- 24 Ekim 2011
- 5.527
- 4.263
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #31.881
kuzu biliyorum ama bi şekilde bişiler yapıcam dikkat ederim tabi ki annemde olucak yanımda zaten umarım üstesinden gelirim beni düşündüren küçüğüm oda boya yapıcam dicek ben sileyim dicek ama yapacak bişi yokCanim dikkat et uzanma bir yere ve ayakta kalma .Erken doğumu tetikliyor.
yok canım kadın gelecek zaten ama badana bitince 3 gün sürer demiş badanacı 3 gün boyunca mecburen bişiler yapacam bende tabi ki dikkat ederimEvi derle toparla ama ağır ise girme bence canım yani cam silme kornislere uzanma bir yerleri ovalama yerdeki boyaları çıkarcam diye tinere bulaşma. İş bitsin ertesi gün kadın çağır eve şimdiden konuş. Hamileyken temizliğe birini cagirmican da ne zaman çağıran azcik kendini düşün sen düşünmezsen kimse düşünmez.
ben bi sıkıntım olmazsa 37 ye kadar çalışmayı düşünüyorum... sonrasında izin lazım oluyor çünkü ama 32 de ayrılıcam dersende kimsenin laf söylemeye hakkı yokçalışan anneler doğum iznine ayrılma tarihlerinize karar veriyor musunuz? etrafımda herkes 37 ye kadar bekleme modunda ama ben artık çok zorlanıyorum şahsen hiç bir iş yetişmiyor akşam eve gidince enerjim tükenmiş oluyor yemek yapsam bulaşıkları kaldırmaya mecalim kalmıyor. bebek alışverişi çantası hazırlamak şöyle dursun. sonrasında ücretsiz hakkım olduğu için 32 de ayrılmak istiyorum ama kendi iş yerimde nedense bir mahalle baskısı oluşmuş. sanki 32 de ayrılınca kolaya kaçılmış gibi algılanıyor. sizler ne düşünüyorsunuz?
Canim tamamen kisinin bunyesine ve isin agirligina bagli .Ben ağır engelli cocuklarin ogretmeniyim mesela simdi 32 yi bile bir gorsem artik diyorum degil 37. Dinlenme sansi olan riski olmayan sağlığı yerinde hamileler çalışabiliyor ama herkes ayni degil .Dogum yaza denk geldigi icin zaten iznim yaniyor .Bari gebelik oncesi tadini cikarayim diyorum.çalışan anneler doğum iznine ayrılma tarihlerinize karar veriyor musunuz? etrafımda herkes 37 ye kadar bekleme modunda ama ben artık çok zorlanıyorum şahsen hiç bir iş yetişmiyor akşam eve gidince enerjim tükenmiş oluyor yemek yapsam bulaşıkları kaldırmaya mecalim kalmıyor. bebek alışverişi çantası hazırlamak şöyle dursun. sonrasında ücretsiz hakkım olduğu için 32 de ayrılmak istiyorum ama kendi iş yerimde nedense bir mahalle baskısı oluşmuş. sanki 32 de ayrılınca kolaya kaçılmış gibi algılanıyor. sizler ne düşünüyorsunuz?
Hayır açılma ağrısı değil Allah korusun , açılma ağrısı yoktur bunu söyleyim herkes bilsin kesinlikle zerre kadar ağrı hissetmezsin anca şiddetli doğum sancısı olursa hani dayanılmaz adet sancısı gibi Allah korusun o zaman o sanciyla beraber açılma da başlar hatta suyunuz gelmiyorsa ve dayanılmaz şiddetli sanciniz yoksa çok ta telaşeye kapılmayın karnimizda kaç kiloluk ağırlık var hem bebek hem kese hem içinin suyu hem bebeğin eşi falan illaki ağrılar olacaktır üstelik o ağırlık büyümeye de devam ediyor yani her ağrıyı kötüye yorup üzülmeyin sakın , ev işlerini yaparken de abartmayın hamile kadından normal hamile olmayan kadın gibi ev işleri kimse beklemesin zaten, uzan dinlen canım bolca su iç meyve ye kuru yemiş ye dinlen sakinleş Allah'ım korusun hepimizi ve süt kokulu bebişlerimizi hepsi zamanında sağlıklı şekilde gelsin inşallahCam silecek arkadaş kimdi ya silmesin vallahidün bebişin odasının duvarlarını sildim biraz ovalayarak. Bu gece kasik karın ağrısından uyuyamadım korktum. Çatı ağrısı yanında oradaki etler tümüyle ağrıyor inşallah açılma işareti falan değildir. hemen doktora da girmek istemiyorum. Zaten iş yerinde fiziki olarak çok çalıştığım için böyle ağrılar yaptığı için rapor almıştım bu ne perhiz ne lahana turşusu oldu yani...
