2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Kızlar günaydın size bi sorum olacak şimdi benim kız 3/4 bazen 6 saatte bir emiyor gündüz bile olsa birkaç gündür gece emdikten 1 1.5 2 saat sonra mızırdaniyor bende emzik veriyorum öyle bi saat geçiyor ağlıyor emziriyorum

Acaba yanlış mi yapıyorum
Mizirdandiginda alıp emzirmeyi denedim iki çekip bıraktı hem de emme arası çok kısa olduğu için gaz yapıp rahatsız etti
Aç mi bırakıyorum acaba çocuğu diye korktum

Bi de kızlar benim kızın uyku penceresini takıp ediyorum 1.5 2 saate uykusu gelip esniyor esner esnemez uyutmaya çalışıyorum gece uykusuna emerek geçiyor onda hiç ağlamıyor ama diğer uykular da uydururken ağlayarak mızmızlanarak geçiyor nedendir bileniniz var mj

Kizzlar bu arada mercimek efsuna en cok gaz yapan seylerdendi. Dun mercimek koftesi yedim dokunmadı. Sanirim soyle bir sey var. Mercimek corbasi yaparken suyu kaynayinca dokmuyoruz ama koftede ilk suyu gidiyor ya o zaman gaz yapmiyor. Sonraki corbada ilk suyunu haslayinca dokup oyle deneyeceğim. Gerci vitamin filan eksilecek ama napalim.
ben nohutu falada öyle yapıyorum asla ilk suyunu kullanmam gazdan geçilmiyor yoksa. mercimeği bilmiyorum rengi falan değişiyorya nasıl olur.
Bi de kızlar benim kızın uyku penceresini takıp ediyorum 1.5 2 saate uykusu gelip esniyor esner esnemez uyutmaya çalışıyorum gece uykusuna emerek geçiyor onda hiç ağlamıyor ama diğer uykular da uydururken ağlayarak mızmızlanarak geçiyor nedendir bileniniz var mj
bizim kızın kucağımda emmesi için iyice sersemlemiş uykya geçmeye başlamış olması gerek. gündüz kıyamet kopuyor o uykuya geçme esnasında. ama gece çok şükür daha olmadı. aşıdan sonra nolur bilemem genelde aşıdan sonra düzen değişmiş milletin korkuyorum :))

Gece ve gunduz uykuya gecisleri farkli oluyor. Gunduz aydinlik ve cevreyi gordugu icin uykuya gecis bizde de zorlaniyor. Gunduz tum perdeleri kapatip isik gormeyecegi bi noktada kucagimda hafif salliyorum, gozler kapanir kapanmaz yataga koyup pispis yapiyorum ki asil uykuya yatakta gecsin diye

Kızlar günaydın size bi sorum olacak şimdi benim kız 3/4 bazen 6 saatte bir emiyor gündüz bile olsa birkaç gündür gece emdikten 1 1.5 2 saat sonra mızırdaniyor bende emzik veriyorum öyle bi saat geçiyor ağlıyor emziriyorum

Acaba yanlış mi yapıyorum
Mizirdandiginda alıp emzirmeyi denedim iki çekip bıraktı hem de emme arası çok kısa olduğu için gaz yapıp rahatsız etti
Aç mi bırakıyorum acaba çocuğu diye korktum
Canim 5!kiloyu gecen bebek acikinca ortaligi yikar aglar uyuyamaz diyorlar. Ben de cok sordum bu konuyu herkese, cunku bazen com az emip uyuyor ama ac bebek uyumazmis.
Benimki de geceleri cok kalkiyor ama meme almadan durdurmam mumkun degil emzik falan istemiyor. Gece 2-3 saatte bir kalkiyoruz

Kizlar benimki tam bir kucak delisi. Hele uykusu varsa kucaktan indirdigimde ciglik ciglik, al tekrar kucagina tik yok :) kac defa esim odaya kostu nooluyo diye. Kucakta istedigi surece tasiyin diyorlar zaten bi sure sonra kendi istemiyormus.ama simdi de kollarim kas yapti tasimaktan.

