- 24 Nisan 2013
- 2.233
- 1.523
- 373
- 32
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #44.901
Canım ben başladım namaza ama ilişki için bekledim, zaten dinen sakıncalı olma sebebi sağlığı riske atmamak için.Ben bunu bilmiyordum peki o zaman 40 günden once kan kesilirse, namaz kila biliyormuyuz yoksa 40 gün kılmıyormuyuz. Ben kanama ne zaman kesilirse lohusalıkda o zaman bitiyor diye biliyordum. Biraz acık sacık soruyorum ama cahiliğme verin.
haziran annelerinde birine Dr ishal olmuşsun gibi karın ağrır olur demişKızlar doktordan geldik. Bebeğim hala ufak
37+0 olduk bu gün. 2300grcanım çok sıkılıyor bu duruma ya...
Nst ye girdim sancım 50,60lara çıktı arada korktum ben de. Doktor normal dedi. Karnımın bir tarafı şişiyor bebeğin poposu geliyor sanırım oraya ve geriniyor karnım o zaman sancı değerlerim arttı. Ee sancı bu mu oluyor yani?ağrı hissetmiyorum ama ben o zaman. Sadece karnım gerilmiş oluyor o rahatsız edici oluyor o kadar
Tecrübeli arkadaşlar sancı nasıl oluyor bilgi verebilir mi? Bidaha 39+3te çağırdı. Çok geç değil mi ya??
İnşallah hepimiz canım bnde heyecanlıyım valla hiç yaşamadım boyle şeylerAy canım doğum duyunca beni heyecan basıyo. Her karnım ağırdığında ay nasıl doğurcam diye korkuyorum panikliyorum bi an. Bebeğinin kilosu gayet iyi canım. Hayırlısıyla alırsın kucağına inşallah.
Valla hayırlısı diyorum :) yaşayıp göreceğiz tek korkum işten atarlar artık sürekli hamilesin diyeCiddi misin :) o zaman seni burdan mayıs annelerine göndeririz desene :)) doğumun normal olacaksa yapıştır gtsn zaten.
belkide bakalım :) )Bende spiral düşünüyorum canım ama bana sağlık ocağındaki ebe şimdiden konuş ketem takıyor falan dedi çok mu erken diye düşündüm.
Bende hiç birine güvenemiyorum ama en mantıklı bana da spiral geliyor ilaç değil en azından
Kanama biter bitmez takılıyormuş diye biliyorum ama doktoruna sor canım
Bizde önceden prezervatifle korunuyorduk, bazende geri çekilme ama hamile kaldım nasıl kaldım hangisinde kaldım bilmiyorum
Belki ikinci olur kardeş kardeş büyürler canım :) tabi yaşta önemli ama ben iki çocuğa bakabilecekmişim gibi hissetmiyorum nedense
Allah gönlüne göre versin canim belki hiç uğraştırmadan gelir ikincide :)
Bilmem ki oyle bi kural yok bencw önlem amaçlı hastanede tutmaktan bahsetti3 cm olunca mı doğum başlatılıyor acaba ? Kızlar ?
benim küçük oğluşum 36. haftada doğdu 2460 gr dı... küveze bile girmedi çok şükür... küçük doğan bebekler daha çabuk serpilirlermiş öyle dedi büyüklerimiz hep hakikaten de öyle de oldu yaniC cigdemmm26 canim baska topikten arkadasim 2500 kg dogurdu bebegini. Simdi 2 aylik olmus .Ve büyümüş. Fotosunu görmüştüm. Sen canını sıkma. Dogana kadar alir daha .
Tavsiyem :Kasar peynir ,muz ve süt ikilisi ve gunde 2 kasik pekmez .Pekmez hem bebisine kilo aldirir hem de dogum sonrasi süt için yatırım.
Ben normal yaşantımda depresifim lohusalıkta ne olurum acaba. Gerçi hamile kalmadan önce daha sulugöz daha duygusaldım. Şimdi onlar yok. Hamilelik beni çok değiştirdi kendimden aynı performansı lohusalıkta da bekliyorumKesinlikle katiliyorm cnm,yinede tek derdimiz bu olsun valla, bebisler saglicakla gelsinlerde kil,tuy halledilir..
Amin cnm aynen Allahim hepimize saglik versin, bebisler saglicakla gelsinde dogal dengeye donucez bir sure sonra, tabi birde lohusalik olayi var korkutmiim sizi, biraz depresif gecen bir donem ins onuda atlattikmi tamam dir
Çok kararsızım nasıl korunacagim konusunda ama iyi bir korunma yöntemi olmalı risk almak istemiyorum
Spiral düşünüyordum o da tam korumuyormus ilaç kullanamam zaten
Prezervatif de pek güvenilir değil
Başka ne var bilmiyorum
Doğumdan sonra doktorumla konuşacam
Öyle ama :))Kuzum yumurta az .Buna şükür, eğer olursa da oğluma kardeş olur ikinci bakarım napayım. :)
Ay çok fenasın yaa
Işığı gören gelir iyimiş Ahahahha
Allah daha iyi etsin canım maşallah size. İyiyiz bizde her gün bazımız dokuz doğuruyor , sancı kasılma kv ler derken :)))
Yani tabi çocuk sorumluluk ama bu kadar zamandan sonra 2. Mucize de olursa hayır demem :)
Canim doktorun ne diyor bu durumla ilgili?
