- 13 Nisan 2017
- 2.783
- 3.361
- 83
- 38
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #40.861
Teşekkürler cnm sanırım bayram dönüşü olucak galiba bakalim gün vericek işte ayın 7 n deMaşallah canım sende benden hemen sonra doğuracaksın bu durumda.
Gelen yapar yemeği yer cnm boşver sen neden stres oluyorsunuz kiBu ailelerin doğuma gelme olayı benide benden alıyor kızlar. Eşimin annesi 2 ablası bi abisi var, ablası ve abisi evliler çocukları 5-6 yaşlarında. Hepsi doğuma gelmeyi planlıyor ve şehir dışındayız. Yıllık izin yazdırmışlar şimdiden. Benim ailemde şehir dışında annemle babamda gelecek muhtemelen. Yanımda annem kalacak çünkü. Benim anlamadığım ben bu kadar insanı nereye yatırıcam ne yedirip ne içiricem bi anda. En az 10 kişi yapıyor. Tamam hepsi görmek istiyor heves ediyorda insan birazda karşı tarafı düşünür bebeği mi düşünücem onları mı
Maşallah canım sabırlısn ben her hafta bakıyorum kiloma bazen 1 hafta bile dayanamıyorum:)))En son 1 ay önce tartılmıştım 73 kg geliyordum bugün bi tartılayım 10 kg almıştım bakalim kac olmuşum. Son zamanlarda balık tükettim sabahları yumurta 2 tane yedim meyve yedim kiraz çilek muz ne bulduysam aksamları da sebze ağırlıklı besledim pilav makarna yemedim bulgur yedim sebzeli yada sade birde günde 3 kase yoğurt yiyorum süt içemiyorum diye yoğurdu evde kendim yapiyorum cnm. Hee bide tatli yasak haftada 1 sütlü tatlı yiyorum tuz ve şekerden uzak duruyorum aklıma bunlar geliyor.
Maşallah cnm tontis olacak prenses. O sandıklarını ben gün içinde tuketemem hic. Mesela 3 kase yoğurt 3 öğün olur bana. Bende ekmek pilav makarna tatlı yemiyorum nadir yiyiyorum. Ama benim oglus minyon simdilik. İki abisi 4 er kilo doğdu ama bu ufak olacak sanırım.En son 1 ay önce tartılmıştım 73 kg geliyordum bugün bi tartılayım 10 kg almıştım bakalim kac olmuşum. Son zamanlarda balık tükettim sabahları yumurta 2 tane yedim meyve yedim kiraz çilek muz ne bulduysam aksamları da sebze ağırlıklı besledim pilav makarna yemedim bulgur yedim sebzeli yada sade birde günde 3 kase yoğurt yiyorum süt içemiyorum diye yoğurdu evde kendim yapiyorum cnm. Hee bide tatli yasak haftada 1 sütlü tatlı yiyorum tuz ve şekerden uzak duruyorum aklıma bunlar geliyor.
Cok kotu dusmussun canim cok gecmis olsun, Allah beterinden saklasin, sadakalari, fitreleri verelim bu aylarda, bir sadaka bin belayi def eder Allahin izniyle..Günaydın kızlar dün iş dönüşü eve yakın biyerde sendeledim sendeledm toparlanmaya çalıştım derken yere çok fena çakıldım dizlerim ve ellerimle karnımın üstüne düşmeyi engelledim ama çok korktum korkudan yarım saat ağlamışmdr2 kişi zor kaldırdı yerden. Allahtan bebeğim iyi bi sorun olmadığı için doktora gitmedm hareketleride normal herzamanki gibi ama yaşadığım korku yetti bana
Tamam canim bunu denerim teşekkür ederimAdaisyLove o zaman aglama esnasinda bir minder veya sandalye gosterip orayi sakinlesme köşesi olarak belirleyebilirsin .Sen de yanına oturursun .Bunlar da gececek cok takilma canim .
