- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #23.261
Öncelikle hamile olduğumu öğrediğim ilk günden beri hep doğru nefes alma doğru ıkınma ve doğumun butun kolaylaşdırıcı yanlarını öğrenmeye calışdım kendimi hep normal doğum için motive etdim ama bir sorun olurda sezaryen gerekırse bunun bebeğim icin olduğnu ve gereken bu sa eğer en iyisinin bu olduğna emin olucakdım. Ve kılo cok almama rağmen cok haraketliydim hic bi işden geri kalmamaya hep hareketli olmama özen gösderdim 36 haftadan sonra hep hurma yedim, baya yedim. Ve doğumun doğal bir olay olduğna ve hıc ağrımadan sadıce sancı değil kasılma hisedeceğme inandim. Ve 40+5 de artik doğurmayınca dr gel dedi bizde gitik 2 cm acıklık ile yatişim yapıldı gece 00:00 kalkdım sanırım nışan birazcıkta su hemşireye soyledim dr geldi ve 4 cm doğum solonuna gidik dogru nefesle her ne kadar atlaysamda yıne uykum geldiği için epudural isdedim ve doğuma kadar oyuda hic bağirmadım hep ikindim ve kızım doğdu.Canım ben de normal istiyorum ama çikolata kistim vardı. Rahim büyüdükçe küçülür demişti doktor. Direk sezeryan demeyelim dedi. Normal doğumda da o sancıyı çekecek gücüm olur mu ve de alttan dikiş olursa diye korkuyorum. Sen nasıl geçirdin doğumunu anlatabilir misin? benim gibi ilk hamileliği olanlar için faydalı olur
benim cigiriklarim hastaneyi alt 7st etmiwdiya. helal vallah canim 6aÖncelikle hamile olduğumu öğrediğim ilk günden beri hep doğru nefes alma doğru ıkınma ve doğumun butun kolaylaşdırıcı yanlarını öğrenmeye calışdım kendimi hep normal doğum için motive etdim ama bir sorun olurda sezaryen gerekırse bunun bebeğim icin olduğnu ve gereken bu sa eğer en iyisinin bu olduğna emin olucakdım. Ve kılo cok almama rağmen cok haraketliydim hic bi işden geri kalmamaya hep hareketli olmama özen gösderdim 36 haftadan sonra hep hurma yedim, baya yedim. Ve doğumun doğal bir olay olduğna ve hıc ağrımadan sadıce sancı değil kasılma hisedeceğme inandim. Ve 40+5 de artik doğurmayınca dr gel dedi bizde gitik 2 cm acıklık ile yatişim yapıldı gece 00:00 kalkdım sanırım nışan birazcıkta su hemşireye soyledim dr geldi ve 4 cm doğum solonuna gidik dogru nefesle her ne kadar atlaysamda yıne uykum geldiği için epudural isdedim ve doğuma kadar oyuda hic bağirmadım hep ikindim ve kızım doğdu.
O sırada inan kesiyı hıs etmıyosun bile hata kesmeleri isdiyorsu kolay cıksın dıyeBir mani olmazsa normal dogum istiyorum. Gerci kan verirken bile rengim gidiyo. Dogumda dr alttan kirt kirt keserken kendimi hayal edemiyorum.Annelik gercekten cok kutsal.
Bende sezaryandan korkuyorum ama normal doğumu yaşadığım için başıma gelicekleri biliyorum ama sezarya hic bilmiyorum.İns bir sorun olmassa 2. Bebisimide normal dogurmak istiyorum, ilk dogumum da sanci kismi haric rahatti, hemen ayaklandim birkac hafta dikisler zorladi otururken.vs o kadar ama sezeryandan daha dogrusu ameliyattan korkuyorum, kendimde olayimda ne olursa olsun bendeki
Süpersinnnnnnnnnnnnnnn Allah bagıslasınÖncelikle hamile olduğumu öğrediğim ilk günden beri hep doğru nefes alma doğru ıkınma ve doğumun butun kolaylaşdırıcı yanlarını öğrenmeye calışdım kendimi hep normal doğum için motive etdim ama bir sorun olurda sezaryen gerekırse bunun bebeğim icin olduğnu ve gereken bu sa eğer en iyisinin bu olduğna emin olucakdım. Ve kılo cok almama rağmen cok haraketliydim hic bi işden geri kalmamaya hep hareketli olmama özen gösderdim 36 haftadan sonra hep hurma yedim, baya yedim. Ve doğumun doğal bir olay olduğna ve hıc ağrımadan sadıce sancı değil kasılma hisedeceğme inandim. Ve 40+5 de artik doğurmayınca dr gel dedi bizde gitik 2 cm acıklık ile yatişim yapıldı gece 00:00 kalkdım sanırım nışan birazcıkta su hemşireye soyledim dr geldi ve 4 cm doğum solonuna gidik dogru nefesle her ne kadar atlaysamda yıne uykum geldiği için epudural isdedim ve doğuma kadar oyuda hic bağirmadım hep ikindim ve kızım doğdu.
