- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #47.101
Oldum canim evet cati muayenesi de 36. haftada. Evet suan tam 2 hafta var aslinda ama ne bilyeim iste aynen insan sabirsizlanip heyecanlaniyor.. hayirlisiyla insallahhCanm 38 desin sanirim gununun dolmasina da daha var, bu istek sabirsizliktan heyecandan heraldeHayirli zamanda gelsinler cogu gitti azi kaldi.. cati muayenesi oldunmu birde o tetikledi benm dogumumu..
Bu arada 42+0 da doguran arkadasim var ki onunda gunu gecmisti dr aldi mecburen sezeryanla, suniyle normal bile denemediler korkudan postmature olma riski coktu cunku ne gec ne erken vaktinda gelsin ins bebislerimiz...
Amaan 9 ay hamileydim 2 eltim 2 görümcem beni telden arayıp nasılsın bile demediler ama yanlarına gidersem çok iyiler ağırlarlar haftasonu 1 gün ki kvnin evinde kalırım ben asla onlarda kalmam uğrarım sadece zaten çok nadir gideriz. 5 yıldır evliyim kv hariç evimi hiç görmediler ki o da 2 kere gelmiştir en fazla.gelelim demediler ben mi çağırcam. Çok güzel böyle. Doğumu da seçim zamanı yapcam gelmezler annem gelir bitek bide kız kardeşim burda babam 1 hafta sonra gelirim ben sen toparlan dedi. Sonrada kendi köy evimize geçcez annemle daha doğuma gelcez bile demediler. Doğuma ben mi çağırcam babaanneyi halayı acaba. Öteki de bayramda eşim aradı canım var mı doğumuna gelcek birileri diyor:) annem sağolsun her zaman yanımda dedim. İyi yalnız kalmada diyor:) amaaan gelmesinler yaa zaten bugün doğum yapanlar vardı ben beklerken 9 kişi arkasında kuyruk gibi 4 adam kızı indiriyorlar çıkarıyorlar onlar anne kaz ve yavruları gibi peşinde yürüyor hepsi. Hiç hoş değildi görüntü. Boşverin.benimde çok akrabam yok şimdi temmuz ayı herkes biryerlerde arkadaşlarım komsularim gelir ..
burda herkes kV sinden dertli ya benimkilerde çok ilgisiz annem yanımda herseyimle o ilgilenir eşimin tarafı gelir sever giderler el gibi
Bende inanmazdım ama aylar once ve şuanki yaşadığım şeyden sonra inanıyorum artık. Kötü nefisli insan çok ne yazıkki. İnanmayabilirsin tabi tartışamam bunu. Cildiyeye de gideceğiz zaten. Elimin parmakları bile ya parmak ucuna kadar off canım çok yanıyo. Göbeğim kaşınmıyo bak şükür. O gece uykudan uyandırıyo su tutuyorum geçiyo ama bunlar farklı. Sinek istilasına uğramış gibiyim. Bulgurlama derler bizim orda.Geçmiş olsun canım ama bence bir cildiyeye git adam akıllı. Ben nazara falan inanmam. Ben istemedikten takmadıktan sonra kim bana etki edebilir ki diye düşünürüm . Bebeğimin ultrason fotosunu falan kim görmek isterse verir gösteririm. Uzman bir cildiyeye git bence muhakkak bir ilaç vardır kullanabileceğin.
