- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #45.001
Boyum 160. Dun esim diyor ki yatakta bacagini cek. Dedim kala kala 15 cm bacagim kaldi oda gözüne mi battihafta hafta foto cekiliyorum gobek indikce boyum ufaliyor sanki cok komik
Karın çevresi AC değeri oluyo hani hc bpd falan var ya onların altında, biz de minyonuz ben 155 eşim 165 kilom zaten 57 toplam 12 kilo aldım. Kasılma evet bahsettigin gibi karnın sertleşiyor değişik bir şekle bürünüyor sanki popo bı yerde diz ayak bı yerde ittiriyor gibi. Ayni anda bebeğin çıkacağı yere de baskı oluyor ağrı hissediyorum. Ateş basıp nefes alamıyorum. Bu şekilde hissettiklerim. Bir tane sancı çıktıysa çok önemli değil düzenli olması lazımmış doğum alameti sayılması icin
Bebegin küçük olması minyonlukla alakalı değil kizlatlr. Rahmin bebeği beslemesi ile alakalı. Mesela gorumcem güzelli kilo ile 3 kilo bebek doğurdu. Diğer oğlunda 3 kilo. Fazlası çıkmıyor. Ben 75 kiloyla ve 83 kiloyla 4 kilo bebek dogurdum 38 de sezeryanla. Dr demişti simdi de iri olacak diye. Rahim bebeği güzel beslerse son zmnlar çok kilo alıyor.
37+0 ım ben de bugün. AC değeri 303 karşısında da 34 w 1d yazıyor. bir de bu geri kalma gittikçe artıyor düzelmiyor yani ama az da olsa kilo aldığı için tutuyor dr. internette de bir şey bulamadım bununla ilgili mecbur doktora guveniyoruz. bir de şöyle düşünüyorum haftasi iyi olmasına rağmen bunca zayıf doğan bebek var onların da ac değeri düşüktü sonuçta onlara bir şey olmamışCanım şu an baktım ultrason kağıdında ac değeri 288.1 yazıyor. Karşısında da 32 w 6 d.şoktayımm şuan??? Ben bu gün 37+0 ım ama baksana karın çevresi 32de,hadi 33 diyelim. Nasıl bişey demez buna doktor yaaa??? Ay deli oldum şimdi!!
Senin ben yazıyor ac değerinde??
37+0 ım ben de bugün. AC değeri 303 karşısında da 34 w 1d yazıyor. bir de bu geri kalma gittikçe artıyor düzelmiyor yani ama az da olsa kilo aldığı için tutuyor dr. internette de bir şey bulamadım bununla ilgili mecbur doktora guveniyoruz. bir de şöyle düşünüyorum haftasi iyi olmasına rağmen bunca zayıf doğan bebek var onların da ac değeri düşüktü sonuçta onlara bir şey olmamışbaşka doktora mı gitsek
Ya cidden çok saçmaymışkızlar bir eş ailesi sorunsalı hakkında sizlerin fikirlerini almak istiyorum.. neymiş eşimin babası benim yanımda çocuğu sevemezmiş gelenekleri gereği ben de bu sebeple bebeği sevmesi için odadan çıkmalıymışım bunu duyunca çok sinirleniyorum. eşim de ne olacak canım bir 10 dakka ayrı dursan bebekten diyor. tabi ki gerekirse anne bebek ayrı durabilir sağlık söz konusu olur acil durum olur vs. ama böyle bir sebepten dolayı bana sen git bebeğin yanından dedesi biraz sevsin gibi bir talep aşırı derecede sinirlerimi zıplatıyor. hem ilk baştan müsade edersem sonradan işler daha da saçmalaşır gibime geliyor. kavga etmek istemiyorum ama sinirlenmeden asabileşmeden nasıl tepki verebilirim ? fikirlenirizi bekliyorum.
rahmin besleme kapasitesi azdır ve siz de zaten minyonsunuz dedi canım bir de dopplere baktı yani plasenta damarlarına iyi onlar da dedi. her bebek 3-4 kilo doğmazmış. 2500 ü geçtiği sürece sıkıntı yapmıyorlarmış. ama her hafta kontrole çağırıyor ve erken doğurtmaya açık kapı bırakıyor. gidişatı beğenmiyor ama göz yumuyor. çok az kilo aldığını düşünürse de 39. haftayı beklemeden doğurturuz dedi. benim aklıma takılan gelişme geriliği ile ilgili bir sürü neden yazıyor internette ama benim doktorum 3 aydır bana herhangi bir kan tahlili veya idrar tahlili yaptırmadı. sadece kilo-tansiyon-nst-ultrason bakıyor. ya bende enfeksiyon falan varsa mesela? yine de bu bizim uzmanlık alanımız değil çok bilmişlik yapıp doktoru soğutmak istemiyorum eşim de sinirleniyor hem bana hem doktoraValla canım sıkıldı şu an iyice ya..eski ultrason kağıtlarına baktım hiç bu kadar fark olmamış arası. 2hfta geri olmuş çoğunlukla ama şimdiki 4hafta geri?? Niye yorum yapmıyor doktor anlamadım gerçekten ya normal mi yani bu durum?? Senin doktor ne diyor canım? Böyle fark olması normal mi yani?? Valla bu saatten sonra hangi doktora gitsem bilmiyorum. Bunu zor bulduk zaten. Kaç doktor gezdik eşimde sıkıldı ben de..ama haftaya kontrol için gidince sorucam direk bunu. Keşke bilseydim bu gün muayenede sorardım karın çevresi neden bu kadar geri diye...
