- 20 Mart 2017
- 15.670
- 20.373
- 398
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #40.801
Evet canim gune guzel başlama sebebi cok sukur .Yine dönmüş bas asagi .maşallah canım ne güzel demi bebisi görmek :)
Kucuk kucuk ama oldukca fazla ister istemez elim gidiyor .Benimde ayaklar iki numara büyüdü şişlikten, dışarı çıkınca sandalet giyiyorum ama sıkıyor o da. Doğuma dışarı terliği alıcam bu gidişle son ay daha şiş olabilirim surda kaldı 1-1.5 ay
Maşallah oğluşuna.. Benler çok mu büyük canım rahatsız edecek kadar mı?
valla cnm bende istemezdm hem rahat edemezsn hemde sonuçta evde misafir var ister istemez bişeyler yapmak zorunda kalıcaksn. başka kalacak yerleri varsa orda kalmaları lazm aslnda. sen eşinle konuşup ondan fikir iste canm seni anlicaktrKızlar ben de sizlerin düşüncelerini almak istediğim bir şey paylaşmak istiyorum. Eşimin 2 tane yetişkin erkek kardeşi var yaş olarak büyükler ama bekarlar. Bizden uzakta yaşıyorlar. Bebeği duyduklarından beri bana biraz tuhaf gelecek şekilde aşırı bir sevinç gösteriyorlar. Birisi diyor ki kucağıma alınca ağlarım birisi diyor ki geceleri sevinçten uyuyamıyorum vs. Biz anne babası olarak böyle abartılı laflar etmiyoruz hele bi sonunu görelim sağlıkla inşallah diyoruz. Neyse sorun şu ki bu kardeşler Doğumdan sonra bebeği görmek isteyecekler ancak doğal olarak bize yatılı gelecekler kaç gün kalırlar bilmiyorum. Doğum şeklim belli değil şu an ama lohusayken evde 2 erkek yatılı misafir olması fikri hoşuma gitmiyor. Zaten çok sıcak bir şehirde yaşıyorum ve tesettürlüyüm şimdi bile evin içinde hep kısa şeyler giyinirim. lohusa halimle bi de evin içinde kapalı gezdiğimi hayal bile edemiyorum tüm gün yatak odasına tıkılmak da istemiyorum. Bu insanlara gelmeyin deseniz kabalık gelseler resmen bana eziyet. Siz olsanız ne dersiniz nasıl tepki verirsiniz ?
Oy canim çok yükselmiş gerçekten. O halde nasıl hamilekaldin ki benim ondokuzken boştu yı.urtalar. Rabbim şifa versin inşallah. Guatr yok dimi birdesik sik boğaz USG si yaptır.
günaydın canm sağolasnGünaydın kızlar. Güzel bir gün olsun hepimiz için
@dehaa geçmiş olsun canım dikkat et kendine Allah korumuş ikinizi de
Yaptıgı seyin sonucuna katlanmayi ogrenmeli .Zamaninda taviz vermis olabilirsiniz ya da o dönemin krizini yaşıyor olabilir .Boyle ağladığı zaman odasina gonderip istedigin kadar ağla ben seni burda bekliyorum .Sakinlesince yanima gel guzel bir sekilde konusalim de canim .Daha kisa surecektir aglamasi .Hem de aglayarak bir sey icin diretmekten vazgececektir .3 buçuk canım
Canim bugün zaten dışarı çıkacaz söyledim ona o ısrarla şu anda çıkacam diye tutturdu ama çok erken şimdi çıkamayız desem de anlamak istemedi
Tek başıma çıkmak zor oluyor onunla
Annemin biraz işi var bitirmesini bekliyorum birlikte çıkacaz
Kızım anneanne doktorda işi bitsin bizi Arıcak çıkacaz dedim yok anlamıyor çığlık atıp ağlıyor
Çok ilgileniyoruz canım etrafında pervaneyiz hepimiz inan ki
Ama yetmiyor hep fazlasını istiyor
Örneğin parka mi gittik orda oynadı artık gitme zamanı geldi başka yere gitmek istiyor her gittiğimiz gezmeden ağlayarak ayrılıyor
3 buçuk yaşında canım