Benim kız da yapiyo çok gazdan yapıyor bence sizinkiler de ondandır çünkü gaz olunca ememiyorlar..ilk zamanlar Bend e meme reddi sanıp korktum ama pirtlatinca emmeye devam ediyo ağrı giriyo o ara demek karnişina kalkıp evi turlayıp gazi çıkınca düzeliyo yani...
Mesela şuanda gülücükler saçıyo ama bi yandan emmekle emmemek arası naptığını bilmiyo
Hemşireye sordum bazı dönemlerde olur sabırla emzirmeye devam dedi
3 aylık kontrolümüzü yaptırdık 7.200 gr boyu 66 cm olmuş :) hemşire hiç 3 aylık bebek gibi değil çok iri diyo maşallah :)

Mesela şuanda gülücükler saçıyo ama bi yandan emmekle emmemek arası naptığını bilmiyo
Hemşireye sordum bazı dönemlerde olur sabırla emzirmeye devam dedi
3 aylık kontrolümüzü yaptırdık 7.200 gr boyu 66 cm olmuş :) hemşire hiç 3 aylık bebek gibi değil çok iri diyo maşallah :)
Kedicikk061 Kedicikk061 benim bebeğim de biraz büyük gidiyor.sizin baş çevresi kaç cm acaba

42 canım ben hamileyken de 2 3 hafta ilerden giderdi
Baş çevresine normal dediler
Sizin bıdığın ölçüleri nasıl erkek mi
Benimki kız baş çevresinden dolayı normal doğum yapamamistim.
Önden gidiyor 4 aylık bebeğim Baş çevresi 43.5 bugün ocağındaki aile hekiminin de dikkatini çekti endişelendirdi

Dün iftar yapalim dışarıda dedik eşim oruçlu
dedim kızın uykusu en olacak 8/3 9 gibi uyuyor bizde o yüzden hiç dışarı çıkamıyoruz sadece ev gezmesine gidebiliyoruz o saate uyuttup yatağa koyduğumuz icin ilk defa uyku saatinde ev harici bi yere çıktık eşim dedi hic Mi dışarı çıkamayacağız alıştırmak lazim yoksa belki de bu çocuk 3 yasına kadar 8:30 da uyuyacak neyse uyuturuz pusette ya da kucakta koyarız pusete dedik İpek küçükken Nisa’n ayı gibi çıkmıştık dışarı o zamanlar emzirip gazını alırken omzunda uyuyordu pusette koyamiyordum uyandığı icin dışarda öyle kucağımda durmak zorunda kalıyordum şimdi yavaştan uyku saati oturdu oturalı çıkamamıştık bi kere 8 de uyuyup 9 da uyandı baktık emzirdim uyutmaya çakıştık uyumayınca hemen dışarı kaçmıştık neyse dün gittik tam iftar vakti bizimki başladı mizirdamaya 5 gibi emmişti dedim emzireyim ki dışarda pek emmiyor İpek bi arabada emer nedense emmek istemiyor dışarıda gittiğimiz yerde ki emzirme odasına çıktım emmiyor ağlıyor katıla katıla uyutmaya başlıyorum dedim tok her halde uyumuyor ağla ağla yok kucakta uyutmaya çakıştım omuzda gezdirdim pusette yok hızlı hızlı yiyip yemek bogazimiza dizilerek eve geldik koşarak 9 da bi eşim yedi ben tuttum bi ben yedim o eve geldik hala ağlıyor emzirmeye çalışıyorum yok iki cekti 10 da uyudu ve sürekli uyandı 2 3 5/6 7 7 de bi uyandı cin gibi 8:30 da uyuttum geri 9:30 da kalktı 10:30 da uyudu 50 dk kalktı bu hafta birkaç kez 1 er saatlik arayla uyandı neden anlamadım gündüz uykusunu da almıştı aslında
Kısacası biz bu uyku saati gelince dışarda be yapacağız ya evde tikili kaldık
Zaten evde uyuduktan sonra hiçbir yere ev oturmasına bile gidemiyoruz yatağından kalmak olmaz çünkü gideceksek uyku saatinden önce gidiyoruz ev oturmasına da ne yapabilirim sasırdım valla zaten uyuyan çocuğu kaldırmam da dışarda uyuması icin ne yapacağımı bilmiyorum sanırım gece uykusunda yatağını arıyor
Sürekli uyanmalar beni bitirdi cidden gözümden uyku akıyor büyüdükçe uyku düzeni değişir diyorlardı acaba öyle mi oldu anlamadım

