- 13 Ekim 2014
- 2.151
- 2.035
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #23.241
İns bir sorun olmassa 2. Bebisimide normal dogurmak istiyorum, ilk dogumum da sanci kismi haric rahatti, hemen ayaklandim birkac hafta dikisler zorladi otururken.vs o kadar ama sezeryandan daha dogrusu ameliyattan korkuyorum, kendimde olayimda ne olursa olsun bendekiKızlar normal doğumu düşünüyorsunuz sezeryanmi?
Mağazada hissetmedim kokuyu ama doğrudur bazı markalar özellikle belirtiyor lake boya olmadığını kimyasallar kullanılmadı diye anlatıyorlar biz bu mobilya ya bakarken koku farketmedik aklımada gelmedi ama ciddi ciddi almaya gittiğimizde sorarımBiz mdf üzeri lake boyadan portmanto yaptırdık hala leş gibi boya kokuyor. Bebek için mobilya alınacaksa aslında 6. Ayı geçirmeden alınsa iyi olur anca havalanır oda.
Banada kaynanam alma diyo bitane besik yeter ona göre e giysilerini nereye koycam dedim senin dolabına sığar diyo gıcık oldum bana yetmiyo dolap bide çocuğun eşyalarıni sıkıştıramam dedim oda takımı alcam dedim 10 yaşına kadar kullanir sonra kendi beğendiği odayı alırız bizim zamanımızda baza gardırop mu vardı 15 yaşında odam oldu benim.Evet canım belli kaliteli duruyo çok şık güle güle kullansın benimde ilk çocuk aslında almak istiyorum ama çevremdekiler alma diyo bilemedim bende
Amin canım inşallahçok güzel çok şık bir model ,güzel günlerde kullanılsın inşallah
Teki sağlıq olsun hem bize hem uşağa doğuşdan sonra idman eliyerik eriderik inşallahyene yaxwisan sen men 63 em cox guman 70 -75 arasi olacam axira yacin
İlkini normal yaptım şimdikini de normal düşünüyorum ama herhangi bir sorun olursa Dr sezeryan önerirse o zaman mecbur sezeryan olurumKızlar normal doğumu düşünüyorsunuz sezeryanmi?
Kırt kırt mıBir mani olmazsa normal dogum istiyorum. Gerci kan verirken bile rengim gidiyo. Dogumda dr alttan kirt kirt keserken kendimi hayal edemiyorum.Annelik gercekten cok kutsal.
170 boyum 63 kilo cuma randevumda oyle geldi.Haketen bende mutsuz oloyorum sureklı bişey yemek isdiyorum doymak bilmiyorum hic boyun kac pekı kilon? Ben 165 boy 77 kılo ama cok kılolu gozükmüyorum şimdilik.
ayyy kirt kirt olamasada bir kirt oldu onu da hiss eledim uyuwturulmadi mende oldum oldum dirildim ((( bu defe hekimime deyecem ki kirt kirti hiss elemeyimKırt kırt mıöyle kırt kırt olmuyor ki zaten uyuşuk olduğu için yani uyuşturucu iğne yapıldığı için ne zaman kesiyorlar haberin bile olmuyor ben çocuk çıktıktan sonra bildim kesildiğini ebe şimdi de dikiş aticam dediğinde bildim ha bu arada uyuşukluk devam ettiği için dikişi de hissetmiyorsun , kendini sakın korkutma benim ilk doğumumda en büyük korkum oydu hatta o zaman konu da açmıştım onunla alakalı ama normal doğum için en büyük korku sancıymış geri kalan hepsi çok kolay
bende kizimda gece 10 da yattim 12 de bir sancilarla uyandim 3 dakkaya yetiwdiginda hastaneye gittim 8 de 11 de kizim oldu.iki doğumum da normaldi... ilki gece geldi sancı sabaha kadar dayandım en sonunda 5 dk ya düşünce hastaneye gittik sabah 6 idi 9 da ilk oğlum doğdu
İkincide de gece geldi sancı Onu da sabaha kadar evse çektim sabah 6 da gittim 7 de doğdu bebeğim
Allahtan birşey gelmez ise bunu da normal istiyorum
bence doktor değiştirmek için geç değil..son dakka doğum zamanı farklı doktora gidenler bile var. bazen hayat şartları mecbur tutuyor bazen de doktorla frekans tutmayınca değiştirmekten daha doğal bir şey kalmıyor
ben şahsen memnun değildim 19 haftalıkken değiştim iyiki değişmişim dedim yeni doktorumu görünce eskisinin düşündüğümdende kötü olduğunu anladım
Aslında en başından oğluma doğum yaptığım doktora gitmek istiyordum ama uzak olduğu için tercih etmemiştim. Şimdi daha yakın olacağım bu seferde tek sorun kendisi artık hastahanede değil özel muayenehanede. Böyle olunca işler biraz daha farklı ilerliyor sanırım. Belli hastanelerle anlaşmaları oluyo doğum için. Tahliller farklı yerlerde yapılıyo gibi.Ben geçen hafta değiştirdim doktor. Yani son anda daha zor olur daha aylar var doğuma.
