- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #40.881
ayyy anahtar istemenin bir yoluHerkesin bi derdi var bu konuda . benim de KV bu aralar beni çok merak ettiğinden evde iyi miyim değilmiyim diye... Benden evimizin anahtarını istedi. Uyursam rahatsız etmeden bakıp gidecekmiş. Kendisi ile aynı apartmanda oturuyoruz. Bende gözlerinin içine bakıp direkt hayır hiç gereği yok ben iyiyim eğer beni düşünüyorsan bi kap yemek yap getir daha iyi anne dedim.
O aslında ileriye yatırım yapmak için istedi o anahtarı. Lohusayken annem yanımda kalacak .o da istediği zaman girip çıkabilsin diye istedi bebeği görsün ben uyurken alsın sevsin beslesin yıkasın kafasına göre filan..ver anahtarı sonra geri al alabilirsen.
Yahu özel hayat diye bişi var. Evde WC kapı açık duş alırım soyunurum sen çat eve girsen beni merak ettiğin için olacak iş mi !
Sinir oluyorum böyle şark kurnazlıklarıyla sözde düşünüyormuş gibi yapmalarına.
Bana yemek yapıp getiriyor kendisi sağolsun o an ocakta beğendiği bi yemek yapmışsam eğer o gün, canım çekti bana da bi tabak ver deyip bendekini alıyor :) helali hoş olsun ama benim ihtiyacım var zaten zor uğraşıyorum..bi düşün değil mi..
canım doktorlar mamayi onermiyorlar ilk dogumunmu sütun hemen gelirse gerek duymazsin mamaya benim hemen sütun gelmiyor yine gelmezse eşime aldiririm diye düşündüm sutum gelene kadar veririm sonrası için Mama vermeyecegim. .kızlar mama alcak mısınız yanınıza ya? çantayı düzenliyorum tekrardan bir o eksik. mama takviyesi gerekirse ilk doğduğunda hastane hangi markayı veriyor acababir dahaki gidişimde sorayım doktora. her şeyi steril ettim pompayı biberonu bir çay kaşığı bir tatlı kaşığı. ha bir de medikalci humana still tee diye bir çay almamı soyledi doğumdan once içmeye başlarsam çok sütüm olurmuş o konuda da kararsızım
Canım bence mamayi şimdiden alma. Lazim olursa eczaneden alinir. Sadece markasini araştirabilirsinkızlar mama alcak mısınız yanınıza ya? çantayı düzenliyorum tekrardan bir o eksik. mama takviyesi gerekirse ilk doğduğunda hastane hangi markayı veriyor acababir dahaki gidişimde sorayım doktora. her şeyi steril ettim pompayı biberonu bir çay kaşığı bir tatlı kaşığı. ha bir de medikalci humana still tee diye bir çay almamı soyledi doğumdan once içmeye başlarsam çok sütüm olurmuş o konuda da kararsızım
yok sütüm gelirse vermem taabii emzirme gruplarında mama vereni taşlıyorlar zaten her gün okuyorum ama sarılık durumunda veya bebeğin şekeri düşünce mecbur veriliyor. eşimin de gidip eczaneden gereksiz pahalılıkta eczacının önerdiği mamayı almasını istemiyorum. o yüzden önceden alsam mı emin değilimcanım doktorlar mamayi onermiyorlar ilk dogumunmu sütun hemen gelirse gerek duymazsin mamaya benim hemen sütun gelmiyor yine gelmezse eşime aldiririm diye düşündüm sutum gelene kadar veririm sonrası için Mama vermeyecegim. .
Evet humana çok güzel süt yapıyor ama doğumdan önce hiç icmemistim acaba nezaman başlamak lazım
Araştırdığım kadarıyla lohusalık zamanı annenin fırsat bulduğu her an uyuması ve beslenmesi gerekiyormuş bol süt için. Anneye birinin bakım yapması lazım deniliyor. Aslında Öyle misafirdi ikramdı lohusanın en son düşüneceği şeyler. Ben de herkesin yaptığı yemeği yiyemeyenlerdenim umarım kendi annem gelebilir de yardımcı olur
araştırdım biraz sma diye bir markayı öneriyorlar bir de goldengoat her yerde bulunmuyor galiba bunlar.Canım bence mamayi şimdiden alma. Lazim olursa eczaneden alinir. Sadece markasini araştirabilirsin
çok haklısın benim sutum gelmediği için kızlarım sarılık oldu bunda yine gelmezse vereceğim hastanede kesinlikle mama onermiyorlar hemşire emzir gelir diyor ama gelmiyor tabi :) aptamilin şeker oranı yüksek diye bana ilk kizimda onermemislerdi sma almıştım ama bakalım başka öneri olacakmiyok sütüm gelirse vermem taabii emzirme gruplarında mama vereni taşlıyorlar zaten her gün okuyorum ama sarılık durumunda veya bebeğin şekeri düşünce mecbur veriliyor. eşimin de gidip eczaneden gereksiz pahalılıkta eczacının önerdiği mamayı almasını istemiyorum. o yüzden önceden alsam mı emin değilim
birde şunu söyleyeyim biberonla verme çay kaşığı yada enjektorle ver biberonun akışı güzel ya sonra memeyi almak istemeyebilirkızlar mama alcak mısınız yanınıza ya? çantayı düzenliyorum tekrardan bir o eksik. mama takviyesi gerekirse ilk doğduğunda hastane hangi markayı veriyor acababir dahaki gidişimde sorayım doktora. her şeyi steril ettim pompayı biberonu bir çay kaşığı bir tatlı kaşığı. ha bir de medikalci humana still tee diye bir çay almamı soyledi doğumdan once içmeye başlarsam çok sütüm olurmuş o konuda da kararsızım
memeden süt gelince anlaşılıyor mu? diyelim ki bebek emmeye başladı ama ilk gelen süt sarı kıvamlı ve çok azmış heralde onu biz görmeden yutarsa yine de farkedebiliyor muyuz aa sütüm geldi diye? yoksa bebeğin boş boş süt gelmeyen memeyi emdiği de oluyor mu?çok haklısın benim sutum gelmediği için kızlarım sarılık oldu bunda yine gelmezse vereceğim hastanede kesinlikle mama onermiyorlar hemşire emzir gelir diyor ama gelmiyor tabi :) aptamilin şeker oranı yüksek diye bana ilk kizimda onermemislerdi sma almıştım ama bakalım başka öneri olacakmi
süt gelmeye baslayinca anlıyorsun zaten goruyorsunda sarı geliyor ilk etapta süt olmayinca bebek emiyor ama meme ucunu görüyorsun kurumemeden süt gelince anlaşılıyor mu? diyelim ki bebek emmeye başladı ama ilk gelen süt sarı kıvamlı ve çok azmış heralde onu biz görmeden yutarsa yine de farkedebiliyor muyuz aa sütüm geldi diye? yoksa bebeğin boş boş süt gelmeyen memeyi emdiği de oluyor mu?
