- 12 Nisan 2009
- 8.333
- 29.410
- 1.073
- 43
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #46.121
canım ne güzel yazmışsın sanki tekrar tekrar yaşadım :) nasıl bir mucizenin icindeyiz değilmi Rabbim bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah elani bol bol kokla olurmu :)Uykusuz gecelerden merhaba güzel annelerhamilelikte bol bol uyuyun diye boşuna dememişler. Gece uyumayan gündüz uyuyan bir ELA varmış artık :) 16.06.18 saat 13:01
37+2 hafta 2950gr 50cm genel anestezi sezaryenle dünyaya geldi miniğim elleri ayakları aynı ben burnu ağzı ultrasondaki gibi aynı baba göz rengi henüz şişlikten çok açamadığından belli değil gri gibi şimdilik.
Doğum öncesi hazırlıkları çok hızlı yaptılar korkutmamak için çünkü ben normal doğum isteyip sezaryene kendimi hiç alıştırmamıştım öyle bişey ki bebek streste 2 gün geç olabilir anne karnında dediğinde doktorum kesinlikle kendinizi unutup tamamen bebeğin hayatını düşünüyorsunuz ki öncesinde anne karnında bir bebek kaybımda vardı o yüzden stresli geçti hamileliğim zaten.
Takı toka herşey çıkarıldı önlük giyildi sonda takıldı beni korkuttukları kadar birşey yokmuş sadece sonda takılırken derin nefes alıp rahat bırakmalısınız güvenmelisiniz o kişiye tekerlekli sedyeye yatırılıp ameliyathaneye götürülürken eşim ödeme yapmaya gittiği için yoktu annemle vedalaştık ameliyata girmek istemiyorum önce eşimi görücem dedim ve bekledim eşim geldi kapıdan hakkını helal et dedim ve el sallayarak öpücük atarak uzaktan vedalaştık. Ameliyathane çok soğuk boğazdan aşağıyı kapatıp kollarımı sağ sola açıp hazırlıklar başladı soğuk soğuk tentürdiyot sürülürken titreme geldi Heyecan yaptım spinal olmam imkansızmış bence :) doktorum geldi eşim her saman ciddi yüz ifadeli olduğu için her muayenede babası yüzün biraz daha gülüyor bugün diye takılırdı eşime:) bana anestezi verilmeye başlandı doktor hanım kapıda eşini gördüm daha da güler yüzlüydü heycanlı dedi. O sırada sağdan anestezi verilmeye başladı daha sohbet edecekken soru soruyordu ben sıcaklığı hissettim kolum yanmaya başlamışken uyumadan sizden ricam lütfen dikişlerim güzel olsun olur mu dedim gülerek çok güzel atıcam dikişlerini merak etme sen dedi ve uyudum. Rüya gördüm sanırım hamilelikte beni üzen 2 eski arkadaşımla konuşup niye beni üzdüklerinin hesabını soruyordum şaka gibisonra uyandırmaya başladılar ameliyathane cihaz sesleri anestezicinin yanağıma dokunup uyan hilal uyan bak çok güzel bir kızın oldu demesi duyuyorken açıkcası dikiş ağrılarından sadece bağırıyordum öksürmek o an biraz daha fazla acı dediğim gibi dayanılmayacak değil sadece sabır. Gözlerimi açamıyorum ama yarım yarım konuşmaları duyuyordum. Eşim esmer olduğundan esmer kızım olacak sanıyordum ve eşim hadi kalk hayatım bak kapkara çok çirkin bir kızımız oldu kokla diyordu hayırrr benim kızım beyaz çok güzel diyordumki ayıldığımda da beyaz olduğunu gördüm :) ağrı kesiciler vuruluyor ve ağrı azaldıkça bebeğimin sesine annem yavrum ağlama diyordum ilk gün acemiliği ile anne olduğumu çok kavrayamadım aslında sütümde inmedi diye biraz kafaya çok taktım ağladım eşim sabret gelir dedi ve şimdi masajlarla ballı tereyağ ile sütümü indirmeyi az da olsa başardım. Sezaryen oldum diye nazlanmadım ayaklanmak için çabaladım elbette yürürken oturup yatıp kalkarken ağrılar oluyor eşimden annemden destek aldım bu konuda bugün sürüne sürüne de olsa kendim yatıp kalkıyorum. Gaz çıkarmak çok önemli sürekli gelip gidip soruyorlar yürüyüş yapıp odaya geri dönüp dirseklerimi eğilerek bi yere koyup kalçamı sağ sola öne arkaya yaparak kendimce bi stil geliştirdim ve daha rahat gaz çıkardım. Biraz göğüslerimi yara yaptım doktorun verdiği kremi beğenmedim lancinoh bence çok rahatlatıyor şimdi biraz mama ve kendi sütümle bebeğimi kucağıma kendim alıp besleyebiliyorum yeterki o doysun ağrılar hiiiiç gözüme görünmüyor şu an bence dünyanın en güzel bebeği benimki sizde öyle diyeceksiniz emin olun :) Allahım hepinize sağlıcakla anne olmayı o miss kokulu yavruyu kucağınıza almayı nasip etsin. (Bu arada doğum hikayemi sabah yazmaya başladım akşam bu saat oldu yeni noktayı koyuyorum)
doğuma kadar oksurugunu geçirmeye calissan iyi olur çünkü düz yatildigi için olabilir spinalde havada veriyorlar ama bilemedim benim oksurugum yoktu canimDaha önce spinal veya epidural anestezi alan anneler bakabilir mi bende 2 aydır geçmeyen bi öksürük var sizce bu öksürük sezeryan esnasında sıkıntı olur mu ? Ameliyat esnasında öksürme hissi gelir mi ?