evet sonrasında izin lazım olduğunu biliyorum ama ücretsiz izin hakkı olduğunu varsayarak söyledim yani maddi olarak çok rahat olmasam da 5 haftalık maaştan vazgeçmeye razı hale geldim çünkü dediğim gibi çok zorlanıyorum yardım eden de yok. bütün gün iş yerinde geçiyor sağlıklı beslenme azıcık yürüyüş yapma fırsatım bile olmuyor haftasonları zaten jet hızıyla geçiyor. bi de 32 den sonra istirahat raporu veya yıllık izin de kullanamıyoruz ki arada mola verelim.ben bi sıkıntım olmazsa 37 ye kadar çalışmayı düşünüyorum... sonrasında izin lazım oluyor çünkü ama 32 de ayrılıcam dersende kimsenin laf söylemeye hakkı yok
aynen ben de öyle düşünmeye başladım. zaten allah ömür verirse çalışma hayatına tekrar geri döneceğiz 32 de ayırılırsak tek kaybedeceğimiz 5 haftalık maaş oluyor. ( dediğim gibi ücretsiz izin hakkı olanlar için konuşuyorum) iş yerinde iş yükü ağır olmasa bile sabah 7 de kalk akşam 17.30 da eve gel derken akşam yemek mi pişireyim yürüyüş mü yapayım evi mi toplayım bebek hazılığı mı yapayım diye düşünüyorum.Canim tamamen kisinin bunyesine ve isin agirligina bagli .Ben ağır engelli cocuklarin ogretmeniyim mesela simdi 32 yi bile bir gorsem artik diyorum degil 37. Dinlenme sansi olan riski olmayan sağlığı yerinde hamileler çalışabiliyor ama herkes ayni degil .Dogum yaza denk geldigi icin zaten iznim yaniyor .Bari gebelik oncesi tadini cikarayim diyorum.
@Zehra ungrmsEmzik yazmism yanlslkla bibeboron basligiydi bahsettigm cnm.AdaisyLove canm guzel haberleriniz bekliyorum benm randevu 3 te neyazk isyerinden gidicez
şimdi daha iyiyim zaten dinlendikçe azaldı ağrım ama hala var tam bebeğin çıkacağı yerlerde olduğu için korktum bir de kendiliğindn olsa neyse benim hatam o kadar yorulmak. çok teşekkür ederim canım rahatlattın biraz.Hayır açılma ağrısı değil Allah korusun , açılma ağrısı yoktur bunu söyleyim herkes bilsin kesinlikle zerre kadar ağrı hissetmezsin anca şiddetli doğum sancısı olursa hani dayanılmaz adet sancısı gibi Allah korusun o zaman o sanciyla beraber açılma da başlar hatta suyunuz gelmiyorsa ve dayanılmaz şiddetli sanciniz yoksa çok ta telaşeye kapılmayın karnimizda kaç kiloluk ağırlık var hem bebek hem kese hem içinin suyu hem bebeğin eşi falan illaki ağrılar olacaktır üstelik o ağırlık büyümeye de devam ediyor yani her ağrıyı kötüye yorup üzülmeyin sakın , ev işlerini yaparken de abartmayın hamile kadından normal hamile olmayan kadın gibi ev işleri kimse beklemesin zaten, uzan dinlen canım bolca su iç meyve ye kuru yemiş ye dinlen sakinleş Allah'ım korusun hepimizi ve süt kokulu bebişlerimizi hepsi zamanında sağlıklı şekilde gelsin inşallah
