- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #29.561
fetal ekoyu birşeyden dolayı mı istedi yoksa her gebeye isteniyor muKızlar günaydın.
Bugün devletin kadın doğum hastanesinde fetal eko randevum var oraya gidicem.
Kendi doktoruma gideli 3 hafta oldu.
Ama o doktora gitmek istemiyrum sanki
10 dk inceledi bıraktı. Birde 10 dk için 85 lira vermek koydu açıkçası.
10 dakika için 200 TL veriyorum ben hemde 2 haftada bir gidiyorum ama işte iyi perinatolog bulmak önemli olan, her çıkışımda da helal olsun diyorum. Sen yine içine sinen bir doktora git.Kızlar günaydın.
Bugün devletin kadın doğum hastanesinde fetal eko randevum var oraya gidicem.
Kendi doktoruma gideli 3 hafta oldu.
Ama o doktora gitmek istemiyrum sanki
10 dk inceledi bıraktı. Birde 10 dk için 85 lira vermek koydu açıkçası.
Bende km sulandirici iğne kullanıyorum canım ama duruma göre normal de Sezeryanda olabilir dedi doktorEstetik dikişi her dr yapıyor mu acaba? İzi kalmıyomuş öyle demişlerdi ben kan sulandırıcı iğne kullandığım için mecburi normal doğum olmayacakyinede Allahtan hayırlısı tabi
Ben cif gibi ürünleri boydan boya duvarlara yerlere klozetin kapağını kapatıp üstüne dokuyorum elime de bir araba yıkama fırçası gibi uzun kulplu fırça alıyorum kulaklığı takıyorum şarkılar dinleye dinleye oynaya oynaya ovaliyorum yanıma da bir kova su alıyorum içerisine de yüzey temizleme koyuyorum 1 kapak güzel koksun diye öyle fırçaladiktan sonra maşraba gibi bir kapla suyu dokuyorum ve ya hortum takıyorum onla duruluyorum oh miss sonrasında da tuvalet ve lavabo içini de temizledim mi bitti gittiKızlar tuvalet banyoyu çamaşır suyu dışında neyle temizliyorsunuz? Dün biraz etkilendim kokusundan güya maske kullanıyorum ama burnumun içi yara olmuş. Eşim de çok kızdı eve gelip kokuyu farkedince.
Her gebeden istiyormuş canimfetal ekoyu birşeyden dolayı mı istedi yoksa her gebeye isteniyor mu
10 dakika için 200 TL veriyorum ben hemde 2 haftada bir gidiyorum ama işte iyi perinatolog bulmak önemli olan, her çıkışımda da helal olsun diyorum. Sen yine içine sinen bir doktora git.
Fetal eko nedir hiç bilmiyorum neden istediler?
Acaba ayrıntılı usg nin içinde olan birşey mi? Ben ikiz bebek bekliyorum canım zaten riskli gebeyim doğru söylüyorsun.Canım senin riskli gebelik mi ondan dolayı mi gidiyosun bilmiyorum ama benim şuan öyle bir durum yok
Ondan dolayı da rutin şeyleri dinlemek için esimin o kadar vermesine gönlüm razı olmuyor
Her gebeden istiyorlarmış
Kendi doktorum rutin dedi
Devletteki doktora da özellikle sordum
Rutin dedi
Ama daha önceki haftalarda yapılması gerekiyomus . Bebegin kalp yapısının incelenmesini içeriyor canm
Doktorumun beni geç yonlendirmesine de sınır oldum.
Canım gri daha hoşKızlar yaaa fikir verin bana?? İki çanta arasında kaldım.
Model olarak benzerler. Ama ikisini de canlı görmedim. Nasıldır bilmiyorum. Gören kullanan var mı yorum bekliyorum?
Anladım canım yani iyi bi dr şart riskli olduğu içinCanim o anesteziciyle alakali bir durumdur .Dogru yere dogru sekilde yapildiktan sonra Allah in izniyle bir sey olmaz.5 6 sene once halama romatizma ignesi yapildi kadin su an o ayagini kullanamiyor topal oldu resmen .