Merhaba, şahsi fikrim kardeş de olsa nezaket icabı- size eziyet vermemek için yeni doğum yapan birinin evine yatılı gelmemeleri yönünde. Sizin aileniz aynı şehirde mi? Annem babam gelecek bana yardım için ilk günler malum zor olacak şeklinde bir açıklama yapabilirsiniz. İlla gelmek istiyorlarsa heryerde uygun ücretli konaklama imkanı mevcut, gündüz bebeği görmeye gelip akşam yatmak için otele gidebilirler diye düşünüyorum. Ama bu sorunu çözecek olan kişi sizden çok eşinizdir. Anlayış göstererek konuyu kardeşlerine açıklaması gerekir. Hatta siz söylemeden onun düşünüp eve yatılı alamayız demesi gerekir.Kızlar ben de sizlerin düşüncelerini almak istediğim bir şey paylaşmak istiyorum. Eşimin 2 tane yetişkin erkek kardeşi var yaş olarak büyükler ama bekarlar. Bizden uzakta yaşıyorlar. Bebeği duyduklarından beri bana biraz tuhaf gelecek şekilde aşırı bir sevinç gösteriyorlar. Birisi diyor ki kucağıma alınca ağlarım birisi diyor ki geceleri sevinçten uyuyamıyorum vs. Biz anne babası olarak böyle abartılı laflar etmiyoruz hele bi sonunu görelim sağlıkla inşallah diyoruz. Neyse sorun şu ki bu kardeşler Doğumdan sonra bebeği görmek isteyecekler ancak doğal olarak bize yatılı gelecekler kaç gün kalırlar bilmiyorum. Doğum şeklim belli değil şu an ama lohusayken evde 2 erkek yatılı misafir olması fikri hoşuma gitmiyor. Zaten çok sıcak bir şehirde yaşıyorum ve tesettürlüyüm şimdi bile evin içinde hep kısa şeyler giyinirim. lohusa halimle bi de evin içinde kapalı gezdiğimi hayal bile edemiyorum tüm gün yatak odasına tıkılmak da istemiyorum. Bu insanlara gelmeyin deseniz kabalık gelseler resmen bana eziyet. Siz olsanız ne dersiniz nasıl tepki verirsiniz ?
Kesinlikle katılıyorum. İlla Bebek göreceğiz diyenler bunu düşünmeli ama nerede o anlayışlı insanlar. Evlilikte ailelerin uyumu çok zor bir olaymış. Hep önemli olan çift derdim ama ailelerin aaçmalıkları bizzat çiftleri etkiliyor. Benim kendi ailem de şehir dışında ayrımcılık olmasın diye ilk günler kendi erkek kardeşime bile gelme diyeceğim. Mecburen kendi annemi isteyeceğim nasip kısmet olursa zaten daha önce de burada yazışmıştım Doğumda kayınvalidenin yatılı gelmesi sorunsalını da.Merhaba, şahsi fikrim kardeş de olsa nezaket icabı- size eziyet vermemek için yeni doğum yapan birinin evine yatılı gelmemeleri yönünde. Sizin aileniz aynı şehirde mi? Annem babam gelecek bana yardım için ilk günler malum zor olacak şeklinde bir açıklama yapabilirsiniz. İlla gelmek istiyorlarsa heryerde uygun ücretli konaklama imkanı mevcut, gündüz bebeği görmeye gelip akşam yatmak için otele gidebilirler diye düşünüyorum. Ama bu sorunu çözecek olan kişi sizden çok eşinizdir. Anlayış göstererek konuyu kardeşlerine açıklaması gerekir. Hatta siz söylemeden onun düşünüp eve yatılı alamayız demesi gerekir.
Et benlerini ben de yeni fark ettim bazıları bar miydi emin değilim ama kol altındakinden eminim,cildiyeye bununla ilgili danışın mi , bugün kontrole gidicem bunu da sorarimEt benleri icin once dr uma sordum cildiyeye gidip uygulayacaklari tedaviden haberdar et dedi .Onaylarsa kullancam ilac vs verirlerse .Mesela gecende ayagim sakatlandi masaj kremi verdi dr .Sordum kendi doktoruma sadece 1 kez kullan dedi .Bence once kendi doktorunuza sorun .