En son bayramdan önce çektirmiştim canım sancı yoktu randevum çarşamba günüHic nst çektirdin mi sancin cikiyo muydu
canım nstde sancin kaç çıkıyor herhafta gidiyorsun demiKızlar benim kasık ağrım sürekli oluyordu kasılmalarımda, onlara o kadar alıştım ki artık garipsemiyorum. Bugün akşama kadar karnımın alt tarafı sızladı, gerilmedendir diye düşündüm, şimdide vajinamda inanılmaz batmalar hissediyorum. İnsan bilmeyince emin olamıyor. Bi an koltuktan kalkıyorum o batma gelince. Doğurmuyorumdur dimi
Resmen oyun yapıyor seninki, canı sıkılmasın diye bir oturup bir amuda kalkıyor :)) doktor kafası biraz büyük demişti benimkine çatı muayenesinden sonra belli olcakmış normal mi sezeryan mi diye inşallah Çarşamba gitcem ben de merak ediyorum nasıl olacağınıE doğal hissetmemen cunki benim minnoş son 1 ayda 5 kez dönmüş olunca artik niyetini anlıyorumama şaka biryana cidden 22. Haftada detaylıdan beri oturur pozisyondaydı takı 30. Haftaya kadar sonra tamam döndü dedik birdaha değişmez sanıyordum masallah bu 5. Dönüsü oldu. Çarşamba kontrol var bakalım yine neyle karşılasicam.Neyseki sezeryanliyim normal doğum olmayacak. Senin normal mi?
Yani umut var. İnşallah benimki de döner. Gerçi sancı esnasında bi de dönsün diye uğraşmak zor olmuştur. Vakitlice kanala girsin kuzular. Çok yormasınlar biziBenm oglum karnima degil ama yana bakiyordu oylede olmazmis onca suni sancidan sonra dr soluna don yavas yavas ıkın dedi 2. Ikinmada kanala girdi hatta daha fazlasi dogum basladi hemen catala cikardilar 2 ıkinmada da bebegim geldi yani normal doguma engel olabilir ama dr lar kolayini biliyor olmaz diye birsey yok tam o anda bile donebiliyor bebisler bendeki gibi..
Ben şöyle düşünüyorum yastık konusunda. Evet yastık kullanmak omurga için çok zararlı ama başın altına konulursa zararlı. Bizim kullandığımız büyük yastıklara bel kısmından itibaren koyarsak reflü yastığı görevi görür gibi geliyor. Ama düşünce tabi benimki bilimsel bir şey değil :)
Bayramdan önce çektirmiştim canım sancı yoktu o zaman randevum çarşamba günücanım nstde sancin kaç çıkıyor herhafta gidiyorsun demi
canım hiç moralini bozma haftanda kilosuda iyi maşallah dogarsada sıkıntı yok bol bol su iç havuç suyu iç faydası olacaktir temizlik vs yapma bol bol yat ama stres yapma riskli haftalarimiz geçti çok sukurİyi akşamlar kızlar. Bugün doktor randevum vardı , suyum azalmış biraz dedi doktorum. Bol bol yat dinlen ayaklarını yüksekte tut diyor bana. 2,5 hafta kadar dayanmalıymışım. Bebeğin kilosu 2.850 gr olmuş. Bu arada bugün tam 35+0 haftamdayım. Bebekde tam iki hafta önde gidiyor. Moralim çok bozuldu, temmuzun ilk haftasına kadar dayanırmı suyum acaba.
