2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kilodan dertli olan ben de varım.ilk 16 hafta hiç kilo almadım.aile hekimim nasıl almazsın die şok oldu adam.(kendi doktorum almadım die seviniyor tabi )
Aşırı yemek yemiyorum ama yatmak zorunda olduğum için hareket sıfır.3 haftada 1 er kilo aldımDoktorumdan fırça yedim tabi yavaş ol die.hadi benim ufaklıklar 600 gr oldu da gerisi nerden geliyor

Evet hemşire oyl3 dedi

Bende canım isterse tatlıda yiyorum vs de yapıyorum
Ama skaincasi var mı bebege

Yaa sorma bende bulantılarımdan ötürü 6 kiloda kaldim yoksa daha da alırdım bende de potansiyel var.

Senin de ikiz galiba? Şimdi 600 gr bebeklerse 600 grda plasenta. Rahim büyüyor onun ağırlığı, birde 2 tane amniyosentez sıvısı.bence normal 3 kilo

Canım zaten 3 ara 3 ans yapıyorum. Sabah aram 1 süt bir meyve. Öğleden sonraki ara öğünüm mandalina ve 5 badem. Yani içim öyle kıyılıyorki, valla 7 kilo aldım dahada artıyorum, bende bi gariplik var.
Canım senin ikizdi yani biraz daha iştahlı olman doğal sanırım ama çok hızlı almaya devam edersen bi diyetisyene görün çünkü sezeryanda yağlı insanların daha geç iyileşiyo yara yeri dr dedi. Bana kilona dikkat et dedi 15 e kadar normal ikiz gebeliklerde kaç olur bilemiyorum

Rahimde büyüdüğü için neredeyse bebeğin gramajı kadar, ayrıca vücudumuz şu an yoğun su tutuyordur kilo alanlar için diyorum. Kan fazlalaştığı için damarlar su bırakıyormuş vücuda bu da şişkinlik yapıyor, bol bol su içelim yine de aldığımızı vereceğiz napalım yeter ki anne & bebek sağlık olsun..

Yaa sorma bende bulantılarımdan ötürü 6 kiloda kaldim yoksa daha da alırdım bende de potansiyel var.

Ya açıkçası sağlık sorunu olmadığı sürece umurumda değil zaten çok yemiyorum aynı önceki yediğim gibi yiyorum sadece daha sağlıklı besinler tüketiyorum ve ara öğün yapıyorum meyve-ceviz -yoğurt -süt vs.

Bende aynı eskisi gibi besleniyorum ama daha sağlıklı şeyler yiyorum süt hiç içmeyen ben hergün mutlaka içiyorum sıkıldım valla bu düzenden ama bebişimiz iyi olsun, insanın üstüne vebal oluyo sanki yapmayınca

nevesta81 Bir de ben hamileliğimi öğrenir öğrenmez hemen sigarayı bıraktım, ondan da iştahım açılmış olabilir ilk zamanda.

Canım diyetisyene gidiyorum her ay 2,5 kilo hesapmanıştı ama ben bu ayda 4 ilekapatacağım galiba. Onun hesabına göre 16kilo alarak kapatmak. Beyaz etmek, pilav, makarnayemiyorum. Kuruyemiş desen günde 5 badem 2 ceviz. Gebe okulundakiler elinde kuruyemiş poşetiyle geziyordu. Neden hızla kilo alıyorum bende anlamıyorum.

Aynen.. Yemek düşünmekten yoruluyorum ıspanaktan bıktım fazlaca folat var diye her 2-3 günde bir tüketiyordum. Daha yeni 2 hafta ara verip pişirdim :) Bıkıyor insan da yemekten, Allah'ın gücüne gitmesin her şey bol, olmayanlara versin çok aklıma geliyor böyle şeyler...

Anledım canım bi dahaki kontrolde dr nedenini söyler umarım belki vücut metabolizma yavaşlamıştır e ikiz bebekler sıvısıdır suyudur şişkinliktir belki normaldir üzülme önemli olan yağ oranı artmasın çok fazla, kimisi kiloyu önemsemiyo ama ben takıntılıyım biraz diyet yapma kabiliyeti yok bende o yüzden aşırıya kaçmamaya çalışılorum

Amin canım valla şükürler olsun eşimde taşıyo eve sürekli benim babamı annesi sırf sana yağ ile beslemiş fakirlikten

Amin canım valla şükürler olsun eşimde taşıyo eve sürekli benim babamı annesi sırf sana yağ ile beslemiş fakirlikten

Doğrudur, Allah olmayanlara da gani gani versin, bebek isteyenlerin de yüzünü güldürsün.
Misal eşim elma alıyor büyük meyve sepetine koyuyorum bi dolu görüyorum bi boş olduğunu görüyorum arası yok.. her gün bir elmam var eşimi de alıştırdım her gün o da yiyiyor. Bi bakıyorum elma bitmiş :)

Kilomu da buradan başka bir tek eşim ve kardeşlerim biliyor başka kimseciklere söylemem, azıcık meraklılar var ama hemen konuyu geçiştiriyorum :)

Benden de doktorum şeker yüklemesi öncesi bir açlık tokluk istedi. Benim şekerim hep normaldir. Bu sefer alt sınırda çıktı, 71. Tokluk Şekeride 76 çıktı. Çok düşük ve düşük olmasında pek istenen bir şey değil sanırım. Trigliserid ve kolesterolde inanılmaz artmış bakalım doktor ne diyecek.

Ben 5 kg aldım ama kilolu kaldım zaten. 81 oldum şimdi. İkiz için iyi gidiyorsun ama havaya girme dedi doktor. 24. Haftadan sonra çok hızlı alcakmışız. Şu anda çok dikkat etmiyorum ne yediğime kalori olarak, ama benimde etmem lazım şımarıklık yapıyorum. Vücut yapım çok müsait almaya. Sonrasında veririz benim korkum son ayımız zaten ekstra zor olcak üzerine birde fazla kilo eklememek lazım hiç hareket edemicez. Senin şekerine falan baktı mı doktorun?

Benim kilo alimimda cok yavas ilerliyor. Eksi 7- 8 gibiydim simdi eksi 4
yemeye 13. Hafta gibi baslayabildim..midemi tekrar buyutebilmek icin kendimi cok zorladim. cok sukur bebegin kilosu olculeri yerinde onemli olanda bu zaten

Amin inşş evet elmada çok iyi kabuğunu soyup yiyen ama bal mum varmış sanırım üzerinde. Kilonuzu sırmaları değişik :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…