Cok gecmis olsun yaaGünaydın kızlar dün iş dönüşü eve yakın biyerde sendeledim sendeledm toparlanmaya çalıştım derken yere çok fena çakıldım dizlerim ve ellerimle karnımın üstüne düşmeyi engelledim ama çok korktum korkudan yarım saat ağlamışmdr2 kişi zor kaldırdı yerden. Allahtan bebeğim iyi bi sorun olmadığı için doktora gitmedm hareketleride normal herzamanki gibi ama yaşadığım korku yetti bana
Canim ya hemen gelmesinler geleceklerse de 1 gun kalip gitsinler.Ee esin surekli evde olmayacak zaten uygun degil. Bebegine uyum sureci var .Emzirmesi var,kendine bakim yapacagin zaman var .Ee kendi evinde basin kapalı ,uzun kolla dolasmak zaten iskence .Bence esinle konuş onlarla konuşsun. Değilse sorun yasarsinKızlar ben de sizlerin düşüncelerini almak istediğim bir şey paylaşmak istiyorum. Eşimin 2 tane yetişkin erkek kardeşi var yaş olarak büyükler ama bekarlar. Bizden uzakta yaşıyorlar. Bebeği duyduklarından beri bana biraz tuhaf gelecek şekilde aşırı bir sevinç gösteriyorlar. Birisi diyor ki kucağıma alınca ağlarım birisi diyor ki geceleri sevinçten uyuyamıyorum vs. Biz anne babası olarak böyle abartılı laflar etmiyoruz hele bi sonunu görelim sağlıkla inşallah diyoruz. Neyse sorun şu ki bu kardeşler Doğumdan sonra bebeği görmek isteyecekler ancak doğal olarak bize yatılı gelecekler kaç gün kalırlar bilmiyorum. Doğum şeklim belli değil şu an ama lohusayken evde 2 erkek yatılı misafir olması fikri hoşuma gitmiyor. Zaten çok sıcak bir şehirde yaşıyorum ve tesettürlüyüm şimdi bile evin içinde hep kısa şeyler giyinirim. lohusa halimle bi de evin içinde kapalı gezdiğimi hayal bile edemiyorum tüm gün yatak odasına tıkılmak da istemiyorum. Bu insanlara gelmeyin deseniz kabalık gelseler resmen bana eziyet. Siz olsanız ne dersiniz nasıl tepki verirsiniz ?
Dogumdan sonraya erteledik .Doktorum oyle daha iyi olcagini soyledi.Bir de cok takilma tedavisi var dedi.Et benlerini ben de yeni fark ettim bazıları bar miydi emin değilim ama kol altındakinden eminim,cildiyeye bununla ilgili danışın mi , bugün kontrole gidicem bunu da sorarim
Tedavi olarak aldırmak mi,alınmasa ne olur acaba ,kol altimda olduğundan kanatirim birşey olur diye tüyleri temizleyemedim bile:)Dogumdan sonraya erteledik .Doktorum oyle daha iyi olcagini soyledi.Bir de cok takilma tedavisi var dedi.
En azından doğumdan 2 hafta sonra gelseler yine biraz toparlanmış olursun. Ama gelme de diyemezsin ki kendimden biliyorum. İlk iki hafta ben de misafir istemiyorum ama kimseye gelme de diyemiyorumKızlar ben de sizlerin düşüncelerini almak istediğim bir şey paylaşmak istiyorum. Eşimin 2 tane yetişkin erkek kardeşi var yaş olarak büyükler ama bekarlar. Bizden uzakta yaşıyorlar. Bebeği duyduklarından beri bana biraz tuhaf gelecek şekilde aşırı bir sevinç gösteriyorlar. Birisi diyor ki kucağıma alınca ağlarım birisi diyor ki geceleri sevinçten uyuyamıyorum vs. Biz anne babası olarak böyle abartılı laflar etmiyoruz hele bi sonunu görelim sağlıkla inşallah diyoruz. Neyse sorun şu ki bu kardeşler Doğumdan sonra bebeği görmek isteyecekler ancak doğal olarak bize yatılı gelecekler kaç gün kalırlar bilmiyorum. Doğum şeklim belli değil şu an ama lohusayken evde 2 erkek yatılı misafir olması fikri hoşuma gitmiyor. Zaten çok sıcak bir şehirde yaşıyorum ve tesettürlüyüm şimdi bile evin içinde hep kısa şeyler giyinirim. lohusa halimle bi de evin içinde kapalı gezdiğimi hayal bile edemiyorum tüm gün yatak odasına tıkılmak da istemiyorum. Bu insanlara gelmeyin deseniz kabalık gelseler resmen bana eziyet. Siz olsanız ne dersiniz nasıl tepki verirsiniz ?