Kesinlikle doğru. Hatta bazılarına garip gelebilir ama ben eşimden başka hiç kimseyi de doğum öncesi kısa dönemde ve doğum sonrası dönemde istemiyorum kendi annemi bile. Neden derseniz benim ailem de şehir dışında, doğuma gelmesi için illa 1-2 hafta önceden gelmesi gerek. Önceden gelmesi demek benim (normal doğum düşünüyorum) evde doğumun başladığı-hastaneye gitmeden önceki esnada çekeceğim sancıyı- acıyı veya her ne ise yaşayacaklarıma şahit olmalarını istemiyor olmam. O an gerçekten çok mahrem bir an ve anneydi babaydı kardeşti dayıydı hiç ama hiç gerek yok. Düzen takıntım var annem bile gelse şu halimle derleyip topladığım ev berbat bir hale geliyor. Kaldığı odayı bile toplamayabiliyor. Yemek yapılıyor her yer su içinde kirliler lavaboda, yerlere bile su sıçramış filan. Yapmak istiyor ama daha kötü oluyor bütün düzenim bozuluyor o gittikten sonra yardıma kadın alıyorum 2 gün evde temizlik yapılıyor. Ve gerçekten strese girip sinirleniyorum. İnsanlar keşke anlayışlı olsalar ama ne yazık ki bunları da yaşayacağız.Bu ailelerin doğuma gelme olayı benide benden alıyor kızlar. Eşimin annesi 2 ablası bi abisi var, ablası ve abisi evliler çocukları 5-6 yaşlarında. Hepsi doğuma gelmeyi planlıyor ve şehir dışındayız. Yıllık izin yazdırmışlar şimdiden. Benim ailemde şehir dışında annemle babamda gelecek muhtemelen. Yanımda annem kalacak çünkü. Benim anlamadığım ben bu kadar insanı nereye yatırıcam ne yedirip ne içiricem bi anda. En az 10 kişi yapıyor. Tamam hepsi görmek istiyor heves ediyorda insan birazda karşı tarafı düşünür bebeği mi düşünücem onları mı
bendede şişlik vardı doktora gittiğimde 4 kilo almış gorundum birkaç gündür sisim yok 2 kilo verdim tartida ..
İstanbul bu ara serin oyüzden belki sisim indi .
tuzluyu azaltin diyorlar ayaklarını sallandirma canım uzat ozaman biraz iniyor sanki
aman albumin çıkmasın ona baktır canım tansiyonun yuksekmi gidiyor tansiyon yüksek olunca albumin oluyor diye biliyorum ama sıcaklar da çoğu gebelerde şişlik oluyormuş
Allah yardimcin olsun canım şişlik zor agrida oluyor yuruyunce insan sendeliyorCanm valla ins albumin fln degildir. Tansiyon normal ama ellerim ayaklarm burnum dudaklarm hep sis sanki silikon yaptirmisim dudaklarma oyle sis nefes fln hic alamiyorum napicam sasirdim ya
Allah yardimcin olsun canım şişlik zor agrida oluyor yuruyunce insan sendeliyor
Canım çok geçmiş olsun. Dengesizlik hat safhada bu zamanlar bende sendeliyorum ..aman hep tutun bi yerlere yakın bi şekilde yürü canım,Allah beterinden korusun.Günaydın kızlar dün iş dönüşü eve yakın biyerde sendeledim sendeledm toparlanmaya çalıştım derken yere çok fena çakıldım dizlerim ve ellerimle karnımın üstüne düşmeyi engelledim ama çok korktum korkudan yarım saat ağlamışmdr2 kişi zor kaldırdı yerden. Allahtan bebeğim iyi bi sorun olmadığı için doktora gitmedm hareketleride normal herzamanki gibi ama yaşadığım korku yetti bana
Gelecek olan kişiler eğer hiç kalacak yer yoksa, bir gece yatıp dönsünler, sen zaten stres olucan canım bebeğinle ilk günün çok gereksiz ilk günden hele hiç gelmesinler.. eşine izah et anlar seniEvet bunlarla nasıl başedilir bilenler tecrübe edenler anlatsın lütfen
Canım. Bol meyveyle şekerden uzak sayılmazsın.En son 1 ay önce tartılmıştım 73 kg geliyordum bugün bi tartılayım 10 kg almıştım bakalim kac olmuşum. Son zamanlarda balık tükettim sabahları yumurta 2 tane yedim meyve yedim kiraz çilek muz ne bulduysam aksamları da sebze ağırlıklı besledim pilav makarna yemedim bulgur yedim sebzeli yada sade birde günde 3 kase yoğurt yiyorum süt içemiyorum diye yoğurdu evde kendim yapiyorum cnm. Hee bide tatli yasak haftada 1 sütlü tatlı yiyorum tuz ve şekerden uzak duruyorum aklıma bunlar geliyor.
