- 12 Nisan 2009
- 8.333
- 29.410
- 1.073
- 43
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #46.001
Canim 2 hafta gec degil mi artik kontroller 1 haftaya düştü .Uzulme toparlar daha son haftalar daha cok kilo alirmis bebisler .
Silikon uc kullanan annelerin bebekleri memeyi reddediyormuş bazen .Ben de korkuyorum sanki göğüs ucum var gibi yok gibi anlamiyorum ki .
Ayni merak bende de var vallahi perşembe bizimde. Zaten persembe bi 10 kisi var galiba kontrolu olan :)
Kızlar bende kontrolden çıktım şimdi çalışamaz raporumu aldım şükür. Bebeğimin gelişimi 2 hafta geri çıktıhalbuki hamile kaldığımdan beri en iyi bu ara beslenmiştim. 2650 olmuş kilosu. Doktorum doğduğunda 2.500 ü geçmiş bütün bebekleri normal kabul ederiz bu şimdiden geçmiş zaten problem yaratacak bir geriliği yok dedi. İki hafta sonraya randevu verdi
Dr um bana 36 dan sonra bıraktırdı. Doğumu geciktirir dedi. Baştaki bacak krampları şimdi geri döndü ama içmemek için direniyorum.kızlar doğuma yakın magnezyumu birakiyorduk ya ne zaman birakiyorduk bilginiz varmı
Benimkinin de artık hareketleri çok sert çok canımı yakıyor bazen tam topuğunu bir yaslıyır elliyorum çekiyor hemen :) oh maşallah canım sen doldurmuşsun gününü artık gelsede korkulcak zamanı değil. Hayırlısıyla gelsin inşallahGaliba öyle olcak canım şimdi daha da sert hareketler yapmaya başladı hiç durmuyor ay heyecanlanmaya başladım eşimi aradım her an hazırlıklı ol dedim :)) arada bir de batma gibi sanci oluyor ay noluyor acaba çok merak ettim :) bu arada bugün tam 37 haftalık olduk yarın 38e başlıyorum inşallah
Yine geçti canım bakalım nolcak :)Dr a git bi istersen canım
Evi falan toparladım gücümün yettiği kadar temizlik de yaptım birden doğum başlar eve gelen giden olur en azından salon mutfak ve banyo temiz olsun hiç değilse :)Normal olcak canm
Dikissiz dogurma ihtimalim varmış.
O yüzden buu sansi kaybetmeyelikm dedi doktor.
3100 gram doğsa bile yeter dedi.
Valla süpersin canım.
Doğuma girmeden ne gibi uazirliklar yapılmalı as çok biseyler oluştu kafamda.
Evet canım aslında kızımda da hatırlıyorum aynı şişlikler olmuştu zamanla inmişti ama insan yine bakınca kötü oluyorAynı şişlik bende de var .Artık ayakların sabahtan şiş başlıyor güne geceye kadar şiş kalıyor. Alıştım artık. Ayakları yukarı kaldırsam da inmiyor, sadece rahatlık hissi oluyor o kadar.
Son haftalar baya etkiliyormuş insanı, bunların hepsi geçecek canım moralini bozma yalnız değilsin. Bende kendimi 10 yaş atmış gibi hissediyorum aynaya baktığımda saçlarımın beyazı da cabası...
Canim öncelikle geçmiş olsunBugun biraz iş yapıp yatmak istiyorum oturdukça ağlayasım geliyo yarın sabaha randevuyu aldım zaten canım duanı esirgeme
Allah yardımcın olsun canım işin gerçekten çok zor Benim eşim de mali müşavir çok yoruluyorTemmuz annelerinin en çok çalışanı olarak tarihe geçeceğim herhalde. İşten çıkıp doğuma gideceğim muhtemelen. Çarşamba günü çatı muayenem var. Bakalım ne diyecek doktor. Bugüne kadar hiç zorlanmamıştım ama bugün kafam sürekli yastık arıyor ama bulamıyor :) Şu son günler bir geçeydi. Doğum yapan arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Darısı başımıza artık. İşlerim çok yoğun sürekli bakamıyorum. Ama aklım hep buralarda.
Belki herkeste aynı olmuyordur ya hamileyken de çok aciyordu meme uçları bünyesel biseydir belki. Eğer evde çok kimse olmayacaksa yakan açık gezerek sütyen atlet giymeyerek açık bırakabilirsin o durumda Kalkan'a gerek yok. Silikon uc zaten her eczanede var onu da şimdiden almaya gerek yok.Anladım canım ben de kalkan alsam mı acaba diye soruyorum çünkü her türlü yara olacaksa kalkan şart gibi of yav napsamki ev dolu mu olacak bisimkilerle onu da bilmiyorum göğüsler fora olu ca sütünü sürünce geçiyormuş yaralar. Bi de canım sarılık için pencerwn gelen gün ışığunı az da olsa görsün bebeişin iyi geliyormuş fototerapi gibi. Zaten hepsi hafif sarılık oluyormuş..
