- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #45.021
Aynen canım çok düşkün valla yicem onun rahatını :) bu ara çok zorlanıyorum ama kasılmalarım oldu geçti şimdi bel ağrım varBir benmiyim diyordumsenin yavruda benimkisi gibi rahatina duskun demekki
3 gunde toplam 6 saat filan yol yapcam iki farkli yere gidilecek.Gozumde oyle büyüyor ki .Hayirlisiyla bayrami bi atlatsak .Hastaneye uzak olmak beni cok geriyor .Sonlara geldik artık eşinin anlayışlı olması lazım, benim eşimin ailesi avrupa yakası biz anadolu dayız ben gitmeyecegim mesela
Anladım hayırlısı olsun canım yarın haber et bari sen iyi misin bebek iyi mi merak ederizDoktorun acil ameliyatı cıkmış yarına aldılar randevumu, bir gün daha bekleyeceğim
Canım ne diyeyim ben gitmem, en başından beri süreci tek başıma yaşıyorum. Hamileliğin zorluğu erkeklere değilki benim birde tüp bebek en son kayınvalidenin evine geçen yıl kurban bayramında gitmiştim. Yani hamileliğin son haftası mevzusuda değil benimki en başından bu yana riskliydi. Eşimde bu konu hakkında tek kelime edemez bayramın birinci günü beni aileme bırakıp kendisi gidecek yetiversin bu zamana kadar benmi vardım sanki. İnşallah sende kazasız atlatırsın3 gunde toplam 6 saat filan yol yapcam iki farkli yere gidilecek.Gozumde oyle büyüyor ki .Hayirlisiyla bayrami bi atlatsak .Hastaneye uzak olmak beni cok geriyor .
Benim 1.30 saatlik yol bile gözümde büyüyor canım senin Allah yardımcın olsun ben Allahtan hastanemin olduğu yere gidiyorum ondan rahatım3 gunde toplam 6 saat filan yol yapcam iki farkli yere gidilecek.Gozumde oyle büyüyor ki .Hayirlisiyla bayrami bi atlatsak .Hastaneye uzak olmak beni cok geriyor .
Kiyamam ya kadın dogumcular anlamıyor aslında normal değerler. Ben değeri sağlık ocağına dedim gayet iyi diyet yapma dedi iyikide yapmadım. Olsun toparlar canım üzülmeBenimde sabah 95 cikti 1saat tokluk 119 cikti deli gibi tatli yedigimde bile(denemek icin) 139 cikti... ama dr var diyince telas yaptik ... iste sonuc ortada 2hafta sonra sana yasak yok hersey serbest dedi ve bebek gelişmeye basladi yine... olan aradaki iki haftada bebegime oldu
İlla ki yediginin de etkisi var cnm meyve badem ceviz kasar peyniri muz bunlar bebeğe güzel kilo aldırır. Lakin bi taşıma kapasitesi var. Bende bir65 boyum ve bir kilo 250 gr doğmuşum. Hatta ilk oğluna hamileyken herkes dua ederdi inşallah sana benzemez diye eşim 3500 gr doğmuş. İki oğlumda bizden daha iri doğdu mesela. Esim bir83 cm yapılı evet ama sonuçta zayıf doğmuş ve 7 yaşı a kadar da çok minyonmus. Benim büyük 9 yasında sanarsin onbir oniki yasında iri hatta ufak ondan iri 3.5 yasında 5/6 yas giyiyor. Bende bu sefer minik olsun ufak bebe seçelim dedim ama mümkün olmayacak galibaCanım peki rahmin bebeği beslemesi için bizim yapmamız gereken bişey oluyor mu acaba?? Ne biliyim yediğimiz içtiğimiz şeyler bebeğe yaramıyor mu yani? Neye dikkat etmek gerek..anne babanın genlerini alıyor çocuk. Sen ve eşin 165 boydasınız bebek de ona göre olacak diyor doktor. Kilom da 63,eşim de 65.. benim kızım 3800 gr doğdu dedi doktor,ama ben de eşim de yapılıyız ve iriyiz tabi ki bize çekecek çocuk da dedi.
