2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Boru gibi bir şey dayadı karnı gayet sağlıklı herşey iyi diyor nerden anladı acaba gicik oldum resmen.
Canım sen hangi ülkedesin o boru dediğin şeyi bizim burda sağlık ocakları bile kullanmıyor artık. Bence sen doktorunu değiştirmelisin. İkinci bebeğin ama anne olmak hamilelik ve bunun tadını çıkarmak hiçbirşeyle değiştirilemez deneyimler ve seninde hakkın bunları deneyimlemek. Telnoloji bu kadar gelişmişken doktorunun zihniyeti gerici olabilir mi?

Ya aynı şey bana da bu gece oldu. Gece uyandım, parmaklarım şişlikten kapanmıyordu, şükür sabaha azalmış. Dün ben de yorulmuştum ondan olabilir mi cidden acaba
Bana yorgunluktan olabilir gibi geldi canım ne zaman yorulsam ayaklarım şişiyordu bu sefer ellerimde şişti.

Milana firuze canım sağlıkla doğsun kızın, 2 kız arkadaş gibi büyürler inşallah. Imkanın varsa başka doktorada git, elle muayene mi kaldı bu devirde herşeyini incelettir derim ben

Bende tutuyorum da kontrole daha hiç gitmedim sen gittin mi hiç bisey olur mu yani merak ettim.
Ben ramazandan iki gün önce kontrole gittim. Doktora o zaman sordum oruç tutmamda sakınca olup olmadığını. Aslında tutma der diye düşünüyordum çünkü buradaki bir kaç arkadaşa doktorları öyle demişti ama benim doktorum tutabilirsin bünyen eşverişliyse dedi. Sonuçta iki öğün yemek yemiş olacaksın suyunu güzelce içersen tutulabilir dedi. Bir gün dene kötü hissedersen ara ver veya tutma sen bilirsin dedi. Ben de ilk gün deneyeyim dedim tuttum. Sıkıntı olmadı çok şükür. İftardan sahura az az birşeyler yiyorum su içiyorum sürekli. Gece ile gündüz yer değiştirmiş gibi düşünüyorum açıkçası. Kontrolüm iki hafta sonra. İlk başlarda ben de acaba yanlış mı yapıyorum diye düşündüm ama sonra da dedim ki bunu allah rızası için yapıyorum yavrum da Allah’a emanet.

ÇOK SEVİNDİM CANIM TEKRAR BİR ARAYA GELMENİZE inşallah herşey daha iyi olur bundan sonra

Kızlar hamileliğimin 2.-3. Ayı gibi dolgum düşmüştü. Doktor müdahale yapılmaz şimdi demişti. 2. 3 aylık dönemde tekrar sordum yaptırabilir miyim diye, ağrı yapıyormu diye sordu, hayır dedim, cidden hiç ağrım yoktu. Bence bekle ben çok önermiyorum demişti. Geçenlerde düşen dolgunun kenarı kırıldı, dilimi çiziyordu yara yaptı. Diş hastanesine gittim. Kenarını törpülesinler dilimi çizmesin diye. Doktor dişimde iltihap olduğunu yan dişide etkilediğini söyledi. Kendi doktoruma bi kağıt yazdı onay vermesi halinde işlem yapılması için. Ama benide uyardı. Bu işlem burda yapılmaz, biz risk alamıyoruz erken doğumu tetikleyebiliyor, üniversite hastanesinde çekebilirler dedi. Birde antibiyotik yazdı. Bende kağıdı doktoruma hiç götürmedim, 2 ay daha beklerim ağrım yok zaten niye riske gireyim diye düşündüm. Antibiyotikte almadım. Kısacası kendi kafama göre iş yaptım erken doğum deyince
Pazartesi hastaneye gittiğimde Nstye giricem, ebe kahvaltı yaptın mı diye sordu. Yok dedim. Git bişeyler ye dedi. Kapıdan aldım ama herkes oruç utana sıkıla gizli saklı yerken sert bi parça geldi dişimden küt diye bi ses geldi. Baktım bişeyde yok. O gün bugündür inanılmaz diş ağrım var ve durmadan artıyor. Kırık olan dişin yanındaki diş dokunduğumda sızlıyor.
Şimdi dişciye gitsem erken doğum vs diyecekler onuda istemiyorum, emzirirkende yapılmıyormuş. Napıcamı bilemedim

Kızlar bu da benim tombul oğluşum 2000g 44 cm olmuşuz 32+0 dayız bugün. Ama çok meşguldü oğluşum diliyle parmak yakalama derdindeydi bize yüz vermedi:)
Kızlar benim derdim de doğuma karar verememek. Bebek uzun zamandır doğum pozisyonunda hazır çatım geniş herşey mükemmel diyor doktorum normal doğum için Annemler falan da çok rahat doğum yapmışlar ama ben 2 kere anal fissür ameliyatı oldum ve doktorum tekrar etmesinden korkuyor tekrar operasyon gerekebilir doğum sonrası çok sıkıntı yaşatabilir sana diyor. O da karar veremedi. Nst ye falan da sokmadı 1 ay sonra gel doğuma karar verelim dedi. Sizce ne yapmalıyım? Normal doğumda çatlak hemoroid yaşayan oldu mu?
Topuğumdaki bezeyi de söyledim herşey geçecek dedi az kaldı dedi. Aşırı sıcaklara çıkmak oruç tutmak kesinlikle yasak ve kendini asla zorlamayacaksın dedi. 70 yaşında nineymişsin gibi düşün dedi.

