- 3 Kasım 2012
- 1.556
- 2.136
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #50.241
Cnm korkma hepimiz o surecten gectik ve geciyoruz, suni sanci acilmani sagliyor ve normala doguma hazirliyor seni esktrem bi durum olmassa sezeryan olmassin sen suni sancida nefes calis bol bol yuru gez odanda koridorda acilma hizli olsun diye
Once Aptamil 1 kullandım sonra aşırı gazı olduğu için belki sindiremiyodur degiselim dedik Bebelac aldık. Kabız oldu. Şimdi Aptamil Conformil aldık. Kabız değil. Ama çok pahalı ya biraz sure geçsin düzene girsin degistrcem mamayı. Uyutmak için uyandıktan 40-50 dk sonra fon makinesi açıyorum kucakta sallıyorum yürüyorum hafif pislayarak. Bazen işe yarıyor bazen yaramıyor işte... Titreşimli ana kucağı falan alabilirim belki ama işe yaramazsa ne olcak o koca seyBenimki emiyor cnm beni toplamda 15 dk kdr. Kolastrum bitti sanırım çümkü sarı yağlı süt geliyor artık. 15-20 dakika sonra beni itiyor artık. O Emdikten sonra mama veriyorum zaten. O esnada ben memeyi sağıyorum, 10 cc falan süt daha geliyor. Onu da veriyoruz, beslenmeyi bitiriyoruz.
Mama hazırlamak eziyet evet, sütü kaynat, ılıt vs. Sen hangi mamayı veriyorsun cnm?
Benimkinin eziyeti bana uykudan. Uyumuyor çocuk ya, kendi başına uykuya dalamıyor. Altı temiz, karnı tok ya, gazını alıp bırakıyorum ve direk ağlamaya başlıyor. Kucakta da ağlıyor. İlla emzik vericeksin susuyor. Emziği atıyor sürekli ağlamaya başlıyor. İki gündür 3 saat uykuyla duruyorum, napcaz bilmiyorum artık
Sen nasıl uyuytuyorsun? Yenidoğan bebek nasıl uyuyulur deneyimli anneler bir el atın bize??
İnsallah doner canim. Biz drla 38e kadar bekleme karari almistik donmesini. Ama hem koca kafa hem de tombili oldugu icin donemedi. Donme sansi tabiki var ama bebek buyudukce sans azaliyor tabiki.Kızlar sızin fikir ve tecrubelernize ihtiyacım var.
33+3 kontrolunde bebeğim oturul pozisyonda ve kordonu 1 defa boynuna dolanmişdi dr sorduğumda endişelenme döner dedi bu gün 36+0 haftalığım.
Sali kontrole gidicem 36+3 olucam, benim anlamadığım boyle bir durumda bebek dönermi? Nasıl done bilirki?
Sali kontrolumde bakalım ne diycek tekmelerni 2 haftadır sol tarafımda his ediyorum döndüğnü düşünmüyorum bu haftadan sonra dönermi ki?
26. Günüm 3 saat deliksiz bile uyumadım hiç sorun olmasa bile biberonlari yıka sterilize et mama suyu hazırla derken 1 saat geçiyor. Bu arada benimkiler 3 saatte bir yemeye başladı ve 15 dak. Emme sonrası 45cc mama veriyorum bazen az emerse 60cc mama veriyorum. Bazende sagdigim sütü 45 cc mamayı 45 cc veriyorum. Siz ne ölçüde veriyorsunuz?
Once Aptamil 1 kullandım sonra aşırı gazı olduğu için belki sindiremiyodur degiselim dedik Bebelac aldık. Kabız oldu. Şimdi Aptamil Conformil aldık. Kabız değil. Ama çok pahalı ya biraz sure geçsin düzene girsin degistrcem mamayı. Uyutmak için uyandıktan 40-50 dk sonra fon makinesi açıyorum kucakta sallıyorum yürüyorum hafif pislayarak. Bazen işe yarıyor bazen yaramıyor işte... Titreşimli ana kucağı falan alabilirim belki ama işe yaramazsa ne olcak o koca sey
Kızlar dudağımın kenarında uçuk çıkmış bebeğe zarari var mı acaba ya bilen yada başına gelen var mı doktoru mu arasam
Yaa sanki bizden çok düşünebilirler çocuğuMama verilir mi mama verirsen memeni almaz ben mamasız büyüttüm vs of of yani zaten üzülüyorum mecburum yani doymuyor aglıyor sürekli
Evet Conformil nişasta içeriyor ama barsaklara en iyi gelen oymuş. Ben de ilk sma denemeyi düşünüyorum. O da olmazsa hipp combiotic. Bak iki haftada hafiften düzene girdi gibi uykusu. Hmm şimdi uyuyacak ya da bak birazdan uyanır çok uyudu diyebiliyorum. Seninki de bir iki haftaya öyle olur canım.Benim hemşirem sma önerdi cnm, aptamil çok şekerli dedi. Fön makinesi sesi için profilo ninni makinası uygulaması var onu indirebilirsin. Benimiçinde uyutmak ve uyandırmak eziyet, napcaz bilmiyorum
Gebeligin son haftarinda adacayi acilmayi sagliyobi kac doktordan duydum ama cesaret edilir mi acep
İnşallah canim benim esas merak etdiğim kordon boynunda nasıl döneceği.İnsallah doner canim. Biz drla 38e kadar bekleme karari almistik donmesini. Ama hem koca kafa hem de tombili oldugu icin donemedi. Donme sansi tabiki var ama bebek buyudukce sans azaliyor tabiki.
