- 13 Mart 2011
- 4.641
- 7.610
- 158
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #50.581
Bende genel istemiyorum gün aldığımdan beri aynı heyecan ve korku anlık banada gelip gidiyor dusunmemege çalış canim. Doktorunla konuş belden uyustursun olmadi sonra sakinleştirici verirler. Ben öyle istiycem bebeğinin doğduğu anı görmek istiyorum cunki :) daha önce başka bir ameliyat geçirdim spinal yaptilar nabzim yükselince birşey verdiler tatlı uyku uyanıklık arası birşey yaşadım geçti gitti korku falan kalmamistiKızlar ya doktor bana tarıh werdıgınden berı benı korku sardı cok heyecanlı bır ınsanım oyuzden doktor genel ol sen dedı bnde tamam ddm ama bu sfer ya knamam cok olursa aksi bısey olursa dıe cok korkuorum uyanabılcekmıyım dıe ınsanlar ruyalarında göruolar yazıolar bebısı gorduk dgmusdu dıe bnı gormednz mı dıe soruorm sankı bana bsy olck dıe snırlerım bozuldu sacma sapan dusunuorum blkı ama kurtulamıorm dusunceden pskljım bozuldu ıyce doktoruma sölemeye cknıorm bana kızcak dıe
Dogru dıosun dusunmeye clısıorm bırakmamaya clısıorm kndımı anneme söluorum nıe böle kotu dusunuosn dııp kızor sureklı dusunmesemde ara ara aklıma gelıor dua etmekten baska care bulamıormCanim belli seviyede korku heyecan cok normal. Ben de ameliyattan asiri korkan bir insanim. Ama son bi kac haftadir kendimi telkin ederek psikolojik olarak hazirlaniyorum. Mesela benim icin bilinmezlik daha kotu oldugu icin genel yerine epidural istedim. Bence sen de tam olarak nelerden korktugunu tespit edip onlari kafanda cozmeye ugrasabilirsin. Mesela korkun cok kanaman olmasiysa su sekilde dusunebilirsin; cok kanamam olabilir ama orda benim kan grubumda torba torba kan var giden kani yerine koyarlar bu durum bana zarar vermez gibi gibi.
Benimde öyle hafif bazen de sert sancıların oluyor inşallah dogum yakındır benimde ilki 12 saat sürdü su gelince daha mi iyi oluyo ben gelcek diye korkuyorum ebe patlatmisti daha öncekinde çataldaSon bi kaç gündür çok az sancım vardı ama zorlamıyordu. Suyum geldikten 4saat sonra doğum oldu. İlk doğumum 12 saat sürmüştü benim baya kısa sürdü bu sefer
Bn amelıyat konusunda fazla cesaretsızım cok kendımı dınlıorum stress yapıorm hemen bagırsaklarımı bozarım we halszlesırım bıtkınlesırım hayatı cekılmz hale aslında kendım sokuorum ama elımde olmuor ısde spınalı bıle kaldramam bılıordm ama bı cesaretle sprdum doktor bıle anlamıs hıc gerek yok sana spınale ddıBende genel istemiyorum gün aldığımdan beri aynı heyecan ve korku anlık banada gelip gidiyor dusunmemege çalış canim. Doktorunla konuş belden uyustursun olmadi sonra sakinleştirici verirler. Ben öyle istiycem bebeğinin doğduğu anı görmek istiyorum cunki :) daha önce başka bir ameliyat geçirdim spinal yaptilar nabzim yükselince birşey verdiler tatlı uyku uyanıklık arası birşey yaşadım geçti gitti korku falan kalmamisti
