- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #40.901
Geçmiş olsun canım bu haftalarda denge sağlamakta zorlanıyoruz. Sakarlıklar arttı iyice. Allah beterinden korumuş seni.Günaydın kızlar dün iş dönüşü eve yakın biyerde sendeledim sendeledm toparlanmaya çalıştım derken yere çok fena çakıldım dizlerim ve ellerimle karnımın üstüne düşmeyi engelledim ama çok korktum korkudan yarım saat ağlamışmdr2 kişi zor kaldırdı yerden. Allahtan bebeğim iyi bi sorun olmadığı için doktora gitmedm hareketleride normal herzamanki gibi ama yaşadığım korku yetti bana
Benim doktor karşı değil ama ısrar etmedi. Sadece şekerine dikkat etmezsen doğum yapmaya da malum kişisi Karatay'a gidersin dedi :))Bende şeker yüklemesi yaptırmadım benim doktorda karşı şeker yüklemesine benimde açlık tokluk kan şekeri iyi cikmisti zaten.
Yapabilirsin canim .Eger hastanede dus imkanin yoksa iyi bir yatirim olur diye düşünüyorum ancak yine de kontrollü yapmak lazim.
Gelen yapar yemeği yer cnm boşver sen neden stres oluyorsunuz ki
Kesinlikle doğru. Hatta bazılarına garip gelebilir ama ben eşimden başka hiç kimseyi de doğum öncesi kısa dönemde ve doğum sonrası dönemde istemiyorum kendi annemi bile. Neden derseniz benim ailem de şehir dışında, doğuma gelmesi için illa 1-2 hafta önceden gelmesi gerek. Önceden gelmesi demek benim (normal doğum düşünüyorum) evde doğumun başladığı-hastaneye gitmeden önceki esnada çekeceğim sancıyı- acıyı veya her ne ise yaşayacaklarıma şahit olmalarını istemiyor olmam. O an gerçekten çok mahrem bir an ve anneydi babaydı kardeşti dayıydı hiç ama hiç gerek yok. Düzen takıntım var annem bile gelse şu halimle derleyip topladığım ev berbat bir hale geliyor. Kaldığı odayı bile toplamayabiliyor. Yemek yapılıyor her yer su içinde kirliler lavaboda, yerlere bile su sıçramış filan. Yapmak istiyor ama daha kötü oluyor bütün düzenim bozuluyor o gittikten sonra yardıma kadın alıyorum 2 gün evde temizlik yapılıyor. Ve gerçekten strese girip sinirleniyorum. İnsanlar keşke anlayışlı olsalar ama ne yazık ki bunları da yaşayacağız.
Canım çok geçmiş olsun. Dengesizlik hat safhada bu zamanlar bende sendeliyorum ..aman hep tutun bi yerlere yakın bi şekilde yürü canım,Allah beterinden korusun.
Gelecek olan kişiler eğer hiç kalacak yer yoksa, bir gece yatıp dönsünler, sen zaten stres olucan canım bebeğinle ilk günün çok gereksiz ilk günden hele hiç gelmesinler.. eşine izah et anlar seni
Canım. Bol meyveyle şekerden uzak sayılmazsın.
Bebişe maşallah.. Benim doktor 32.hafta 2180 kg ile bebek karın çevresi bir hafta önde gidiyor diye komple meyve karbonhidrat yasakladı.
İri bebek olmasın şimdi bişey olmasa da ileride şeker hassasiyeti olabilir hatta doğum sonrası kan şekeri düşüklüğü yaşayabilirvs vs gözümü korkuttu...iyi seninki bişi dememiş.
Onlar düşümcekler canım, ya civar akrabalardan kalacaklar ya da bir gece kalabilecek kadarlarsa bir gece sonra dönecekler..ortalığı da derleyip toplayarak tabii.
Ayrıca ne yenicek içicek kesinlikle aile büyüğü düşünsün anne kayınvalide vs. Sen hiç onları düşünme canım. En kötü eşin önceden eve et tavuk sebze istif yapar. Pişirip yesinler seni de beslesinler. Sen düşünme sadece.
Benimkilee de şehir dışından gelecekler 3 saatlik yolu tekrar geri dönecekler. Yapacak bişi yok onlarında çocukları var gezme gibi sayacaklar artık. Ben o halimle onları çok düşünemem onlar düşünecek.
