- 22 Ocak 2017
- 6.586
- 8.549
- 198
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #46.081
Bunu yapıyorum canım evet o konuları çok araştırmıştım ben de epey bir sayfa takip ediyorum. Ama süt gelmediği için ikinci cekisinde basıyor çığlığı. Sürekli keyfinin yerinde olduğu dakikaları, çok ac olmadigi anlari kolluyorum boş da olsa emsin diye.Bebekler doğduklarında sadece acıktıkları için emmek istemezler göğsünden süt gelmese bile sen ver göğsünü yüne de canım.kendilerini güvende hissetmek annenin kalbine yakın olmak içinde emmek isterler.düşünsene son aylarda sürekli parmak emiyorlar anne karnında yani bu bir refleks.kolostrumu bırak göğsünden emerek çeksin yapabiliryorsan.Nacizane tavsiyemdir.instagramda emziren anne diye bi sayfa var bebeği emzirebilmen için çok güzel tavsiyelerde ve teşvikte bulunuyor hepimize öneririm o kadının yazılarını okumayı
Sıkılmazlarmı darcık yerde hareket etmese bile karnıma dokununca neresi nerde hissedebiliyorum hem o rahatsız hem ben çok bekletmese bariİkimiz aynı gün doğuruyormuşuz :))) evet bazen öyle bir hareket ediyorlar ki sanki kendisi çıkacak şimdi acaba sıkıldilar mi ki içerde :)
Bence iyi etmişsin. Ben d hiç sevmem başkalarının dokunmasını kendi annem kardeşim bile dokunmuş değil bi eş kişisine izin var. Hem ben şunu anladım bu hamilelik lohusalık sürecinde aman biri kırılmasın diye içine atarsan karşı taraf anlayışsızlığına devam ettiği gibi olan bizim sinirlerimize oluyor çare bildiğini okumakKizlar bayramda soyle bir durum oldu .Kv karnimi dinlemek istedi .Benim de en nefret ettigim sey .Esim dışında kimseyi dokundurmam .Annem bile 2 3 kez ancak elini karnima koymuştur .Eşim de yabancı el dokununca tedirgin oluyormus dedi .Benim de asla istemediğimi cok iyi bilir .Ordan görümce kisisi atladi (20 yasinda filan) Ayy tamamen uydurdunuz .O kadar sinir oldum ki.
Nazar da degiyor dedim ben de damarima bastiklari icin .Amaan ne nazari bizim ne nazarimiz olcak dediler.Sonra amniyon sivisindan konu actilar ne alakaysa.Yok bebek cis yapmazmış falan filan .Bir ahkâm kesmeler .Esim de tartıştı doğrusunu soyledi .Hayir size ne de bizim bebegin sivisindan ondan bundan ..Ben de kalkip gittim baska odaya uyudum .Sonuc olarak dokundurmadim karnima .Bebek doğunca da her seye karışacaklar ama cingar cikaririm .Merakli olan bi tane dogursun.
İnşallah sorun olmaz ya bende korkuyorum ya sütüm gelmezse ya az gelirse diye.endişeler endişelerBunu yapıyorum canım evet o konuları çok araştırmıştım ben de epey bir sayfa takip ediyorum. Ama süt gelmediği için ikinci cekisinde basıyor çığlığı. Sürekli keyfinin yerinde olduğu dakikaları, çok ac olmadigi anlari kolluyorum boş da olsa emsin diye.
Buna iyi gelir mi senceYa canım saçma gelebilir ama sarımsak doğal antibiyotik ya, ben bazen ufak yaralara, sivilcelere falan bir dişi ortadan kesip sürerim biraz. Fayda ettiğini düşünüyorum .Belki denemek istersin
İnşallah fazla uzun sürmez gelmeleri nasılsa haftamiz da iyi inşallah sağ salim gelirler ondan sonra gelsin agucuk gugucukSıkılmazlarmı darcık yerde hareket etmese bile karnıma dokununca neresi nerde hissedebiliyorum hem o rahatsız hem ben çok bekletmese bari
Sabah akşam hep yağlardım halbuki. Şimdi kantaron yağıyla saf zeytinyağını karıştırıp az az sürdüm yarına kadar dursun böyle. Yarında durumum netleşir sağol canım ♡Aynen canim aynı durum bizde de var..