Benm çatlak karnımda. Ama vucudumdakiler domur domur sinek ısırığı gibi kabarcık oldu hep.canım bi arkadas egzama gibi olmuş çok kasiniyormus hamilelikte olabiliyormus dra gittinmi benimde bacaklarimda kaşıntı var yara yaptım ama senin çatlak gibiydi demi
Sagdigin süt gogsundekinin yarisindan az olur canim benim drum oyle soylemisti... bebek her zaman cok daha fazlasini emer demisti... sagdigini baz alma ...Ay evet şimdi okudum sağlıkla gelsin inşallah. Süt hala yok deliricigimmmm2 saatte bir sagiyorum 10 CC çıkıyor. Oğlan 45 CC içiyor. Göbeği düştü sarılık olmadı 150 gram almış 6.gun bugün teyzesi. Gobegim indi 3 aylık gibi şuan. 4 kat merdiven inip çıkabiliyor evi supurebiliyorum. Çok gayret ettim yatmamaya çalıştım oglum için.
benimkide 3. birsey olsa annen var diyorlar napalım karismasinlarda böyle olsunlar :)Benimkide öyle. . Aman napayim yakin olsa daha buyuk dert uzak dursunlar.... eltim zaten kirk kat yabanciustelik 3yas buyuk sadece benden.. yani yaşlarımızda yakin ama bi türlü gercek akraba olamadik.... kavga gurultumuzde yok şükür... uzak olmalari bi bakima iyi de iste yinede insan boyle ozel bir gunde destek bekliyor ... benim ilk çocuğum dada geldiler gördüler gittiler bunda zaten beklentim yok alistim artik
Ay evet şimdi okudum sağlıkla gelsin inşallah. Süt hala yok deliricigimmmm2 saatte bir sagiyorum 10 CC çıkıyor. Oğlan 45 CC içiyor. Göbeği düştü sarılık olmadı 150 gram almış 6.gun bugün teyzesi. Gobegim indi 3 aylık gibi şuan. 4 kat merdiven inip çıkabiliyor evi supurebiliyorum. Çok gayret ettim yatmamaya çalıştım oglum için.
benimkilerde öyle nasılsın bir sikintin varmı vs hiç demezler Allahtan annem ve kocam yardimci kimseye ihtiyacimihtiyacım yok ama insan onemsenmek istiyor zamanla bende onlar gibi oluyorum eltime hep koştum ama yok aynı desteği görmedim artık bende onun davrandığı gibi davranicam gorumcelerim daha iyiler sagolsunlarAmaan 9 ay hamileydim 2 eltim 2 görümcem beni telden arayıp nasılsın bile demediler ama yanlarına gidersem çok iyiler ağırlarlar haftasonu 1 gün ki kvnin evinde kalırım ben asla onlarda kalmam uğrarım sadece zaten çok nadir gideriz. 5 yıldır evliyim kv hariç evimi hiç görmediler ki o da 2 kere gelmiştir en fazla.gelelim demediler ben mi çağırcam. Çok güzel böyle. Doğumu da seçim zamanı yapcam gelmezler annem gelir bitek bide kız kardeşim burda babam 1 hafta sonra gelirim ben sen toparlan dedi. Sonrada kendi köy evimize geçcez annemle daha doğuma gelcez bile demediler. Doğuma ben mi çağırcam babaanneyi halayı acaba. Öteki de bayramda eşim aradı canım var mı doğumuna gelcek birileri diyor:) annem sağolsun her zaman yanımda dedim. İyi yalnız kalmada diyor:) amaaan gelmesinler yaa zaten bugün doğum yapanlar vardı ben beklerken 9 kişi arkasında kuyruk gibi 4 adam kızı indiriyorlar çıkarıyorlar onlar anne kaz ve yavruları gibi peşinde yürüyor hepsi. Hiç hoş değildi görüntü. Boşverin.
Geçmiş olsun Ben büyük oğlumda yani ilk hamileliğimde olmuştum maalesef kaşımak daha da arttırıyor kasimamak elde detde yaşadım çünku Dr karaciğer değerlerine bakmalı mutlaka çünkü o sebeb oluyor ikinci de olmadı şükür ama su iki üç gündür ufak ufak sinyal veriyor bende de kaşıntı fakat kesinlikle tirnaklayip kaşımiyorum alerji ilacım var onu içiyorum Soğuksu tutup gecistirmeye çalışıyorum 2 haftam kaldı inşAllah artmadan atlatirimBende inanmazdım ama aylar once ve şuanki yaşadığım şeyden sonra inanıyorum artık. Kötü nefisli insan çok ne yazıkki. İnanmayabilirsin tabi tartışamam bunu. Cildiyeye de gideceğiz zaten. Elimin parmakları bile ya parmak ucuna kadar off canım çok yanıyo. Göbeğim kaşınmıyo bak şükür. O gece uykudan uyandırıyo su tutuyorum geçiyo ama bunlar farklı. Sinek istilasına uğramış gibiyim. Bulgurlama derler bizim orda.