Bende de düzen takıntısı var. Hiç kimsenin düzeni bana uymuyor naparım bilmem umarım doğum sonrası çabuk toparlarım. Midem bile yemekleri ayırıyor. Baharatlı çok salça yağ vs.yiyemiyorum. umarım lohusalığımız iyi geçer
Derdim sadece yiyecek değil aslında kızlar, annem yapar doyurur herkesi o var allahtan komşularımda çok iyi aile gibi olduk onlar bile yapar getirir. Ama görümcemin kızı 5 yaşında eltimin 2 oğlu var biri 6 yaşında biri 12 yaşında ee haliyle gürültü yapacaklar çocuklar, bebek huzursuz olacak ben desen öyle dinlenemiycem. Ee bide en az 10 kişi 4 farklı aile nerde nasıl yatırıcam. Bu civarda akrabaları yok biz eşimin işi sebebiyle burdayız. Arkadaşlarım var ama eminim onlar gelip bizde kalsınlar deselerde gitmezler bende öyle huzursuz olurum. Geçen eşimi aramış görümcem doğum ne zaman yıllık izin yazdırcam 20 gün demiş, eşimde prenses ne zaman gelmek isterse belli bi tarihi yok abla demiş. Ee biz doğuma nasıl gelicez diye bozulmuş. Gelip gitme olayını saymıyorum bile en az 6 saat sürüyor yol mecbur kalacaklar. Bide ben kalabalıkta stres yapıyorum. Öyle oturayım onlar yapsın modunda olamıyorum. Onlarda çok yapma taraftarı değiller. Şimdiden stres oldum. Kayınvalideme bi kere gerek yok doğuma gelmenize dedim söylemediği kalmadı görümcem tüm yıllık izinlerini bana saklamış. Kendi anneme gelir 1 hafta kalır gidersin ben alışırım 1 haftada dedim tamam kızım dedi. Anlayış çok önemli allah sabır versin hepimize.Herşeyi geçtim Doğum öncesi ve sonrası insanın mahremiyete en çok ihtiyaç duyduğu zaman dilimlerinden biri. Evet insanlar anlayışsız. Geçen bi doktor Doğuma giderken yanınıza istemediğiniz kimseyi almayın aksi takdirde Doğum ilerlemez Doğum mahremiyet ister kediler bile doğuracağı zaman herkesten uzaklaşır falan diyordu bazen Doğuma gelen kayınvalidelerin doktoru e daha niye hala olmadı ilerlemedi diye sıkıştırdığını anlattı Doğum yapan kadın napsın
İyi demişsin valla canım, zaten bişey olsa duyar haberi olur yakınsınız evine girip çıkmasına ne gerek var.Herkesin bi derdi var bu konuda . benim de KV bu aralar beni çok merak ettiğinden evde iyi miyim değilmiyim diye... Benden evimizin anahtarını istedi. Uyursam rahatsız etmeden bakıp gidecekmiş. Kendisi ile aynı apartmanda oturuyoruz. Bende gözlerinin içine bakıp direkt hayır hiç gereği yok ben iyiyim eğer beni düşünüyorsan bi kap yemek yap getir daha iyi anne dedim.
O aslında ileriye yatırım yapmak için istedi o anahtarı. Lohusayken annem yanımda kalacak .o da istediği zaman girip çıkabilsin diye istedi bebeği görsün ben uyurken alsın sevsin beslesin yıkasın kafasına göre filan..ver anahtarı sonra geri al alabilirsen.
Yahu özel hayat diye bişi var. Evde WC kapı açık duş alırım soyunurum sen çat eve girsen beni merak ettiğin için olacak iş mi !
Sinir oluyorum böyle şark kurnazlıklarıyla sözde düşünüyormuş gibi yapmalarına.
Bana yemek yapıp getiriyor kendisi sağolsun o an ocakta beğendiği bi yemek yapmışsam eğer o gün, canım çekti bana da bi tabak ver deyip bendekini alıyor :) helali hoş olsun ama benim ihtiyacım var zaten zor uğraşıyorum..bi düşün değil mi..
