- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #40.941
Bende öle hiç almadım canım ondan sanırım tedirginim biraz annelik içgüdüsü heralde hemen üstleniyoruzcanım emin ol hiç yardıma ihtiyacın olmayacak kendine inanamayacaksin çok asinamissin gibiben hiç küçük bebek kucagima bile almamistim ama dogunca öyle elim alışkın gibiydiki kendime inanamadım Allahın bahşettiği birsey sanırım :)
Elime pek bebek almışlığım yok sanırım ondan korkum ona zarar veririm diye korkuyorum ama onu kucağıma aldığımda geçer heralde. Amin inşallah son düzlüğe girdik artık onları beklemek çok heyecanlı:)Nasıl tutucağından da korkma canım... zaten gösterirler de, en kıymetlimizi öyle kollayacağız ki emzirirken de tutarken de :) inşallah hayırlısınla sağlıkla bir doğsalar çok heyecan verici :)
Oh iyi sağolsunlar yardımcı olsunlar :)Evet canım merak etme çok yardımcı oluyor hemsire
Aynen canım bol bol su içmemiz gerekiyor kimseyi dinlemeye niyetim yok zaten bazıları saçma saçma şeyler söylüyor çünkü. Yeşilliklerdende dereotuydu galiba sütü getiren yanlış hayırlıyo olabilirim amaDoğrudur canım bunu öğrendiğimiz iyi oldu benim damak zevkime de uymuyor çay içeriz bol bol . En önemlisi su ve bol dinlenmekmiş aslındaa süt için.
Benim annemle eşim kalır canım büyük ihtimal eşim yatmaya tek gider belki eve annem yanımda kalır. kp ile kvde gelcek ama onlar kalmaz diye düşünüyorum hiç konusu geçmedi ama o kadar kalabalıkla napıcaz hastanedekizlar hastanede yaninizda kim kalacak benim yanimda esimden baska kalacak kimsem yok annem ogluma bakacak baska kimsede durmaz gorumcelerim yeni dogum yaptilar gelemezler kaynanam cok yasli esim saolsun bakar ama sonucta erkek bebegi verirken felan korkuyo biraz buyuyunce anca altini degistirip tam tutabiliyo
canım esinle cinsi münasebet yasamadigin sürece hamilelikte gusul gerekmezKızlarr konuyla alakasız ama sorum var benim akıntım var mukabele takip ediyorum ona başlıyacağım gusül abdesti mi almam lazım abdest alsam yeterli olur mu
Canım burun aspiratörünü bebedor aldım intenette de okuduğum kadarıyla herkes çok memnun . Manuel kullanımında zorlananları okudum elektrklide lansinoh güzelmiş. Göğüs kalkanında akan sütü topluyor canım sütün boşa gitmiyor diğeri sadece koruyucu diye biliyorumKızlar son birkaç eksik kaldı ama hangi marka almayalım bilemedim .
Burun aspiratörü alınmalı, hangi markadan aldınız çok çeşit var.
Manuel göğüs pompası alacağım ama hangisi daha iyi bilemedim.
Son olarak göğüs kalkanı ve göğüs koruyucu almamız lazım. İkisinin arasında ne fark var. Hangisi daha iyi.
Ağızla çekmeli burun aspiratorleri daha kullanışlı ve etkili oluyor canjmKızlar son birkaç eksik kaldı ama hangi marka almayalım bilemedim .
Son olarak göğüs kalkanı ve göğüs koruyucu almamız lazım. İkisinin arasında ne fark var. Hangisi daha iyi.
