2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun canım bu haftalarda denge sağlamakta zorlanıyoruz. Sakarlıklar arttı iyice. Allah beterinden korumuş seni.

Bende şeker yüklemesi yaptırmadım benim doktorda karşı şeker yüklemesine benimde açlık tokluk kan şekeri iyi cikmisti zaten.
Benim doktor karşı değil ama ısrar etmedi. Sadece şekerine dikkat etmezsen doğum yapmaya da malum kişisi Karatay'a gidersin dedi :))

Yapabilirsin canim .Eger hastanede dus imkanin yoksa iyi bir yatirim olur diye düşünüyorum ancak yine de kontrollü yapmak lazim.

Ten teması ile birlikte Allah'ın izniyle olacak diye düşünüyorum.

Gelen yapar yemeği yer cnm boşver sen neden stres oluyorsunuz ki

Derdim sadece yiyecek değil aslında kızlar, annem yapar doyurur herkesi o var allahtan komşularımda çok iyi aile gibi olduk onlar bile yapar getirir. Ama görümcemin kızı 5 yaşında eltimin 2 oğlu var biri 6 yaşında biri 12 yaşında ee haliyle gürültü yapacaklar çocuklar, bebek huzursuz olacak ben desen öyle dinlenemiycem. Ee bide en az 10 kişi 4 farklı aile nerde nasıl yatırıcam. Bu civarda akrabaları yok biz eşimin işi sebebiyle burdayız. Arkadaşlarım var ama eminim onlar gelip bizde kalsınlar deselerde gitmezler bende öyle huzursuz olurum. Geçen eşimi aramış görümcem doğum ne zaman yıllık izin yazdırcam 20 gün demiş, eşimde prenses ne zaman gelmek isterse belli bi tarihi yok abla demiş. Ee biz doğuma nasıl gelicez diye bozulmuş. Gelip gitme olayını saymıyorum bile en az 6 saat sürüyor yol mecbur kalacaklar. Bide ben kalabalıkta stres yapıyorum. Öyle oturayım onlar yapsın modunda olamıyorum. Onlarda çok yapma taraftarı değiller. Şimdiden stres oldum. Kayınvalideme bi kere gerek yok doğuma gelmenize dedim söylemediği kalmadı görümcem tüm yıllık izinlerini bana saklamış. Kendi anneme gelir 1 hafta kalır gidersin ben alışırım 1 haftada dedim tamam kızım dedi. Anlayış çok önemli allah sabır versin hepimize.
İyi demişsin valla canım, zaten bişey olsa duyar haberi olur yakınsınız evine girip çıkmasına ne gerek var.
Bu arada süt inmesi için ebe sıcak değilde soğuk kompres önerdi bana, sende yine sorarsın hastanede canım.

Gebe okulunda bebeğim yarım saat içinde emzirilmesi gerekiyor sarılığı önlemek için dediler. Bende olaki hemen sütüm gelmezse diye çantaya koymayı düşünüyorum ama hangi marka iyi bilemedim çok çeşit var. Humana aldım ben doğumdan hemen sonra başlayacağım. Arkadaşlarım eltim kullandı faydası olduğunu söylediler. Malt içeceklerde var onlarda iyiymiş. Ama ben çayı daha rahat içerim diye çay aldım

Hımm anladım canım, ben sıcak su torbası götüreyim de olmasa soğuk su koyarız :)

Canım sen de benim gibisin bende rahat duramam. Ama lohusa olucaksın istesen de yapamıycaksın kendi canını da sıkarsın bak ben sana diyim. Rahat ol. Bu işi eşin çözsün öyle senelik izin neymiş yahu bir gece en fazla o da mecburiyetten göreceklerdir diye.
Bebek doğuyor yeni bir birey katılıyor ailenize ve yalnız kalmaya ihtiyacınız var. Doğum bu son ana kadar günü saati belli olmaz tabiki ! .sadece bi zaman söylersin o da uymadı nolucak erken geldi veya geç geldi bebek napıcaklar? Eşinde bunalır muhakkak çözsün bu durumu. Zaten annende gelecekmiş bak anca sığarsınız.

