- 3 Ekim 2014
- 2.250
- 2.466
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #50.181
Evet süt yaptığını biliyorum batıl inanç değil süt artsın diye zaten yiyecek içeceklerden destek alcaz doğumdan sonra inşallah , merdivene gelirsek 5 katlı binanın 5.katinda oturuyoruz ve asansör de yok 9 aydir o merdivenleri inip çıktım o bana tesir etmez galiba internetten bir araştırayim bakalım ama videolu araştırma yapayım da yoksa yazılı anlatilan egzersizi yanlış anlarım yanlış yaparım kaş yaparken göz çıkarmayım da Allah korusunValla belkide batil bisey hurma bilmiyorum ki hz. meryem dogurduktan sonra hurma yemis cunku sut olsun diye vs kuranda da yeri var, birde merdiven inip cikmak iyi diyordu dr um...
Bebek emdikten sonra sagimla göğsünüzden sut geliyormus. Ki sagim baz alinmaz yani biraktiginda da sutunuz var demektir bu neden mama verdiginizi anlayamadigim icin yaziyorum ozel bir sebebimi var diye. Cunku bahsettiginiz sartlarda buna gerek yok gozuken o. Mama verirseniz sutunuzu arttiramazsiniz. 9 ay rahminizde bir düzeni vardi ve suan yabanci oldugu bir dunyada tek bildigi siginagi sizsiniz. İlk donem cok zor oluyor ama alışma evresini beraber atlatacaksiniz. Surekli gogsunuzde tutun. Uyumasi icinde orada birakin. Alisir zorlanirsin diyenleri duymazdan gelin. Kızım 18 aylik suan istesemde kucagima gelmiyor cok uzun zamandir. Bu surecler sancili ama gecici bir surec. Ekstra bir durumunuz yoksa onu plastik parcasi emzikle degil memenizle avutun suan en ihtiyac duydugu iki sey anne kokusu anne memesi cunku. Bol sutlu gunler diliyorum.Benimki emiyor cnm beni toplamda 15 dk kdr. Kolastrum bitti sanırım çümkü sarı yağlı süt geliyor artık. 15-20 dakika sonra beni itiyor artık. O Emdikten sonra mama veriyorum zaten. O esnada ben memeyi sağıyorum, 10 cc falan süt daha geliyor. Onu da veriyoruz, beslenmeyi bitiriyoruz.
Mama hazırlamak eziyet evet, sütü kaynat, ılıt vs. Sen hangi mamayı veriyorsun cnm?
Benimkinin eziyeti bana uykudan. Uyumuyor çocuk ya, kendi başına uykuya dalamıyor. Altı temiz, karnı tok ya, gazını alıp bırakıyorum ve direk ağlamaya başlıyor. Kucakta da ağlıyor. İlla emzik vericeksin susuyor. Emziği atıyor sürekli ağlamaya başlıyor. İki gündür 3 saat uykuyla duruyorum, napcaz bilmiyorum artık
Sen nasıl uyuytuyorsun? Yenidoğan bebek nasıl uyuyulur deneyimli anneler bir el atın bize??
Cnm bosver bilmedigin egzersizi yapma valla dogumu en guzel elle muayene tetikler ben bizzat yasadim, cati muayenesinden sonra, afedersin elini yariya kadar soktu dr o aksam dogurdum suyum geldi, ilk muayenemde kendi dr um iki parmagiyla bakarken hic bise olmadi baska dr resmen nisanimi vs patlatti aksamada suyum geldi sonrasi dogum..Evet süt yaptığını biliyorum batıl inanç değil süt artsın diye zaten yiyecek içeceklerden destek alcaz doğumdan sonra inşallah , merdivene gelirsek 5 katlı binanın 5.katinda oturuyoruz ve asansör de yok 9 aydir o merdivenleri inip çıktım o bana tesir etmez galiba internetten bir araştırayim bakalım ama videolu araştırma yapayım da yoksa yazılı anlatilan egzersizi yanlış anlarım yanlış yaparım kaş yaparken göz çıkarmayım da Allah korusun
Bende ayni şeyi dusundum. Mama dusmani degilim ama oncelik varsa anne sutu ki arkadasin yazdıkları sütü oldugunu gosteriyor. Annelik endisesi doymazsa korkusu bide cevre baskisi olunca bazen bu hataya düşülebiliyor.Canim bebek emdikten sonra sut geliyor yazmissin ... sanki mamaya ihtiyaci yok gibi?tabi dr nasil yonlendirdi bilemem ama .. bebek kendi birakiyor memeyi ve sen üstüne sut goruyorsan memede? Bosuna bebise mama vermesen mi? Mamaya asla karsi degilim zaten kendimde uzun sure kullandim kizimda ama sanki mesajindan boyle anladim? Anne sutu heraim daha pratik ve saglikli sonucta... mamayla ugrasmak hem.masrafli hem zahmetli
Canım bence normal doğum yapacakları korkutmayalım bu şekilde.herkesin acı eşiği farklıdır.Ah canım ben de suni sancıyla yaptm ama dünyadaki en ağır en berbat acının beni beklediğini nerden bilecektim..çok acı çektim çok..senin en ağır sancılar kaç saat sürdü
Maltana lactamil ve aktarlarda süt yapıcı çay karışımı var ondan alın yapın için. Lausa şerbeti güzel sut yapar. Bol su yeşillik tahin helvası ayva armut da süt yapar.Acaba maltana işe yarar mı?