Insallah canim .Bu konuda anlaşamıyoruz maalesef.Benim annem babamla kendi dedesini bir tutuyor .Ailem burda olsa diretirim .Ama onlari ziyaret etmeden beni anneme de götürmez. Mecbur katlancam her bayram huzursuzluk çıkıyor sirf bu konu yüzünden. Hamile hamile gerilmek istemiyorum.Canım ne diyeyim ben gitmem, en başından beri süreci tek başıma yaşıyorum. Hamileliğin zorluğu erkeklere değilki benim birde tüp bebek en son kayınvalidenin evine geçen yıl kurban bayramında gitmiştim. Yani hamileliğin son haftası mevzusuda değil benimki en başından bu yana riskliydi. Eşimde bu konu hakkında tek kelime edemez bayramın birinci günü beni aileme bırakıp kendisi gidecek yetiversin bu zamana kadar benmi vardım sanki. İnşallah sende kazasız atlatırsın
Ayy amin .Allah hayirlisiyla bayrami gecirmemizi nasip etsin.Benim 1.30 saatlik yol bile gözümde büyüyor canım senin Allah yardımcın olsun ben Allahtan hastanemin olduğu yere gidiyorum ondan rahatım
Kiyamam nazardan olabilir cnm. Elletme karnını yabancı eli hisseder onlar. Her aksam oku karnını ve suya oku iç şifa olsun. Birde bol ceviz badem kasar peyniri muz yeEvet canım doktorların hepside aynı fikirde ilk muayene olduğum hariç o hemen doğum dedi elim ayağıma dolaşmıştı ama ne kadar kalırsa o kadar iyi
İlk zamanlar 5.aya kadar öndeydi son 2 hafta önce de tam günündeydi 2 haftadır grip başladı ve 150 gr almış topu topu bu sürede nazar mı oldu dedim acaba suyuda çok iyiydi karnımda hareketlerini herkes görüyordu belli oluyordu bakıyorlardı arkadaşlar dokunuyorlardı falan içimden maaşallah deyip duruyordum bir anda oldu valla canım anlamadım bende
Durmaz tabi ki cnm. Ben de tam tersi tatlı seviyorum ama telkinliyorum. Hergun bir dondurma yiyiyorum yemezsem eksigim. Takıntılı olduğum bir dondurma var. Tatlı da şerbetli baklava hem de evde iki dilim yerim ama aklım onda kalır :)Ben hic kilo alamazdim meger tiroid varmis. O gecti simdi alabiliyorum ama tatliyla aram yok. Karbonhidtat asigiyim ekmek bulgur cok severim. Bi tepsi baklava koy en fazla 2 dilim yiyebilirim. Bence de veririm gibi emzirirken ama veremezsem de 55 olarak kalsam bile cok kotu durmuyor
Off baklava miii bayram olsun anneme gideyim de tepsinin dibine duseyimDurmaz tabi ki cnm. Ben de tam tersi tatlı seviyorum ama telkinliyorum. Hergun bir dondurma yiyiyorum yemezsem eksigim. Takıntılı olduğum bir dondurma var. Tatlı da şerbetli baklava hem de evde iki dilim yerim ama aklım onda kalır :)
Gitme bi yere yanındayım bende bir65 le 77 yim senin haftada 80 olurum. Doğum sonrası birlikte rejime gideriz :)Ayy canim ne güldürdün beni ya
Ben de sandım ki boyun 1.50 falan gayet iyisin canım ben nerelere gideyim 1.65 boyla 80 kiloyum
Yapan varsa ne güzel cnm anam gurbette babannem de yanlarında bu bayram aileden kimsem yok burada. Bu da beni mutsuz ediyor ama alistim yalnızlığa aslında.Off baklava miii bayram olsun anneme gideyim de tepsinin dibine duseyim
Canınız ceksin istemiyorum ama konu açıldı. Annemin baklavasi meshur .Sirf o baklavayi yemek icin bayramlasilan kisiler bile gelirler tekrar :))Yapan varsa ne güzel cnm anam gurbette babannem de yanlarında bu bayram aileden kimsem yok burada. Bu da beni mutsuz ediyor ama alistim yalnızlığa aslında.
Bizde tatlicimiz var oradan alıyoruz.
Ohhh be rahatladım ya dermişimGitme bi yere yanındayım bende bir65 le 77 yim senin haftada 80 olurum. Doğum sonrası birlikte rejime gideriz :)
aile hekimimi hiç sevmiyorum yüzünü bile görmek istemiyorum ve orda idrar tahlili yok. tetanoz aşısındna sonra bir daha çağırmadılar canım. en son yapılan testte demirim sınırda tsh falan normal çıkmıştı. idrar yolu enfeksiyonu vardı bir tane manurol yazdı sonra bi daha kontrol etmedi. demi hapı, decavit, omega3 içiyorum. bunları da ilk doktorum yazmıştı şuanki kadın doğumcum ne içtiğimi bilmiyor. haftaya sezaryen için gerekli tahlilleri yapıcakmış. inşallah enfeksiyon falan çıkmaz. senin demirin çok düşükmüş bak ondan böyle bir şey yaşamış olabilirsin belki de karın çevresi iyiye gidiyordur. haftaya kesin git bence. normalde bu haftalarda zaten haftalık kotrol oluyor e bizim durum zaten şüpheli saçma bir şekilde uzun tutmuş arayı. sancım oldu evde veya bebeğin hareketlerini az hissettim de.
Benimde oyle takıntı gibi bişey olmuşdu dondurma, k.v. doktoruma şikayet etdi dr yasakladı, bi yanım eksik gibiyim. Ama hasta olduğum için yasak artık.Durmaz tabi ki cnm. Ben de tam tersi tatlı seviyorum ama telkinliyorum. Hergun bir dondurma yiyiyorum yemezsem eksigim. Takıntılı olduğum bir dondurma var. Tatlı da şerbetli baklava hem de evde iki dilim yerim ama aklım onda kalır :)
Insallah iyi olur canim yaa ... bende bütün kisitlamalari kaldirdi dr bakalim alacak mi :) en son hafta almosti sukur insallah devami da gelor... senin bebiste insallah alir... herkes yaziyor ama hatirlatmakta fayda var kavun karpuz pekmez kasar peynir muz süt kilo aldiriyor diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?