2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar. Ben gece iyi uyudum ama şu an inanılmaz bir uyku hali var. Masa başında esneyip duruyorum. Size oluyor mu böyle? Kafeinden kaçınmaya çalışıyorum, açılmak için ne önerirsiniz?
Günaydım canım kolay gelsin bir fincan türk kahvesinin yararı bile var kalp sorunu yoksa tabii.

bende de oluyor aynı şeyler ben çareyi çift yastık kullanmakta buldum biraz yüksek yatınca daha iyi hissettiriyor bana ..

Bilmem hiçbir şey olmadı yani bunun net bir açıklaması yok bir tanesi gelişmeyip öylece kaldı işte. Doğumla onun ufacık kesesi de atılacak.
Ben bu topigin başından beri burdayım ama hiç bilmiyordum sende ikiz olup sonra tek kaldığını canım benim şükür ki diğeri devam etmiş Rabbim sağ salim doğurmayı nasip etsin inşallah

Günaydın arkadaşlar 2 Mayıs'ta randevum var daha doğrusu Nisan sonu olacaktı ama randevu bulamadık diye 2 Mayıs'a kaydı fazladan 2 gün hasret eklendi
Beklemek çok zor geliyor ben 2 haftada bir gittiğim halde uzadıkça uzuyor sanki. Cuma günü gideceğim bende inşallah.

Günaydım canım kolay gelsin bir fincan türk kahvesinin yararı bile var kalp sorunu yoksa tabii.
Canım dr bana haftada 1-2 Türk kahvesi dedi. Aslında çok severim, hatta Dünya Sağlık Örgütüne göre de günlük 300 mg altı sorun yaratmıyor. Ama bu aşağıdaki gibi yazıları okuyunca da ne kadar kaçınırsam o kadar iyi diye düşünüyorum.
https://www.memorial.com.tr/saglik-...kahve-icmek-bebegin-dogum-kilosunu-dusuruyor/
https://www.sozcu.com.tr/2016/saglik/hamileler-ne-kadar-kahve-icmeli-1321686/ (buna göre bir fincan türk kahvesinde yalnızca 57 mg kafein varmış)
http://www.who.int/elena/titles/caffeine-pregnancy/en/

Aslında bunlar da içip bir zararını görmeyen anneler
https://www.romper.com/p/i-drank-co...ont-give-a-damn-what-you-think-about-it-23638
https://www.whattoexpect.com/forums...-coffee-during-their-pregnancy-regularly.html

ama insanın içi rahat edemiyor işte
Faydaları nelermiş? Ben risklerine dair şeyler gördüm ama faydaya dair birşeye denk gelmedim. Açıkcası içgüdülerim faydalı diyor ama içgüdülerime ben pek güvenmem ben ne yalan söyleyeyim

Ilk doğum çok heyecanlı oluyor ama 2.dogum daha heyecanlı stresli çünkü her evrede başına ne geleceğini biliyorsun ilk ama bebeğini gördüğün an paha bicilemez o hepsinde ayrı
Evet şuanda başımıza ne gelceğini bilmiyorum ama ikinci olsaydı daha stresli olurdum sanırımm :))aynı acıları yine yaşıcaaaammm :)))

Arkadaşlar kan degerlerim düşük ilacın fayda etmemis dedi sağlık ocagindaki hemşire siz sabah ictikten nekadar süre sonra kahvaltı ediyorsunuz ben 1 saat beklemiyorum beklemekmi gerekiyor

Evet şuanda başımıza ne gelceğini bilmiyorum ama ikinci olsaydı daha stresli olurdum sanırımm :))aynı acıları yine yaşıcaaaammm :)))
Hiç korkma duydugun doğum hikayelerine sakin inanma herkesin doğum hikayesi farklı oluyor benim bi arkadaşım bir ay önce doğurdu 10 da hastaneye gitti 2 de doğum yapmıştı doğumu öyle kolay gecmiski maşallah

Kızlaarr şeker yüklemesi için geldim 75 ml içtim midem yandıı sizdede öyle mi olmştu

Günaydın kızlar. Ben gece iyi uyudum ama şu an inanılmaz bir uyku hali var. Masa başında esneyip duruyorum. Size oluyor mu böyle? Kafeinden kaçınmaya çalışıyorum, açılmak için ne önerirsiniz?

Canim benim doktorum da Diyetisyenim de günde 2 defa kahve içebilirsin dedi bir sıkıntı yaratmaz çay içersen eğer günde 1 tane olsun dedi her ikisi de
İnan bazen 4 u buluyor benim kararında tüketildiği zaman pek bir sorun olacağını ben de düşünmüyorum
İlk inde hiç icememistim midem almıyordu ama şimdi sürekli gözümün önünde kahve var bardağı yiyesim geliyor bazen

Bebeğimin gelişimi de çok iyi çok şükür cnm sıkıntı yok yani böyle durumlarda günde 1 tane iç ardından da 2 bardak su iç biseycik olmaz Allahın izniyle
Arkadaşlar kan degerlerim düşük ilacın fayda etmemis dedi sağlık ocagindaki hemşire siz sabah ictikten nekadar süre sonra kahvaltı ediyorsunuz ben 1 saat beklemiyorum beklemekmi gerekiyor
Canim ben sabah alamıyorum çünkü 7 buçuk 8 gibi uyanıp en geç yarım saat içinde kahvaltı etmiş oluyoruz
Gece uyumadan en az 2 saat önce yeme içme eylemini kesmiş oluyorum ilacı içip öyle umuyorum kan değerlerim iyiydi en son istersen böyle dene
Bir de ilacı içerken su ile değil de portakal veya mandalina suyu ile al
Şimdi su içme dediler içim yanıyo
En zoru da su icememek mide yanması normal cnm hadi çabucak geçsin inşallah zaman dinlen yürüme çok geçmiş olsun kuzum

Günaydın kızlar...
gece hiç uyuyamadım belimin ağrısından saçma sapan bir sürü şey düşündüm neyseki sabah oldu

yarın bende gidicem doktora bakalım miniğim ne kadar olmuş
Günaydın sabah benimde belim fenaydı cok calişip ağır falan kaldırmakda eyılmekden falan oluyor biraz harek daha cok iş gecdi hemen. Kendini korkutma.

Hoş geldin cok mutlu oldum adına benim günüme yakın buyuk ihtimale en spn ben doğurucam burda diye düşündüm bana arkadaş geldin en son ikimizden birisi doğurur artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…