insanların hevesini kirmaya bire bir bazilari .Hevesin durumun var ki alacaksin ,bebek senin karar senin onlari ne ilgilendiriyor ki .Banada kaynanam alma diyo bitane besik yeter ona göre e giysilerini nereye koycam dedim senin dolabına sığar diyo gıcık oldum bana yetmiyo dolap bide çocuğun eşyalarıni sıkıştıramam dedim oda takımı alcam dedim 10 yaşına kadar kullanir sonra kendi beğendiği odayı alırız bizim zamanımızda baza gardırop mu vardı 15 yaşında odam oldu benim.
Ayyy ben sezeryan dogum yaptim buda sezeryan olucak ben cok korkmustun normalden yaaa istee bebekler saglikli dogsunlarda dogum sekli onemli deilayyy kirt kirt olamasada bir kirt oldu onu da hiss eledim uyuwturulmadi mende oldum oldum dirildim ((( bu defe hekimime deyecem ki kirt kirti hiss elemeyim
He Azerbaycan'da keyitmeden kesirler deyesen deqiq bilmirem ele eşitmişdim ama burda keyidirler canım sen de hekime elave pul lazımdısa ona hec olmasa desin belke insanların xeberi yoxdur hecayyy kirt kirt olamasada bir kirt oldu onu da hiss eledim uyuwturulmadi mende oldum oldum dirildim ((( bu defe hekimime deyecem ki kirt kirti hiss elemeyim
orasi dogru ama ben sezeryandan korkuyorum )))) yani ikinci dogum kolay oluyor her kes oyle diyor. sezeryanda dikiwler falan hem her sonraki hamilelik bir risk canim benim. ben 4 cocuk arzusundayim onun icin seeryami secmek ist3medim. artik sezeryan ve ya vajinal dogum hangisi kismet olursa. esas bebek saglikli olsun biz de saglikla bebegimizi kucagimiza alalim gerisi bu zaten. hepimiz icin hayirlisi olsunAyyy ben sezeryan dogum yaptim buda sezeryan olucak ben cok korkmustun normalden yaaa istee bebekler saglikli dogsunlarda dogum sekli onemli deil
yox canim var . ama belden anestezi edirler. menim yadimdan cixdi xestexanaya ele geldim ki hec anestezi yada duwmedi hemde deyesen elave pul odeyirsen mence. duzdu ozelde oldu mende ama yenede elave pul odeyirsen. biede tikiwde vajinal anestezi elediler ki tikiwi his etmeyim ama men yenede hiss eledim. birz da dozumsuzem men.He Azerbaycan'da keyitmeden kesirler deyesen deqiq bilmirem ele eşitmişdim ama burda keyidirler canım sen de hekime elave pul lazımdısa ona hec olmasa desin belke insanların xeberi yoxdur hec
Ben oglumdan once bir missed abourtus yasadim, karnimda kalbi durdu 9 haftaliktik 11 haftada zorunlu kurtaj oldum, ogluma hamileyken 32. Haftama kadar gun asiri coraspin kullandim dr um bi sakincasi yok demisti, ama her hamilelik ayni olmayabilir dr u dinlemekte fayda var..Kızlar yurtdışında doğurma ihtimalim var diye tüp bebek doktorun ve devlet hastanesine paslaşarak gidiyorum. Tüp bebek doktorun hiç bir ek ilaö önermedi. Devlet hastanesindeki doktorumda preeklamsi ve gebelik zehirlenmesi yaşamamam için koruyucu olarak aspirin başladı. Şimdi internette okudum aspirin kullanımı için 3 genetik hata dışı düşük olması gerekiyormuş. Kafam karıştı özeldeki doktoruma sorsam gerek yok dicek devlettekide ikizlerde zehirlenmeye karşı veriyorum dedi. Napsam bilemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?