2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Esin nerde ki canim ?Bir de her dogum kendine ozel .Epidural olan o kadar insan var .Onların bebegini vakumla mi cektiler ?Hayir ...O an gelisen ters bir durum sebep olmuştur. Sen de yaşayacaksin diye bir sey yok rahatla lütfen.

Ben de bu sorunu çözemedim ve gecen gün epey agladım yetemiyorum mama dan destek alıyorum diye, kv. de de moralimi iyice bozdu mamadan dolayı
İşte en önemli kısmı bu yok yok deyince gercekger beyin olmadığına inanip süt salgılama işini azaltır gercwkger bu cok önemli bir duumd sütüm yok demeyin var ve çoğalacak diye motive edin gerçekten işe yarıyor az sabır sadece inanin ki ilk oglum da etraf dahil kendim yok diye o kadar inanmisim ki 3 ay zor emdi birakti mamayi tercih etti.2.oglumda asla mama almadım ve vermedim de sarılık da oldu ama hep emzirdim çooook su ve humana ictim humanayi siselere koyup yanimda bukundurup sürekli ictim 1.5 yaşına kadar emdi daha emerdi ama ağzında aft olunca 1hafta su dahi icemedi yavrum bırakti maalesef 3.olucak inşAllah 2.deki gibi olur diye dua ediyorum

Esin nerde ki canim ?Bir de her dogum kendine ozel .Epidural olan o kadar insan var .Onların bebegini vakumla mi cektiler ?Hayir ...O an gelisen ters bir durum sebep olmuştur. Sen de yaşayacaksin diye bir sey yok rahatla lütfen.
Yurt disinda calisiyor canim 2 hafta kaldi gelmesine. Haklisin ama insan korkuyor. Haftaya doktorla konusacam bunu. Etrafimda cok yapan var cokta sagliklilar Allaha sukur. Ama dogum yaklastikca insanin korkulari cok artiyor.

Amin canım inşallah. Bu gece uyuyamam heralde bişey olursa hemen gideriz hastaneye.

Ben de bu sorunu çözemedim ve gecen gün epey agladım yetemiyorum mama dan destek alıyorum diye, kv. de de moralimi iyice bozdu mamadan dolayı
Merhaba anneliginiz hayirli olsun bebeginiz kac gunluk bilmiyorum ama oncelikle stres yapmayin. Her annenin sütü vardir ve yavrusuna yeter onemli olan dogru yolu takip edebilmek. Mamaya bulasirsan sutunu arttiramazsin. Mama tokluk hissi verdigi icin seni daha az emer ama suan en cok ihtiyacin olan sey sut arttirimi icin bebeginle yapisik ikiz gibi gezmen. Gak meme guk meme. Zaten kiraz kadar midesi var onu mamayla doldurursan evet karni doyar ama seni emerek memeleri uyarmaz. 40 gunluk olana kadar doyma kriteri 24 saatte toplamda 3 adet 1 tl buyuklugunde kaka yapmasidir bu tek seferdede olabilir bes seferdede. Memeleri bir depo gibi degil fabrika gibi dusunun ne kadar talep olursa o kadar uretim olur. Suan sakir sakir sutun gelmez zaten kolostrum geliyordur eger bir haftadan buyuk degilse bebegin bu onun icin yeterince doyurucudur azligi seni korkutmasin. Sen beynine sutum var msjini vurgula aksini dusunme sut hormonu stresten etkilenir ve olumsuzluklari hemen yasarsin. Toparla kendini kimseyide takma kv imisi suymus buymus. Bunlari sana 18 aylik kizini 21. Haftasinda dogumu baslayip rahmine dikis atilan serklajli haliyle hala aktif olarak emziren ayrica birde sut kizi olan anne ve anne adayi olarak yaziyorum. Kendine guven onu 9 ay karninda tasiyan besleyen sen sutunlemi yetemeyeceksin yok daha neler

Yurt disinda calisiyor canim 2 hafta kaldi gelmesine. Haklisin ama insan korkuyor. Haftaya doktorla konusacam bunu. Etrafimda cok yapan var cokta sagliklilar Allaha sukur. Ama dogum yaklastikca insanin korkulari cok artiyor.
Yaa tek basina zorlaniyorsundur .Allah yardimcin olsun. Inşallah yaninda olur doğumda.Hepimiz korkuyoruz emin ol .Onemli olan heyecanimizi yonetebilme ve cesaret .Bir de kotu hikayeleri dinleme. Anlatmalarina musade etme .Ben sirf bu yuzden dogum seklimi ve tarihi kimseye soylemiyorum .Normal desen x kisinin cocugu da suniyle soyle zor doğmuştu da...diye baslayacaklar .Sezeryan desem eleştirecekler, sütün gelmez dikisin iyilesmez diye felaket tellalligi yapcaklar .Kimseyle görüşmüyorum da ohh kafam rahat. Gerci kv 5 kisiye bedel de ...