Doktor karaciğerde sıkıntı yok dedi bi halt anlamadm zaten. Ellerimi ovuşturuyorum bağımlılara döndüm parmaklarım çok kötü kaşınıyo elimde değil kaşımamak diken diken batıyoGeçmiş olsun Ben büyük oğlumda yani ilk hamileliğimde olmuştum maalesef kaşımak daha da arttırıyor kasimamak elde detde yaşadım çünku Dr karaciğer değerlerine bakmalı mutlaka çünkü o sebeb oluyor ikinci de olmadı şükür ama su iki üç gündür ufak ufak sinyal veriyor bende de kaşıntı fakat kesinlikle tirnaklayip kaşımiyorum alerji ilacım var onu içiyorum Soğuksu tutup gecistirmeye çalışıyorum 2 haftam kaldı inşAllah artmadan atlatirim
Yaa normalde 42 ye gelmeden 41 gibi suni ile doğumu başlatıyorlar neden sezeryana alınıyo merak ettimCanm 38 desin sanirim gununun dolmasina da daha var, bu istek sabirsizliktan heyecandan heraldeHayirli zamanda gelsinler cogu gitti azi kaldi.. cati muayenesi oldunmu birde o tetikledi benm dogumumu..
Bu arada 42+0 da doguran arkadasim var ki onunda gunu gecmisti dr aldi mecburen sezeryanla, suniyle normal bile denemediler korkudan postmature olma riski coktu cunku ne gec ne erken vaktinda gelsin ins bebislerimiz...
Benimde miden cok fena ama cıkarmamak için cok uğraşıyorum daha cok meyve yemeye calışıyorum.Kızlar ya 34. Haftadayim midem cok bulanıyor affedersiniz yedigimi atiyorum normal mi ne yapmaliyim ne yesem ki
İyi geceler arkadaşlar, 17 Haziran aksamı doğum yaptım, kızım bize sürpriz yaptı, bİr haftası daha var diye beklerken aniden sık sık gelen sancılarım sonucu hastaneye gittik nst de kasılmalarım üst noktada cıktı acıma 3 cm Di ve doktor bugun doğum olur yatış yapın deyince inanamadım cunku sancılarım sık sık geliyor ama uzunluğu azdı, 5 cm 7 cm derken doğum haneye indirdiler aksi bir durum olursa dıye hicbir şey yiyemediğimden asırı takatsız kaldım bu beni ıkınmalarda zorladı ama bebek bu sonuca cıkıcak ve mutlu son :) su an evde onunla bir hayatı paylaşmaya calışmıyoruz
Doğumda herkese kolaylıklar bol sabır diliyorum, bebeklerimize saglıkla kavuşmak nasip olsun.
Günaydın güzel hamiş anneler. Dün normal doğum için geldik ama bazı sorunlardan dolayı sezeryanla oğlumu kucağıma aldım. Rabbim bu güzel duyguyu yaşattığı için çok mutluyum. Rabbim geri kalan bütün halisleri bir avazda doğurmayı nasip etsin. Dualarınız için çok teşekkür ederim...