Garibime kisa diyorlar hep 50 cm dogsa bari dedim Doktor 60 cm bile bulur dedi en son muayenedebazen daliyor doktor rüyalara alemine. Her hastaya kizi gibi bakiyor e tabi 20 dk surunce dışardaki hastalar cirkinlesiyor hadi hadi diye. Hemsirelr surekli biraz acele etseniz diye gelip gidiyor garibim doktor da 60 cm deyiverdi herhalde dili surctu hayirli saglikli dogsunlar tek temennimiz o. Bizim tosun aylardır 2 3 hafta onden gidiyordu teyzesi azicik tosunuz masallah tebarekallah
Bu şekilde doğumun zor olması ve biraz daha uzun sürmesi ürkütücü. Dr da normalden bi 6 saat fazla sürer demişti. Az değil. İnşallah döner.Bende internette bebeğin kanala girmesi ile ilgili şeyler okurken öğrendim öyle olması gerektiği. Ama yüzü karnına baksa bile normal doğuma engel değil sadece daha uzun sürüyormuş doğum ve biraz daha zor oluyormuş ama zaten doğum anında doktor da çevirebilirmiş bebeği öyle yazıyodu nette
Tabi dua ederiz canım Rabbim bebegini saglikla kucagina almayi nasip eylesin inşallah bu gece bitmez senin için ne güzel heyecanlı anlar :)kizlar yarin sabah 8 de sezaryene alcaklar zaman geldi artk insallah dua etcem doguma giderken hepimize sizde birer ayetelkursi okursaniz sevinirim bizim icin. 3 kayipdan sonra mucizemi kucagima alayim sag salim
Söylediği egzersizi günde 3 defa yaparsan dönme ihtimali var dedi. Ama henüz döndüğünü sanmıyorum. Hissederdim herhalde. Çarşamba kontrolüm var sorcamYani doğarken yüzü değil kafası gorunecek evet izledigimiz videolardada öyle ama hiç duymamistim peki degisirmi acaba
Sağ salim gir çık inşallah canım bebişini de sağlıkla kucağına al dualarımız seninle hayırlısıyla yarın bu saatlerde bebeginle olcaksin inşallahkizlar yarin sabah 8 de sezaryene alcaklar zaman geldi artk insallah dua etcem doguma giderken hepimize sizde birer ayetelkursi okursaniz sevinirim bizim icin. 3 kayipdan sonra mucizemi kucagima alayim sag salim
Merak ettiğim çok fena bi şekilde izi kalır mı acaba ?
Maşallah subhanallah kızlar herkes sırayla doğurmaya başladı. Doğurmanın sezeryanı normali olmaz tabi ama bakalım ilk normal doğum kimden gelecek, heyecanla bekliyorumve tebrik ediyorum. Benimde normal olcak şimdilik o yüzden meraklardayım
Emzirme gruplari da kk da mi? Bulamadim ben canim? Nerede takip ediyorsunuz?Bu hafta sanirim 3 doğum var toplam 9 kişi oluyor arada emzirme sureclerimizi paylasirsak emzirme gruplarindaki bilgileri alintilarsak burda birbirimize yardimci oluruz diye düşünüyorum hepimiz saglikla bebeklerimize kavusalim inşallah
Evet canım paylasabiliriz emzirme gruplarındaki her şey doğru ve uygulanabilir değil kesinlikle. Mesela kolostrumu elle sagin makinede heba olmasın diye tutturmuslar. İki gün bekledim uğraştım yokkk makineyle bı sagdim kendi yaptığımın 10 katı çıktı. Mama vermeyin diye diretiyorlar ama çocuğun ağzına süt degmeyince şekeri düşüyor gerçekten ağlamaktan kıpkırmızı oluyor bunları anlatan çözüm üreten yok. Emzir gelir emzir her şey çözülür olmuyor yani...Bu hafta sanirim 3 doğum var toplam 9 kişi oluyor arada emzirme sureclerimizi paylasirsak emzirme gruplarindaki bilgileri alintilarsak burda birbirimize yardimci oluruz diye düşünüyorum hepimiz saglikla bebeklerimize kavusalim inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?