2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bende 17 haftayı doldurdum hala cinsiyetini öğrenemedim. İkili testte küçük 2 hafta sonra uğra bakalım demişti doktorum. 15. Haftada gittik ama bir türlü dönmedi bebeğimiz. 2 kere uğraştı doktor ama inat etti dönmedi:) doktorumda bu ay sonu detaylı ultrason yapacak dediki detaylı da öğreniriz napalım dedi. Sabretmek zor ama çare yok.

Ben 13 haftada ogrendim canin
Çook şanslısınız Belli olsa da isim armaya başlasak :) Oğlumun ismi Yaman :) Ona uygun kız veya erkek ismi bakıp duruyorum. Yaman ismiyle uyumlu erkek olursa, Yalın, Kaan, Aslan veya Karan, kız olursa Yade, Yaz, Nefes, Alya, Lina var aklımda. Fikirleriniz varsa alabilirim.

Ben de 3 kg aldım toplamda yani ikiz olduğu için normal bence doktorum da gayet iyi gidiyorsun diyor.
Banada doktorum normal olduğunu söylüyor ama halen başlarda olduğum için erken kilo almaktan çok korkuyorum, bende astım var nefes almamı kötü etkiler bu durum.

Kızlar naslsınızz bnm karnım fokur fokur o ağrılar meğersem kızımmış :) harket edince ağrı oluyormuş dr ultrasona bakarken fark ettm.. :))
İlerleyen günlerde kısmetse söyle bişey istiyorumm

Eklentiler

• 20180208_135854.webp
    24,9 KB · Görüntüleme: 79
Ben de saniyelik hissediyorum kizlar gunduz degil de aksam yatınca.

Yaman a uygyn erkek ilk erhan geldi aklma kız yaren olabilir kaan da uyumlu

Kizlar seker yuklemesi hakkinda ne düşünüyorsunuz ?
Ben doktor yapılması gerekiyor derse yapılmalı diye düşünüyorum. Türk milleti olarak zaten günlük çaydan ekmekten hamur işinden çikolatadan o yükledikleri kadar şekeri hergün alıyoruz. Bi kerelik yüklemeyle birşey olacağını düşünmüyorum. Kaldı ki şeker hastalığı varsa bu daha büyük tehlikeler doğuruyor.

Genelde aileden gelen seker rahatsızlığı varsa bas gösteriyor. Ben sekeri hayatımdan cikarali cok oldu .Sadece bir kac kez tatli aserdigim icin kucuk seyler yemistim .Bir dr tanidigim esine yaptırmadi yükleme bana da tavsiye etmiyor .Kafam karisti.

Kızlar merhaba ben 6 kilo vermiştim bulantı döneminde ama şu iki hafta içinde 5 kilosunu birden aldm bu normal mi moralim bozuldu yahuçokta yemiyorum aslında​

Ben ve @bedef var canım herkese bakma bisveb benim etrafımda da var bu tarz dusunceli tipler Allah sağlık versin evlat yetiştirmek bu zamanda cinsiyet e bakmıyor hayirli ahlâklı sahlsağl yetiştirmek dileğiyle
Haklisin canim hayirli evlat olduk tan sonra cinsiyet e takilmak ne haddimize ki benim ilk çocuğum redaci ile oldu bunada çok sukur. Insanlar sadece sinir bozuyor iste

Ben de bu konuyu merak ediyorum şeker yüklemesi pek istemiyor gibiyim aç karına 75-100Gr şeker almak bana iyi gelmez midem bulanır bununla birlikte gün içinde tek seferde bu kadar şeker almiyorum ama seker sorunu olup olmadığını açlık kan şekeri ve trigliserid değerine bakilarak da on gorulebilir nitekim şeker yüklemesinden sonra bebek direkt diyabetik diyemiyorlarmis genetik yatkınlık varsa zaten zaten ilerleyen zamanlarda aile bireylerinde cikiyormus.

Kızlar yapılması gereken bütün herşeyi yaptırın sonuçta karnımızda bi can taşıyoruz ve bunun vebali var,2 li 3 lu 4 lu tarama testlerini evet bende yaptırmadım çünkü yaptirsamda kararım degismeyecegi için fakat tetanoz asisi gibi şeker yüklemesi gibi şeyleri yaptırın bence

anca canim herseyi yavas yavas halletmemiz gerekiyor. Bizde haftasonu odayi falan bosalttik badana boya falan sonra mobilyalar. Diger kizimin odasini duzenlicem falan sonra yavas yavas aliyim lazim olanlari indirim oldukca bir zaman sonra bez ve islak mendilleri almayida dusunuyorum. ilk kizimda yetistiremiyordum ilk haftalar ee minik bebekle cikamiyor insan

İlk gebeligimde.yüklettim ve 2 saat ölcümünde yüksek cikti. Sonra diyetle hamileligin sonuna kadar ilerledim. Çok dikkat ettim.diyetime gun icinde defalarca seker olcumu aldim. Doğumdan aylar sonra yine yuklettim bu defa çıkmadı. Şimdiki gebelikte uygun görülürse diyete erken baslayip şeker yüklemesi olmadan ölçümler ve diyet yine devam etmek istiyorum.

Teşekkür ederimm. Yaren ismi benim de hoşuma gitti. Çarşamba'yı bekliycez bakalım
Hayırlısı olsun inşallah cnm..
Bana 12 saat aç gel test yapıcaz o sonuca göre şeker yüklemesine karar vericem dedi...
Sonra ben sağlık ocağında tetenoz aşısı yapılsınmı dedim.. iyi hatırlattın dedi eğer son 5 yıl içimde yapılmadıysa martta 1.doz nisanda 2.doz yapılsın dedi.. sağlık ocağına gittiğinde şeker testinide yaptır öyle gel dedi :)
Bn drma güvendiğim için ne derse o :)

Kızlar merhaba ben 6 kilo vermiştim bulantı döneminde ama şu iki hafta içinde 5 kilosunu birden aldm bu normal mi moralim bozuldu yahuçokta yemiyorum aslında​
Bende öyleyim canım. 7 kilo vermiştim 6 sını almıştım bugün baktım kalan 1 kiloyuda almışım. Aslında başlangıca bakılınca hiç almamış oluyoruz ama moral bozucu bu hız. Sanırım uzun süre yememekten ve çıkarmaktan kaynaklı vücut farklı bi denge kuruyo. Normal yemeye geçincede depoladı. Bir hafta daha takip edicem böyle devam ederse diyetisyene gidicem. Çünkü gerçekten yediğim çok fazlada değil zararlı şeylerde değil. Tatlı şeker abur cubur paketli gıda hamur işi pilav kızartma yok ekmek taş çatlasa 2-3 dilim. Ben normalde böyle yesem 40 kilo kalırdım

Tabii ki bunun bilincindeyim canim. Ben de bebegim icin en iyisini isterim .Aşıyı yaptircam dogumhane steril olsa bile.o an gelisen olagan disi bir durum tehlike yaratabilir cunku .Seker yüklemesi ile ilgili de farkli riskler varmis arastirmistim .Simdi yaptiracak olanların aklini kurcalamak istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…