ay 27gunluk olduk bugun.carsamba saglik ocagina gidemiyecez diye bugunden gittik 3aylik kontrole.benim yavru 5.600olmus.3kilo dogduk her ay 1 aldik ama bu ay 600 almis.ve guya mamayla beslenen cocuk.mamasinida iyi kotu iciyodu niye az aldi boyle.ordaki hemsirede evet az dedi.boyumuzda kisa bizim ya.58cm.
Canim o işler hiç belli olmuyor ben artik hesap yapmama karari aldim çok ciddi bir durum olmadıkça. Gecen ay bizim minik 2 ay kontrolünde 64 cm cikti ooooooo bu cocuk 5 aylık bebeler kadar uzun şimdiden dedik. 3 ay kontrolünde 65 cm çıktı 1 cm uzamış:D o dengeler sen kafana takma her ay kilo ve boy orantılı ilerlemiyor

Bı tane de bende var içiyor emiyor ama kilo almıyor kusmanin da etkisi tabi bizde
Biz de kusma yok ama daha emerken altına yapıyor 3.kez yaptı bugün
O kadar kilo konusuna takmayacağım dedim dedim şimdi en çok ben takıyorum. 4 aylık kontrolde kızım 4900 gr 58 cm çıktı. Doğum kgsunu ikiye katladı, e genetik olarak da minyon olması doğal da yine de kilo alsın isteyen annelerden oldum sanırım. Doktorumuz hee şey yolunda kilo alımı iyi diyor ama düşük persentilde işte ..
valla canım bende tkıyorum ama sonra buraya girip yazınca sağolsun kızlar çok rahatlatıyorlar amaan diyorum unuturyorum sadece tartıldığımız gün takıyorum geçiyor sonra sağlıklı olsunlarda tabiki çok zayıf olmasın diyoruz ana yüreği orta karar olsun fazlasında gözümüz yok ama benimkide zayıf yapılrı böyle

3FEDD512-43A4-458A-A0BF-841468EB6637.webp
Nefea borusu sorunlu ya zaten hırıltılı zor nefes alıyo bide yüzüstü koyunca yunuluyo kıpkırmızı oluyo felan kıyamıyorum. Ama dur yavaştan alışsın günlük azar azar koyuyum artık

Canım yüzüstü ince bir yastık koyarak koy. Yukardaki gibi yani. Daha rahat olur. Bizim kız da sevmiyor bende böyle yapıyorum.

O kadar kilo konusuna takmayacağım dedim dedim şimdi en çok ben takıyorum. 4 aylık kontrolde kızım 4900 gr 58 cm çıktı. Doğum kgsunu ikiye katladı, e genetik olarak da minyon olması doğal da yine de kilo alsın isteyen annelerden oldum sanırım. Doktorumuz hee şey yolunda kilo alımı iyi diyor ama düşük persentilde işte ..

Bende hamilelikte 3kilo doğsun normal doğum yaparım kolay olur filan dedim durdum 3255 gr doğdu. İlk aylarında da eksik aldı hep. Şimdi kiloya bende takılmaya başladım.

Ediz in uyku düzeni nasıl gündüzleri kaç kere uyuyur ne kadar ? Bir de nasil uyutuyorsun
Ediz aksam 7bucukta yatar gece 3-4gibi mamaya kalkar.gunde 1sefer kaka yapar.o kakayi da o saate getiriyo.ee bizim is uzuyo.tekrardan yatmasi 1saati buluyo.6-6bucuk belki 7 uyanis saati.uyandiktan 1bucuk saat sonra tekrar yatar.1saat oyle yatar.ogleden once bazen 1-1bucuk saatlik bir uykusu daha var.bi de ogleden sonra bir o kadar yatar.ama bi sikintisi yoksa.gazimiz hala devam ediyo bizim.yuz ustu yatirarak pis pisliyarak uyuyo.kendisi de yardim ediyo uyurken.emekleme pozisyonu alip poposunu ileri geri hareket ettiriyo.:emir_bebek:

kızlar selam:KK15: önce bebekti:anne: sonra işe başladım derken çok fazla giremiyorum ama aklım burda arada girip okuyup çıkıyorum yazmaya fırsatım olmuyor takipteyim arada yani.sorularıma gelince 3.ayda yapılan özel rota aşısını yaptırdınızmı? önce 3 aylık kontrolde sağlık ocağı sordu zorunlular harici yaptırmak istemiyorum dedim.Ama doktor kontrolümüzde çocuk uzmanıda tavsiye ederim zehirli ishal için yapılan bir önlem yaz aylarında ishal salgınları çok olur dedi kafamı karıştırdı.Memorial hastanesinde çok başarılı bir çocuk doktoru var ona yazdım instagramdan oda sağolsun cevapladı kesinlikle yaptırın diye kafam iyice karıştı.:eek:bu arada adet olan varmı meleğim 3,5 aylık ve kanamam var 2 gündür galiba adet oldum.Çok fazla ve yoğun olduğundan adetmi bilemiyorum çünkü hiç öyle olmazdım üstüme başıma çıkıyor o derece :oha: benim gibi olan varmı ?
Biz yaptırdık kızıma da yaptirmistm

Eki Görüntüle 2148645

Canım yüzüstü ince bir yastık koyarak koy. Yukardaki gibi yani. Daha rahat olur. Bizim kız da sevmiyor bende böyle yapıyorum.

Bende hamilelikte 3kilo doğsun normal doğum yaparım kolay olur filan dedim durdum 3255 gr doğdu. İlk aylarında da eksik aldı hep. Şimdi kiloya bende takılmaya başladım.
Burdan yazdığımi hatırlıyorum kızlar bebeler karnınızda dursun ne kadar durursa kilosu iyi olur ve o kiloları burda arayacaz diye :) sağlikli olsunlar kilosu yerinde olsunlar boyları iyi olsun motor gelişimleri iyi olsun .. emsinler uyusinlar önce "baba" desinler sonra zaten hep anne diyecekler :) çok şey istemiyoruz demi:)

Yok be regl olmayi sagliyormus ustelik sutte arttiriyormus ya :)
Canim Ben hamile kalmak icin çalışırken :) tohumuyla uğraşmak zor gelmişti netteki olumlu yorumlara dayanarak mecitefendinin cam sisede satılan hayıt suyunu alıp içmiştim sabah akşam çeyrek su bardağı ile içme suyu karıştırıp galiba

Eki Görüntüle 2148645

Tamam canım bide bunu deneyim inşallah sever bizimkide

Tabi anne yüreği 50 ve üzeri olsun istiyor. Ama kızım ilk aylar 10 daydı sonra 3 e düştü. Şimdi 5 buçuk yasında hala 3 de gidiyor. Oğlum 50 persantilde bana iyi geliypr. ama demiştim ya kardeşimin bebiş tombiş üst sınırında üstünde:) onun yanında küçük kalıyor. Aylık aldığı kiloya bakmak lazım daha çok
Hı anladım canım tabi gelişme göstermesi önemli olan ve sağlıklı olmaları baktım şimdi 3 ün altına düşmemeliymiş sanırım

Back
X