Doğumun mali tatile denk geliyor sanırım o zaman biraz toparlarsın canım esin de yerine idare eder bir süre allah yardımcın olsun
Kuzum nemli tut karnini sürekli kurumuş herhalde o yüzden böyle yara oldu
Krem bebek yağı zeytin yağı surebilirisn
Acır ve kaşınır bilirim çok çok geçmiş olsun
Merak ettiğim çok fena bi şekilde izi kalır mı acaba ?Sen arkodan biraz sür daha sonra da buz gezdir catlaklarda o da cok iyi geliyor. Benimkiler gogsumdeydi sadece kasinirdi
Canım bence dip köşe temizleyin, sonra üstten temizlik her türlü yapılırKizlar annem bu hafta ici evi derleyip toparlamak icin gelecekti .Ama ben temmuzun 1 i gibi gel dedim sizce gec mi olur ? Bu hafta temizlese yine elden geçirmek gerekecek.O da tamam sen dusunme .Sen hastanedeyken bile temizlerim ben dedi .Ama yanlis mi yaptim ki ?
Karnım 2 haftadır böyle eşimde acaba sürdüğün şeyler mi alerji yaptı sürme bırak dedi bende baktık sürsemde zaten şeklim kaymış kayacağı kadar. En iyisi bırakmak dedm. Kollarımda bacağımda falanda olmaya başladı Allaha emanet gidiyorum artkcanım Benim karnımın alt kısmıda komple böyle ama seninki kadar yoğun kaşınmıyor 2 gün sürmedim krem demişsin ya belki ondandır. Krem sürmeyi bırakma sakın dedi doktorum Birde bu aralar çatlak kaşıntıları çok olurmuş öyle okudum.
Elimden geldiği kadar kendimi tutmaya çalışıyorum canım. Soğuk su buz vs idare edeceğim. Tek dileğim iz kalmadam geçmesi. Teşekkür ederim canım♡♡Geçmiş olsun canım sakın kaşıma. Buz torbası ya da soğuk su yap. Pupp olabilir ama o da doğum sonrası geçiyor sanırım doktorlar da ufak önlemler alabiliyor ancak doğuma kadar diye biliyorum. Ama sen doktoruna git ve sakın kaşıma.
Doguma 20 25 gun filan var (surpriz yapmazsa)O yuzden1 2 temmuz gibi dedim .Bir sebebi de temmuzda gelirse yengem de gelip yardim edecek.Genel ağır temizlik yapılırsa sonrasında fazla dağılmıyor birde evde çocuk yok birşey olmaz bence. Normal sil supur kalır size oda zaten 2 günde bir tozlanıyor malesef
Allah sağlıkla evladına kavustursun. Haftamız aynı seninle. Ne güzel sıkıntılardan stresten kurtulacaksın bebegin gözünün önünde olacak güzel dusun güzel olsun.
Banada birşey denilmedi hala içiyorum ara sıra. Ama haftalik erken doğum önleyici iğnem vardı onu bıraktirdi drum.