Yazık değil mi hayatımızın en sıradışı mucizevi olayını karşılayacakken kafamızı nelerle meşgul ediyoruz.

oinone27 canim 4 aileyi bir eve sığdırmak cok zor .Kimsenin o kadar yatiracak yeri yastığı, nevresimi vs yoktur. Çoğumuz tayinci oluyoruz, gurbette oluyoruz zaten .Acaba dönüşümlü gelseler olmaz mi ?Esin bir çözüm yolu bulsa .Cunku bu stresle dinlenemezsin bebegine bas basa kalamazsin .

Oy bende dedim ne yuksek. TSH düşüklüğü yüksekten daha kotu cnm ya kuzenim esi ankarada tedavi gördü bu yüzden. İyi maşallah yükselmiş değerin daha yükselir inşallah cnm.

Nerelere kimlere gittim bilemezsin cok ugrastim allaha sukur duzeldi. Doktor eger yuksek tsh olsaydi ilacin zarari olmazdi ama bu seferde bebegin sakat bebek olma ihtimali anomali yasama ihtimali yuzde 80 di dedi. Kime gittiysem tsh dusuk olmasi her zman daha iyi en azindan hamile kalinca bebege zarari yok en fazla bebekte guatr yavas olur dediler . Boyle boyle gecti gunler simdi cok sukur allaha. Benim nodulum yoktu sansima

D dehaaa çok geçmiş olsun canım allah korumuş yine daha kötüsüde olabilirdi allahtan ikinizde iyisiniz

Cok kotu dusmussun canim cok gecmis olsun, Allah beterinden saklasin, sadakalari, fitreleri verelim bu aylarda, bir sadaka bin belayi def eder Allahin izniyle..

Geçmiş olsun canım bu haftalarda denge sağlamakta zorlanıyoruz. Sakarlıklar arttı iyice. Allah beterinden korumuş seni.

sağolun kızlar valla siz siz olun mutlaka dikkat ediyosunuzdur ama daha çok dikkat edin. Allah korusun bebişlerimizi

Makat duruyo zaten 20 li haftalardan bu yana donmezse mecbur yine sezaryen olavak gibi kontrol haftaya var artik gorcez galiba ne oldugunu
Hayırlısı inşallah canım bebeğin sağ salim gelsin de doğum şekli önemli değil ha sezeryan ha normal ne farkeder

Malt içeçekler göbek yapıyormuş :) arkadaşım doğum yaptı ama baya içmiş gelsin dite gün içinde çok güzel getiriyprmuş sütü ama günlükmüş sadece birde güzelce zayıfladı ama göbek kaldı gitmiyor diyo

Maaşallah, sağlıcakla gelsin kuzucuk

Kızlar bende bir soru sorayım bebek ilk emzirileceği zaman hemşire yardımcı oluyor dimi
oluyor canım bebeği yanına getiriyor ya senin memenin ucunu alıp nasıl vereceğini gösteriyor şöyle tut şöyle kavrasin diye gösteriyor

oluyordur diye düşünüyorumhatta olmalııııııı bence
Bencede zaten tecrübe sıfır nasıl tutcam nasıl edicem telaşı var yardım etmeleri şart :)
Oluyor kızlar merak etmeyin.
Özellerde oluyor yani, diğerlerinde bilmiyorum oluyor mu.
İyi olur valla olsunlar tecrübesisiz biz :) özelde olucak zaten benimde
oluyodur heralde yani özelde kesin oluyodur da devleti bilmiyorum
Özelde olcak canım benim olurlar ozaman zaten şimdiden telaşı var nasıl tutucam emziricem diye yardımcı olmalılar
Oh iyi ozaman canım tek yapamam zaten şimdiden korkuyorum da nasıl tutucam emziricem diye

canım emin ol hiç yardıma ihtiyacın olmayacak kendine inanamayacaksin çok asinamissin gibi ben hiç küçük bebek kucagima bile almamistim ama dogunca öyle elim alışkın gibiydiki kendime inanamadım Allahın bahşettiği birsey sanırım :)

Nasıl tutucağından da korkma canım... zaten gösterirler de, en kıymetlimizi öyle kollayacağız ki emzirirken de tutarken de :) inşallah hayırlısınla sağlıkla bir doğsalar çok heyecan verici :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…