benim yanımda annem kalır çocuklarım kv e giderler ama 2.gun eşime kal diyebilirim sezeryanda 2.gun daha rahat oluyor insan çünkükizlar hastanede yaninizda kim kalacak benim yanimda esimden baska kalacak kimsem yok annem ogluma bakacak baska kimsede durmaz gorumcelerim yeni dogum yaptilar gelemezler kaynanam cok yasli esim saolsun bakar ama sonucta erkek bebegi verirken felan korkuyo biraz buyuyunce anca altini degistirip tam tutabiliyo
Çok sağol canım hemen alayım ozaman normal abdest normalde içime sinmyordu hep gusül alıyordum ama hergün hergün yıkanda yoruldum :)canım esinle cinsi münasebet yasamadigin sürece hamilelikte gusul gerekmez
sadece akıntı geliyorsa normal abdest yeterli
Canım sanırım ilk yiğen olduğu için çok hevesliler bizde ilk yeğende çok çok hevesliydik valla çok güzeldi :)) onlarda yiğenini merak ediyorlar belliki eğer gelirlerse iki günden falan durup gitmeleri gerekir eğer gitmezse eşine dersin. Tabi en doğrusu senin lohusalığı atlatıp öyle gelmeleri, bence eşinle bi konuşup karar verseniz daha iyi olur, doğurur doğurmas istememekte haklısınKızlar ben de sizlerin düşüncelerini almak istediğim bir şey paylaşmak istiyorum. Eşimin 2 tane yetişkin erkek kardeşi var yaş olarak büyükler ama bekarlar. Bizden uzakta yaşıyorlar. Bebeği duyduklarından beri bana biraz tuhaf gelecek şekilde aşırı bir sevinç gösteriyorlar. Birisi diyor ki kucağıma alınca ağlarım birisi diyor ki geceleri sevinçten uyuyamıyorum vs. Biz anne babası olarak böyle abartılı laflar etmiyoruz hele bi sonunu görelim sağlıkla inşallah diyoruz. Neyse sorun şu ki bu kardeşler Doğumdan sonra bebeği görmek isteyecekler ancak doğal olarak bize yatılı gelecekler kaç gün kalırlar bilmiyorum. Doğum şeklim belli değil şu an ama lohusayken evde 2 erkek yatılı misafir olması fikri hoşuma gitmiyor. Zaten çok sıcak bir şehirde yaşıyorum ve tesettürlüyüm şimdi bile evin içinde hep kısa şeyler giyinirim. lohusa halimle bi de evin içinde kapalı gezdiğimi hayal bile edemiyorum tüm gün yatak odasına tıkılmak da istemiyorum. Bu insanlara gelmeyin deseniz kabalık gelseler resmen bana eziyet. Siz olsanız ne dersiniz nasıl tepki verirsiniz ?
yok canım gerek yok Allah kabul etsin hatmini :)Çok sağol canım hemen alayım ozaman normal abdest normalde içime sinmyordu hep gusül alıyordum ama hergün hergün yıkanda yoruldum :)
Laf olsun diye yardımcı olacaklar zaten canım yoksa bugüne kadar hamileykende dahil evime geldiklerinde bi bardak kaldırmışlıkları yoktur :)
Bende muhtemelen öyle bişey yapıcam canım çünkü hepsiyle başa çıkamam.He anladım canım, o zaman ben olsam hiç fırsat vermem 25 gün 1 ay ileri tarihe doğum tarihi verirdim o andan önce olacağı için vakit kazanırdım ters köşe yapardım, he gelseler de fazla kalmazlardı plansız olacağı için :))
ozel canm hastanede yinede ihtiyacin oluyoBenim annem ve kv olmasina ragmen ben esimi istiyorum .Çünkü annem kalcak olsa kv de kalmak ister .Kalabaliga gerek yok .Esim gece kalcak .Onlar da gündüz ziyaret icin gelirler .Ozel hastane ise eger zaten hemsireler sizle surekli ilgileniyor .
Ben gogsum icin kalkan ,ped ve krem aldim canim .Gogus pompasi icin hala kararsizim .Kızlar son birkaç eksik kaldı ama hangi marka almayalım bilemedim .
Esin halledemez mi aslinda tecrubeli 2.bebis . Ben esime yanimda seni istiyorum dedim tamam dedi.ozel canm hastanede yinede ihtiyacin oluyo
canm esim bana super bakarda bebek konusunda emin deilim :)oglumuzu ilk gunler yastihin uzerinde tutardi 40i cikinca korkmadan tuttu oglumuzu oyle altini degistrdi bunda tutabilir insallahEsin halledemez mi aslinda tecrubeli 2.bebis . Ben esime yanimda seni istiyorum dedim tamam dedi.
Tutar tutar .Is basa düşünce her seyi yapıyorlar .canm esim bana super bakarda bebek konusunda emin deilim :)oglumuzu ilk gunler yastihin uzerinde tutardi 40i cikinca korkmadan tuttu oglumuzu oyle altini degistrdi bunda tutabilir insallah
Sma bazi eczaneler de görmüştüm ama diğer markayı hiç duymadim canımaraştırdım biraz sma diye bir markayı öneriyorlar bir de goldengoat her yerde bulunmuyor galiba bunlar.
Gecenlerde lahmacun yerken goruntulendi ya :)) lahmacun zararli degil diyordu :))Ben de bakayım teşekkürler.
Hahahha o teyze napsın herkesi uyarıyor ama birazda o da tribün yapıyor gibi. Popüler oldu vizitesi 900 TL mi neymiş. İnternetin yalancısıyım :)
Canım doğumdan sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum ondan elektrikli pompa almayı düşünmedim. Zor durumlarda manuel de işimi görür dedim.Canım burun aspiratörünü bebedor aldım intenette de okuduğum kadarıyla herkes çok memnun . Manuel kullanımında zorlananları okudum elektrklide lansinoh güzelmiş. Göğüs kalkanında akan sütü topluyor canım sütün boşa gitmiyor diğeri sadece koruyucu diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?