2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Boyum 160. Dun esim diyor ki yatakta bacagini cek. Dedim kala kala 15 cm bacagim kaldi oda gözüne mi batti hafta hafta foto cekiliyorum gobek indikce boyum ufaliyor sanki cok komik

Off benimde eşim bana ağırsın diyor açık açık.
Adamın üstüne bacagimi atsam birde kolumu atsam aynı anda hemen agirsin ezdin beni diyor
Benden daha ağır oysa

Canım şu an baktım ultrason kağıdında ac değeri 288.1 yazıyor. Karşısında da 32 w 6 d. şoktayımm şuan??? Ben bu gün 37+0 ım ama baksana karın çevresi 32de,hadi 33 diyelim. Nasıl bişey demez buna doktor yaaa??? Ay deli oldum şimdi!!
Senin ben yazıyor ac değerinde??

Canım peki rahmin bebeği beslemesi için bizim yapmamız gereken bişey oluyor mu acaba?? Ne biliyim yediğimiz içtiğimiz şeyler bebeğe yaramıyor mu yani? Neye dikkat etmek gerek..anne babanın genlerini alıyor çocuk. Sen ve eşin 165 boydasınız bebek de ona göre olacak diyor doktor. Kilom da 63,eşim de 65.. benim kızım 3800 gr doğdu dedi doktor,ama ben de eşim de yapılıyız ve iriyiz tabi ki bize çekecek çocuk da dedi.

37+0 ım ben de bugün. AC değeri 303 karşısında da 34 w 1d yazıyor. bir de bu geri kalma gittikçe artıyor düzelmiyor yani ama az da olsa kilo aldığı için tutuyor dr. internette de bir şey bulamadım bununla ilgili mecbur doktora guveniyoruz. bir de şöyle düşünüyorum haftasi iyi olmasına rağmen bunca zayıf doğan bebek var onların da ac değeri düşüktü sonuçta onlara bir şey olmamış başka doktora mı gitsek

Valla canım sıkıldı şu an iyice ya..eski ultrason kağıtlarına baktım hiç bu kadar fark olmamış arası. 2hfta geri olmuş çoğunlukla ama şimdiki 4hafta geri?? Niye yorum yapmıyor doktor anlamadım gerçekten ya normal mi yani bu durum?? Senin doktor ne diyor canım? Böyle fark olması normal mi yani?? Valla bu saatten sonra hangi doktora gitsem bilmiyorum. Bunu zor bulduk zaten. Kaç doktor gezdik eşimde sıkıldı ben de..ama haftaya kontrol için gidince sorucam direk bunu. Keşke bilseydim bu gün muayenede sorardım karın çevresi neden bu kadar geri diye...
Senin randevu ne zaman bidaha canım?ikimiz de soralım olmazsa.

Ya cidden çok saçmaymış kabul etmesen de hemen saygısız anlayışsız olursun. ne zamana kadar böyle olcakmış peki? çocuk 5 yaşına geldiğinde falan da mı? bi de ne kadar sıklıkla görüşüyosunuz? evleriniz yakınsa baya sıkıntı olacak gibi

rahmin besleme kapasitesi azdır ve siz de zaten minyonsunuz dedi canım bir de dopplere baktı yani plasenta damarlarına iyi onlar da dedi. her bebek 3-4 kilo doğmazmış. 2500 ü geçtiği sürece sıkıntı yapmıyorlarmış. ama her hafta kontrole çağırıyor ve erken doğurtmaya açık kapı bırakıyor. gidişatı beğenmiyor ama göz yumuyor. çok az kilo aldığını düşünürse de 39. haftayı beklemeden doğurturuz dedi. benim aklıma takılan gelişme geriliği ile ilgili bir sürü neden yazıyor internette ama benim doktorum 3 aydır bana herhangi bir kan tahlili veya idrar tahlili yaptırmadı. sadece kilo-tansiyon-nst-ultrason bakıyor. ya bende enfeksiyon falan varsa mesela? yine de bu bizim uzmanlık alanımız değil çok bilmişlik yapıp doktoru soğutmak istemiyorum eşim de sinirleniyor hem bana hem doktora

Ben de nazardan cok korkuyorum .Ev oturmasinda filan surekli yastik koyuyorum kucağıma. Ama insanlarin baktigini seziyorum. Dun avm çıkışı çenem cikti esnemeden nefes alamadim .Esim dua okudu gecti şükür.
Ben de bayrami düşünüyorum 2 farkli yere gidilecek. Esime ne senin köyünde evden cikarim ne de annemin evinden dedim .Once kabul etmedi sonra hak verdi .Ama soyle bi durum var .Amcasi ,yengesi vs vs beni hamileyken hic gormediler illa ki bir arada buluncaz.Ama rahatsizim diye cok odadan çıkmayı düşünmüyorum .Gercekten insanlarin icinde iki büklüm oturamiyorum .