Evet korku çok etkiliyormuş hamileyi inşy kolay doğururuz bende öyle inanıyorum olumlu mesaj gönderiyorum :))İlk doğumun, olumsuz şeyler düşünme, korkdugun şey sana daha kotu gelir hep psikolojik bir şey bence. doğumunun cok güzel ve kolay olucağna inan, ben hep buna inandım ve cok güzel bir doğumum oldu bununda cok kolay olucağna inanıyorum ve eminim öylede olucak, allah hepimize güzel kolay doğum nasıp etsin.
Kızlar doktordan geldik şimdi.
Kilomuz azdı biliyorsunuz hep geriden geliyordu. Şu an 2700dedi doktor. Hala küçük ama inş makine ölçümü yanılıyordur 3ü bulur Doğumda dedi doktor bakalım.
4temmuz Doğum yapacağım tarihti. 5temmuza gün verdi doktor. 5temmuz sabahı 8buçukta yatış yapılacak kendi sancım olmazsa suni sancı ile Doğum başlatılacak. Dua edin kızlar yaa suni çekip çekip açılma olamazsa sezeyana alınırsam diye korkuyorum
olcmedim canım 10 a doğru ekmek arasi yedim ondan oldu sanırımTansiyonunu ölçtünmü canım ? Yüzünün çok şişmesi iyi değil diye duymuştum.
Elini derken, komple kola kadar mı soktu?? Halamda öyle bişeyler dedi el kol soktu doğumu başlattı dedi. Acıyomu öyleCnm bosver bilmedigin egzersizi yapma valla dogumu en guzel elle muayene tetikler ben bizzat yasadim, cati muayenesinden sonra, afedersin elini yariya kadar soktu dr o aksam dogurdum suyum geldi, ilk muayenemde kendi dr um iki parmagiyla bakarken hic bise olmadi baska dr resmen nisanimi vs patlatti aksamada suyum geldi sonrasi dogum..
Aynen canım bende artık bir şey bakmıyorum doğduktan sonra nelere ihtiyacı olduğunu görüp öyle alıcam. Benim tek kendime eksiğim kaldı gönlüme göre terlik bulamadım hala arıyorum :)Artık bir sey almak istemiyorum .Dogumdan sonra ne ihtiyaç olursa o zaman alcam .Su an tek eksigimiz atesölcer onu da bu haftasonu hallederiz .
Kilolu hamile kalmadıbsa verirsin ben 74 ila başladım 85 gördüm. Boyum 165 cm
Herkeste farklı etki mi yapıyo bu suni anlamadım :)) halamda ikisinide yaşadm suni mahvediyo dedi bakalım napıcaz :))Ikisinide yasadim pek bi farki yok aslinda
Aynen canim olumlu düşünelim olumlu olsun.Evet korku çok etkiliyormuş hamileyi inşy kolay doğururuz bende öyle inanıyorum olumlu mesaj gönderiyorum :))
İnşallah canım çok sağolCanım benim de ilk hamileliğimde dudağımda çıkmıştı uçuk. Hatta hayatım boyunca çıkan ilk ve son uçuktu. Ama bebeğe bi zararı yokmuş, hatta Bebek o mikroba bağışıklık kazanırmış ve ilerde o sorunu yaşamazmış
Kuz sen cıtı piti bir şeymişsin ya ben en soncocukken 50 gördüm kendimi bildim bileli en zayıf 65 tek dileğim 67 kiloma done bilmek ilk hamileliğmin başladığı kilomdu.Boyum 160. 47 ile başladım suan 65
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?