Artık ben anlıyorum kuzumun dondugunu:) mübarek öyle can yakiyorki doktor odasının önünde eşine dedim kesin bu yine vazgeçti dogmaktan,geri döndü oturuyor diyesağlıkla gelsinler inşallah. Birde normal zamanlarda aman nolcak doğarsa doğsun diyorum o sanci girdiğinde yusuf yusuf oluyorum daha erken diyorum :)
Iyi yapmissiniz. Ne güzel eşinde bukonuda arkanda benim eşim olsa nolcak dokunsun derdi kesinnefret ederim karnima dokunulmasindan. Bazen arkadaşım görüştüğümüz zaman anlik dokunur illet oluyorum. Annem dahil dokunmayın dedim. Birtek kızıma birşey demiyorum cunki çok seviyor ve bebekte hemen ablasına tepki veriyor :)
Ben de bildigimi yapmaktan hic cekinmem .Insanlar uzulmesin diye niye kendimi gerecegim ki .Bu hayat esimin ,benim ve bebegimin .Bence iyi etmişsin. Ben d hiç sevmem başkalarının dokunmasını kendi annem kardeşim bile dokunmuş değil bi eş kişisine izin var. Hem ben şunu anladım bu hamilelik lohusalık sürecinde aman biri kırılmasın diye içine atarsan karşı taraf anlayışsızlığına devam ettiği gibi olan bizim sinirlerimize oluyor çare bildiğini okumak
Aslinda sadece salon,balkonlar ve camlar var .Cunku bebek odasi geldigi zaman hem bebek odasini hem yatak odasini esim her seyiyle temizlemisti .Mutfak dolaplarını silmisti.O yuzden acele de ettirmek istemiyorum.Canım bence dip köşe temizleyin, sonra üstten temizlik her türlü yapılır
Bazen oluyor hepimizde canım ya unutuyoruz ya üşeniyoruz ya o an canımız istemiyorSabah akşam hep yağlardım halbuki. Şimdi kantaron yağıyla saf zeytinyağını karıştırıp az az sürdüm yarına kadar dursun böyle. Yarında durumum netleşir sağol canım ♡
Yani doğarken yüzü değil kafası gorunecek evet izledigimiz videolardada öyle ama hiç duymamistim peki degisirmi acabaKızlar bebeğin normal doğabilmesi için baş geliş pozisyonu yeterli sanıyordum ben. Dr bebek baş geliş fakat yüzü karnına bakıyor. Sırtına bakıyor olmalıydı. Bu şekilde kanala giremez dedi. Duyan var mı bilmiyorum kutup ayısı egzersizi önerdi.
Benm oglum karnima degil ama yana bakiyordu oylede olmazmis onca suni sancidan sonra dr soluna don yavas yavas ıkın dedi 2. Ikinmada kanala girdi hatta daha fazlasi dogum basladi hemen catala cikardilar 2 ıkinmada da bebegim geldi yani normal doguma engel olabilir ama dr lar kolayini biliyor olmaz diye birsey yok tam o anda bile donebiliyor bebisler bendeki gibi..Kızlar bebeğin normal doğabilmesi için baş geliş pozisyonu yeterli sanıyordum ben. Dr bebek baş geliş fakat yüzü karnına bakıyor. Sırtına bakıyor olmalıydı. Bu şekilde kanala giremez dedi. Duyan var mı bilmiyorum kutup ayısı egzersizi önerdi.
İnşallah canım sağolasınHakkında en hayırlısı olsun canım sağ salim bebeğini alasın kucağına inşallahlütfen internete bakma orda daha bugüne kadar hiç olumlu bir yazı görmedim elim kaşinsa internette cilt kanseri diyecek Allah korusun yani herkesin her bunyenin ameliyatı kaldırması farklı olur canım buraya kadar geldiysen demek ki her şey yolunda hem zaten tehlike oluşmasın diye erken haftada alıyorlar önlem amaçlı içini ferah tut bir kaç güne bebişin yanında uyuyacak inşallah biz de senden tüyolar alcaz soru yağmuruna tutcaz inşallah :)
İnşallah canım allahın izniylebedef canım İnternette hiç kötü şeyler okuma
Her şey güzel geçecek inşallah hiç moralini bozma
Sağ salim bebişin ile birlikte çıkacaksın ordan inşallah
Paşaların seni dışarıda bekliyor olacak onlardan moral ve güç al
Biz de senin yanındayız dualarımızla her şey yolunda gidecek inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?