Banada ilk doğumda dr sem spinali kaldıramazsın deyip genel yapmıştı inan herşey o ana kadar oluyor iğneyi verdiler mi damardan uykunun dibine vuruyorsun :) hic korkma genelde olsa yarimda olsa orası hastane ve senin için en iyisini yapacaklar. Ben spinalde aşırı korkmadım ama nabzim yükselince dr ilaç verdi belkide doğum gibi güzel bir şey için olsaydı hic heyecanlanmazdımBn amelıyat konusunda fazla cesaretsızım cok kendımı dınlıorum stress yapıorm hemen bagırsaklarımı bozarım we halszlesırım bıtkınlesırım hayatı cekılmz hale aslında kendım sokuorum ama elımde olmuor ısde spınalı bıle kaldramam bılıordm ama bı cesaretle sprdum doktor bıle anlamıs hıc gerek yok sana spınale ddı
Sağol canım Allah razı olsun ictenligin içinHiç stres yapma canım korkulacak hiç bişey yok inan ki o anların tadını çıkarmaya bak ❤
Yarın güzel haberlerini bekliyor olacağım sağ salim kucağına alirsin inşallah ❤❤❤
Sağol canım Allah razı olsun ictenligin içinHiç stres yapma canım korkulacak hiç bişey yok inan ki o anların tadını çıkarmaya bak ❤
Yarın güzel haberlerini bekliyor olacağım sağ salim kucağına alirsin inşallah ❤❤❤
Ewet uyuycam aslında ama gel görkı bnde kotu dusunceler bıtmıor Allah korusun deprem falan olsa doktorlar bızı bırakmaz masada dmı dıe esıme sordum sen böle degıldın nıe böle konusuorsn dıo bana n bılım oraya bn yatcm dıorm sn degl hersy gelıor ısde aklımaBanada ilk doğumda dr sem spinali kaldıramazsın deyip genel yapmıştı inan herşey o ana kadar oluyor iğneyi verdiler mi damardan uykunun dibine vuruyorsun :) hic korkma genelde olsa yarimda olsa orası hastane ve senin için en iyisini yapacaklar. Ben spinalde aşırı korkmadım ama nabzim yükselince dr ilaç verdi belkide doğum gibi güzel bir şey için olsaydı hic heyecanlanmazdım
Gercekdenmi sabahtan beri ağıda ağrim var ben bacığınla tekmeliyor diye düşündüm donmüş olma ihtimali varmi acaba.Bacak aranda kasıklarında ağrı başlıyor ben öyle hissetmiştim.
Ewet uyuycam aslında ama gel görkı bnde kotu dusunceler bıtmıor Allah korusun deprem falan olsa doktorlar bızı bırakmaz masada dmı dıe esıme sordum sen böle degıldın nıe böle konusuorsn dıo bana n bılım oraya bn yatcm dıorm sn degl hersy gelıor ısde aklıma
Kızlar bende yarın doğuma gireceğim için
Kendim çok gergin hissediyorum.
Ek olarak ne olacağını bilememek
Insanı daha çok tedirgin ediyor.
Kv desen ayrı dert görümce desen ayrı dert.
Sırf bebeğe havlu almış bir tane ufak incebattaniye almış onu yikicaz ev suslucez diye evimin anahtarını istediler. Bunları yapcak olan gorumceydi.
Ben vermedim.
Eşim vermiş.
Kaynanam bugu n gideyim de bari havlusunu battaniyesini yikayayim diyor.
E bu kadar zaman anahtarı isteyip iki parca şeyi niye yapmadınız .
Ek olarak şehir dışından esimn çocuk bir akrabaları geldi onlarla çalışmak için.
Kv de de bana ne desek ne söylesek artık orda duyulur dedi.
Bende zaten sizde kalır bende kendi evimde kalırım dedim.
Yani laf çıkacak bişey yok.
Eşimde nolcak bizde de kalır. Bir tabak yemek koyarsın zor mu dedi.
Bende benim tabağımi kim koycak o kadar agriliyken dedim.
Yok sen bnlaei düşünme çocuğunu düşün diyor.
Emrivaki yapılmasından sıkıldım.