Ben bu hafta bir iki defa istifra ettim. Sanırım reflü veya üşütmeden kaynaklı, geceleri terleyerek uyanıyorum, o da üşütmeye neden oluyor sanırım. Sende de böyle birşey olabilir mi?@Pembegomlek canım çok geçmiş olsun perinatoloğa da görün bakalım o ne diyecek çok duydum perinatoloğa gidip de mutlu şekilde dönenleri inşallah sende de öyle olur dualarını esirgeme Rabbim korusun bebişini de seni de
B Balonum canım herkes söyledi ama ben de tekrar söyleyeyim o havuç suyu mucize gerçekten çoğu kadın 2 hafta içerisinde toparladı kendini yalnız kendin sıkmaya çalışma suyu az çıkar meyve sıkacağı kullan mutlaka ve onun dışında bolca su iç ve mutlaka dinlen ayağa kalkma sakın inşallah tez zamanda toparlarsin canım
sonsuzzz ah keşke süt memenin büyüklüğü ile bağlantılı olsa o zaman benim süt kaç çocuğa yeterdi :) benim goguslerim biraz büyük ama sütüm çok az oldu maalesef ek olarak mama da verdim ama gelinimizin memesi yok denecek kadar küçük yani sütyen takmadığında dümdüz oluyor ama maşallah bebeği 2 yıl emdi ve hiç mamaya gerek kalmadı şimdiden sütü düşünüp üzme kendini çocuklar bir doğsun inşallah o zaman da süt arttırıcı şeylerden konuşcaz burda destek oluruz bir birimize hiç merak etme , ayrıca babanızın da sizinle ilgilenmesi çok güzel haber çok şükür çok sevindim inşallah çok iyi baba olur da destek olur sana hep
Afilim92 maşallah canım ellerine sağlık çok güzel olmuş oğluşun sağlıcakla giysin inşallah
Kizlaaaar mide bulantıları geri dönen var mı benim 3 gündür ara ara bulanıyor öyle dayanılmayacak kadar da değil ama rahatsız ediyor yine de
eğer maddi durumun yerindeyse kendini niye zorlayasınki. ücretsiz izin hakkın da varsa 32de ayrıl derim. zaten ömür boyu çalışcaz 55-60 yaşına kadar her gün işe gidip gelicez ama kaç kez hamile kalıp bu anların tadını çıkarabileceksin? masa başı mı işin bilmiyorum ama benim masa başı değil ağır fiziksel aktivite gerekiyor inatla 37. haftaya gitmeye çalışanlar oluyodu. kimi başardı kimi tamamlayamadan doğurdu kimi işten ayrıldı ertesi gün doğurdu. bir çoğu pişman oldu. ama kimisi de çok dayanıklı oluyor yorulmuyor bile o onun hamileliğinin rahatlığıyla, vucudunun bunu kaldırabilmesiyle alakalıaynen ben de öyle düşünmeye başladım. zaten allah ömür verirse çalışma hayatına tekrar geri döneceğiz 32 de ayırılırsak tek kaybedeceğimiz 5 haftalık maaş oluyor. ( dediğim gibi ücretsiz izin hakkı olanlar için konuşuyorum) iş yerinde iş yükü ağır olmasa bile sabah 7 de kalk akşam 17.30 da eve gel derken akşam yemek mi pişireyim yürüyüş mü yapayım evi mi toplayım bebek hazılığı mı yapayım diye düşünüyorum.