Canı normalde bu tarz durumlar har ilişkide oluyor tabi senin hamile olmandan dolayı ayrıca üzülüyorsun bence eşin yardımcı olmuyosa sende pek elini sürme ev işine giycek bişe bulamadığı zaman anlar ne olduğunu gerekirse versn ütücüye . Yemek konusuna gelirsek bence yemek işi sende olsa daha iyi olur erkekler pek anlamıyo toplamaya yardım etsin yeterli bence. Benim eşimde ilk zamanlar böyleydi sonra hamilelikte yüz falci geçirince daha bi anlayışlı oldu gelip özür falan dilemeye başladı tabi ben hala felçliyim geçmedi. Erkekler kadınları çok anlamıyor anladığı zaman zaten değişik gösteriyorlar ben bunu anladım canım çok takma düzelir az kaldı doğuma inşş ya sabrKızlar tatsız ve özel bir soru ama, eşimin bana desteği çok az hamilelik döneminde. Aşerme falan tanımıyor, işlerde ucundan bir kere tutarsa 10 kere bana kalıyor falan. Geçtiğimiz hafta tadilat falan vardı yine benim sırtımdaydı iş. Haliyle gerildim, ve sık sık da gergin konuşmalar yaptım (şunu hala olmadı, bu niye böyle gibi)... En son 2 gün önce mutfakta tartıştık. İnanın akşam işten gelip üzerimi bile değiştirmeden mutfağa girdim hazırlık yapıyorum, sonra sağolsun mutfağa yardıma geldi, yemeğin içine ne koyacağım konusunda farklı düşündük. Tamam senin istediğin olsun dedim... Biliyorum buraya kadarı sıkıcı ve sıradan ama gidişatı anlatmak adına yazdım. Bundan sonra işin bir kısmını yapıp gerisini sen hallet ben içeri geçiyorum dedim (zira yemek onun siparişiydi bana, elimden geleni yaptım ve çok yorgundum) . Beni çok üzense o noktada bana çok sert "adam gibi konuş benimle, sen iyice manyaklaştın demesi oldu"... Aklı başında modern insanlar olarak ailemde duymak istemediğim ağırlıkta laflar. O akşam sofrada kendimi tutamadım uzun süre ağladım...Babam da gelen bebek giysilerine duygulandım ağladım sandı hatta. Eşimde sıfır tepki. 2 gündür özür bekliyorum, mesafeli duruyorum ama hiçbir girişim yok. Hatta her tartışmada özür dilemek yerine ters davranışlarını arttırır,yine öyle. Daha önceleri hep yumuşayan ben olurdum, o hatalı olsa bile bi süre sonra yanına gidip barışırdım kısa sürede. Ama hamilelikte böyle anlayışsız ve kaba olması çok ağır geldi. Sizce nasıl davranmalıyım bundan sonra? Babam da bizde ve sürekli eşimi övüyor, bana da onun yanında nasihat veriyor şöyle davran böyle davran diye. babammın vbizde olduğu durumlarda eşimle mutlaka ağır tartışmalar yaşıyoruz. Ama tabiki asıl sorun babam değil bu noktada, sadece katkı sağlıyor. Dediğim gibi, sizce nasıl davranmalıyım?
DOmestos kullanırsan etkilemez çok diğerleri keskin oluyor kokusuEvet sıvı olandan kullandım o sulandiriliyor muçok tecrübe eksiğim var
Sağol canım. Eşimi birçok açıdan beğenirim ama bu kadına yük olma ve halden anlamama gerçekten zor. Oğlumu inşallah farklı bir bilinçle yetiştireceğim.Allah kolaylik versin canım kendi mutluluğun içinde eşinden birsey bekleme yoksa sen daha çok uzuleceksin erkek çocuklarını güzel yetiştirmek lazım
Bizim yıllardır hep böyle konular zaman zaman problem oluyor. Hayır anlamadığım, bazen melek gibi adam, bazen sanki benden nefret ediyor ve anlayışı lüks görüyor. Ama en fenası da özür dilemeyi kimsenin öğretmemiş olması kendisine. Seninki ne güzel ona başlamış en azından. Yemek de yüzde 90 bende zaten, o en fazla salataya el atar ya da eve ondan bir iki saat geç geldiysem (ki sadece iş yüzünden, hiç gezmem falan yok) o zaman basit birseyler hazırlayabiliyor. Ben de beklemiyorum zaten. Ama mesela geçen hafta eşya kolilerinin çoğunu ben taşıdım, o koydu bana.Bir yıldır monte edilmeyi bekleyen bir ayna var. Beklediğim bu tarz işler. İnşallah dediğin gibi zamanla düzelir. Şu anda bebişin varlığı ile avunuyorum allahtan :) ama eşin yeri de ayrı.Canı normalde bu tarz durumlar har ilişkide oluyor tabi senin hamile olmandan dolayı ayrıca üzülüyorsun bence eşin yardımcı olmuyosa sende pek elini sürme ev işine giycek bişe bulamadığı zaman anlar ne olduğunu gerekirse versn ütücüye . Yemek konusuna gelirsek bence yemek işi sende olsa daha iyi olur erkekler pek anlamıyo toplamaya yardım etsin yeterli bence. Benim eşimde ilk zamanlar böyleydi sonra hamilelikte yüz falci geçirince daha bi anlayışlı oldu gelip özür falan dilemeye başladı tabi ben hala felçliyim geçmedi. Erkekler kadınları çok anlamıyor anladığı zaman zaten değişik gösteriyorlar ben bunu anladım canım çok takma düzelir az kaldı doğuma inşş ya sabr