Merhaba kızlar nasılsınız? Ben buraları çok özledim, zaman çok çabuk geçiyor, kızım 3 aylık olacak neredeyse. Ben bilgisayardan giriyordum. Telefonu odada bile tutmuyordum çocuk etkilenmesin diye ama ne mümkün Çok zor. Bi ay anca yapabildim bunu. Sonra bilgisayar bozuldu giremedim, sonra hemoroid oldum çok acılar çektim çok ağlattı. Ama iki hafta önce geçti çok şükür, devasını buldum, çeken varsa söylerim. Nasılsınız bebişlerine iyidir inşallah. Bu arada eşimin işi dolayısıyla Eskişehir'e geldik bugün. Bi hafta burdayız belki görüşürüz diye düşündüm özdilek yakınında bi oteldeyiz. İki aylık bi geçmiş var, hepsini okuyamıcam sanırım :KK43: çok istiyorum aslında okuyup sizlerle konuşmayı. Benden böyle işte.
Hemoroid e buldugun çözümü merak ettim ? Normal dogumun dezavantaji

Ediz dun gece beni bitirdi.pis pisla uyuyan cocuk kucagindan indirme diyo.kucagimda yatiyo yere koyana kadar ben yuz ustu yatiriyorum ya donmeyi ogrenmis hemen donuveriyo.aglamaya basliyo.gunde 2sefer kaka yapar.o kakayida geceye getirdi.bu sefer tamamiyle uyaniyo.4ten sonra uyumadi artik.simdiye kadar 2sefer yarimsaatlik uykuyla duruyo.
Bi de kizlar benim oglan surunmeye basladi.resmen poposunu kaldira kaldira ileriye dogru gidiyo.

Önden gidiyor 4 aylık bebeğim Baş çevresi 43.5 bugün ocağındaki aile hekiminin de dikkatini çekti endişelendirdi
Bence endişelenme canım tepkileri filan normalse bebişinin hiç korkma benim oğlanında kafası azcık büyük ama sıkıntı yok dedi doktor genetik bişey sonuçta beyin gelişimleri güzel demekki
Hele ki netten hiç bakma nete göre benimki 39 cm olması lazım ama dayısının kafası büyük ona çekmiş :)

