- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #50.061
10 sene once oglum dogdu evet boyle seyler yoktu. Sadece lohusa takimi ve hastane cikisi aldigimi biliyorum o da ihtiyac babinda. Lohusa yatagimi da annem elisi goznuru igne oyasi ile yapmisti. Baska da hazirligim yoktu. Bunlari hazirlamanin heyecani da baskaymis ama. Evlendikten sonra ev kuranlarin heyecanlarini gorup heveslenirsin ya.. hamilelikten once dogum yapanlari gorup heveslenirdim. Simdi de gercekten tadini cikardim diyebilirim. Ablamla annem kiziyo bana hicbirsey birakmadin bize diye.. ama cok keyif aldim. Iyi ki yapmisim diyecem insallahAynı gorgusuzluk bendede var sanırım iki kızdan sonra erkeği bulmanin gorgusuzlugukızlarda tek bavulla gitmiştim ozamanda yoktu galiba böyle şeyler
Aslında senin yerne olsam heycanda uyumak değil hiç bir şey yapamazdım, yuzümde şaşkın bir gülümsemeyle son hazılıklarmı yapardım, ilk doğumumda nasıl oyumuşum bende şaşırıyorum kendime.Deniycem bakalım canım uyusam iyi olur ama heyecan var üzerimde yerimde zor duruyorum
Kizlar ben de annemle tartistim dogum oncesi hic hos olmadi. Hastane 1 tane refakatci kalabilecegini soyledi. Ben de esimle kalmak istiyorum bebegimizle ilk gecemizi aile olarak gecirmek istiyorum. Annem cildirdi ben gelmem o zaman bi ara altinini birakir giderim sen beni zaten istemiyosun. Benim sana evde ihtiyacim var diyorum yok anlamiyo. Benim ailem kucukken bosandilar beni babannem sonrasinda uvey annem buyuttu. Annem sanirim bunun ezikligini benim cocugumla giderebilecegini dusunuyodu. Ama doguma 1 hafta kalmisken beni boyle strese sokmasi hic olmadi uvey annem ve kv hep yanindayiz ne zaman istersen geliriz sen soyle yeter modundayken annemin boyle yapmasi uzdu.
Gözün aydın canım bol sütün olsun sağlıkla mutlulukla büyüt bebeğini.Kızlar hepinize teşekkür ederim. Tek tek alıntı yapamadım. Bende kuzum da çok iyiyiz. 14.40 da dünyaya geldi. Yavaş yavaş emmeye başladı. Benim çok ağrım yok kalkıp yürümeye başladım yavaştan.
Anne olmak çok farklı bir duygu
Allahım hepinize tattırsın zamanı gelince. Sezeryandan da korkmayın. İnsanın elini bıçak kesse o bile ağrır. Ama operasyon da birşey hissetmiyorsunuz bile. Doktorum hep konuştu benimle
Gene yazarım emzirme zamanı
Aynen canım doğru diyorsun :) bakalım nasıl olacak nasipCanim normal dogumun saati dakkasi belli olmuyor ben evde limonata hazirlamaya cesaret edemedim. Ne zaman yapayim ne zamana kadar saklayayim. Hazir olacak mecbur. Diger hazirliklar icin de sen dogumhanede sanci cekerken hepsini düzenleyecek becerikli bir refakatçi ye ihtiyac var. Ablan olur kardesin arkadasin olur.
Saatine gelince gece 10 da dogum yapsan bir komplikasyon olmadigi surece seni o gece tutup sabaha taburcu edecekler. Gece vakti hastaneye kim gelsin. Bosuna eziyet olur gibi. Ama soyle sabah saatinde dogsa tum gun gelen giden bol olur guzel de olur. Bizim isimiz Allah a kalmis. Nasipte varsa yapacaz
Ben de sanci esnasinda Meryem suresinin ilk ayetini okuyun diye duymustum. Kaf ha ya ayn sad.. hurufu mukattaa harfleri olan ayeti. Sanci gelince bunu soylemek iyi geliyormuşSummes sebîle yesserahu.
1. summe : sonra
2. es sebîle : yol
3. yessera-hu : ona kolaylaştırdı
Canim bu ayeti bol bol oku .Dogumun kolay olur Allah in izniyle.