Aynen simdi sorun vs olmassa normal istiyorum yine ins gonlumuze gore olur, en azindan basimiza ne gelicek biliyoruz dedigin gibiBende sezaryandan korkuyorum ama normal doğumu yaşadığım için başıma gelicekleri biliyorum ama sezarya hic bilmiyorum.
Evet haklısıh aslında evim kira olmasa alırım ama ist evler küçük mağlum sığdıramam o yüzdan almıcam sanırım taşınma işleri falanBanada kaynanam alma diyo bitane besik yeter ona göre e giysilerini nereye koycam dedim senin dolabına sığar diyo gıcık oldum bana yetmiyo dolap bide çocuğun eşyalarıni sıkıştıramam dedim oda takımı alcam dedim 10 yaşına kadar kullanir sonra kendi beğendiği odayı alırız bizim zamanımızda baza gardırop mu vardı 15 yaşında odam oldu benim.
Ya bende aynı durumdayım sancıyı bi şekilde çekerimde o doğumhane ve sonrası cok korkunç galiyo çatal ebeler doğum dekiş kesik daha zor gibiKırt kırt mıöyle kırt kırt olmuyor ki zaten uyuşuk olduğu için yani uyuşturucu iğne yapıldığı için ne zaman kesiyorlar haberin bile olmuyor ben çocuk çıktıktan sonra bildim kesildiğini ebe şimdi de dikiş aticam dediğinde bildim ha bu arada uyuşukluk devam ettiği için dikişi de hissetmiyorsun , kendini sakın korkutma benim ilk doğumumda en büyük korkum oydu hatta o zaman konu da açmıştım onunla alakalı ama normal doğum için en büyük korku sancıymış geri kalan hepsi çok kolay
Maddi olarak zorlamayacaksa özel gitmek daha rahat bence. Ben özel gidip tahlillerimi aile hekiminde yapıyorum.Aslında en başından oğluma doğum yaptığım doktora gitmek istiyordum ama uzak olduğu için tercih etmemiştim. Şimdi daha yakın olacağım bu seferde tek sorun kendisi artık hastahanede değil özel muayenehanede. Böyle olunca işler biraz daha farklı ilerliyor sanırım. Belli hastanelerle anlaşmaları oluyo doğum için. Tahliller farklı yerlerde yapılıyo gibi.
saolun canımla çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim :)Ben bu haftasonu sordum doktora. Yüzüstü asla yatmıyoruz. Sırtüstü de pek makbul değil, ama sanırım o 20. haftaya kadar falan çok zararlı değil. Sağa veya sola yan yatmak lazım dedi benim dr.
He bax o vajinal anestezini deyirem ne kesende ne tikende hisselemedim sadece altdan tikirler bilirdim ama ağrı yox idi , men gedende sancı yox idi ancaq suyum gelmeye başlamışdıyox canim var . ama belden anestezi edirler. menim yadimdan cixdi xestexanaya ele geldim ki hec anestezi yada duwmedi hemde deyesen elave pul odeyirsen mence. duzdu ozelde oldu mende ama yenede elave pul odeyirsen. biede tikiwde vajinal anestezi elediler ki tikiwi his etmeyim ama men yenede hiss eledim. birz da dozumsuzem men.
