- 14 Kasım 2016
- 7.953
- 12.360
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #45.741
Doğum ne zaman canımcanım ben ara ara sisiyorum bu ara yine ödem var heralde böyle bitiricem Allah hepimize kolaylik versin
Benim karnim hep asagida yani elimle baktigimda ortalama 5 6 parmak var gogus kafesiyle arada ama makat gelis ona bagliyorum simdilik makat gelisler hep ayni mi acabaKarnin asagi mi inmis ? Zayiflamayi kastetmediysen canim bi doktora git istersen cunku daha haftan erken
Korkma canım, daha cok erken ama hazırlıklı olmakda fayda var, bende daha kızımın kıyefetlerni bile yıkamaya zaman ayıramıyorum, zavalı doğsa giyecek kıyafet yok, makınede yıkasam şimdiye coktan hazırdı ama elimde özenle yıkamak isdiyorum. Of ben baya geride kaldım ya inşallah 40 haftasından sonra gelir, benim planladığım gibi, yoksa cok hazırlıksızım daha dr 38 haftadan sonra görüşmeye gidicem. Siz siz olun sakın son ana burakmayın ne eksik var bitirin, ben erken diye diye sürekli erteledim.Bugün de ancak uzandım. Yine şiddetli kemik kasık ağrısıyla geldik eve. İnşallah kanala girmemiştir yaramaz oğlum. Sanki hareketler azaldı gibi hissediyorum. Yada yoruldum ondan. Valla bu hafta eşime dedim camtami kapaticam. Süsleri ıvır zıvır karı bugün sabahtan koliledik. Bir iki eksik var pazartesi onları alacak eşim. Kendi valizin ve bebisinkini de ayarladim mi doğurabilirim. Görümcem de bugün haftaya doğurgan sanki deyip durdu sinir oldum. Gözüm korktu cok
Benimki de asagida .Ilk bastan beri boyle. Dr oraya yerleşmiş bazi gebelerde sorun oluyor ama tek basina bir sorun değil demisti .O yuzden gorenler asagi mi inmismis filan muhabbeti yapiyor. Ben hep oyleydi diyorum .Ama durup durup esime soruyorum .Daha mi cok inmis acaba diye .Bebeğim de surekli dönüyor bas makatBenim karnim hep asagida yani elimle baktigimda ortalama 5 6 parmak var gogus kafesiyle arada ama makat gelis ona bagliyorum simdilik makat gelisler hep ayni mi acaba
Canim niye kendine eziyet edeceksin yika makinede gec .Once makineyi temizle sonra uygun programda misler gibi olur zaten .Bir cogumuz oyle yapti canim.Korkma canım, daha cok erken ama hazırlıklı olmakda fayda var, bende daha kızımın kıyefetlerni bile yıkamaya zaman ayıramıyorum, zavalı doğsa giyecek kıyafet yok, makınede yıkasam şimdiye coktan hazırdı ama elimde özenle yıkamak isdiyorum. Of ben baya geride kaldım ya inşallah 40 haftasından sonra gelir, benim planladığım gibi, yoksa cok hazırlıksızım daha dr 38 haftadan sonra görüşmeye gidicem. Siz siz olun sakın son ana burakmayın ne eksik var bitirin, ben erken diye diye sürekli erteledim.
Ben de ben deİki oğlan anası olacağım inşallah :)))Eki Görüntüle 2157982
Ay ben 32 de gitmiştim en son. 1 ay sonra gel dedi 25 inde daha randevu hala gitmedim bekliyorum. Sabrım kalmadı artık. Bu hafta cuma falan mı gitsem diyorum.Bu hafta hepimiz doktor yolcusuyuz sanırım. Güzel haberler alalım inşallah ♡
Canim gözünaydin allah analı babalı büyütsün:)Geçen çarşamba nstde düzenli sancı çıkmıştı zaten, ben de hissediyordum bir süre düzenli olup geçiyordu bir iki saat sonra. Arefe günü size yazacaktım ben kesin bu bayram dogururum öyle hissediyorum diye. Arefe akşamı kendimi çok rahatsız huzursuz hissettim adlandiramadim ne oluyor diye gece hiç bir şekilde uyuyamadım. Sabah kayinpedere kahvaltıya gittik. Tabi bebek hareket ediyor sancı düzenli olmasa da giriyor ama bir mide bulantısı başladı. Sonra arefe gününden başlayan makata iğne batması tarzda acılar oluyordu ama hepsi kendimi dinleyince hissedebilecegim şeyler yani doğum bu diye aklıma gelmedi. Ben iyiyim aslında ama bebek strese girmiştir belki içimiz rahat olsun nst cekilelim sonra gezeriz dedik bayramlıklarimla sıfır hazirlikla hastaneye gittik. Nstde yine sancı çıktı ama çok da düzenli değildi. Sonra ebe hemşire hadi bı açıklığa bakalım dedi.