Ben aldım canım. Kiraz çekirdekli olanı. Arkadaşım kullanıyor çok memnun. İlla reflüsü olanlar kullanacak diye bişey yok çünkü bebeğin baş kısmı normalde biraz yüksek olmalı zaten. Yastık koyamayacağımza göre bu yastık çok mantıklı geldi bana. Ayrıca gaz ağrısı için de kiraz çekirdekleri çok kullanışlı olmuş arkadaşıma. Onun bebeğinin de reflüsü yok ama nerdeyse 7,8aylık oldu bebeği hala kullanıyor. Bulunduğun odaya götürmek de sallamak istersen ayağına koymak da daha kolay diyor. Direk beşiğine koyucam ben yastığı hep onda yatırcam canım.
Evet canım 35den sonra daha sert hareketler yapmaya başliyorlar olursa korkma , evet sonlara geldim çok şükür canım darısı başına inşallah , hepimizin bebekleri en hayırlı vakitte hayırlısıyla sağ salim gelsin hepimiz mis kokularını içimize çekelim inşallahBenimkinin de artık hareketleri çok sert çok canımı yakıyor bazen tam topuğunu bir yaslıyır elliyorum çekiyor hemen :) oh maşallah canım sen doldurmuşsun gününü artık gelsede korkulcak zamanı değil. Hayırlısıyla gelsin inşallah
30 cc yapıyorum ben. Öncesinde emziriyorum ama sütüm ikisine yetmiyor daha. 30 cc yetmediyse bir 30 cc daha yapıyorum. Doymayınca belli ediyorlar ztn.Bebeğimi ilk kontrole götürdüler babası ve anneannesi. Ben tam yuruyemedigim için engel olmamak için gitmedim. Ama aklım oğlumda kaldı ya sağ salim bı gidip gelse kendimden başkasına güvenemiyorum.hadess @nevesta81 kızlar mama verdiğinizde kaç CC veriyorsunuz? Hala sütüm gelmedi kolostrumu elimle sagip kaşıkla iciriyorum ama dişinin kovuguna yetmiyor tabi. Mamayı 30 CC veriyorum ama doymuyor sanki internette doğru düzgün bilgi yok bebek hep içmek istiyo ne kadar versem içecek.
Benim perşembe doğum olcak ben hala kullanıyorum bırakmadım, ıcmedigim zaman şiddetli kasılmalar oluyor günde 2 tane içiyorum. Hatta kan sulandırıcı iğneyi bile bırakmadım.kızlar doğuma yakın magnezyumu birakiyorduk ya ne zaman birakiyorduk bilginiz varmı
En iyi kiloyu son ay alıyo zaten bebekler, ki bebeğinin kilosu riskli değil doktorunun da dediği gibi. Önemli olan sağlıklı olması, kilo sonrada alır.
Bana hastanedeki ebe 2 yaşına kadar yastık kullanmayın dedi. Bu reflü yastığı normal yastık vazifesi de görüyosa kullanılmaması daha iyi olur gibime geliyo ama bilemedim şimdi. Zaten eskiden reflü yastığı mı varmış yaa
Smdı yenı cıkmıs ıkısı bır satılıor bnde öle aldım ıkılı yanıBabynest mi aldın reflü yastığı mı anlamadım ?
Amin canım inşallah bayram günü yokladı çok kasılmam oldu doğuruyorum sandım hastaneye gidicektim hatta ama geçti sonradan çok şükür. Ay inşallah amin ya artık harekt değil böyle bir taraflarınıda hissedince insan daha merak ediyor gelsede sevsem diyor ah nasıl bir özlem ki bu çok tuhafEvet canım 35den sonra daha sert hareketler yapmaya başliyorlar olursa korkma , evet sonlara geldim çok şükür canım darısı başına inşallah , hepimizin bebekleri en hayırlı vakitte hayırlısıyla sağ salim gelsin hepimiz mis kokularını içimize çekelim inşallah
Ay evet ya, hepimiz aynı güne randevu almışız anlaşmış gibi . Umarım hepimizde güzel haberler veririz, sadece kendim için değil hepimiz için sabırsızlanıyorum
ozaman normal yapacaklara biraktiriyorlarBenim perşembe doğum olcak ben hala kullanıyorum bırakmadım, ıcmedigim zaman şiddetli kasılmalar oluyor günde 2 tane içiyorum. Hatta kan sulandırıcı iğneyi bile bırakmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?