Ayy bende bundan korkuyorum neyse geçti çok şükür yavruna kavuştun gözün aydın Allah analı babalı büyütsün

Sakın onun soyledikkerni kafana takma ben epudural alarak cok güzel doğurdum, benimde 10 cm acılmada ıkınma vs yokdu getırdiler suni sancı (oksitosin hormonu) serumla verdiler cok güzel ıkınmam geldi vakum vs hiç bir şeye gerek kalmadı,
Ablamda epudural aldı ve sancı olmamasına rağmen cok cok fazla ıkınma hisi küveti geldiğni söylüyor koca kafalı 3850 gram bir bebeği epudural alarak ve kendi ikinmasıyla vakumsuz doğurdu 3 dikişi oldu sadıce o kadar
ki ilk doğumda dr hepsi kesi atıyor kotu yırtık yerine kontrolu kesi olması icin.

Amin canım inşallah. Bu gece uyuyamam heralde bişey olursa hemen gideriz hastaneye.
Canim uyumaya calış güc topla ben sırf gece uyumak için epudural aldım ve ikinma zamanı geldiğinde uyandım cok dinc ve enerjim yerindeydi, güzel duş al uykuya dalmana yardımcı muzik ac ve uyumaya calış emin ol uyuya bilsen kendini dara iyi his edersin.

Bugün kontrole gidenler neler yaptınız kızlar nasıl geçti sabahtan beri o kadar mesaj birikmiş ki hepsini okuyamadım hızlı hızlı geçtim , ben de artık doğumuma az kalmış diye pek fazla bir konuşma olmuyor doktorla aramızda, herşey normal dedi daha 10 günün var diyor doktor , yani 40 haftamın dolmasına eğer 10 gün içinde doğmazsa suni sancıyla doğurtacak galiba 1 hafta sonra tekrar gel dedi evde herkes grip ben ve kızım biraz hafifledik ama şimdi de eşim ve annem başladı eşim felaket hatta antibiyotik iğne falan oldu ama ayakta zor duruyor tam da grip evden gidiyor diye sevinmeye başlamıştım şimdi de eşimle annem cikti bu son haftalar o kadar yiprandim ki hiç bir şey yolunda gitmiyor

Sabir canim .Insallah bebegin dogunca evinize saglik ve huzur gelcek .Allah acil sifalar versin.Zamaninda gelir kuzun insallah .

Deniycem bakalım canım uyusam iyi olur ama heyecan var üzerimde yerimde zor duruyorum

Canım benim gözün aydın çok şükür bebeğine kavuştun tebrik ederim , geçmişi unut artık zor da olsa bitti hepsi geçmişte kaldı ben de ilk doğumumu suni sancıyla yapmıştım çok zordu ama bebeğimi görünce minicik suratını görünce hepsini unuttum , artık geriye bebeğini güzel güzel büyütmek kaldı Allah'ın izniyle , kendine dikkat ayaklarını sıcak tut eve gidince mutlaka duş al iyi gelecektir

Bugün 1 haftalık oldu...
Bugün pencere önünde gün ışığına yatırdım onu biraz iyi gelsin diye ; pazartesine 9 gün geçmiş oluyor zaten canım inşallah geçer. Hem uykusu daha düzelir hem de sarı ten rengi düzelir... sürekli kan almaları benim de canımı acıtıyor topuktan alıyorlar bizimkini.

Aynen canım uyuyacaklar da büyüyecekler.

Abisini ben de heyecanla bekliyorum ayın ilk haftası haftasonu alıcaz bakalım. Neler hissedecek çok merak ediyorum. Sahiplenme duygusu güçlü bir çocuk. Beni dahi babanesine karşı sahiplenebiliyor.
Bir haftasonu babanesi bizi kahvaltıya almıştı. Ben hamileyim işlenmiş et yemiyorum diye yumurtamı sucuksuz servis etmişti.
Oğlan hemen uyardı babaanne Forse ablama sucuk vermedin? diye...:)
O an çok şaşırdım mutlu da oldum. Ben onu besliyorum ya o da beni düşünüyor ve sahipleniyor işte :)

Sen de bi an önce yavruna sağlıkla kavuş inşallah canım.
Her ne kadar düzenli takip edemesem de gönlüm aklım hep sizlerle. Ne de olsa 8 aydır burada birbirimize destek olduk, ağladık güldük, başmbaşka bir empati duygusu yaşadık.
Arada sormanız da ayrı mutlu ediyor. Güzel haberlerinizi görmek için sabırsızlanıyorum bende :)
Sonrası zaten bebişlerimizin yemesi içmesi gelişiminivkonuşuyor olacağız inşallah.

Fırsat bulunca amma çok yazmışım, sağlıkla bekliyorum iyi haberlerinizi...

Ayy canım benim maşallah. Sağlıkla güle güle büyütün bebeğinizi ...ikiniz de iyisiniz inşallah

Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün. Yavrun yanında ya geçer hepsi

Ya az kalmis tanismaya .Bizimle de paylaş neler oldugunu .O da gun sayiyordur eminim abi oldugu icin de ayrica mutludur.Ilerde hep mutlu olsunlar abi kardes olarak birbirlerini desteklesinler insallah .Evet bebislerin hepsi dogsun,herkesin duzeni otursun cok yeni gündem maddelerimiz olacak .Ek gidasiydi ,uyku egitimiydi derken neler paylasacagiz neler .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…