Merhaba kızlar acil yardıma ihtiyacım var. Yanlış hatırlamıyorsam burada bir muhasebeci vardı değil mi? bi soru sormam gerekiyo burdaysan benimle iletişime geçebilir misin?
bende muhasebeciyim canım yardım edebileceğim bi sey varsa

Ben de bi ay önce dişten çektim sürekli. Ağrım çoktu kadın doğumcu yazılı onay verdi kanal tedavisi ve diş eti tedavisi gördüm. Kurşun önlük giydirip film çektiler. Aynen benim de dişim kırılmıştı ve inanılmaz acı çekiyoedum. Tedaviden sonra rahatladım. Yalnız bu işlemleri son 3 ayda yapmaktan kaçabiliyorlar. Sizinki iltihaplı bi durum olduğuysa bu bebeğe de zarar verebilir. Şahsi tavsiyem bir üniversite hastanesine gitmeniz orada biraz geç randevu veriyorlar ama hamile olduğunuzu söylerseniz öne çekebilirler. İltihaplı bir durum yoksa Doğum sonrasını beklersiniz

Kızlar selam. Süt sağma Makinesi alan var mı aranızda ? Bana elektrikli olanlar biraz pahalı geldi. 2. El alınsa da hijyenik olur mu ki diye şüpheye düştüm. Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
benim ablam verdi elektrikli oğlumda kiralamıştım ikinci el almanda bi sıkıntı olmaz makine ucu ve biberonu kaynar suda güzelce steril edersin

Kızlar selam. Süt sağma Makinesi alan var mı aranızda ? Bana elektrikli olanlar biraz pahalı geldi. 2. El alınsa da hijyenik olur mu ki diye şüpheye düştüm. Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda ?
Ben ebebek subat indirimlerinde mamajoo almistim ikili elektronik. Bebis 5 aylikken ise geri doncegim icin ciddi sagmayi planliyorum. İkinci el olayinda da bildigim kadariyla kullanildikca cekis gucu azaliyomus makinelerin bi de hijyenden pek tavsiye etmiyolar. Ama hastane tipi makineleri kiralayan yerler var. Onda hijyenik parcalari kendine satin aliyosun makineyi de kullancagin kadar kiraliyosun.

bende muhasebeciyim canım yardım edebileceğim bi sey varsa
bir e ticaret sitesinde satış yapmaya başladım. ilk siparişim geldi fatura kesmem için alıcının tckn'si lazım ama yok. beko 300 tr ile fatura keseceğim. 5000 tl altı alışveriş olduğu için müşterinin tckn verme zorunluluğu yokmuş ama pos cihazı da kimlik no olmadan fatura kesmiyor. nasıl kesebilirim bu faturayı acaba sadece alıcının adı soyadı ve adresi var.

canım belki hatırlarsın seninle bunu konuşmuştuk benimde dısim apseli ağrı yok doktorada gitmedim doktorunu telefonla ara sor eğer dayanilmayacak gibiyse ağrın doğduktan sonra disini cektirirsen bir gün emziremiyorsun onun içinde sütünü önceden sağar verirsin ben öyle yapmayı düşünüyorum

Eki Görüntüle 2149806
Ama çok meşguldü oğluşum diliyle parmak yakalama derdindeydi bize yüz vermedi:)
Çok komik görünüyor, maşaallah ya minnağa

Ben de doktorum da normal doğum yanlısıyız, doğum esnasında vajinadan geçerken faydalı bakterileri alması, anne vucudunun doğum sonrası kolay toplanması gibi şeyler önemli artılar bence. Ama imkanlar el vermiyorsa sezeryan olabilir tabiki - kendim için söylüyorum bunu. Acaba risk durumunu tam anlamak için senin sağlık problemine bakan hangi departmansa o doktora mı gidip sorsan...

Maşallah yaa çok tatlı

Massallah oglusuna canim sezeryandan çok korkma madem böyle bir riskin var sonradan sıkıntı yaşama .Ben iki sezeryan oldum tek sıkıntım yattigim yerden kalkarken zorlanmam oldu dikişten dolayi eve gelince hiç yatmadim tabi nasil herkesin normal dogumu ayni kolaylikta olmuyorsa sezeryandada oyle olabiliyor ama riskin varsa düşün bence

Ben hastaneden kiralamistim hastane tipiydi ama çok faydasını gördüm memeyi tamamen bosaltiyordu damarlar belirginlesiyordu ama calisiyorsaniz size sürekli lazım

Canım ben fissür ameliyatı ve sonrası ağrılarımdan sonra sezeryan falan hiç korkmuyorum ama benim kafama takılan normal doğum yapmak istiyorum ama fissür de bebekle çekilecek bir ağrı değil allah kimseye yaşatmasın. Doktorum da normal doğum yanlısı ama o da karar veremiyor. Sanırım ben normal doğum yapacakmış gibi egzersizlere başlayacağım sonrası allah kerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…