Günaydın herkese. Bebeklerimi yurtdışında doğurmak istiyordum bu yüZden uçak biletimizi almıştık. Ölümlerinden sonra 45 gün ertelenebiliyormuş bizde geldik san diego’ya. Neye niyet neye kısmet şimdi burdan 4 kişi dönecektik.. ve ilk defa dün akşam rüyamda en azından birini gördüm. Çok giremesemde arada yazdıklarınıza bakıyor sağlıkla doğumunuz için dua ediyorum. Kendinize ve bebeklerinize iyi bakın sevgiler

Seninki her hafta çağırıyormuş baksana. Benimki bu gün bile 15gün sonraya çağırdı. Bana ne ben haftaya giderim kontrole ya. Aklım iyice karıştı zaten..
İdrara bakılmıştı önceden Bayadır bakılmadı. Enfeksiyon çıkmıştı ilaç kullandım geçti sonra. Kan tahlili de geçen ay yapıldı. Demirim yerlerdeydi resmen. Hemoglobin 10,ferritin 3.18 e düşmüş. Kan serumu takıldı hastanede. Kan ilacımı 2ye çıkardı.3hafta sonra yine tahlil yapıldı. Değerlerim yükselmişti. Serum takmadı bidaha. Doktora değil de aile hekimine git istersen canım orda da yaptırırsın tahlillerini. Beni arıyorlar hep çağırıyorlar sürekli kontrole. O zaman yaptırdım bende. Sonuçları da akendi doktoruma götürdüm. Seni aramadılar mı aile hekimliğinden?
Benim bi de tsh yüksek çıktı. Ona ilaç verdi doktor. Bu gün bakıldı yine. Düşmüş çok şükür.

Bu arada ilaç ne kullanıyorsun sen? Vitamin omega 3 hapları da hem anneye hem bebeğe kilo yaptırıyor. Ben sadece kan ilacı maltofer ve magnezyum içiyorum.

Doktor öyle bilgilendirme yapıyorsa ne güzel. Genelde pek bu konuya girmiyo doktorlar sorunca da direk hap veriyolar. Sağlık ocağında ebe sordu bana prezervatif veriyorlarmış ama verdikleri prezervatifin çok kötü olduğunu duydum alan bi arkadaşım kullanamamış bile

Benim bebeğimde de karın çevresinde gerileme vardı. Doktor yorum yapmadığı için başka bir doktordan görüş aldım. Oda yemeklerine kemik suyu ekle, eti haftada 3 e çıkar. Balık ye protein ağırlıklı beslen dedi. Söylediklerini uyguladım 2 haftada toparladık birde ben kan sulandırıcı kullanıyorum. Coraspini kesip sadece iğne kalınca gerileme başlamıştı onun içinde günde 2 avuç kadar kiraz yememi istedi. Belki onada bağlı olabilir

Benimde sabah 95 cikti 1saat tokluk 119 cikti deli gibi tatli yedigimde bile(denemek icin) 139 cikti... ama dr var diyince telas yaptik ... iste sonuc ortada 2hafta sonra sana yasak yok hersey serbest dedi ve bebek gelişmeye basladi yine... olan aradaki iki haftada bebegime oldu

Bir benmiyim diyordum senin yavruda benimkisi gibi rahatina duskun demekki

Boyum 160. Dun esim diyor ki yatakta bacagini cek. Dedim kala kala 15 cm bacagim kaldi oda gözüne mi batti hafta hafta foto cekiliyorum gobek indikce boyum ufaliyor sanki cok komik
Ayy canim ne güldürdün beni ya
Ben de sandım ki boyun 1.50 falan gayet iyisin canım ben nerelere gideyim 1.65 boyla 80 kiloyum

Insallah iyi olur canim yaa ... bende bütün kisitlamalari kaldirdi dr bakalim alacak mi :) en son hafta almosti sukur insallah devami da gelor... senin bebiste insallah alir... herkes yaziyor ama hatirlatmakta fayda var kavun karpuz pekmez kasar peynir muz süt kilo aldiriyor diyorlar

Sonlara geldik artık eşinin anlayışlı olması lazım, benim eşimin ailesi avrupa yakası biz anadolu dayız ben gitmeyecegim mesela

canım peki kaynanana hiç bir şey söylemiyo musun? seni üzmesine hiç izin verme ne söylerse karşılığını ver geç. seni gelin olarak aldığına pişman olduğunu söylüyosa beni sen almadın oğlun aldı o da hiç pişman değil falan de. siz karı koca birbirinizden memnunsanız ona da afedersin ... düşer. benim kv de daha biz evlenmeden saçma sapan şeyler söylüyodu bana iki saat hiç susmadan konuşuyo sonra da oğluna söylemicekmişim söylersem kötü olurmuş falan. bu sefer benim moralim bozuk safım cahilim ağzımı açmıyorum eşim de üstüne alınıyo onunla kötü oluyoduk bu sefer. bir iki kere böyle oldu sonra ağzının payını vermeye başladım bi seneyi geçti evleneli hiç sorun yok ne görümce ne kv ağzını bile açamaz açsa bile benim de elim armut toplamıyo eşim de haklıysam kimseye ezdirmez zaten beni. canım sen sustukça daha çok tepene çıkarlar hiç çekme lafını haklıysan hiç susma hep onlar seni üzeceğine biraz da onlar üzülsün.

aile hekimimi hiç sevmiyorum yüzünü bile görmek istemiyorum ve orda idrar tahlili yok. tetanoz aşısındna sonra bir daha çağırmadılar canım. en son yapılan testte demirim sınırda tsh falan normal çıkmıştı. idrar yolu enfeksiyonu vardı bir tane manurol yazdı sonra bi daha kontrol etmedi. demi hapı, decavit, omega3 içiyorum. bunları da ilk doktorum yazmıştı şuanki kadın doğumcum ne içtiğimi bilmiyor. haftaya sezaryen için gerekli tahlilleri yapıcakmış. inşallah enfeksiyon falan çıkmaz. senin demirin çok düşükmüş bak ondan böyle bir şey yaşamış olabilirsin belki de karın çevresi iyiye gidiyordur. haftaya kesin git bence. normalde bu haftalarda zaten haftalık kotrol oluyor e bizim durum zaten şüpheli saçma bir şekilde uzun tutmuş arayı. sancım oldu evde veya bebeğin hareketlerini az hissettim de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…