Senin randevu ne zaman bidaha canım?ikimiz de soralım olmazsa.
Evet canım doktorların hepside aynı fikirde ilk muayene olduğum hariç o hemen doğum dedi elim ayağıma dolaşmıştı ama ne kadar kalırsa o kadar iyi
İlk zamanlar 5.aya kadar öndeydi son 2 hafta önce de tam günündeydi 2 haftadır grip başladı ve 150 gr almış topu topu bu sürede nazar mı oldu dedim acaba suyuda çok iyiydi karnımda hareketlerini herkes görüyordu belli oluyordu bakıyorlardı arkadaşlar dokunuyorlardı falan içimden maaşallah deyip duruyordum bir anda oldu valla canım anlamadım bende
rahmin besleme kapasitesi azdır ve siz de zaten minyonsunuz dedi canım bir de dopplere baktı yani plasenta damarlarına iyi onlar da dedi. her bebek 3-4 kilo doğmazmış. 2500 ü geçtiği sürece sıkıntı yapmıyorlarmış. ama her hafta kontrole çağırıyor ve erken doğurtmaya açık kapı bırakıyor. gidişatı beğenmiyor ama göz yumuyor. çok az kilo aldığını düşünürse de 39. haftayı beklemeden doğurturuz dedi. benim aklıma takılan gelişme geriliği ile ilgili bir sürü neden yazıyor internette ama benim doktorum 3 aydır bana herhangi bir kan tahlili veya idrar tahlili yaptırmadı. sadece kilo-tansiyon-nst-ultrason bakıyor. ya bende enfeksiyon falan varsa mesela? yine de bu bizim uzmanlık alanımız değil çok bilmişlik yapıp doktoru soğutmak istemiyorum eşim de sinirleniyor hem bana hem doktora
Ay evet bi tanidigimin da oyle kayma yapmis kanamasi filan olmuştu .Kadin torun torba sahibi bir de Allah korusun .
Arkadaşım da benim doktorumda doğum yapti. 40 in cikmasina yakin hem son muayene icin hem de korunma yontemlerini anlatmak icin çağırmıştı .Güzel uygulama bir doktor tavsiyesi neden olmasin .
Benimde sabah 95 cikti 1saat tokluk 119 cikti deli gibi tatli yedigimde bile(denemek icin) 139 cikti... ama dr var diyince telas yaptik ... iste sonuc ortada 2hafta sonra sana yasak yok hersey serbest dedi ve bebek gelişmeye basladi yine... olan aradaki iki haftada bebegime olduKacti ki .şekerin babada var dedi Dr um. Seker hastası kaç kişiye sordum çok güzel dedi bende diyet yapmadım hic yoksa yapsaydim aynisi olurdu benimde. Benim sabah 90/yüz arası AC aksam bir saatlik tok yuzyirmi yuzotuz arası çıkıyor. Nadiren aksam yükselir yuzkirk olur o da tatlıyı. Fazla kacirirsam
Bir benmiyim diyordumAynen canım birde sırt üstü yattığım zaman kalkmakta zor oluyor birde bazen hanımefendi rahatsız oluyor sırt üstünden yiyorum tekmeyisola yatıyorum ayaklarıyla ittiriyo oturcaz heralde bütün gün biz
Aynen canım eşlerine yazık valla ya
Ayy canim ne güldürdün beni yaBoyum 160. Dun esim diyor ki yatakta bacagini cek. Dedim kala kala 15 cm bacagim kaldi oda gözüne mi battihafta hafta foto cekiliyorum gobek indikce boyum ufaliyor sanki cok komik
Insallah iyi olur canim yaa ... bende bütün kisitlamalari kaldirdi dr bakalim alacak mi :) en son hafta almosti sukur insallah devami da gelor... senin bebiste insallah alir... herkes yaziyor ama hatirlatmakta fayda var kavun karpuz pekmez kasar peynir muz süt kilo aldiriyor diyorlarAynen canım yapabileceğimiz bişey varsa yapalım diyorum ben de. Yoksa bebeğin kendisi o kadar alıyorsa elimizden bişey gelmez. Artık doğduktan sonra sütümüz de gelirse bol bol emziririz kilo aldırırız bebişlere inş:)
Sonlara geldik artık eşinin anlayışlı olması lazım, benim eşimin ailesi avrupa yakası biz anadolu dayız ben gitmeyecegim meselaBen de nazardan cok korkuyorum .Ev oturmasinda filan surekli yastik koyuyorum kucağıma. Ama insanlarin baktigini seziyorum. Dun avm çıkışı çenem cikti esnemeden nefes alamadim .Esim dua okudu gecti şükür.
