2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    221
Ağlayacağım ama ağlamaya da vakit yok resmen . Sağ memem yine şişti öncekinden daha kötü kaskatı kesildi doktora gittim sıcak suda sağım yapacaksın boşaltmak dışında başka çare yok dedi. Acı ile sağmaya çalışıyorum ama nafile. koca karı şeyleri dediğim lahana metodu için kolları sıvadım şu an lahana haşlıyorum mükemmel kokacaz 🥲 şiş memeyi bebeğim emmiyor tek meme ile aç kalıyor aşırı üzgünüm. Mama kullanacağım galiba hangi mamayı kullanıyorsunuz ?

Ağlayacağım ama ağlamaya da vakit yok resmen . Sağ memem yine şişti öncekinden daha kötü kaskatı kesildi doktora gittim sıcak suda sağım yapacaksın boşaltmak dışında başka çare yok dedi. Acı ile sağmaya çalışıyorum ama nafile. koca karı şeyleri dediğim lahana metodu için kolları sıvadım şu an lahana haşlıyorum mükemmel kokacaz 🥲 şiş memeyi bebeğim emmiyor tek meme ile aç kalıyor aşırı üzgünüm. Mama kullanacağım galiba hangi mamayı kullanıyorsunuz ?
Canım mastit olmadan memeni rahatlatman lazım duşta sıcak suyla bol masaj ve elle sağıcaksın yumuşamaya basşlayınca sonra kol altında olucak gibi futbol topu tutuşu ile bebeği emzir 2 saati gecirme ya sağ ya emzir memeyi boşaltman gerek.
Eller sağarken öne eğilerek iki elinle de memene baskı yaparak biraz sıkıcaksın o şekilde hızlı oluyor

Kızlar yeni yeni kendime geliyorum ancak yaziyorum. Sağ Salim kavuştuk çok sukur. Şuraya kısa bir özet bırakıyorum merak edenler varsa diye 🥰

Pazar günü öğleden sonra öyle bir uykum geldi ki, “Azıcık kestireyim,” diye yatağa uzandım. İki saat sonra gözümü açtım ve… birden suyum geldi. O anı tarif etmem zor, hem heyecan hem şaşkınlık iç içe. Birkaç telefon görüşmesinden sonra doğum yapmayı planladığım hastaneye doğru yola çıktık.

İlk saatler güzeldi. NST’de düzenli sancılarım vardı, her şey yolunda gidiyordu. Ama sabah olduğunda birden sancılar kesildi. O beklediğim ritim bir anda yok oldu.

Doktorlar kısa bir süre sonra suni sancı önerdiler. Ama ben doğumumun mümkün olduğunca müdahalesiz olmasını istiyordum. “Eğer gerekirse alırım,” dedim, “ama önce pompayla memeleri uyaralım. Eğer işe yaramazsa, suni sancı ile devam ederim.”

Ve o an işte sihir oldu. İki memeye beşer dakikalık uyarılar verdim, sancılarım birden şiddetlendi ve beş dakikada bire inmeye başladı. Artık dönüş yoktu.

Sonrası biraz film sahnesi gibiydi. Doktorlar, ebeler, öğrenciler… Bir ara odada 15 kişi vardı! 😂 Kasılmalar uzun sürdü ama ıkınma o kadar kısa sürdü ki, iki güçlü ittirmeyle İnci Roza kucağımdaydı. Canım kızım.

O andan sonra zaten başka hiçbir şeyin önemi yok…

Evet, dört dikişim var. Doğum tam 23 saat sürdü. Ama bugün taburcu olacağız İnşallah ❤️
Gözün aydın Allah analı babalı büyütmenizi nasip etsin 🫠herkesin hayalini kurduğu rahat, güzel bir doğum geçirmişsin ne mutlusana 🥳

Kızlar Ben üç evlat kaybedip de bu yavruma öyle kavuştum 4 sene sonunda tedaviyle oldu. Eşim tarafında ilk ve tek torun. Çocuğum daha 21 günlük sürekli kucağa alıp sevmek istiyorlar sürekli görüntülü aramak istiyorlar. Bende bi kısknçlık var ister istemez korkuyorum çocuğuma bişey olacak diye ve kıskanıyorum. Uyuyan çocuğu kucağa almak istiyorlar. Yeri geliyor eşime bile kızıyorum. Geçen gün kayınvalidem çocuğuma sürekli annem annem diyor annem diyerek seviyor sinir oluyorum annesi benim sonuçta bişey de diyemedim. Çocuk kucağa alışacak bundan sonra almayın yanınıza yatırın öyle sevin diyorum diyen kim biz alırız diyip alıyorlar ben bu gibi durumlarla nasıl başa çıkacağım bilemiyorum 🤦🏼‍♀️