Dün iftar yapalim dışarıda dedik eşim oruçlu
dedim kızın uykusu en olacak 8/3 9 gibi uyuyor bizde o yüzden hiç dışarı çıkamıyoruz sadece ev gezmesine gidebiliyoruz o saate uyuttup yatağa koyduğumuz icin ilk defa uyku saatinde ev harici bi yere çıktık eşim dedi hic Mi dışarı çıkamayacağız alıştırmak lazim yoksa belki de bu çocuk 3 yasına kadar 8:30 da uyuyacak neyse uyuturuz pusette ya da kucakta koyarız pusete dedik İpek küçükken Nisa’n ayı gibi çıkmıştık dışarı o zamanlar emzirip gazını alırken omzunda uyuyordu pusette koyamiyordum uyandığı icin dışarda öyle kucağımda durmak zorunda kalıyordum şimdi yavaştan uyku saati oturdu oturalı çıkamamıştık bi kere 8 de uyuyup 9 da uyandı baktık emzirdim uyutmaya çakıştık uyumayınca hemen dışarı kaçmıştık neyse dün gittik tam iftar vakti bizimki başladı mizirdamaya 5 gibi emmişti dedim emzireyim ki dışarda pek emmiyor İpek bi arabada emer nedense emmek istemiyor dışarıda gittiğimiz yerde ki emzirme odasına çıktım emmiyor ağlıyor katıla katıla uyutmaya başlıyorum dedim tok her halde uyumuyor ağla ağla yok kucakta uyutmaya çakıştım omuzda gezdirdim pusette yok hızlı hızlı yiyip yemek bogazimiza dizilerek eve geldik koşarak 9 da bi eşim yedi ben tuttum bi ben yedim o eve geldik hala ağlıyor emzirmeye çalışıyorum yok iki cekti 10 da uyudu ve sürekli uyandı 2 3 5/6 7 7 de bi uyandı cin gibi 8:30 da uyuttum geri 9:30 da kalktı 10:30 da uyudu 50 dk kalktı bu hafta birkaç kez 1 er saatlik arayla uyandı neden anlamadım gündüz uykusunu da almıştı aslında
Kısacası biz bu uyku saati gelince dışarda be yapacağız ya evde tikili kaldık
Zaten evde uyuduktan sonra hiçbir yere ev oturmasına bile gidemiyoruz yatağından kalmak olmaz çünkü gideceksek uyku saatinden önce gidiyoruz ev oturmasına da ne yapabilirim sasırdım valla zaten uyuyan çocuğu kaldırmam da dışarda uyuması icin ne yapacağımı bilmiyorum sanırım gece uykusunda yatağını arıyor
Sürekli uyanmalar beni bitirdi cidden gözümden uyku akıyor büyüdükçe uyku düzeni değişir diyorlardı acaba öyle mi oldu anlamadım
Ben soyle bi yontem gelistirmistim.ediz 7bucuk gibi yatar.cikacagimiz vakit o saate denk getirirdim.evde karnini doyururdum.evde biraz zaten mayisirdi.ya da uyumaya baslardi.hemen biz de disari cikardik.gidecegimiz yere kadar arabada iyice uyurdu zaten.sonra iste gittigimiz yerde bebek arabasina koyardik.bizimkisi uyanikkem bebek arabasinda durmaz.ama 1haftadir huy degistirdi uyku konusunda.simdi aynisini yapar mi bilmiyorum.

Canim tepkileri normalse endiselenme.benim oglum minyon.dogdugunda da zaten 3kilo dogdu ama ufacik tefecikdi.hemsireler ilk 2ay basi kucuk basi kucuk.mikrosefaliden supheleniyoruz diyip durdu.dra gidiyorum drum normal diyo.bas cevresi tamam kucuk ama buyume orani onemli diyolardi.3.aydan sonra ayni hemsireler yok normal demeye basladi.ama ben stresimle kalakaldim.

Ben soyle bi yontem gelistirmistim.ediz 7bucuk gibi yatar.cikacagimiz vakit o saate denk getirirdim.evde karnini doyururdum.evde biraz zaten mayisirdi.ya da uyumaya baslardi.hemen biz de disari cikardik.gidecegimiz yere kadar arabada iyice uyurdu zaten.sonra iste gittigimiz yerde bebek arabasina koyardik.bizimkisi uyanikkem bebek arabasinda durmaz.ama 1haftadir huy degistirdi uyku konusunda.simdi aynisini yapar mi bilmiyorum.
Bizde 5 de dükkandan çıktık dolaşırken 1 saate yakın pusette şekerleme yaptı 6:15 de kalktıaa gece uykusuna geçiş felaket oldu diğer günlerde zaten eşim 7 de çıkıyor 7:30 da evde tam uyku saatine yakın gelmiş oluyor bizim ki 8 e doğru 8 de başlıyor mizirdanmaya

Emme durumları nasıl kızlar bizim ki başladı yine emmeye dünsen beri ağla ağlaya ufak ufak emiyor of başladı 4. Ay sendromları
Memeye yatırır yatırmaz ağlama

Back
X