Gebe okulunda bebeğim yarım saat içinde emzirilmesi gerekiyor sarılığı önlemek için dediler. Bende olaki hemen sütüm gelmezse diye çantaya koymayı düşünüyorum ama hangi marka iyi bilemedim çok çeşit var. Humana aldım ben doğumdan hemen sonra başlayacağım. Arkadaşlarım eltim kullandı faydası olduğunu söylediler. Malt içeceklerde var onlarda iyiymiş. Ama ben çayı daha rahat içerim diye çay aldımkızlar mama alcak mısınız yanınıza ya? çantayı düzenliyorum tekrardan bir o eksik. mama takviyesi gerekirse ilk doğduğunda hastane hangi markayı veriyor acababir dahaki gidişimde sorayım doktora. her şeyi steril ettim pompayı biberonu bir çay kaşığı bir tatlı kaşığı. ha bir de medikalci humana still tee diye bir çay almamı soyledi doğumdan once içmeye başlarsam çok sütüm olurmuş o konuda da kararsızım
Derdim sadece yiyecek değil aslında kızlar, annem yapar doyurur herkesi o var allahtan komşularımda çok iyi aile gibi olduk onlar bile yapar getirir. Ama görümcemin kızı 5 yaşında eltimin 2 oğlu var biri 6 yaşında biri 12 yaşında ee haliyle gürültü yapacaklar çocuklar, bebek huzursuz olacak ben desen öyle dinlenemiycem. Ee bide en az 10 kişi 4 farklı aile nerde nasıl yatırıcam. Bu civarda akrabaları yok biz eşimin işi sebebiyle burdayız. Arkadaşlarım var ama eminim onlar gelip bizde kalsınlar deselerde gitmezler bende öyle huzursuz olurum. Geçen eşimi aramış görümcem doğum ne zaman yıllık izin yazdırcam 20 gün demiş, eşimde prenses ne zaman gelmek isterse belli bi tarihi yok abla demiş. Ee biz doğuma nasıl gelicez diye bozulmuş. Gelip gitme olayını saymıyorum bile en az 6 saat sürüyor yol mecbur kalacaklar. Bide ben kalabalıkta stres yapıyorum. Öyle oturayım onlar yapsın modunda olamıyorum. Onlarda çok yapma taraftarı değiller. Şimdiden stres oldum. Kayınvalideme bi kere gerek yok doğuma gelmenize dedim söylemediği kalmadı görümcem tüm yıllık izinlerini bana saklamış. Kendi anneme gelir 1 hafta kalır gidersin ben alışırım 1 haftada dedim tamam kızım dedi. Anlayış çok önemli allah sabır versin hepimize.
İyi demişsin valla canım, zaten bişey olsa duyar haberi olur yakınsınız evine girip çıkmasına ne gerek var.
Bu arada süt inmesi için ebe sıcak değilde soğuk kompres önerdi bana, sende yine sorarsın hastanede canım.
Oy bende dedim ne yuksek. TSH düşüklüğü yüksekten daha kotu cnm ya kuzenim esi ankarada tedavi gördü bu yüzden. İyi maşallah yükselmiş değerin daha yükselir inşallah cnm.
Cok kotu dusmussun canim cok gecmis olsun, Allah beterinden saklasin, sadakalari, fitreleri verelim bu aylarda, bir sadaka bin belayi def eder Allahin izniyle..
Canım çok geçmiş olsun. Dengesizlik hat safhada bu zamanlar bende sendeliyorum ..aman hep tutun bi yerlere yakın bi şekilde yürü canım,Allah beterinden korusun.
Gelecek olan kişiler eğer hiç kalacak yer yoksa, bir gece yatıp dönsünler, sen zaten stres olucan canım bebeğinle ilk günün çok gereksiz ilk günden hele hiç gelmesinler.. eşine izah et anlar seni
Canım. Bol meyveyle şekerden uzak sayılmazsın.
Bebişe maşallah.. Benim doktor 32.hafta 2180 kg ile bebek karın çevresi bir hafta önde gidiyor diye komple meyve karbonhidrat yasakladı.
İri bebek olmasın şimdi bişey olmasa da ileride şeker hassasiyeti olabilir hatta doğum sonrası kan şekeri düşüklüğü yaşayabilirvs vs gözümü korkuttu...iyi seninki bişi dememiş.
Onlar düşümcekler canım, ya civar akrabalardan kalacaklar ya da bir gece kalabilecek kadarlarsa bir gece sonra dönecekler..ortalığı da derleyip toplayarak tabii.
Ayrıca ne yenicek içicek kesinlikle aile büyüğü düşünsün anne kayınvalide vs. Sen hiç onları düşünme canım. En kötü eşin önceden eve et tavuk sebze istif yapar. Pişirip yesinler seni de beslesinler. Sen düşünme sadece.
Benimkilee de şehir dışından gelecekler 3 saatlik yolu tekrar geri dönecekler. Yapacak bişi yok onlarında çocukları var gezme gibi sayacaklar artık. Ben o halimle onları çok düşünemem onlar düşünecek.
Bende de düzen takıntısı var. Hiç kimsenin düzeni bana uymuyor naparım bilmem umarım doğum sonrası çabuk toparlarım. Midem bile yemekleri ayırıyor. Baharatlı çok salça yağ vs.yiyemiyorum. umarım lohusalığımız iyi geçer
Geçmiş olsun canım bu haftalarda denge sağlamakta zorlanıyoruz. Sakarlıklar arttı iyice. Allah beterinden korumuş seni.