Hayırlı olsun canım Rabbim bebeğini sağlıkla buyutmeni nasip eylesin inşallah
doktor cmden bahsetmemisti ama aksam ebe 6cm kadar dedi cnmCanım Allah analı babalı büyütsün inş
Açılman ne kadardı canım?
Benim yarın randevum var. Ağrı sancım yok hiç. 1hafta önce 1-2 cm açılma var demişti doktor. Şimdi ne durumda bilmiyorum.
Kontrole gidip beni de Doğuma almasın yarın??
Gözün aydın canım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
sancm oldu suyu ebe patlatti canmHayırlı olsun canım hemde geçmiş olsun. Suyunmu geldi öylemi gittin hastaneye. Kaç saat sürdü doğum yapman
Gözün aydin canim, biti giti sonycda, bebeğinle gecirdiğin uykusuzluk vile tatlı ve değerli her anı doya doya musmutlu yaşa kücük sorunlara takılup bu güzel anlarnı maft etmesne izin verme, sonra insan pişman ola biliyor bol sütün olsun inşallah.
Ayy bende bundan korkuyorum neyse geçti çok şükür yavruna kavuştun gözün aydın Allah analı babalı büyütsün
Canım benim gözün aydın çok şükür bebeğine kavuştun tebrik ederim , geçmişi unut artık zor da olsa bitti hepsi geçmişte kaldı ben de ilk doğumumu suni sancıyla yapmıştım çok zordu ama bebeğimi görünce minicik suratını görünce hepsini unuttum , artık geriye bebeğini güzel güzel büyütmek kaldı Allah'ın izniyle , kendine dikkat ayaklarını sıcak tut eve gidince mutlaka duş al iyi gelecektir
Ayy canım benim maşallah. Sağlıkla güle güle büyütün bebeğinizi ...ikiniz de iyisiniz inşallah
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsün. Yavrun yanında ya geçer hepsi
Amim canim cok sagol. Hamilelogimin basindan beri yok cok zorlandim ama guclu olmak zorundaydim. En iyisini yapiyorsun. Ben de tanidiklara soylemedim. Belli degil diyorum.Yaa tek basina zorlaniyorsundur .Allah yardimcin olsun. Inşallah yaninda olur doğumda.Hepimiz korkuyoruz emin ol .Onemli olan heyecanimizi yonetebilme ve cesaret .Bir de kotu hikayeleri dinleme. Anlatmalarina musade etme .Ben sirf bu yuzden dogum seklimi ve tarihi kimseye soylemiyorum .Normal desen x kisinin cocugu da suniyle soyle zor doğmuştu da...diye baslayacaklar .Sezeryan desem eleştirecekler, sütün gelmez dikisin iyilesmez diye felaket tellalligi yapcaklar .Kimseyle görüşmüyorum da ohh kafam rahat. Gerci kv 5 kisiye bedel de ...
Icimi rahatlattin. SagolSakın onun soyledikkerni kafana takma ben epudural alarak cok güzel doğurdum, benimde 10 cm acılmada ıkınma vs yokdu getırdiler suni sancı (oksitosin hormonu) serumla verdiler cok güzel ıkınmam geldi vakum vs hiç bir şeye gerek kalmadı,
Ablamda epudural aldı ve sancı olmamasına rağmen cok cok fazla ıkınma hisi küveti geldiğni söylüyor koca kafalı 3850 gram bir bebeği epudural alarak ve kendi ikinmasıyla vakumsuz doğurdu 3 dikişi oldu sadıce o kadar
ki ilk doğumda dr hepsi kesi atıyor kotu yırtık yerine kontrolu kesi olması icin.
Aynen canım insan çok garip hissediyorDogum olayi cok baska bizler ne kadar korkuyoryz neler düşünüyoruz yavrular cok etkileniyor iste... ama elimizde degil kiyamam ya o da korkmustur..birde bebek geldi ayni gun yavrum ne yapacagini şaşırmıştır... ama gecer insallah canim sevinmiste yaaa kiyamam iste büyüdü artik abla oldu :) bizde de ayni seyler olacak bakalim benimki nasil tepki verecek... mecbiren evde kalacak dogum surecinde neler olacak bakalim... senin yasadiginda tamamen lohusaliktan canin duygularini icine atma gonlune gore yasa gecer zaten yakinda insallah... kolay degil hayatiniz degisti cok normal boyle duygu yogunlugu yasaman e hormonlar da var isin ucunda tabiiii :)
Yaaa bu insanlari anlamak gercekten cok güç ... hepsini anladim eniste nasil dusunmez lohusa kadin nasil rahat edecek benim yanimda diye allah yardimcin olsun canim... bu topigin genel sorunu oldu bu maalesed
Annem yanımda canımCanımm benim yaa kıyamam♡ annen gelmiş miydi biraz dinlensen dycem de zor gibi. çok ağlıyo mu nasıl ?
