2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın kızlar
İlk olacağı için bilemiyorum kollu kolsuz zıbın tulum filan kaçar tane almak lazım. 0-3 , 3-6 ne kadar ihtiyacımız olur

Ben de çok kararsızım canım 32. Haftama tam 4 hafta var. Ben de 32 de ayrılmak istiyorum. O kadar çok eksiğim var ki bir kaç parça kıyafet dışında hiçbirşeyi alamadım henüz, onları tamamlarım yavaş yavaş diye düşünüyorum. Ben öğretmenim ve öğrencilerim 4. Sınıf mezun olacaklar, 4 hafta daha idare edip çocukları mezun etsem mi yoksa vakti kendime mi ayırsam kararsızlığındayım. Doktor çalışır raporu veririm bırakmak istediğinde gelirsin raporu bozarız dedi. Bir yakınım da arada rapor alırsan sgk ücret kesiyor vs dedi onu da tam bilmiyorum ne demek istedi acaba :)

Benim emziren arkadaşım ben almamıştım gereksiz görüp sen al alabiliyorsan dedi yatakta emziyiyorsun belini yaslama ihtiyacı hissediyorsun tam bebek uykuya dalıyor yataktan kalkarken bir gıcırtıya uyanıyor yaşlanmasan sırtın ağrıyor demişti ben ikna oldum ve aldım :)

Günaydın kızlar
İlk olacağı için bilemiyorum kollu kolsuz zıbın tulum filan kaçar tane almak lazım. 0-3 , 3-6 ne kadar ihtiyacımız olur
Bebeklerin boyu hizli uzadigi icin ayakli tulumlar kullanışsız oluyor .Ayaksiz olanlardan tercih edebilirsin canim .0 3 tulum 4_5 tane ,kolsuz citcitli badi 4 5 tane kollu 2 tane yeterli diye dusunuyorum. 3 6 ay icin alt ust takimlar daha kullanisli bence .

Ben bebek odasına ikeadan bir koltuk ve puff aldım. İlerde de salona koyabileceğim tarzda bir şey tercih ettim, rahat ama baya. Emzirme koltuğu derken sırf bu iş için özel bir koltuk mu var?

Cok sukur canim , evet mutlaka korkuyoruz tabi ama yine de güçlü olmamız lazım ve bolca dinlenmemiz lazım , yürüyüşü ve ev işlerini abartmamamiz lazım , ben de dün baktım balkonlar berbat hazır eşim de evdeydi beraber yaptık sağolsun eşim Allah razı olsun çoğunu o yaptı ben de çıraklık yaptım fırça ver bez ver falan gibi ama baya eğlendik :) bende de reflü var diye bulantı ondan mı bilmiyorum 3 gündür ara ara bulanıyor çıkaracak kadar olmadı ama baya rahatsız etti bebegin saçı uzuyor diyor eskiler ama ne kadar doğru bilmiyorum

Ben bu hafta bir iki defa istifra ettim. Sanırım reflü veya üşütmeden kaynaklı, geceleri terleyerek uyanıyorum, o da üşütmeye neden oluyor sanırım. Sende de böyle birşey olabilir mi?
Evet evet hergece terliyorum cam da açık ama uyurken sıcak basıyor nedense haklısın büyük ihtimalle üşütmüş olabilirim çünkü sıcaklayinca üstümü açıyorum ve kim bilir ne kadar süre öyle üstü açık uyuyorum

Teşekkür ederim cnm, iyiki buraya yazmışım, endişelerim bitti o konuda:) ayh doğsunlar da bi sağlıklı sihhatli, o konulara geçsek :) zaman geçmiyor sanki artık :)
Ya hep derlerdi son dönemler geçmek bilmez diye ama o zaman da hep hele bir sona sağ salim ulaşalım da varsın geçmek bilmesin derdim şimdi pişmanım öyle dediğime

kesinlikle katılıyorum. maddi durumum rahat değil ama öte yandan bahsettiğim sebeplerden dolayı psikolojik ve bedensel olarak çok zorlanıyorum. 5 haftalık maaş az uz değil kabul ediyorum ama öte yandan 5 haftalık maaş dediğim aslında bir doğum fotoğrafçısına ya da ne bileyim hediyelik ıvır zıvıra gidenle neredeyse aynı miktara geliyor ben de bunlara para harcamayacağım. benim iş yeri,nde de 37 ye kadar kalma tekamülü oluşmuş ama herkesin ailesi aynı şehirde akşamları yemek yapma dertleri falan olmuyor. aile desteği olmadan hem mesaiye git sabah akşam hem akşam gel yemek yap hem evi en azından dağınık kalamaycak şekilde toparla bi de arta kalan boş zamanlarda bebek hazırlığı yap en azından ben yetişemiyorum yani. yetişenleri de tebrik ediyorum. ha bi de herkes doğum öncesi mutlaka egzersiz en olmadı yürüyüş yapın diyorlar hangi ara yapacağız bunları bilmiyorum.

