- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #24.741
Evet hemşire oyl3 dediB Bugunneselibirgun sana çok mu kilo aldın dedi yuh yani.. ben 48 le hamile kaldım geçen hafta 58 olmuşum asıl ben çok hızlı aldm. Ama doktorum totelde kilon çok değil bundan sonra daha dikkatli gidelim dedi. Bende ekmek yememeye çalışıyrm tam doymuyorum ama ara öğün yapıyrm sık sık bakalım bidaha ki kontrolde almamış olmayı umut edicem
Bende canım isterse tatlıda yiyorum vs de yapıyorumCanim toplamda 3 kilo almissin 5 aylik hamile icin gayet normal bence. Sen saglikli besleniyosan bebisin gelisimi iyiyse hiiic sallama hemsireyi. Seker yuklemesi cok kisisel bisey. Ben yaptircam cunku benim ailemde seker var, 70 kiloyla tombik hamile kaldim, e canim cektiginde 2 parca tatli da yiyorum pilav makarna da yiyorum yani risk grubundayim. Ama eger ailemde seker olmasaydi 50 kiloyla hamile kalsaydim, mukemmel ideal sekilde beslenseydim yaptirmazdim.
Yaa sorma bende bulantılarımdan ötürü 6 kiloda kaldim yoksa daha da alırdım bende de potansiyel var.O daha iyi 2-2 kestireceğine bari tam alırsın. Yok ya densizlik yapıyorlar sözde espri yapıyor, işlerine öyle geliyor çünkü. Özel durum filan anlamazlar, onlar hasta da olsa aksıra aksıra gelir sağa sola bulaştırırlarHiç haz etmediğim patron tipi bizimkide grip aşısı yaptırırdı zorla, istemiyorum diyemezsin kaçacan bir tarafa anca öyle kurtulursun.
Bu arada ben de 10 kilo aldım doktor hiç bişey demiyor 62 kg ile hamile kaldım şu an 72 yim. İlk 5 kiloyu 3 ayda aşererken aldım, istifra da olmadığı için kilo vermedim. 62 iken de spora gidiyordum benim ideal kilom 58 çünkü.. hamile kalınca mecbur bıraktım hatta havuza da giriyordum fakat mikrop kapmayayım diye havuza da gitmiyorum. Umarım doğumdan sonra bir kaç ayda veririm.
Kilodan dertli olan ben de varım.ilk 16 hafta hiç kilo almadım.aile hekimim nasıl almazsın die şok oldu adam.(kendi doktorum almadım die seviniyor tabi )
Aşırı yemek yemiyorum ama yatmak zorunda olduğum için hareket sıfır.3 haftada 1 er kilo aldımDoktorumdan fırça yedim tabi yavaş ol die.hadi benim ufaklıklar 600 gr oldu da gerisi nerden geliyor
Canım senin ikizdi yani biraz daha iştahlı olman doğal sanırım ama çok hızlı almaya devam edersen bi diyetisyene görün çünkü sezeryanda yağlı insanların daha geç iyileşiyo yara yeri dr dedi. Bana kilona dikkat et dedi 15 e kadar normal ikiz gebeliklerde kaç olur bilemiyorumCanım zaten 3 ara 3 ans yapıyorum. Sabah aram 1 süt bir meyve. Öğleden sonraki ara öğünüm mandalina ve 5 badem. Yani içim öyle kıyılıyorki, valla 7 kilo aldım dahada artıyorum, bende bi gariplik var.
Kilodan dertli olan ben de varım.ilk 16 hafta hiç kilo almadım.aile hekimim nasıl almazsın die şok oldu adam.(kendi doktorum almadım die seviniyor tabi )
Aşırı yemek yemiyorum ama yatmak zorunda olduğum için hareket sıfır.3 haftada 1 er kilo aldımDoktorumdan fırça yedim tabi yavaş ol die.hadi benim ufaklıklar 600 gr oldu da gerisi nerden geliyor
Yaa sorma bende bulantılarımdan ötürü 6 kiloda kaldim yoksa daha da alırdım bende de potansiyel var.
Rahimde büyüdüğü için neredeyse bebeğin gramajı kadar, ayrıca vücudumuz şu an yoğun su tutuyordur kilo alanlar için diyorum. Kan fazlalaştığı için damarlar su bırakıyormuş vücuda bu da şişkinlik yapıyor, bol bol su içelim yine de aldığımızı vereceğiz napalım yeter ki anne & bebek sağlık olsun..
Ya açıkçası sağlık sorunu olmadığı sürece umurumda değil zaten çok yemiyorum aynı önceki yediğim gibi yiyorum sadece daha sağlıklı besinler tüketiyorum ve ara öğün yapıyorum meyve-ceviz -yoğurt -süt vs.
Canım diyetisyene gidiyorum her ay 2,5 kilo hesapmanıştı ama ben bu ayda 4 ilekapatacağım galiba. Onun hesabına göre 16kilo alarak kapatmak. Beyaz etmek, pilav, makarnayemiyorum. Kuruyemiş desen günde 5 badem 2 ceviz. Gebe okulundakiler elinde kuruyemiş poşetiyle geziyordu. Neden hızla kilo alıyorum bende anlamıyorum.Canım senin ikizdi yani biraz daha iştahlı olman doğal sanırım ama çok hızlı almaya devam edersen bi diyetisyene görün çünkü sezeryanda yağlı insanların daha geç iyileşiyo yara yeri dr dedi. Bana kilona dikkat et dedi 15 e kadar normal ikiz gebeliklerde kaç olur bilemiyorum
Bende aynı eskisi gibi besleniyorum ama daha sağlıklı şeyler yiyorum süt hiç içmeyen ben hergün mutlaka içiyorum sıkıldım valla bu düzenden ama bebişimiz iyi olsun, insanın üstüne vebal oluyo sanki yapmayınca
Anledım canım bi dahaki kontrolde dr nedenini söyler umarım belki vücut metabolizma yavaşlamıştır e ikiz bebekler sıvısıdır suyudur şişkinliktir belki normaldir üzülme önemli olan yağ oranı artmasın çok fazla, kimisi kiloyu önemsemiyo ama ben takıntılıyım biraz diyet yapma kabiliyeti yok bende o yüzden aşırıya kaçmamaya çalışılorumCanım diyetisyene gidiyorum her ay 2,5 kilo hesapmanıştı ama ben bu ayda 4 ilekapatacağım galiba. Onun hesabına göre 16kilo alarak kapatmak. Beyaz etmek, pilav, makarnayemiyorum. Kuruyemiş desen günde 5 badem 2 ceviz. Gebe okulundakiler elinde kuruyemiş poşetiyle geziyordu. Neden hızla kilo alıyorum bende anlamıyorum.