İnanki canım sancı en beteri doğum zamanı acı falan hissetmiyorsun bir de alttan uyuşturulunca iğne yapıyorlar o iğnenin acısı oluyor o da bir kaç saniye sürüyor o kadar doğururken 5-10 dk bitiyor 2 ve ya 3 defa ikiniyorsun sancı geldikçe hani doğum sancısı gelip gidiyor ya geldiğinde ikiniyorsun gidince ikinmayi durduruyorsun sonra bir kaç saniye içerisinde tekrar geliyor sancı o zaman tekrar ikiniyorsun senin ıkınma gücüne bağlı bazı insanlar tek ikinmada bazıları 2-3 ikinmada doğuruyor yani bebek çıkınca falan acı olmuyor afedersin büyük tuvaletini yapınca nasıl hissediyorsan bu da sanki önden büyük tuvaletini yapıyorsun gibi bir şey çıkıyor ama acı olmuyor çıktığını hissediyorsun ama zaten başı çıktı mı gerisi löp diye çıkıyor tek seferde aslında korkunç değil de çok eğlenceli çok keyifli an be an anlatıyor ebeler " ay saçları göründü ay kafası çıkmaya başladı ay şunun tatliligina bakın " falan gibi insanı heyecan sarıyor hemen göreyim diye onlar bebeği sana gösterip üstünü giydiriyorlar sen uzaktan izliyorsun ve o aşamada hemen dikiş atıyorlar o da 2-3 dk sürüyor hemen bitiyor sonra hooop odaya götürüyorlar seni ve bebişiYa bende aynı durumdayım sancıyı bi şekilde çekerimde o doğumhane ve sonrası cok korkunç galiyo çatal ebeler doğum dekiş kesik daha zor gibi
Canın sağ olsun bebişlerin sağ salim doğsun inşallah boş ver ha normal ha sezeryan ikisinde de dikiş var ikisi de aynı sürede iyilesiyor ikisinde de tam oturamiyorsun normalde alt dikiş aciyor diye sezeryanda karnındaki dikiş aciyor diye :)Ben normal isterdim ama sezaryen olmak zorundaacı kısmı hiç korkutmuyor. Hemen ayağa kalkıyorsun. Narkoz daha çok geriyor beni ama seçim şansım yok kabullendim bende.
Doğru diyosun en önemlisi hepimiz sağlıklı olalım :)Canın sağ olsun bebişlerin sağ salim doğsun inşallah boş ver ha normal ha sezeryan ikisinde de dikiş var ikisi de aynı sürede iyilesiyor ikisinde de tam oturamiyorsun normalde alt dikiş aciyor diye sezeryanda karnındaki dikiş aciyor diye :)
Ayyy ne güzel anlatmışsınız sağolun evet herkes sancı daha kötü diyo amazben orda takılı kalmışım inşş soğukkanlı olurum oluruz :)İnanki canım sancı en beteri doğum zamanı acı falan hissetmiyorsun bir de alttan uyuşturulunca iğne yapıyorlar o iğnenin acısı oluyor o da bir kaç saniye sürüyor o kadar doğururken 5-10 dk bitiyor 2 ve ya 3 defa ikiniyorsun sancı geldikçe hani doğum sancısı gelip gidiyor ya geldiğinde ikiniyorsun gidince ikinmayi durduruyorsun sonra bir kaç saniye içerisinde tekrar geliyor sancı o zaman tekrar ikiniyorsun senin ıkınma gücüne bağlı bazı insanlar tek ikinmada bazıları 2-3 ikinmada doğuruyor yani bebek çıkınca falan acı olmuyor afedersin büyük tuvaletini yapınca nasıl hissediyorsan bu da sanki önden büyük tuvaletini yapıyorsun gibi bir şey çıkıyor ama acı olmuyor çıktığını hissediyorsun ama zaten başı çıktı mı gerisi löp diye çıkıyor tek seferde aslında korkunç değil de çok eğlenceli çok keyifli an be an anlatıyor ebeler " ay saçları göründü ay kafası çıkmaya başladı ay şunun tatliligina bakın " falan gibi insanı heyecan sarıyor hemen göreyim diye onlar bebeği sana gösterip üstünü giydiriyorlar sen uzaktan izliyorsun ve o aşamada hemen dikiş atıyorlar o da 2-3 dk sürüyor hemen bitiyor sonra hooop odaya götürüyorlar seni ve bebişi
Yoyko 360 spin düşünüyorum canım sadece internet satışı var alan bir kaç kişiye sordum memnunlar. Ben puseti çıkarmadan dönebilen bir araba istiyorum, arkadaşımda kraft Twist var o da olabilir. O arkadaşım çocuğu uyuturken puseti döndüre döndüre çocuğu sallıyor bana büyük kolaylık gibi gelmişti :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?