Yandaki kız rahatlıkla bu muayeneyi olabilirken ben maalesef bayıldım ve nişanim geldi ama öyle sümüksü falan değil kan aktı bacaklarimdan aşağı. Benim aci esigim inanılmaz düsuk sakın bana bakıp korkmayın çatı muayenesi bile değil sadece açıklığa bakmıştı yani. 4 cm açıklıkla yeni yemek yemiş olduğum için spinal anestezi ile doğum yaptım bir saat içinde. Eşim ben ameliyat olurken eve kadar bütün kuralları ihlal edip cezalar yiyip bavullari alıp geldi.neyse ki hiçbir başağrısı bel ağrısı yaşamadım anesteziden sonra ama sezaryen basit bir ameliyat değil bilginiz olsun. Gerisini kendi bebeğinizle tecrübe edeceksiniz zaten. Bütün dünyamız o oldu bir anda. Evcilik oda hazırlama süsleme yapma bitti gerçek hayata gecis yaptık resmen. Doğumdan sonrasını da bebeği bir saat emzirmeye uğraştıktan sonra yazayım
Tek tek alintilayamadim hepinize teşekkürler
Canim cok sevindim gözünaydin sağlıkla büyüt inşallah ikiniz de iyisiniz dimi ❤Canımmm anneler dün benimde bayram şekerim geldi çok şükür devlet hastanesi taburcu etmişti özeldeki diğer doktoruma gittim 2 gün daha bu su yeter ama siz bilirsiniz keşke bugün bebeği doğum yapsaydık demeyin bebek çok riske girmiş dedi sezaryenle doğum yaptım çok şükür.
Göğüs ucum çok küçük ve süt henüz inmedi sarı bi su geliyor yavaş yavaş mama veriyoruz şırıngayla şu an. Allahım sizlerede sağlıcakla kucaklarınıza almayı masip etsin inşallah
Hem heyecanlı hem de korkuluyumm canım ☺❤AdaisyLove doğum yaklaşıyorrr sen nasılsın :))
Canim başinda konuşan olmasın cok kolay, ozelikle doğumun normalse hiç kimseye ihtiyacın yok, ama butun evin yükü üsdündeyse ev için bir yardımcı tuta bilirsin, sadıce bebek bakmak kolay en cokda kendi annesine, başkasnın bebeğne dokunamayan biri bebeğini o kadar uzman gibi büyütur hiç anlamaz bile, ama konuşan ve senin yapdığın her şeyi hatalı bulan biri oldumu hayırdan cok zarar edersın.@Kizilcik123 tebrik ederim canim rabbim saglicakla buyutme nasip insallah.
Kizlar ozellikle tecrubeli annelere sorum var benim, ikinci bebis bekleyen ya da daha once bebek bakimi tecrube etmisler...
Ben amerikada yasiyorum suan master yapiyorum burda esim de calisiyor. Bebegi planlayarak yaz ayina denk getirdimki okul sikinti cikmasin. Simdi doguma kimse gelmeyecek, ben istemedim. Esim o evre bir hafta 10 gun izin alicak hastane ev sonrasi icin. Burda hastanede 3gun tutuyorlar. Her neyse.
Hayatimda onceden bir bebege bile dokunmuslugum yok, bildiginiz sifirim. Bu sebepden sanki tez arastirmasi yapar gibi hamileligimin basindan beri okuyor okuyor ve okuyorum.
Okula bu kadar calismamisimdir
Tabiki okuduklarim ve izlediklerimin aynisi olacak diye birsey yok onun bilincindeyim.
Benim durumum arti ve eksileri var tabi. Basimda konusan yok allaha sukur ve olmayacakta. Telefonla bile iki bisey soylemeye calisanlar oluyor ama genelde negatif bir sekilde sinir ediyorlar beni, tek yapamazsin Diye.ben internet cekmiyor diye kapatiyorum.
Baba gore yapilamayacak bisey yok, yani ne olabilir ki diyorum. Ben mi acemi cesaretliyim acaba? Yoksa gercekten beni zor zamanlar mi bekliyor?
Acikcasi acemiligimin bedelini agir odemek istemiyorum.
Uzun oldu cok ozur dilerim net olarak yazmak istedim.