Eyer biraz yardımım olduysa ne mutlu bana, epudural korkulacak bir şey değil bence bizim bir avantaj bu doğumumdada alnayı düşünüyorum yine.Icimi rahatlattin. Sagol
Elini yüzünü yıka ensene koltuk altlarına elini ıslatarak sür o da iyi geliyor canım az da olsa ferahlarsınCok sicak kizlar yaa kasinmaktan bir hal oldum. Dusa da giremiyorum evde yalnizim tansiyonum filan duser diye
Gözün aydın canım tebrik ederim , oh maşallah size Rabbim nazarlardan korusun inşallahKızlar hepinize teşekkür ederim. Tek tek alıntı yapamadım. Bende kuzum da çok iyiyiz. 14.40 da dünyaya geldi. Yavaş yavaş emmeye başladı. Benim çok ağrım yok kalkıp yürümeye başladım yavaştan.
Allahım hepinize tattırsın zamanı gelince. Sezeryandan da korkmayın. İnsanın elini bıçak kesse o bile ağrır. Ama operasyon da birşey hissetmiyorsunuz bile. Doktorum hep konuştu benimle
Nasil bakip anladilar canim suyunun geldiğini benimde suphelerim var ama sadece sözlü anlatimla dr suyun degildir dedi gecti icime dert oldu simdi... simdiden allah yardimcin olsun dualarimiz seninle bir avazda al insallah bebegini saglicakla kucaginaHastaneye gittim kızlar, suyum geliyormuş sızıntı şeklinde dedi, açılmam 1 cm sancım yok. Yatış veririz yarın sabah doktorun görüşüne göre sancı gelmezse ya suni sancıyla ya sezeryanla alırız dediler bu gece hiç bi işlem yapılmaz dediler, bende hastanede yatmak istemedim. Zaten doktor yokmuş acil durumda geliyormış ebe baktı. Enfeksiyon kapma ihtimaline karşı yatırıyorlarmış. Hastaneler bana daha çok mikroplu geliyor nedense. Evim daha hijyenik gibi. İmza atıp eve çıktım sabah erkenden gidicez. Inşallah yanlış yapmamışımdır. Bana dua edin lütfen.
Hayirli ugurlu bir evlat olsun canim gözünüz aydınKizlar dün kontrolde açılmam vardı hatrlarsaniz aksam 21:40ta doğum yaptm zor bir gece gecirdm uykusuz yasamaya calisiyorum resmen. Normal dogum oldu sancm yokmus suni sanci verdiler öldüm resmenbide epiduralde almadm beni boyle bir agrinin bekledigini bilmiyodum vaz gecip epidural istedigimdede iş işten gećmişti.
Tansiyonun yukselmistir canim... aglayinca benim yukseliyor bebek de hareketsizlesiyorKizlar agladiktan sonra bebek hic hareket etmedi .Yani 2 bucuk saat filan .Telaslandim .Cunku dondurma yedim ,su içtim, gurultuden etkileniyor diye muzik actim .Tam esime acil gel diyecekken ben burdayım dedi şükür. O surecte ne senaryolar yazdim kafamda
Ben herseyini sebamed aldim canim... sampuan kopuk sabun ... ama sabun cildine zarar verirse diye endişelerim varArkadaşlar, bebeği yıkamak için Sebamed yenidoğan şampuanı aldım ama saçında kullanmak istiyorum vücudunda kullanmak istemiyorum pek. Kafama takıldı. Sizler vücudunu ne ile yıkayacaksınız? Bir de rezene çayı aktardan mı temin ediliyor yoksa poşet çay olarak mı tüketiliyor?
Kızlar hepinize teşekkür ederim. Tek tek alıntı yapamadım. Bende kuzum da çok iyiyiz. 14.40 da dünyaya geldi. Yavaş yavaş emmeye başladı. Benim çok ağrım yok kalkıp yürümeye başladım yavaştan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?