Amin inşallah canım hepimizin fındıkları fıstıkları zamanında sağ salim gelsin inşallahOh maşallah darısı bu gebeliğine ve bizim başımıza :) ♡♡♡♡
Hayırlısı inşallah canım bebeğin sağ salim gelsin de doğum şekli önemli değil ha sezeryan ha normal ne farkederMakat duruyo zaten 20 li haftalardan bu yana donmezse mecbur yine sezaryen olavak gibi kontrol haftaya var artik gorcez galiba ne oldugunu
Malt içeçekler göbek yapıyormuş :) arkadaşım doğum yaptı ama baya içmiş gelsin dite gün içinde çok güzel getiriyprmuş sütü ama günlükmüş sadece birde güzelce zayıfladı ama göbek kaldı gitmiyor diyoGebe okulunda bebeğim yarım saat içinde emzirilmesi gerekiyor sarılığı önlemek için dediler. Bende olaki hemen sütüm gelmezse diye çantaya koymayı düşünüyorum ama hangi marka iyi bilemedim çok çeşit var. Humana aldım ben doğumdan hemen sonra başlayacağım. Arkadaşlarım eltim kullandı faydası olduğunu söylediler. Malt içeceklerde var onlarda iyiymiş. Ama ben çayı daha rahat içerim diye çay aldım
Kızlar hastaneden çıktık şimdi kizim bas aşağı donmuş ama çok önemli değil sezeryan olacağı için, boyu 44 cm kilosu 3 kg olmuş. 2 hafta önde gidiyor ultrasona gore 36+6 cıktı haziranın 7 nde kontrole gidicem o gün gün vericek muhtemelen bayram öncesi alicak gibi.
oluyordur diye düşünüyorumKızlar bende bir soru sorayım bebek ilk emzirileceği zaman hemşire yardımcı oluyor dimi
Kızlar bende bir soru sorayım bebek ilk emzirileceği zaman hemşire yardımcı oluyor dimi
oluyordur diye düşünüyorumhatta olmalııııııı bence
oluyodur heralde yani özelde kesin oluyodur da devleti bilmiyorumKızlar bende bir soru sorayım bebek ilk emzirileceği zaman hemşire yardımcı oluyor dimi
oluyor canım bebeği yanına getiriyor ya senin memenin ucunu alıp nasıl vereceğini gösteriyor şöyle tut şöyle kavrasin diye gösteriyorKızlar bende bir soru sorayım bebek ilk emzirileceği zaman hemşire yardımcı oluyor dimi
Bencede zaten tecrübe sıfır nasıl tutcam nasıl edicem telaşı var yardım etmeleri şart :)oluyordur diye düşünüyorumhatta olmalııııııı bence
İyi olur valla olsunlar tecrübesisiz biz :) özelde olucak zaten benimdeOluyor kızlar merak etmeyin.
Özellerde oluyor yani, diğerlerinde bilmiyorum oluyor mu.
Özelde olcak canım benim olurlar ozaman zaten şimdiden telaşı var nasıl tutucam emziricem diye yardımcı olmalılaroluyodur heralde yani özelde kesin oluyodur da devleti bilmiyorum
Oh iyi ozaman canım tek yapamam zaten şimdiden korkuyorum da nasıl tutucam emziricem diyeoluyor canım
canım emin ol hiç yardıma ihtiyacın olmayacak kendine inanamayacaksin çok asinamissin gibiBencede zaten tecrübe sıfır nasıl tutcam nasıl edicem telaşı var yardım etmeleri şart :)
İyi olur valla olsunlar tecrübesisiz biz :) özelde olucak zaten benimde
Özelde olcak canım benim olurlar ozaman zaten şimdiden telaşı var nasıl tutucam emziricem diye yardımcı olmalılar
Oh iyi ozaman canım tek yapamam zaten şimdiden korkuyorum da nasıl tutucam emziricem diye
Bencede zaten tecrübe sıfır nasıl tutcam nasıl edicem telaşı var yardım etmeleri şart :)
İyi olur valla olsunlar tecrübesisiz biz :) özelde olucak zaten benimde
Özelde olcak canım benim olurlar ozaman zaten şimdiden telaşı var nasıl tutucam emziricem diye yardımcı olmalılar
Oh iyi ozaman canım tek yapamam zaten şimdiden korkuyorum da nasıl tutucam emziricem diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?