Kızlar tatsız ve özel bir soru ama, eşimin bana desteği çok az hamilelik döneminde. Aşerme falan tanımıyor, işlerde ucundan bir kere tutarsa 10 kere bana kalıyor falan. Geçtiğimiz hafta tadilat falan vardı yine benim sırtımdaydı iş. Haliyle gerildim, ve sık sık da gergin konuşmalar yaptım (şunu hala olmadı, bu niye böyle gibi)... En son 2 gün önce mutfakta tartıştık. İnanın akşam işten gelip üzerimi bile değiştirmeden mutfağa girdim hazırlık yapıyorum, sonra sağolsun mutfağa yardıma geldi, yemeğin içine ne koyacağım konusunda farklı düşündük. Tamam senin istediğin olsun dedim... Biliyorum buraya kadarı sıkıcı ve sıradan ama gidişatı anlatmak adına yazdım. Bundan sonra işin bir kısmını yapıp gerisini sen hallet ben içeri geçiyorum dedim (zira yemek onun siparişiydi bana, elimden geleni yaptım ve çok yorgundum) . Beni çok üzense o noktada bana çok sert "adam gibi konuş benimle, sen iyice manyaklaştın demesi oldu"... Aklı başında modern insanlar olarak ailemde duymak istemediğim ağırlıkta laflar. O akşam sofrada kendimi tutamadım uzun süre ağladım...Babam da gelen bebek giysilerine duygulandım ağladım sandı hatta. Eşimde sıfır tepki. 2 gündür özür bekliyorum, mesafeli duruyorum ama hiçbir girişim yok. Hatta her tartışmada özür dilemek yerine ters davranışlarını arttırır,yine öyle. Daha önceleri hep yumuşayan ben olurdum, o hatalı olsa bile bi süre sonra yanına gidip barışırdım kısa sürede. Ama hamilelikte böyle anlayışsız ve kaba olması çok ağır geldi. Sizce nasıl davranmalıyım bundan sonra? Babam da bizde ve sürekli eşimi övüyor, bana da onun yanında nasihat veriyor şöyle davran böyle davran diye. babammın vbizde olduğu durumlarda eşimle mutlaka ağır tartışmalar yaşıyoruz. Ama tabiki asıl sorun babam değil bu noktada, sadece katkı sağlıyor. Dediğim gibi, sizce nasıl davranmalıyım?
Dile getirmek işe yaramıyor bizde ama dediğin gibi işi brakıp dinlenmeye geçersem herhalde faydası olur. İnan bana balık hafızalı falan değiller canım, işlerine gelmiyor. Sürekli hatırlatınca da ısrar ettiğim için suçlanıyorum. Senin eşin öyle bir tepki vermiyor mu?Canım benzer durum bende de mevcut. Yani eşim tavırlı olduğum zamanlar kesinlikle alttan almaz, hiçbir girişimde bulunmaz. Daha fazla uzamasın diye mecbur ben alttan almak zorunda kalıyorum. Bu yüzden mümkün olduğunca küsmemeye çalışıyorum. Eşime zorla ağlayarak küserek falan birşey yaptıramıyorum. O yüzden sakin olduğu zamanlarda güzellikle konuşmayı tercih ediyorum, yaşadığım zorlukları sakince anlatmaya çalışıyorum. Ama etkisi kısa sürüyor çünkü erkekler balık hafızalı o yüzden bunu sık sık tekrarlamak gerekiyor. Birde herşeye koşuşturma biraz iş yaptıysan otur biraz dinlen çok yoruldum belim ağırdı falan de. Ki yalan olmaz çünkü zaten yoruluyoruz ve her yerimiz ağrıyor. Yaşadığım sıkıntıları dile getir yani.
Ne yazık ki erkeklerin yetiştiriliş tarzından dolayı hepimiz yaşıyoruz sanırım az ya da çok bir şekilde. Benimde eşimde de büyük potansiyel vardı. Ama biz evlenmeden bir kaç sene beraber yaşadık ve ben kendisini değiştirmezse geleceğimizin olamayacağını çok açık belirttim. 10 senedir evliyiz ve inanılmaz değişti ama işte bize çok iş düşüyor.Neden tepkili olduğumu biliyor, hatta dün babam sofrada bir cümlede manyak lafını kullandı, babama sırıtıp "aman baba manyak deme şimdi " dedi. Yani gayet farkında. Allahtan maddi sıkıntımız yok bir de o olsa ne olacak allah bilir. Derdi iş onun. Kendini iş yerinde paralar, gereginden fazla çalışır kendini ispatlamaya çalışır, eve posa halinde gelr. Ben de işte yorulurum ama yine de eve gelince o TV karşısına, lavaboya falan ben direk ev işine geçerim. Bu sıralar tadilat ıvır zıvır çıktı onlara da el sürmemek için çok direndi, o yüzden gerginlik vardı altta yatan sebep olarak. Yap diyorsun yapmmamaya çalışıyor, sonra neden yapılmadı dye kızıyorsun "manyaklaşmak" oluyor adı. Alıştırmış annesi, utanmasa bu yaşta altını aldırır yani insana. 3,5 yıldır ite kaka biraz gelişti ama bu kadar işte. Bilmiyorum böyle nereye kadar.
Kızlar benim bebeğim erkek dogunca çok vakit geçirmeden sünnet ettirmek istiyorum eşim erken görüyor ama oda çocuk büyüsün anlasın diyor siz ne dersiniz bu konuda tecrübe edinen annelerden tavsiyelerini bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?