Günaydın kızlar
Yeni doğacak bebekler illaki günün her saati olmasa da akşam üstleri parka falan çıktığında hafif esinti olursa mutlaka kollu giydirilecek 0-3 al şimdilik diğerlerini de çok fazla alma 6 aylık olduğunda hava nasıl olacak pek bilmiyoruz mevsime göre yavaş yavaş alırsın ayrıca takım almak zorunda değilsin hepsini ayrı ayrı ala bilirsin mesela 2li takım alırsın kollu penye hırka bir de patiksiz alt hava esti mi biraz alttan çıt çıtlı badi üstüne de takım ayağına da çorap oldu bitti baktın sıcak oldu üstünü çıkarırsın badi ile durur zaten dışarı çıktığında yanına yedek bir şeyler alacaksın sıcak olursa bunu hava eserse bunu üstüne kusarsa bunu giydiririm diye hazırlıklı olacaksın :)

ben de 28. haftaya girdim herşey artık zorlaştı uyumak, hareket etmek. allah sonuna kadar sağlıkla ulaşmamızı nasip etsin ama bir daha bu günler geri gelmeyecek

Merhaba arkadaslar uzun suredır takıp edıorum okuorum yazdıklarınızı ama bnm gebelıgım bıraz zor gecıor suan 25+2 deyım benım sağ bobregımde buyume olmmus 2gun oncede sol bobrek agrısından gıttım bebekte skıntı yok ama bobrekler cok agrılı eger sagda dahada buyume olursa urulojı doktorum stent takılcak dedı basına gelen yada yakınında böle bsy yasayan warmı cok korkuorum ruyalarım degıstı artık

özel sektörü bilmiyorum ben de devletteyim. kamuda şöyle oluyormuş; 32. haftadan sonra izin veya rapor alabilirsin evet ama aldığın süre toplam annelik izninden gidiyormuş. yani atıyorum 35. haftada bir hafta rapor aldın o süre doğum sonrası izne aktarılmıyormuş. sonuç olarak izin veya rapor almanın anlamı kalmıyor 32 den sonra

Biz mobilyaları alırken satıcı %50 indirim yapmıştı emzirme sandalyesine aldık canım ama gerçekten pahalı 1200-1500 arası fiyatı vardı. İşe yarar mı bilemiyorum ama bi zşimdi eşimle oğluşun odasına atıyoruz kendimizi emzirme sandalyesine oturup kendi kendimizi bebek severken yakalıyoruz. Umarım işe de yarar çünkü baya yer kaplıyor.

laiyka canım başın soğolsun Rabbim sabır versin cennetine aldı meleğini öbür evladına sağlık sıhhat versin İnşallah Rabbim dualarım seninle

Bende dünden beri mahvettim kendimi inşallah bişy olmaz kızlar gelecek diye temizledim evi tüm çok dağılmıştı

kızlar kv beni deli edio.eşim iş değişikliği yaptığı için maaş gününde aksama olacak ona göre harcamamız kısıtlandı.dr um açılmam var die çantanı hazırla hazır bekle dedi.eşim kv ye söyledi gerizekalı kadın ilk öğrendiğimizde salarım herşeyini alırsınız diyodu şimdi diyoki erken doğum olursa alıp küveze koyuyolar bişeye ihtiyaç olmuoki dio.afedersiniz ama bu kadın tam bi mal.bi tane oğlunun ilk evladı olcak ya.lafa bak.eşimde kızdı bu ne saçma bi cümle ya

Mubarekler felaket tellalı resmen. Korkma bence okadar vahim değildir durum. Her biri ayrı birşey söylüyor kendi doktorun geldiğinde ona gidersin bunlarıda sorarsın yarın hastanede olurmu doktorun? Özele mi gidiyosun bilmiyorum doktorun numarası varsa arayıpta sorabilirsin içini ne rahatlatır bilmiyorum ama diyeceğim şey sakın korkma olurmu canım strese girme boştan yere

Kızlar 75lik şeker yüklemesi yaptrmştm
0 saat 88
1 saat 194
2 saat 13 sonucum nasıl sizce kızlar ben anlamıyorumda

Kızlar 75lik şeker yüklemesi yaptrmştm
0 saat 88
1 saat 194
2 saat 13 sonucum nasıl sizce kızlar ben anlamıyorumda
birinci saat yüksek.benim 190 dı diyet verdiler.diyette hergün ölçüyorum 1 hafta sonra değerler normal olursa iğneye gwrek yok ama diyetle bile yüksek çıkarsa iğne veriolar insulin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…