Bence iyi yapmışsın canım yanlış yönlendirmek istemem ama nstde bende de düşükde olsa sancı çıktı doktor ona da normal dedi, internetten baktığımda çoğu kişide kalp atışı yükselmesi ara ara olmuş anneyle ilgili de olabiliyormuş, yorgunluk susuzluk stres gibi nedenlerle. benim arkadaşımın 10 gün düzensiz sancısı çıktı doktor erken diyip diyip hergün çağırdı kızı önlem amaçlı nstye girdi sürekli yine de alalım demedi, geçen hafta doğum yaptı oda. Tek bi düzensiz sancıda bebeği almak bana mantıklı gelmiyor. Ama sen yine de yarın bi.git nstye gir hem sancılarına hem kalp atışına bakarsın.Nasıl mutlu oldum anlatamam internette okuduklarım sezeryanı hemen kabul etmiş acaba hata mı yaptım dedim ama şimdi rhatladım önce iki serum verelim dinlendirelim seni düşmezse alırız akşama dedi sonra 2. Nstde kalp atışları düzene girmiş ama senin sancın var olsa da normal yapmazsın risk dediğinde kuşkulandım zorunluluklarda tabii ki sezeryan olunur ama ben normal isterken düzene girmiş kalp atışı hemen alalım ne demek kist alıyor sanki bebeğim 2 gün daha içerde kalsa kardır çok sinirlendik eşim de ben de bi takip edelim de en azından yok 5 saat aç kal hemen alalım diyince ben gidiyorum diyip başka hastaneye gittim tek nstyle verilecek karar değil bu aceleleri neymiş dedi bu vesileyle 37+1 de dr değiştirdim
temmuzun 3-4 gibi inşallahDoğum ne zaman canım
cok tedirgin oluyor insan cnm . normal kolumdan kan aldklarinda bilr yarim saatte zor duruyor sizinti seklinde :/Allah korusun canım bende kan sulandırıcıya son güne kadar devam ettim kanamam zor durmuş ama durmuş yani benim gibi son güne kadar kan sulandırıcı kullanan çok vardır. Hayırlı doğumlar diliyorum sana, güzel haberlerini bekliyoruz.
oylemk cnm .doktorum acikcasi cok bilgili degil bence bu konuda kucuk bi ilcenin ozel hastanesi.bi gun onceden keselim igneyi dedi okadar cok tedrgnmCanım kan sulandırıcı iğne kanama yapmıyor, için rahat olsun. Doktorunla konuşmadınmı bu konuyu? Bende kullanıyorum ve bir sorun yaratmayacağını söyledi bana doktorum. Aspirin kanama yapabilir doğumda. O yüzden doğuma beş gün kalana kadar içilebilirmiş.
dogumdan sonra bende kullanacagim sanırım cnm... dogumdan 1 gun once kes dedi bana hayirlisiBende perşembe doğum yapicam hala kan sulandırıcı iğne kullanıyorum, hatta doktorum doğumdan sonrada biraz devam ediceksin dedi varislerim olduğu için. Allah buyuk aklına öyle şeyler getirme cnm.
2 güne yapamazsam mecbur makineye aticam en fazla 2 makine zaten, 2 cocuk olmasna rağmen ne giyicek yine emin olamıyorum sadice hastane için aldım o kadar hastaneden cıkdığımda ne gerekirse anneme yada kv yazıp vericem listeyi alırlar diye, benim kızım umarım aceleci olmaz cok.Canim niye kendine eziyet edeceksin yika makinede gec .Once makineyi temizle sonra uygun programda misler gibi olur zaten .Bir cogumuz oyle yapti canim.
Ben iyiyim şu anda canım, hastalık geçeli epey oldu. Hastalık esnasında 2 kilo vermiştim, o evrede iki haftada bebek 500 gram kadar almıştı. Yani beslenecekse besleniyor bebişler, o yüzden endişelenme dedim .Demin baktım karnım aşağı iyi inmiş bariz belli. Salı gununu iple çekiyorum bi merak ediyorum ki... sen nasılsın canım ?
Korkma canım, daha cok erken ama hazırlıklı olmakda fayda var, bende daha kızımın kıyefetlerni bile yıkamaya zaman ayıramıyorum, zavalı doğsa giyecek kıyafet yok, makınede yıkasam şimdiye coktan hazırdı ama elimde özenle yıkamak isdiyorum. Of ben baya geride kaldım ya inşallah 40 haftasından sonra gelir, benim planladığım gibi, yoksa cok hazırlıksızım daha dr 38 haftadan sonra görüşmeye gidicem. Siz siz olun sakın son ana burakmayın ne eksik var bitirin, ben erken diye diye sürekli erteledim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?