Kızlar Ben üç evlat kaybedip de bu yavruma öyle kavuştum 4 sene sonunda tedaviyle oldu. Eşim tarafında ilk ve tek torun. Çocuğum daha 21 günlük sürekli kucağa alıp sevmek istiyorlar sürekli görüntülü aramak istiyorlar. Bende bi kısknçlık var ister istemez korkuyorum çocuğuma bişey olacak diye ve kıskanıyorum. Uyuyan çocuğu kucağa almak istiyorlar. Yeri geliyor eşime bile kızıyorum. Geçen gün kayınvalidem çocuğuma sürekli annem annem diyor annem diyerek seviyor sinir oluyorum annesi benim sonuçta bişey de diyemedim. Çocuk kucağa alışacak bundan sonra almayın yanınıza yatırın öyle sevin diyorum diyen kim biz alırız diyip alıyorlar ben bu gibi durumlarla nasıl başa çıkacağım bilemiyorum 🤦🏼‍♀️
Analı babalı büyüsün yavrunuz sağlıkla inşallah.

Bence bu soruna en iyi çözüm babadan gelebilir. O kursun bu bariyeri, sizi hiç yormasın. Bence eşinizle konuşun, anesiyle konuşsun. Doktorun bu şekilde uyarılarda bulunduğunu da söyleyebilirsiniz. Gerçekten de bize doktor 40 gün mümkünse misafir gelmesin, annesi hariç kimse öpmesin, mamayı da yalnızca annesi versin vs dedi. Bebekle bağ kurmamız önemli bu dönemde. Ben kendi anneme, eşim kendi annesine sıkıca tembihledi. Ben söylesem alınırdı kayınvalidem ama kendi oğlu söyleyince bir şey diyemedi. Sorunlar olmuyor mu yine oluyor, kendi annemle bile tartışıyorum bizde o kalıyor şimdi. Ama eşiniz destek olursa biraz da olsa rahatlar içiniz umarım. Kolaylık diliyorum

Analı babalı büyüsün yavrunuz sağlıkla inşallah.

Bence bu soruna en iyi çözüm babadan gelebilir. O kursun bu bariyeri, sizi hiç yormasın. Bence eşinizle konuşun, anesiyle konuşsun. Doktorun bu şekilde uyarılarda bulunduğunu da söyleyebilirsiniz. Gerçekten de bize doktor 40 gün mümkünse misafir gelmesin, annesi hariç kimse öpmesin, mamayı da yalnızca annesi versin vs dedi. Bebekle bağ kurmamız önemli bu dönemde. Ben kendi anneme, eşim kendi annesine sıkıca tembihledi. Ben söylesem alınırdı kayınvalidem ama kendi oğlu söyleyince bir şey diyemedi. Sorunlar olmuyor mu yine oluyor, kendi annemle bile tartışıyorum bizde o kalıyor şimdi. Ama eşiniz destek olursa biraz da olsa rahatlar içiniz umarım. Kolaylık diliyorum
Eşim destek olmak yerine malesef köstek canım🤦🏼‍♀️ çocuk daha beş günlükken bana gelmiş annem çocuğu hiç sevmedi kucağına hiç vermedin anneme ver diyerek bana emir buyuruyordu. Malesef ki eşim çok anne babacı 🤦🏼‍♀️ lohusalığımı burnumda getirdiler desem yeridir bırak 40 günü daha ben hastanedeyken ilk gün doğumdan çıkar çıkmaz çok afedersin altım üstüm pisken daha sondam dururken ağrıdan kıvranırken babam çocuğu bi görsün diyip odama getirdiler🤦🏼‍♀️ bi baktım ben ağrıdan kıvranıyorum çocuğum elden ele gezip fotoğraf çekiniliyor 😔

Bir çocuk annesinden daha çok kimseyi sevemez bırakın desin annem diye birşey olmaz 😬
Bu benim ikinci çocuğum herşeyin geçeceğini ve çocuğunda hiçbirşeye alışmadığını bildiğim için ben kucağımdan bırakmıyorum 😬 insanlar bana ben çocuğuma bakıyorum oyüzden kimsede kucağına alamıyor 😂
Eve gelenede büyük kızım polis misali herkese elini yıkatıyor , öptürmüyor , omuz bezi koyduruyor 😂
Size güzel bakıyorlarsa biraz da görmezden gelin bu dönemde desteğe çok ihtiyacımız var 😇

Bir çocuk annesinden daha çok kimseyi sevemez bırakın desin annem diye birşey olmaz 😬
Bu benim ikinci çocuğum herşeyin geçeceğini ve çocuğunda hiçbirşeye alışmadığını bildiğim için ben kucağımdan bırakmıyorum 😬 insanlar bana ben çocuğuma bakıyorum oyüzden kimsede kucağına alamıyor 😂
Eve gelenede büyük kızım polis misali herkese elini yıkatıyor , öptürmüyor , omuz bezi koyduruyor 😂
Size güzel bakıyorlarsa biraz da görmezden gelin bu dönemde desteğe çok ihtiyacımız var 😇
Bana annem bakıyor canım her cefayı da annem çekiyor şuan tek destekçimde annem. Geldikleri haftada bir onda da böyle burnumdan getiriyorlar. Asıl mesele eşim anne babasına toz kondurmuyor yapılan hiç bişeyi görmüyor