Bu ailelerin doğuma gelme olayı benide benden alıyor kızlar. Eşimin annesi 2 ablası bi abisi var, ablası ve abisi evliler çocukları 5-6 yaşlarında. Hepsi doğuma gelmeyi planlıyor ve şehir dışındayız. Yıllık izin yazdırmışlar şimdiden. Benim ailemde şehir dışında annemle babamda gelecek muhtemelen. Yanımda annem kalacak çünkü. Benim anlamadığım ben bu kadar insanı nereye yatırıcam ne yedirip ne içiricem bi anda. En az 10 kişi yapıyor. Tamam hepsi görmek istiyor heves ediyorda insan birazda karşı tarafı düşünür bebeği mi düşünücem onları mı
Herşeyi geçtim Doğum öncesi ve sonrası insanın mahremiyete en çok ihtiyaç duyduğu zaman dilimlerinden biri. Evet insanlar anlayışsız. Geçen bi doktor Doğuma giderken yanınıza istemediğiniz kimseyi almayın aksi takdirde Doğum ilerlemez Doğum mahremiyet ister kediler bile doğuracağı zaman herkesten uzaklaşır falan diyordu bazen Doğuma gelen kayınvalidelerin doktoru e daha niye hala olmadı ilerlemedi diye sıkıştırdığını anlattı Doğum yapan kadın napsınBu ailelerin doğuma gelme olayı benide benden alıyor kızlar. Eşimin annesi 2 ablası bi abisi var, ablası ve abisi evliler çocukları 5-6 yaşlarında. Hepsi doğuma gelmeyi planlıyor ve şehir dışındayız. Yıllık izin yazdırmışlar şimdiden. Benim ailemde şehir dışında annemle babamda gelecek muhtemelen. Yanımda annem kalacak çünkü. Benim anlamadığım ben bu kadar insanı nereye yatırıcam ne yedirip ne içiricem bi anda. En az 10 kişi yapıyor. Tamam hepsi görmek istiyor heves ediyorda insan birazda karşı tarafı düşünür bebeği mi düşünücem onları mı
Bebekten bebeğe değişiyor sanirim cnm saglikli olsunlarda gerisi hal olur. Valla bu sıcaklarda yoğurt bana çok iyi geliyor akşamları yoğurdun içine yulaf katip yiyorum uykum gelsin diye ama banamisin demiyor.Maşallah cnm tontis olacak prenses. O sandıklarını ben gün içinde tuketemem hic. Mesela 3 kase yoğurt 3 öğün olur bana. Bende ekmek pilav makarna tatlı yemiyorum nadir yiyiyorum. Ama benim oglus minyon simdilik. İki abisi 4 er kilo doğdu ama bu ufak olacak sanırım.
Cnm benim doktorda sabahları 1 avuç kiraz ye diyor bana mesela ben doktor ne diyorsa yapiyorum hee bazen aşırıya kaçıyorum meyve konusunda ama napim olsun o kadar bide yeşil erik yiyorum. Allaha sukur şuana kadar sıkıntı yaşamadık.Canım çok geçmiş olsun. Dengesizlik hat safhada bu zamanlar bende sendeliyorum ..aman hep tutun bi yerlere yakın bi şekilde yürü canım,Allah beterinden korusun.
Gelecek olan kişiler eğer hiç kalacak yer yoksa, bir gece yatıp dönsünler, sen zaten stres olucan canım bebeğinle ilk günün çok gereksiz ilk günden hele hiç gelmesinler.. eşine izah et anlar seni
Canım. Bol meyveyle şekerden uzak sayılmazsın.
Bebişe maşallah.. Benim doktor 32.hafta 2180 kg ile bebek karın çevresi bir hafta önde gidiyor diye komple meyve karbonhidrat yasakladı.
İri bebek olmasın şimdi bişey olmasa da ileride şeker hassasiyeti olabilir hatta doğum sonrası kan şekeri düşüklüğü yaşayabilirvs vs gözümü korkuttu...iyi seninki bişi dememiş.
Onlar düşümcekler canım, ya civar akrabalardan kalacaklar ya da bir gece kalabilecek kadarlarsa bir gece sonra dönecekler..ortalığı da derleyip toplayarak tabii.
Ayrıca ne yenicek içicek kesinlikle aile büyüğü düşünsün anne kayınvalide vs. Sen hiç onları düşünme canım. En kötü eşin önceden eve et tavuk sebze istif yapar. Pişirip yesinler seni de beslesinler. Sen düşünme sadece.
Benimkilee de şehir dışından gelecekler 3 saatlik yolu tekrar geri dönecekler. Yapacak bişi yok onlarında çocukları var gezme gibi sayacaklar artık. Ben o halimle onları çok düşünemem onlar düşünecek.
Bende de düzen takıntısı var. Hiç kimsenin düzeni bana uymuyor naparım bilmem umarım doğum sonrası çabuk toparlarım. Midem bile yemekleri ayırıyor. Baharatlı çok salça yağ vs.yiyemiyorum. umarım lohusalığımız iyi geçer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?