- 13 Mart 2011
- 4.641
- 7.610
- 158
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #50.621
Ama ne tuhaftirki normalde sık sık olan kasılmalarım şuan yok sadece sanci var dahada olmazsa gideyim acile en iyisi.. onlarda dalıyorlar hemen alttan canim yanıyor yaCanım anlattıkların doğum sancısına benziyor , okuduklarımdan ve ebeden duyduklarım kadarıyla , yalancı doğum sancısı olduğunda pozisyon değiştirip yattığında geçermiş birde öyle dene ..
Insallah sakinlestiriciye bile gerek kalmadan atlatiriz o süreci. Ben de o ani yasayabilmek istiyorum .Sakinlestirici verilen kisilerden duyduğum sey aslinda bebegi bana gostermisler ama bem hatirlamiyorum...bes dakikalik bir kısmı hatirlamayanlar var .Orasi biraz düşündürüyor.İlk dogumum spinal sezeryandi. Zaten sezeryan sirasinda anestezi uzmani yani basinizda ituruyor. Takiplerinizi ameliyat boyunca yapiyor en ufak bir degisimde siz daha anlamadan uyumus oluyorsunuz. Ne anneyi nede bebegi riske atmiyorlar cunku. O yuzden cesareti olmayan arkadaslar endise etmesin bebegiin ilk anlarina sahitlik etmek muhtesem bir duygu. Strese girerseniz yada tansuyondu şu bu farkli bir durum gelişirse uyutulacaksiniz. Hem bu sekilde sekilde bebekte narkoz almamis oluyor ve sizin kendinize gelmeniz kolay oluyor
Ahh canim yaa aksam ben de o haldeydim .10 kere wc ye gitmişim bir saatte .Esim hadi dedikce dur gecti gececek oyaladim .Alttan muayene olmamak icin direndim .Ama dayanilmayacam gibiyse sen git bekleme .Cok zor bir gece atlattim ben.Gitsem kesin rahatlardim.Kizlar son 2 saattir acayip bir ağrı var afedersiniz tuvaletim var gibi ama gidiyorum birşey yok. Bebek hareketleri şuan normal nasıl tarif etsem çok gaz varmış ya sıkışmış hissi gibi adeti andıran ağrılar la birlikte ve hiç geçmiyor yatıncada aynı. Yumurtlama zamanı ağrı yasayan varmi aranızda tamda o ağrı gibialttan muayene edecekler diye acile de gidemiyorum korkumdan
Normal zamandaki gibi kasilman olmak zorunda degil yokken bile aslında kasilma yasiyor olabiliyorsun. Anlattiklarin dogum sancisi gibi. Git bir nstye gir en kötü onun sonucuna gore muayene olursun sen istemedikten sonra acilmana bakamazlar.Ama ne tuhaftirki normalde sık sık olan kasılmalarım şuan yok sadece sanci var dahada olmazsa gideyim acile en iyisi.. onlarda dalıyorlar hemen alttan canim yanıyor ya
canım bahsettiğin doğum ağrısı gibi sabaha kadar dayanabilirsen ve gecmezse sabah doktoruna görünKizlar son 2 saattir acayip bir ağrı var afedersiniz tuvaletim var gibi ama gidiyorum birşey yok. Bebek hareketleri şuan normal nasıl tarif etsem çok gaz varmış ya sıkışmış hissi gibi adeti andıran ağrılar la birlikte ve hiç geçmiyor yatıncada aynı. Yumurtlama zamanı ağrı yasayan varmi aranızda tamda o ağrı gibialttan muayene edecekler diye acile de gidemiyorum korkumdan
Aynı benim eşimde hadi hadi dedi durdu afedersin alttan baktıkları zaman insan eline bir jel falan sürer bunlar eldiveni takip kuru kuru muayene ediyorlar mahvoluyorumInsallah sakinlestiriciye bile gerek kalmadan atlatiriz o süreci. Ben de o ani yasayabilmek istiyorum .Sakinlestirici verilen kisilerden duyduğum sey aslinda bebegi bana gostermisler ama bem hatirlamiyorum...bes dakikalik bir kısmı hatirlamayanlar var .Orasi biraz düşündürüyor.