Canm sen bikac gun sonra kendi doktorunada git bence@Zehra ungrms
Teşekkür ederim kızlar. Büyük bir heyecanla gittim doktorum bugün yokmuş 3 gün önce aramıştım ama haber vermediler bugün acil işi çıkmış
Biz de eli boş dönmeyelim diye başka doktora gittik
Moralimi alt üst etti
Suyum azmış
Plasenta önde ve aşağıda imiş sezeryan sırasında sorun olup çok kanama yapabilirmis tedbirli olup kan verecek biri nin hazırda bulunması gerekiyormuş
Zaten çok korkuyordum doğumdan daha da korkuyorum artik
@Pembegomlek canım çok geçmiş olsun perinatoloğa da görün bakalım o ne diyecek çok duydum perinatoloğa gidip de mutlu şekilde dönenleri inşallah sende de öyle olur dualarını esirgeme Rabbim korusun bebişini de seni de
B Balonum canım herkes söyledi ama ben de tekrar söyleyeyim o havuç suyu mucize gerçekten çoğu kadın 2 hafta içerisinde toparladı kendini yalnız kendin sıkmaya çalışma suyu az çıkar meyve sıkacağı kullan mutlaka ve onun dışında bolca su iç ve mutlaka dinlen ayağa kalkma sakın inşallah tez zamanda toparlarsin canım
sonsuzzz ah keşke süt memenin büyüklüğü ile bağlantılı olsa o zaman benim süt kaç çocuğa yeterdi :) benim goguslerim biraz büyük ama sütüm çok az oldu maalesef ek olarak mama da verdim ama gelinimizin memesi yok denecek kadar küçük yani sütyen takmadığında dümdüz oluyor ama maşallah bebeği 2 yıl emdi ve hiç mamaya gerek kalmadı şimdiden sütü düşünüp üzme kendini çocuklar bir doğsun inşallah o zaman da süt arttırıcı şeylerden konuşcaz burda destek oluruz bir birimize hiç merak etme , ayrıca babanızın da sizinle ilgilenmesi çok güzel haber çok şükür çok sevindim inşallah çok iyi baba olur da destek olur sana hep
Afilim92 maşallah canım ellerine sağlık çok güzel olmuş oğluşun sağlıcakla giysin inşallah
Kizlaaaar mide bulantıları geri dönen var mı benim 3 gündür ara ara bulanıyor öyle dayanılmayacak kadar da değil ama rahatsız ediyor yine de
Kacinci haftadasin bilmiyorum ama ben bu 26 yi doldurduktan sonra agirlastigimi hissesiyorum nefes nefese kaliyorum .Imkan varsa izne cikmak en guzeli .Bu zamanlari calisarak gecirdigimiz icin ilerde pismanlik duyabiliriz .Ama maddi acıdan calismak zorunda kalanlar ya da ozelde olup haklarini kullanamayanlar da var .aynen ben de öyle düşünmeye başladım. zaten allah ömür verirse çalışma hayatına tekrar geri döneceğiz 32 de ayırılırsak tek kaybedeceğimiz 5 haftalık maaş oluyor. ( dediğim gibi ücretsiz izin hakkı olanlar için konuşuyorum) iş yerinde iş yükü ağır olmasa bile sabah 7 de kalk akşam 17.30 da eve gel derken akşam yemek mi pişireyim yürüyüş mü yapayım evi mi toplayım bebek hazılığı mı yapayım diye düşünüyorum.
Ben lüzumsuz diye düşünüyorum. O kadar ihtiyacin arasinda en son dusunecegim seydir herhalde .Cok detayli düşününce daha neler neler çıkıyor. Bunlar biraz da insanları para harcamaya tesvik edici tutumlardan kaynaklaniyor.Kızlar emzirme koltuğu gerekli mi sizce?
Dün ebe 3 saat aralıksız emzirdiğiniz zamanlar olacak deyince, bir de hamile yogası eğitimi veren hoca beliniz sırtınız uzun süre emzirince tutulacak deyip basit hareketler gösterince dedim ki acaba o kadar lüzumsuz birşey değil mi? Bugun de babymallda indirime girmiş ama hala pahalı. Ne düşünüyorsunuz?
Kızımda benim suyumda azalmişdi ama dr hic gitdiye almadı ve her nasılsa başka bir untrason buayınesinde su azlığı falan cıkmadı. Başka bi dr bakdıra bilirsın. Yureğnı ferah tut bol bol dua et.Herkese merhabalar uzun zamandır girmiyordum tüm mesajları okuyamadım çünkü 4000 civari mesaj vardı okuyamadım Rabbim hepinize ve bebeklerinize sağlık sihat versin ve hayırlısıyla kurallarınıza alın inşallah benimde bugün doktor kontrolüm vardı ve şuan moralim çok bozuk bebeğimin amniyos sıvısı yok denecek kadar azalmış bebeğimde herhangi bir gelişim geriliği falan yok doktorum 2 hafta içinde bebeği alamamiz gerekebilir dedi bol bol su da içiyorum ama başka ne yapabilirim böyle bisey başına gelen varmı aramızda
Ben pek inanmadım açıkçası canm öyle riskler olsa doktorum görür ve söylerdiCanm sen bikac gun sonra kendi doktorunada git bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?