Ben de bayrami düşünüyorum 2 farkli yere gidilecek. Esime ne senin köyünde evden cikarim ne de annemin evinden dedim .Once kabul etmedi sonra hak verdi .Ama soyle bi durum var .Amcasi ,yengesi vs vs beni hamileyken hic gormediler illa ki bir arada buluncaz.Ama rahatsizim diye cok odadan çıkmayı düşünmüyorum .Gercekten insanlarin icinde iki büklüm oturamiyorum .
canım peki kaynanana hiç bir şey söylemiyo musun? seni üzmesine hiç izin verme ne söylerse karşılığını ver geç. seni gelin olarak aldığına pişman olduğunu söylüyosa beni sen almadın oğlun aldı o da hiç pişman değil falan de. siz karı koca birbirinizden memnunsanız ona da afedersin ... düşer. benim kv de daha biz evlenmeden saçma sapan şeyler söylüyodu bana iki saat hiç susmadan konuşuyo sonra da oğluna söylemicekmişim söylersem kötü olurmuş falan. bu sefer benim moralim bozuk safım cahilim ağzımı açmıyorum eşim de üstüne alınıyo onunla kötü oluyoduk bu sefer. bir iki kere böyle oldu sonra ağzının payını vermeye başladım bi seneyi geçti evleneli hiç sorun yok ne görümce ne kv ağzını bile açamaz açsa bile benim de elim armut toplamıyoBizimde doğum günü evlilik yıldönümü sevgililer günü üst üste
Ilk doğum günümü asidi özenli kutladı digerlerini kutlamadı.
Ya kahvaltıya gittik ya başka biseye
Teşekkürler canm
Benimde yedi valla. Dün eşim sordu sen niye ağladın vs diye. Noldu dedi. Anlatmadım.
Israr etti. Söyledim birkaç lafını. Bisey demedi.
Akşam da uyurken sordum evlendigine pişman mısın annen gibi mi düşünüyosun dedim yok dedi.
Ev sahibimiz de gelcek çeşmeleri yapicak.
Benim sancim var...
aile hekimimi hiç sevmiyorum yüzünü bile görmek istemiyorum ve orda idrar tahlili yok. tetanoz aşısındna sonra bir daha çağırmadılar canım. en son yapılan testte demirim sınırda tsh falan normal çıkmıştı. idrar yolu enfeksiyonu vardı bir tane manurol yazdı sonra bi daha kontrol etmedi. demi hapı, decavit, omega3 içiyorum. bunları da ilk doktorum yazmıştı şuanki kadın doğumcum ne içtiğimi bilmiyor. haftaya sezaryen için gerekli tahlilleri yapıcakmış. inşallah enfeksiyon falan çıkmaz. senin demirin çok düşükmüş bak ondan böyle bir şey yaşamış olabilirsin belki de karın çevresi iyiye gidiyordur. haftaya kesin git bence. normalde bu haftalarda zaten haftalık kotrol oluyor e bizim durum zaten şüpheli saçma bir şekilde uzun tutmuş arayı. sancım oldu evde veya bebeğin hareketlerini az hissettim de.Seninki her hafta çağırıyormuş baksana. Benimki bu gün bile 15gün sonraya çağırdı. Bana ne ben haftaya giderim kontrole ya. Aklım iyice karıştı zaten..
İdrara bakılmıştı önceden Bayadır bakılmadı. Enfeksiyon çıkmıştı ilaç kullandım geçti sonra. Kan tahlili de geçen ay yapıldı. Demirim yerlerdeydi resmen. Hemoglobin 10,ferritin 3.18 e düşmüş. Kan serumu takıldı hastanede. Kan ilacımı 2ye çıkardı.3hafta sonra yine tahlil yapıldı. Değerlerim yükselmişti. Serum takmadı bidaha. Doktora değil de aile hekimine git istersen canım orda da yaptırırsın tahlillerini. Beni arıyorlar hep çağırıyorlar sürekli kontrole. O zaman yaptırdım bende. Sonuçları da akendi doktoruma götürdüm. Seni aramadılar mı aile hekimliğinden?
Benim bi de tsh yüksek çıktı. Ona ilaç verdi doktor. Bu gün bakıldı yine. Düşmüş çok şükür.
Bu arada ilaç ne kullanıyorsun sen? Vitamin omega 3 hapları da hem anneye hem bebeğe kilo yaptırıyor. Ben sadece kan ilacı maltofer ve magnezyum içiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?