Benimki de geçen hafta yukarıdaydı, doktor henüz kanala girmemiş bu haftadan sonra düzenli yürüyüş yapabilirsin dedi yarın randevum var ne diyecek merak ediyorum ama ben hala yukarıda hissediyorum kaburgama dayanıyor. Bir arkadaşıma doktor eliyle yerleri silmesini tavsiye etmişti. Kız uyguladı ve ertesi gün Doğum yaptı. Ben de bu haftayı atlatınca doktorumun yönlendirmesine göre yerleri silmeyi planlıyorum elimle :) ben hiç egzersiz yapmadım şimdiye kadar. He bir de klozet kullanma evde alaturka varsa o da kanala indirmeye yardımcıymış doktorum söylemişti ama benim evimde alaturka tuvalet Yok. Çömelme hareketi tavsiye etmişti bu yüzden. Onu da erken doğurmayayım korkusuyla yapmadımkızlar bebişleriniz doğum kanalına girmiş mi? artık bu haftalarda girmesi gerekiyormuş sanırım, benim ki de girmemiş yukarılardaymış hala. böyle durumlarda doktorlar sezeryana yönlendiriyor. aslında hareket egzersiz vs. de yapıyorum ama..böyle durumda olanlar var mı?
Geçiyo hemen merak etme karaciğer de sorun olmasın da önemli olan o.losyon tarzında bisey onerir mutlaka cildiye onu da mı vermedi canım ya Allah yardımcın olsunDoktor karaciğerde sıkıntı yok dedi bi halt anlamadm zaten. Ellerimi ovuşturuyorum bağımlılara döndüm parmaklarım çok kötü kaşınıyo elimde değil kaşımamak diken diken batıyosana da geçmiş olsun inşallah artmaz doğumdan sonra hemen geçiyor mu ? Ya ben 1 ay daha ne yapacağım sıcak nem daha da tetikliyo yarı çıplak geziyorum evde. Eşim karnımın vucudumun o halini goruyo diye daha da üzülüyorum dün gelip gidip beni öptü oğlumuz çok şanslı çok iyi bi annesi var deyip durdu bana moral mi vermeye çalışıyo halime mi acıyo anlamadm kaç kez ağladm
Benim ilk doğumunda bebek son ana kadar kanala girmedi, doğum anında ittirerek girmesini sağladılar. Son ana kadar da normal doğum için çabaladı doktorum ve öyle de oldu. Daha şimdiden kanala girmedi diye sezeryana yönlendiren doktorlar kolayına geldiği için öyle yapıyordur, siz kararlı olduğunuzu onlara hissettirin.
en son iki hafta önce gittim pozsyn makattı bugün dönmüş kafasını göbek deliğimin altında ölçtü :) 34+1 2408 gr :) nst de güzel çıktı haftada görüşcez artık dedi beni bi heycan bastın:)En son ne zaman gittin doktora canim. Hangi pozisyondaydi?
Kontrolün ne zaman bir de :)
Canım kilosu gayet iyi bence
Benim de dün 3100 gramdi ama doktor tombik falan demedi normal dedi haftasıyla uyumlu
4 kg a sorun olmuyor normal içn öyle biliyorum o yüzden canını sıkma:)
1 haftada 300 gram daha alır dedi haftaya doğum zaten 3 buçuk civarı olur en fazla dedi merak ediyorum bakalım kaç kg gelecek
Valla ben sadece bayramlarda ve hasta olurlarsa arıyorum. Onlar da aramazsa aramaz ben daha mutlu olurum. 1 yıl önce kv mantıksız konuşmalar yaptı kurban bayramında gittiğimizde 1 yıldır aramıyorum artık onu telden eşimi arıyorlar soruyorlar merak edince ben de uzaktan selam söyle diyorum o kadar. 