2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ayyy anahtar istemenin bir yolu sizin kv'leri dinledikçe ben çıldırıyorum asla başedemezdim hemen verirdim ezik gibi kesin. her evliliği kendilerininki gibi ölmüş zannediyorlar bence belki kocanla uygunsuz durumdasın pat diye dalacak içeri

canım doktorlar mamayi onermiyorlar ilk dogumunmu sütun hemen gelirse gerek duymazsin mamaya benim hemen sütun gelmiyor yine gelmezse eşime aldiririm diye düşündüm sutum gelene kadar veririm sonrası için Mama vermeyecegim. .
Evet humana çok güzel süt yapıyor ama doğumdan önce hiç icmemistim acaba nezaman başlamak lazım

Canım bence mamayi şimdiden alma. Lazim olursa eczaneden alinir. Sadece markasini araştirabilirsin

yok sütüm gelirse vermem taabii emzirme gruplarında mama vereni taşlıyorlar zaten her gün okuyorum ama sarılık durumunda veya bebeğin şekeri düşünce mecbur veriliyor. eşimin de gidip eczaneden gereksiz pahalılıkta eczacının önerdiği mamayı almasını istemiyorum. o yüzden önceden alsam mı emin değilim

Aynen canım, kim seni en iyi anlayacaksa o kalmalı yanında. Gereksiz gerginlik yaşayacağın hiç kimse olmamalı. Mesela annem bana emiyormu kızım nasılsın yardıma ihtiyacın var mı dese batmaz çünkü çok uyumluyuz anacımla.

Ama başka kişiler sorsa burnunu sokmak algılarım affetmem :) Allah ım korusun amin :)

Forse anahtar mi istedi Hey Allah im .Sanki agir hastasin da bakıp cikacakmis .Iyi demişsin. En buyuk iyilik yemek yahu .Gerisini bi sekilde hallediyorsun zaten .

shealemon canim her ihtimale karşı dondurucuna köfte ,börek tarzi sevsigin seyler stoklayabilirsin .Eğer yiyemezsen yapilan yemekten kurtulmuş olursun aç kalmazsin .Benim annem uzun sure kalamayacağı icin oyle yapacağım. Kv nin de her gun gelmesini istemiyorum .Toparlandigim anda evime yeterim Allah in izni ile .Her sey mukemmel olmak zorunda değil.

çok haklısın benim sutum gelmediği için kızlarım sarılık oldu bunda yine gelmezse vereceğim hastanede kesinlikle mama onermiyorlar hemşire emzir gelir diyor ama gelmiyor tabi :) aptamilin şeker oranı yüksek diye bana ilk kizimda onermemislerdi sma almıştım ama bakalım başka öneri olacakmi

birde şunu söyleyeyim biberonla verme çay kaşığı yada enjektorle ver biberonun akışı güzel ya sonra memeyi almak istemeyebilir

memeden süt gelince anlaşılıyor mu? diyelim ki bebek emmeye başladı ama ilk gelen süt sarı kıvamlı ve çok azmış heralde onu biz görmeden yutarsa yine de farkedebiliyor muyuz aa sütüm geldi diye? yoksa bebeğin boş boş süt gelmeyen memeyi emdiği de oluyor mu?

Kızlar mama yerine ben size şöyle bişey söylesem sütümüzün inmesi için.
Ben öyle yapacağım mantıklı mı sizce?
Sıcak su torbası alıcam yanıma. Oradan kantinden sıcak su doldutturur eşim, göğüslerime kompres yaparım sütün çabuk gelmesi için. Banyo yapma imkanımız yok hastanede o sebeple işe yarar diye düşünüyorum.

NasilYarDiyeyim hayır demeyi öğrenmen lazım canısı.

Afilim92 aynen canım.. Hatta eşime de tembihledim durum bu şekilde... benden alamadı senden isterse gizliden ,sakın ama sakın verme böyle bişi istemiyorum dedim. O da zaten sen gereğini demişsin hiç konuyu bi daha düşünme canını da sıkma dedi.

Uyum önemli.

süt gelmeye baslayinca anlıyorsun zaten goruyorsunda sarı geliyor ilk etapta süt olmayinca bebek emiyor ama meme ucunu görüyorsun kuru
çünkü bebek dogunca emme refleksiyle doğuyor ama tam kavrayamadigi için meme ucunu vermeye calisiyorsun zaten süt gelince goguste belirti oluyor süt üretirken kaynıyor derler

Sarı süt öyle az değil süt saklama poşetleri var bilmem gordunmu o poşetle 1-2 tane çıkıyor diye hatırlıyorum küçük kızım yogunbakimda kalmıştı sagip vermiştim ordan biliyorum sonra beyaz haline geliyor yavaş yavaş

evet canım ben hastaneden eve geldigimde duş alınca sütüm geliyor bunda ya hastanede duş alicam yada goguslerimi sıcak suyla yikiycam

Aman canım zaten bi sıkıntı olmasın maşallah.
Benimki bi hafta bebeğin karnı önden gidiyor diye dedi de, bi de bana" şeker testi de yaptırmadın..madem öyle dikkat edeceksin" dedi. Haklı ama çok iştahla yemiyorum şekerim de gayet iyi. Benim Dr da böyle :/

Kızlar süt ile ilgili araştırıp öğrendiklerimi kısaca sizinle paylaşayım:
Anneyle bebeğin ten tene çıplak temas etmesi sütün gelmesi bebeğin sakinleşmesi için çok önemliymiş
Süt gelmesi için memenin uyarılması gerekiyormuş bunu Bebek yaptı yaptı yapamazsa pompa burada devreye giriyormuş bazı hastanelerde kiralık pompa oluyormuş
Diyelim her şey kötü gitti süt yok Bebek emmiyor mamayı şakın biberonla vermeyin ya küçük kadeh bardak ya kaşıkla ya da bu iş için olan kaşık biberonla vermek ya da sonda borusu tarzı bişiyşe vermek gerekiyormuş
Sıcak kompres ve meme masajları da sütün gelmesini tetikliyormuş
Sütün Gelip gelmediğini bebeğin yutkunma sesinden anlayabilirmişiz
Bebeğin sadece meme ucu değil kahverengi bölgeyi ağzına tamamen alması lazımmış
Tabi ben de deneyimsiz bir anneyim okuyorum ediyorum ama yaşayarak göreceğiz inşallah başımıza neler geleceğini
Sadece okuduklarından yola çıkarak ben de hastane çantasına pompa sıcak kompres ve acil durum maması alsam mı diye düşünüyorum ama bilemedim

Bende şeker yüklemesi yaptırmadım benim doktorda karşı şeker yüklemesine benimde açlık tokluk kan şekeri iyi cikmisti zaten.

Yapabilirsin canim .Eger hastanede dus imkanin yoksa iyi bir yatirim olur diye düşünüyorum ancak yine de kontrollü yapmak lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…