Ona kalsa ben normal doğum yapacağım ama ben de aynısını düşünüyorum canım etraftan çoğu kadında da duydum sanırım doğum yaklaşınca çoğu kadında bu düşünceler oluyor psikolojik bir şey yani birileri bebeğini görmüş rüyasında seni görmemiş nolcak yani ben ilk hamileliğimde bir akrabam vardı hep onu görürdüm rüyamda üstelik onun çocuğu olmuyor yıllardır ve ben hamileyim diye bana hep kötü davranırdı rüyamda benim saçlarımı kesiyordu hep ben de ağlıyordum ama nedense kaçamiyordum ya da rüyamda karnıma vuruyordu ya da çocuğumu alıp kaciyordu falan gibi ödüm kopuyordu bebeğim doğunca bir şey olcak bebeğime diye neyse ki bebeğim sağ salim doğdu yani bu tarz hisler annelik duygusunun yoğunluğundan kaynaklanıyor "ya bebeğime bir şey olur ya da bana bir şey olur da bebeğime kavuşamam " falan gibi lütfen düşünme öyle, dua et ve Kur'an aç dinle internetten inan ilaç gibi geliyor insana ben çok faydasını gördüm , sen de dene mutlaka hem genel anestezi ben bir defa yaşadım gözümü kapadım açtım gibi oldu sanki 10 saniye geçmişti hiç kötü düşünceleri düşünmeye bile vakit kalmadı :)))Bnde dedım doktora ama sen hıc yapamazsn ddı bnde bnı tanıosınuz sız daha ii blırsnz ddm ama smdı de ya sag salım cıkamazsam dıe korkuorm
Babo 4g dediğim ergonomik kanguru zaten cnm ama yerleşiyorlar çünkü bi zibinla koyuyorsun kanguruya vekangru ile arasına muslin koyuyorsun. Ben öyle yapıyordum çok rahat ediyorduCanim ben ergonomik kanguru alcaktim onu da erteledim cunku cok sicak .Bebek bizim sicagimizla pisik olur diye düşünüyorum.
Canım benimmmm Allah analı babalı büyütsün çok sevindim doğum hikayeni heyecanla bekliyorum bebişinde bol bol emer inşallah Rabbim sağlık versin ikinizede♡Dün gece kızımı kollarıma aldım :),merak eden arkadaşlara teşekkür ederim.
Bi ara ayrıntıları yazarım. Normal doğum yaptım ama çok zor oldu süreç çok uzadı.
Sütüm geliyor ama bebek emmek istemiyor. Onunla uğraşıyorum geceden beri, mememde sürekli uyuyor.
Benmde öyle oluyor dönmüş müdür acabaAyakları gobek deliğimin ustunde hissediyorum elleri de karnimin yanlarında bariz belli oluyor cok bastiriyor.
Merak etme canım iki çocuk kolay. Düzen oturduğu zmn herşey rayinda gidiyor. İnşallah ikinci de sakin olur daha da rahat edersin ben ikinci 4 e girecek nasıl büyüdü inan anlamadım bile çok sakin büyüdü tabi daha tecrübeli oluyorsun.Amin canim, biliyorum 2 cocuk daha zor olucak herkez hamileliğin tadını cıkar falan diyor tadmi kaldı artı bütün günü karnimin üzerinde taşıyorum kızımı bu sıcakda üstelik cocuk cezmek dolaşıp eğlenmek isdiyor onu götüre bileceğim park ve ya bir yer yok surekli bahcede bir sağa bi sola gidip geliyoruz cocukda sıkılıp butun günü agliyor.
Bu kadar işmin arasında cakıp ayırıp oyunda oynatsam evde cok sıkılıyor.
Walla hepınızden Allah razı olsun burası iyiki war hepımız skıntılarımızı dırek cekınmeden bırda söleyebılıoruz ii kotu bu skılde ılerlıyoruz Allahın izniyle hepımızın dogumlarını en kolaylarından eylesın ınsallah gule oynaya gırıp gule oynaya cıkmak nasıp olsun hastanelerımızdenKötü şeyler düşünmemeye çalış canım, hep güzel şeyler düşün. Duanı et, Allah yardım eder. Allah’a emanetiz. Ben 2 sezeryan geçirdim, benim de korkum ya ameliyatın ortasında ayılırsam ve farketmezlerse acıyı duyarsamdı, ama ameliyat öncesi anesteziyle görüşüyosun zaten. Ameliyat masasına yatırıyorlar, ameliyat malzemelerini bacaklarına koyuyorlar, karnına bişey sürüyorlar. Sonra narkozlu alınca genizinde hissediyosun, sonra addaaa. Güzel güzel rüyalar görüp uyanıyosunki herşey olmuş bitmiş. Bebeğin yanında, eşin yakınların yanında. Ayağa kalkarken acın oluyo sadece, bol bol yürüyüş yap ama, çabucak toparlanırsın.
B.k var arkadaş. Su doğuranlari bi rahat birakin ya allah aşkına . Allah sabir versin. Keske yurt disinda dogurup da gelsek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?