Ikisinide yasadim pek bi farki yok aslindaSanırım normal doğum yapcak kişi sayısı sınırlı 10 kişiyizdir :)) ben çok tırsıyorum hargün doğurduğumu görüyorum, kendi sancımız olsa iyi de o suni çok betermişşşşş. Allah kolaylık versin hapimize
Günaydın kızlar sabah uyandım lavaboya bi gittim kendimi tanıyamadım yüzüm acayip şişmiş göz kapaklarim dudaklarimartık bitsin istiyorum bian önce pazartesi gelsin
Bende burda duydum adaçayını 38de içmeye başlıcam bakalım etkisi olacak mı :)Gebeligin son haftarinda adacayi acilmayi sagliyobi kac doktordan duydum ama cesaret edilir mi acep
Galactagoyu başkasınında da duydum o damlayı hemen kullanabiliyor muyuz pekiEmziren anneler birde galactago damla var o da çok güzel dut yapıyor. Ben bu paylaştıklarımla çok iştahlı ufak oğlumu 6 ay sadece anne sütüyle besledim ve kilo alımı da çok çok iyiydi. Tavsiye ederim.
Ev işleri ben de yapıyorum canım küçük çocuğum var diye yere döktükleri falan günde kaç defa eğilip kalkarım hamileliğimin başından beri de yalnızım her işimi kendim yaparım ama tık yok kader artık diyorum bütün gün zıpır zıpır olan bebek nst de zerre sancı çıkmıyor geceleri kaç haftadır adet sancısı gibi sancı çekiyorum hatta şimdi adet olcakmışım gibi üşüme falan geliyor ama 5 dk uyanık kalayım geçiyor hemen bu da bana bebeğim gece gelecek mesajı veriyor yavrum anasına anlatmaya çalışıyor gece gelcem diyor anası kurban :)) sağ salim gelsin yavrucaklarimiz inşallah
Evet o aklimda canim .bende vajinismus tedavisi gördüm canım ilk dogumum isteğe bağlı sezeryan oldu sondayi iğneden sonra yaptirabilirsin benim hiç aklıma gelmemişti
Sen de güzel haberler alirsin insallahGunaydinlar herkese, bugun kontrolu olanlarda bizde variz saat 4 gibi gidicezz hayirli haberlerle geliriz insAfilim92
Sürecini bilmeden yazdım ben canım. Evde tokluk kan değerlerinede bakıyormusun? Şeker yüksekliği kiloya bakmaz bazen ama sen kendi doktorunu dinlemelisin tabiki de.
Mama verilir mi mama verirsen memeni almaz ben mamasız büyüttüm vs of of yani zaten üzülüyorum mecburum yani doymuyor aglıyor sürekliYa ne diyor? Benim de annem sürekli aç bu çocuk diyor belki de benim görmediğim anlarda mama tikiyordur ağzına hiç güvenmiyorum
masallah... insallah bebistede sorun olmaz ... yalniz soylemeden edemicem ... senin hamile kaldigin kilonun neredeyse 2katina yaklastim suan Allahkm umarim emzirirken berebilirim mesajini görünce vay halime dedim cunki hayatimda hic gormedigim kilodayom ve bunalima girmek üzereyim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?