Evet canim.Iste karnimdakileri kanatiyorum bazen uykuda kasinincaTedavi olarak aldırmak mi,alınmasa ne olur acaba ,kol altimda olduğundan kanatirim birşey olur diye tüyleri temizleyemedim bile:)
Evet bunlarla nasıl başedilir bilenler tecrübe edenler anlatsın lütfenEn azından doğumdan 2 hafta sonra gelseler yine biraz toparlanmış olursun. Ama gelme de diyemezsin ki kendimden biliyorum. İlk iki hafta ben de misafir istemiyorum ama kimseye gelme de diyemiyorumBi de herkes bebek bakımıyla ilgili bişeyler dicek yok tuzlayalım yok gazı var şunu içirelim falan ben de hiçbirinin yapılmasına izin vermem bu sefer gerginlik oluyor. Sonra şapur şupur öpmeye çalışcaklar bebeği
bi de hepsi daha önce bebek büyüttüğü için biz böyle yaptık bişey olmadı falan off şimdiden bıktım bu her şeyi bilen annelerden. Bebek tuzlamak nedir yaaEn azından doğumdan 2 hafta sonra gelseler yine biraz toparlanmış olursun. Ama gelme de diyemezsin ki kendimden biliyorum. İlk iki hafta ben de misafir istemiyorum ama kimseye gelme de diyemiyorumBi de herkes bebek bakımıyla ilgili bişeyler dicek yok tuzlayalım yok gazı var şunu içirelim falan ben de hiçbirinin yapılmasına izin vermem bu sefer gerginlik oluyor. Sonra şapur şupur öpmeye çalışcaklar bebeği
Arkadasim dogum yapmadan 2 3 hafta once kv + kp geldi .Dogumdan sonra da 1 ay kaldilar .Kizin lohusaligi kabus gibi gecti .Surekli uyardi göz yummadi .Öpmeyin dedi ,uyutmam gerek ,emzirmem gerek ,altina bakmam gerek vs vs. Bebegini aldi odasina cekildi tepkisini göstermek icin ama kv emzirirken bakayim nasil emziriyorsun diye çat odaya dalıyormuş. Biraz da karsi tarafin saygili olmasina bagli .Belki de sen rahat et diye gunduz gezmeye çıkarlar .Ya da kisa dururlar .Evet bunlarla nasıl başedilir bilenler tecrübe edenler anlatsın lütfen
Bu tarz durumlarda sanırım en doğru yol bildiğini okumak ama kırılmasın kimse gücenmesin deyince hem lohusa annenin sinirleri bozuluyor sonra gelsin lohusalık depresyonubi de hepsi daha önce bebek büyüttüğü için biz böyle yaptık bişey olmadı falan off şimdiden bıktım bu her şeyi bilen annelerden. Bebek tuzlamak nedir yaayani belki kendi çocuğuna yapmak isteyen vardır saygı duyarım ama istemeyen birine ısrar etmeye ne gerek var ki doktora sordum zararlıymış diyorum aman onlar ne bilir diyo. kimse bilmiyo bi sen biliyon he.
Canım 31+5 te ac 29+3 boy Ve kafa da 30+3 çıktı.kilo Da 1500 gr 29+5 çıktı.Gp diye bi değer var,büyüme hızını gösteriyor o Da %7,6 çıktı.1 haftada sadece 50gr almış,önceki haftada aynı şekilde.benim doktor folik asit, omega3 ve kan ilacından başka ilaç vermiyor.Yarın tekrar kontrolüm var bakalım Ne olacak. Senin doktor bi yorum yapıyor mu
Anladım canım , yer değiştirir tabi yukarı çıkar ama galiba 28 .haftaya kadar oluyor ileri haftalarda cikamaya bilir ama yine de en kesin bilgiyi doktor söyler ben duyduklarimdan söylüyorum , aşağıda olması doğum kanalını tıkadığı için normal doğum yapamazsın sezeryan doğum olur başka da bir tehlikesi falan yok canım ama dediğim gibi bu defa gittiğinde doktorunla detaylı konuş doğum şekliniYapisik degil zaten kuzum esi rahim agzina yakin dedi doktor ama plasentanin yer değiştirme ihtimali var mi ki asagi iner mi daha çok diye düşündüm bu arada ikinci bebis ilki normal dogumdu
Yuh gerçektenArkadasim dogum yapmadan 2 3 hafta once kv + kp geldi .Dogumdan sonra da 1 ay kaldilar .Kizin lohusaligi kabus gibi gecti .Surekli uyardi göz yummadi .Öpmeyin dedi ,uyutmam gerek ,emzirmem gerek ,altina bakmam gerek vs vs. Bebegini aldi odasina cekildi tepkisini göstermek icin ama kv emzirirken bakayim nasil emziriyorsun diye çat odaya dalıyormuş. Biraz da karsi tarafin saygili olmasina bagli .Belki de sen rahat et diye gunduz gezmeye çıkarlar .Ya da kisa dururlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?