Amin canım valla şükürler olsun eşimde taşıyo eve sürekli benim babamı annesi sırf sana yağ ile beslemiş fakirliktenAynen.. Yemek düşünmekten yoruluyorum ıspanaktan bıktım fazlaca folat var diye her 2-3 günde bir tüketiyordum. Daha yeni 2 hafta ara verip pişirdim :) Bıkıyor insan da yemekten, Allah'ın gücüne gitmesin her şey bol, olmayanlara versin çok aklıma geliyor böyle şeyler...
Cok abartmamak lazim tabiki ama hani karatay modasi var ya seker zehiiiir meyve de seker o da zehiiiir.Bende canım isterse tatlıda yiyorum vs de yapıyorum
Ama skaincasi var mı bebege
Amin canım valla şükürler olsun eşimde taşıyo eve sürekli benim babamı annesi sırf sana yağ ile beslemiş fakirlikten
Bnm 10.6 dusmus hapta kullaniyorum doktor biraz dusuk dedi ama baska bisi yapmadi bir au sonra tekrar olceriz dedi sizce cok mu dusukhamileligin basinda 14tu simdi 12 canm
Benden de doktorum şeker yüklemesi öncesi bir açlık tokluk istedi. Benim şekerim hep normaldir. Bu sefer alt sınırda çıktı, 71. Tokluk Şekeride 76 çıktı. Çok düşük ve düşük olmasında pek istenen bir şey değil sanırım. Trigliserid ve kolesterolde inanılmaz artmış bakalım doktor ne diyecek.Merhaba hanımlar. Uzun zamandır takip edemiyordum. Ne güzel cinsiyetler öğrenilmiş, alışverişler başlamış, tekmeler hissediliyor. Sağlıkla kucaklarımıza alırız inşallah evlatlarımızı. Şeker yüklemesi hakkında karşıt görüşlerde uzmanların yorumlarını inceledim. Zaman var nasılsa fikir edinelim diye aile hekimimden Açlık ve tokluk kan Şeker değerlerim için tahlil yapmasını rica ettim. Açlık Şekerim referans değer aralığında çıktı ancak tokluk Şekerim referans değerin çok çok altında çıktı. Yani benim doymuyor oluşum hamilelikten değilmiş. Beslenme programımda değişiklik Yaptım artık karbonhidrattan, tatlılardan ve ekmekten uzak duruyorum. Aile hekimimin dediğine göre şeker yüklemesi bu şartlarda benim için uygun değilmiş. Araştırmalarıma göre aç karnına kanda trigliserid değeri, vücutta ki D vitamini ve açlık-tokluk kan şekeri değerlerindeki sapmalar hamilenin şeker rahatsızlığı hakkında bilgi veriyormuş. Şeker yüklemesine sıcak bakmayanlar bu değerleri takibe alabilirler naçizane tavsiyem.
@bedef geçmiş olsun. Umarım ameliyata gerek kalmadan kendiliğinden kurtulur kuzucuğun.
Ben 5 kg aldım ama kilolu kaldım zaten. 81 oldum şimdi. İkiz için iyi gidiyorsun ama havaya girme dedi doktor. 24. Haftadan sonra çok hızlı alcakmışız. Şu anda çok dikkat etmiyorum ne yediğime kalori olarak, ama benimde etmem lazım şımarıklık yapıyorum. Vücut yapım çok müsait almaya. Sonrasında veririz benim korkum son ayımız zaten ekstra zor olcak üzerine birde fazla kilo eklememek lazım hiç hareket edemicez. Senin şekerine falan baktı mı doktorun?Canım diyetisyene gidiyorum her ay 2,5 kilo hesapmanıştı ama ben bu ayda 4 ilekapatacağım galiba. Onun hesabına göre 16kilo alarak kapatmak. Beyaz etmek, pilav, makarnayemiyorum. Kuruyemiş desen günde 5 badem 2 ceviz. Gebe okulundakiler elinde kuruyemiş poşetiyle geziyordu. Neden hızla kilo alıyorum bende anlamıyorum.
Amin inşş evet elmada çok iyi kabuğunu soyup yiyen ama bal mum varmış sanırım üzerinde. Kilonuzu sırmaları değişik :))Doğrudur, Allah olmayanlara da gani gani versin, bebek isteyenlerin de yüzünü güldürsün.
Misal eşim elma alıyor büyük meyve sepetine koyuyorum bi dolu görüyorum bi boş olduğunu görüyorumarası yok.. her gün bir elmam var eşimi de alıştırdım her gün o da yiyiyor. Bi bakıyorum elma bitmiş :)
Kilomu da buradan başka bir tek eşim ve kardeşlerim biliyor başka kimseciklere söylemem, azıcık meraklılar var ama hemen konuyu geçiştiriyorum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?