1 yıldır da 1 kere gittik haftasonu 1 gece kaldık geldik onda da yatak yorgan temizliyormuş niye söylemeden geldiniz de bugün yapmazdım da bilmem ne de en sonunda ddm eşime gidelim bari annen rahatsız oldu ddm o da kızdı annesine abisi de kızdı bunlar senin çocuğun işin varsa yap ne diyorlar sana dedi zaten pazar döndük. Eşime de ben hamileyken ben gelirim ama benle rahat etmez ki eşin demiş düzenlerimiz çok farklı demiş eşim de gelme sen demiş sigara da içiyor çünkü düzen dediği o. Ben izin vermiyorum evde o da tiryaki:) aman iyi olsunlar da emekli maaşları var sağlık güvenceleri var. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin herkes evinde iyi olsun.benimkilerde öyle nasılsın bir sikintin varmı vs hiç demezler Allahtan annem ve kocam yardimci kimseye ihtiyacimihtiyacım yok ama insan onemsenmek istiyor zamanla bende onlar gibi oluyorum eltime hep koştum ama yok aynı desteği görmedim artık bende onun davrandığı gibi davranicam gorumcelerim daha iyiler sagolsunlar
Canim sadece 0 -3 leri yikadim .Kuruyunca tozlanmasin diye posetledim .Daha onlara uygun cekmece duzenleyici ve hurç alacağım. 0-3 tulumlari askiya asarim .Corap ,badi ,tek altlar icin hurc filan lazim .3 6 ve 6 9 lari astim.Kendi paketleri vardi seffaf .Neyin ne olduğu belli tozlanmasin simdilik .Bebis büyüdükçe lazim oldukça yikarim.Kızlar bebeklerin kıyafetlerini ayrı ayrı takımlar halinde mi yikadinzi.
Içine sabuntozunu ne kadar attınız.
Yıkamadan önce ilk giyeceklerini ayirdiniz mi. 3 aylikk 6 aylık gibi.
Yoksa yıkayıp utuledikten sonra mi yaptınız bunu.
Yikadiktan sonra ne yaptınız
Dolaba öyle salt şekilde biseye koymadan mi yerleştirdinis yoksa posetleyip öyle mi
Evet ucretten dusmuyorlarsa makyajini ve şalini yaptirabilirsin .O an kullanacağın enerjiyi de bebisine saklarsin.Bir gece kalinacaksa gerek yok
Bizim yine gelen giden olur
Oda süslemesi kuaför hizmeti doğum ucreti 2500 bizim hastsnrnin.
Ama bennoda süslemesi ve kuaför hizmeti istemiyorum
Zaten kapı süsü yapicam. Balonlar hszirlicam.
Zaten tesetturluyum benim alcağım kuaför hizmetine gerek yok. Ben hoşuma giden şekilde kendim hallederim..
Keşke bunlarida ücretten dusseler
Ayy keskee gitseler daha ne isterim .Ben kalabalik istemiyorum.Hele kv tam bir telase memuru panik atak hastasi zaten .Orda beni gerecek .Sacma sapan aglayacak diye korkuyorumBenimde hevesim kaçtı gerçi kendim için yaptım ama kaynanam memlekete düğüne gidiyor eltim kendi memleketine gezmeye gidiyor ben doğum yapıyorum kimsenin umrunda değil sanki olsada gerçi el gibi geliyorlar ama insan onemsenmek istiyor
Su an bebisinle ilgilenebiliyorsun demi kuzum.Ben de en cok benim yatakta bebegin de kucaktan kucağa dolasmasindan korkuyorum .Bebeğime yetebilmek istiyorum.En azindan 2.gunden itibarenAy evet şimdi okudum sağlıkla gelsin inşallah. Süt hala yok deliricigimmmm2 saatte bir sagiyorum 10 CC çıkıyor. Oğlan 45 CC içiyor. Göbeği düştü sarılık olmadı 150 gram almış 6.gun bugün teyzesi. Gobegim indi 3 aylık gibi şuan. 4 kat merdiven inip çıkabiliyor evi supurebiliyorum. Çok gayret ettim yatmamaya çalıştım oglum için.
Madetene krem kullanıyorum ama o kaşıntıyı alıyo iki dk soğutuyo sonra yıne aynı. Allah yardım eder inşallah geçer ne dymGeçiyo hemen merak etme karaciğer de sorun olmasın da önemli olan o.losyon tarzında bisey onerir mutlaka cildiye onu da mı vermedi canım ya Allah yardımcın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?