Sarı süt öyle az değil süt saklama poşetleri var bilmem gordunmu o poşetle 1-2 tane çıkıyor diye hatırlıyorum küçük kızım yogunbakimda kalmıştı sagip vermiştim ordan biliyorum sonra beyaz haline geliyor yavaş yavaşmemeden süt gelince anlaşılıyor mu? diyelim ki bebek emmeye başladı ama ilk gelen süt sarı kıvamlı ve çok azmış heralde onu biz görmeden yutarsa yine de farkedebiliyor muyuz aa sütüm geldi diye? yoksa bebeğin boş boş süt gelmeyen memeyi emdiği de oluyor mu?
evet canım ben hastaneden eve geldigimde duş alınca sütüm geliyor bunda ya hastanede duş alicam yada goguslerimi sıcak suyla yikiycamKızlar mama yerine ben size şöyle bişey söylesem sütümüzün inmesi için.
Ben öyle yapacağım mantıklı mı sizce?
Sıcak su torbası alıcam yanıma. Oradan kantinden sıcak su doldutturur eşim, göğüslerime kompres yaparım sütün çabuk gelmesi için. Banyo yapma imkanımız yok hastanede o sebeple işe yarar diye düşünüyorum.
NasilYarDiyeyim hayır demeyi öğrenmen lazım canısı.
Afilim92 aynen canım.. Hatta eşime de tembihledim durum bu şekilde... benden alamadı senden isterse gizliden ,sakın ama sakın verme böyle bişi istemiyorum dedim. O da zaten sen gereğini demişsin hiç konuyu bi daha düşünme canını da sıkma dedi.
Uyum önemli.
Cnm benim doktorda sabahları 1 avuç kiraz ye diyor bana mesela ben doktor ne diyorsa yapiyorum hee bazen aşırıya kaçıyorum meyve konusunda ama napim olsun o kadar bide yeşil erik yiyorum. Allaha sukur şuana kadar sıkıntı yaşamadık.
Ben yaptırdım canım ama 30 haftalıktım o zaman 2 saat kadar sürdü git gel derken 4saati buldu. Biraz yorucu oluyor ama güzel anılar kalıyor elimize.Günaydın herkese dış çekim düşünen yada yapmış olan var mı? Su içsem yoruluyorum yapabilir miyimki acaba?
Bende şeker yüklemesi yaptırmadım benim doktorda karşı şeker yüklemesine benimde açlık tokluk kan şekeri iyi cikmisti zaten.Aman canım zaten bi sıkıntı olmasın maşallah.
Benimki bi hafta bebeğin karnı önden gidiyor diye dedi de, bi de bana" şeker testi de yaptırmadın..madem öyle dikkat edeceksin" dedi. Haklı ama çok iştahla yemiyorum şekerim de gayet iyi. Benim Dr da böyle :/
Yapabilirsin canim .Eger hastanede dus imkanin yoksa iyi bir yatirim olur diye düşünüyorum ancak yine de kontrollü yapmak lazim.Kızlar mama yerine ben size şöyle bişey söylesem sütümüzün inmesi için.
Ben öyle yapacağım mantıklı mı sizce?
Sıcak su torbası alıcam yanıma. Oradan kantinden sıcak su doldutturur eşim, göğüslerime kompres yaparım sütün çabuk gelmesi için. Banyo yapma imkanımız yok hastanede o sebeple işe yarar diye düşünüyorum.
NasilYarDiyeyim hayır demeyi öğrenmen lazım canısı.
Afilim92 aynen canım.. Hatta eşime de tembihledim durum bu şekilde... benden alamadı senden isterse gizliden ,sakın ama sakın verme böyle bişi istemiyorum dedim. O da zaten sen gereğini demişsin hiç konuyu bi daha düşünme canını da sıkma dedi.
Uyum önemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?