Yanlış ölçüm yapıyor olabilir mi acaba
Başka doktora görünmeyi düşünür müsün
Evet bana da çok geç geldi
C cigdemmm26 kuzum sancıyı anlatmak çokta kolay değil ki... bende iki hamileliğimde de önce karın ağrısı gibi başlayıp sonra komple belde olan bi ağrı... bi anda gelip kıvrandırıp giden bir ağrı yani.... ayrıca 2.5 hafta sonrasına randevu vermiş bana da çok geldi arası...
bebişinde kilosuna takılma önemli olan sağlığı
Canim sanci o durum sıklasmis ve agrili hali sanki karnini sıkıolarrr sonra birakiolar sonra bnnde sancim yoktu ilk bebiste yuksek doz suni sanci alinca tecrube ettim bi isede yaramadi ama
evet canım bebeğin küçük ama sıkma canını sutunle çok güzel kilo alır sağlıklı olsunlar o yeter ben herhafta gidiyorum iki hafta banada çok geldi
Aslinda okadar kücük değil canim hem untrason gihazlarıda +-200 ola biliyor. Bende sancim sürekli tuvalete gitmek isdeyi gibi olmuşdu oyle hatırlıyorum kaşıklarda, belde karında ağri oluyor ama ben bile tam hatırlamıyorum.
net hatırladığım sürekli kulozetde oturmak isdediğimdi.
Aylık iğneler ve üç aylık iğneler var.
Kol içi çubuklar var.
Hormon içeren çubuk takıyorlar.
Ama en çok tercih edilen
Sprial bu da olursa gebelik değil dış gebelik riski oluyor.
Kanamalarda artma çoğalma oluyor.
Ama en azından vücuda hormon almiyosun
Niye yiyemiyosun canım yaa kilon aynı mı hâlâKesinlikle katılıyorum canım bir kere gebelik olduktan sonra bebek hemen oluyor:)))
Öyle tabi ki canım kadındaki de büyük cesaret
Evet bilinçaltına yerleşiyor:))
Ohhh iyi yaptın canım uyu dinlen biraz bebis de dinlenir uyur seninle birlikte.
Yağmur a bayılıyorum çok seviyorum
Bizde de hava kapalı canım ama bana çok sıcak geldi klimayi açtım ben de içim serinledi biraz
Kavun karpuz yedim yemek yiyemiyorum midem almıyor
Aynen kadın bildiğini yapmıştır büyük ihtimalle
İyi olmanıza çok sevindim canım:)
Maşallah size gelsin kuzucuklarimiz sağlıcakla:)
Doktorun ağzını yoklayabilirsin aslında canım erken se sana erken der ama spiral için adetin 3. Günü falan gitmek gerekiyor sanırım
çok güzel olmuş eline sağlık :) ben de bulutlu kapı süsü yapıyodum bebişe ama görümce doğum yapınca onun bebişinin adını yazdım hediye olarak. bu sefer benimkine yapacak bişey bulamıyorumKapı süsümüzü sonunda tamamladım kızlar nasıl olmuş sizce? birleşme yerine kurdele yapıcam sadece asmak için :)
Cnm benimde 19 haziranda var cati muayenem o zaman 38+2 olucam.bisey duydum cati muayenesi normal dogumu twtikliyormus baslamasina sebep oluyormus dogru mu ? Acikligin olup olmadigini sen hissettin miCanım senin noldu
Canım annem bana da korun diyor.Bende polikistik over var hamıle kalmak bi yana adeti zar zor oluyordum. İlaçlarla vs hamıle kalmaya calısıyordum o hormon ilaçlarının tek faydası adetım zamanında gelmeye baslamıstı :)) ne zaman ki zar zor hamile kaldım kürtaj oldum, ondan sonra korunmayı bıraktığım ilk ay hamıle kaldım. Rahim bebeği gorunce hamıle kalmak hiç zor olmuyor sonrasında. Bence ışığı gören gelir. Dikkat etmek lazım artık :))))
AynenBilmiyorum ki canım. Yüzde 10 yanılma payımız olabiliyor demişti. Başka doktor da düşünmedim açıkçası. Doktor konusunda baya sıkıntı yaşadık sonunda bu doktora başladık. Anne baba minyonsunuz diyor. Biraz bebek de ufak tefek diyor.
Öyle ağrım olmadı canım. Demek ki sancı olarak yaşamamışım bende. Kilo olarak minyon yapıda diyor. Anne baba olarak size çekmeli doğal olarak diyor. Haftaya acaba kontrole gitsem mi ben?şimdi randevu alsam olmaz ama zaten oluşturulmuş bir randevum var. Haftaya hafta içi arayıp karın ağrım vs var diye kontrol süresi içinde gitsem mi acaba bilemedim?
Yaşayıp görücez inş canım. Bende hayal edemiyorum sancının nasıl olacağını şu an.
İnş canım ya. Bari 3kiloyu tamamlasa diyorum.
Her hafta ne yapıyor peki doktor?hem muayene hem nst mi?? Ben de hafta içi arayıp randevu mu alsam ya da doktoru arayıp ağrım var gelmek istiyorum mu desem acaba??
Ne biliyim biraz daha kilo alır 2500 olur bu hafta diye düşünmüştüm. Ona canım sıkıldı. İnş doğana kadar 3kiloyu bulur.
Bu da aklımda olsun canım. Herkeste farklı belirtiler de olabiliyor demek ki.
Sen geri cekilme ile iyi korunmuşsun gerçektenKorunma işi de çok zormuş canım teşekkür ederim bilgilerin için onlara da bakacam
Sagol canim cati muayenesinden sonea gelir diye dusunuyorum bende haftaya olcaz bakalimHayırlısı olsun sağlıkla al kucağına, vaktin gelmiş zaten 10 günü de doldurması şart değil Allah yardımcın olsun :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?