Bana annem bakıyor canım her cefayı da annem çekiyor şuan tek destekçimde annem. Geldikleri haftada bir onda da böyle burnumdan getiriyorlar. Asıl mesele eşim anne babasına toz kondurmuyor yapılan hiç bişeyi görmüyor
Eşle ortak olmamak zor , ilerleyen zamanlarda daha çok fikir ayrılıkları oluyor .
Sen yol yakınken eşini kenarda sıkıştır , çocuğum için en iyisini ben bilirim, eğer beni desteklemezsende sütüm kesilir görürsün de

Kılo olayınada bağlı mamanın cc si
3700 kılosu
60 ml gündüz
Gece 70 ml dedi doktorumuz
Ama ben unutup geceleri de 60 veriyorum😂
2800 bizim kız su an, bizimde çok dengesiz uyaniksa 90 zorluyor, gözler kapalıysa 50-60 😂 aklıma mukayyet ol yarebbimmmm

Ay kızlar benimde göğüslerimi bebek boşaltamadığı için bütün damarlarım belirgin göğsüm taş gibi dokunamıyorum günde bir kaç kez ılık su tutup elimle sağmaya çalışıyorum banamısın demiyor . Yatarken sürekli ağrıyla uyanıyorum . Napsam acaba yakınımda bir bebek olsa onuda emzirirdim.makinam filan yok hiç almadım zaten bir kaç güne alışır vücut bebeye göre süt üretmeye de süreç sıkıntılı işte

Ay kızlar benimde göğüslerimi bebek boşaltamadığı için bütün damarlarım belirgin göğsüm taş gibi dokunamıyorum günde bir kaç kez ılık su tutup elimle sağmaya çalışıyorum banamısın demiyor . Yatarken sürekli ağrıyla uyanıyorum . Napsam acaba yakınımda bir bebek olsa onuda emzirirdim.makinam filan yok hiç almadım zaten bir kaç güne alışır vücut bebeye göre süt üretmeye de süreç sıkıntılı işte
Sağmanız lazım ama yoksa sıkıntı olabilir enazından elinizle sağın mastit vs olursunuz

Bende sizin gibi düşünüyordum 😂 aman ben bakayım ben ilgileneyim o bakış acısından sıyrılmaya calısıyorum babanesi mi ilgilensin halası mı ilgilensin benimde bazen nefes almaya ihtiyacım olacak o yüzden etraftaki insanlar önemli
Benim ki de bizim ailede 16 seneden sonra bir bebek geldi alıyorlar kucaklarına
Eşimin ailesi desen öyle ayrı kalacagız bebekten diye strese sokamam cunki hersey olması gerektiği gibi oluyor biz ne kadar hesap yapsakta o yüzden yorulmayın

Geçmez olur mu ? Bölüm geçmek için her tuşa basan anneleriz biz 😂

Emziği ilk bir ayda memeden uzaklaşmasına sebep olmasın diye çok önermiyorlar. Ama ver diye Dr da çok. Bence alıyorsa sakiniyorsa ver. Şahsen ben vermeye çalışıyorum. Almıyor.
Ben geriden geliyorum bu konulara😂 ya iki aldı tutacak diye heveslendim şimdi tutmuyor🥲

Ay kızlar aynı şeyleri yaşıyoruz, daha üçüncü günde mastit olmayı başardım doktor antibiyotik verdi 🥲 ucu acıyor ve sağsam da gelmiyor taş gibi dün de bütün gece bebiş ağladı durdu herhalde sütü çekemediği için doymuyor😭

Hipp kullanıyorum
Banyoda sıcak suyun altında masaj yap canım sonra da sağ
Sonra ütü ile havluyu ısıt sagmaya devam et yoksa rahatlamazsın. 3-5gün böyle devam et iyi olur inş

Kızımın gözüne sürekli saçı kirpiği giriyor, yine saçı girmis kıvır kıvır akşamdan beri öyle duruyor, siz çıkarıyor musunuz, akışına mi birakiyorsunuz

Sağmanız lazım ama yoksa sıkıntı olabilir enazından elinizle sağın mastit vs olursunuz

Ben geriden geliyorum bu konulara😂 ya iki aldı tutacak diye heveslendim şimdi tutmuyor🥲

Ay kızlar aynı şeyleri yaşıyoruz, daha üçüncü günde mastit olmayı başardım doktor antibiyotik verdi 🥲 ucu acıyor ve sağsam da gelmiyor taş gibi dün de bütün gece bebiş ağladı durdu herhalde sütü çekemediği için doymuyor😭
Valla napıcamı şaşırdım yaa yatak sırılsıklam oluyor üstüm başım bebek emerkende baya canım yanıyor sanki doyuyor çünkü hıçıkırık tutuyor devamlı .henüz mastit olmadım galiba tamam var gibi inşallah olmam da yaa .kıyamam kuzuma süt var ama içemiyor desene sıcak suya girip ovalayınca akıyor ama mastitte işe yarar mı bilemedim

Back
X