Ahh canim yaa aksam ben de o haldeydim .10 kere wc ye gitmişim bir saatte .Esim hadi dedikce dur gecti gececek oyaladim .Alttan muayene olmamak icin direndim .Ama dayanilmayacam gibiyse sen git bekleme .Cok zor bir gece atlattim ben.Gitsem kesin rahatlardim.
Evet doğru bana göre normal bir haldeydim ama sancim 100 lerde çıkmıştı 33 haftalıkken şuan geçti agrım çok sukurNormal zamandaki gibi kasilman olmak zorunda degil yokken bile aslında kasilma yasiyor olabiliyorsun. Anlattiklarin dogum sancisi gibi. Git bir nstye gir en kötü onun sonucuna gore muayene olursun sen istemedikten sonra acilmana bakamazlar.
Gece birdaha yaşarsam sabah kendi doktoruna gideceğim normalde çarşamba son kontrol birdahaki haftaya sezeryan günüm vardı bakalım gece nasıl geçecekcanım bahsettiğin doğum ağrısı gibi sabaha kadar dayanabilirsen ve gecmezse sabah doktoruna görün
Tatlı seyler denedinmi canim? Bazen bendede 2gun üst üste çok hareketli oluyor sonraki gün hic ses seda olmuyor gece başlıyor yavaş yavaş oynamaya. Bugün sabahtan mesela hic hareket etmedi akşam üzeri normale döndü. Çok endişe ediyorsan nst çektir canim için rahatlar. 2 gün ustuste yorulduysan oda etkilemistirBugun bebegim cok hareketsizkorkmaya basladim... sabahtan beri azda olsa hareket var ama canimi sıkmaya basladi bu durum aslinda bazen böyle olabiliyor ozellikle yoruldugum günlerde ki bugun ve dun cok yorgun gecti ama iste bir endise aldi beni maalesef suyundan cok korkuyorum.... kizimda da ayni sorun olmustu belkide bundan dolayi hep tetikteyim ama iste icim bir huzursuz
Canım bikaç gün önce bana da oldu öyle. Soğuk ter geliyor yumurtlama dönemindede öyle olur bana ishal gibi bağırsaklarım hızlanır wcye giderim bi geçer sonra tekrar olur ara ara. Geçen gün bende de oldu hatta annemle eşim korktular ama sonra geçti. Doktoruma anlattım güldü hatta eşime müjde karın hamile falan diye espri yaptı:) olabilir dedi.Kizlar son 2 saattir acayip bir ağrı var afedersiniz tuvaletim var gibi ama gidiyorum birşey yok. Bebek hareketleri şuan normal nasıl tarif etsem çok gaz varmış ya sıkışmış hissi gibi adeti andıran ağrılar la birlikte ve hiç geçmiyor yatıncada aynı. Yumurtlama zamanı ağrı yasayan varmi aranızda tamda o ağrı gibialttan muayene edecekler diye acile de gidemiyorum korkumdan
Doğum zamanımız aynı canım 4 unde son kez kontrol var anestezi uzmanı ile görüşme var haftaya pzt.yada salı da doğum kısmetse Rabbim herkese kolay ve cabuuuuuk bir şekilde doğum nasip eylesin inşallahAyy kızlar haftaya pazartesi salı doğumum olacak ama ben o kadar ağırlaştım ki yürümek yatmak kalkmak işkence resmen. Kasıklarım ağrıyor belim ağrıyor inş şu doğum zamanlarımız hızlıca gelse de sağ salim kavuşsak artık. Hamilelik süreci sabır,dayanıklılık, ruhen ,kafa olarak bedenen sağlamlık her konu da sınadı bizi ama yorulduk artık. Yarın temizlikçi gelecek inş sonra da ufak tefek kalan hazırlıkları bitireceğiz annemle inş.
Bizim de cuma son kontrol canım pazartesi salı alırız büyük ihtimalle dedi bana da:) hayırlısı olsun hepimiz için sağlıkla dertsiz tasasız kavuşalım.Doğum zamanımız aynı canım 4 unde son kez kontrol var anestezi uzmanı ile görüşme var haftaya pzt.yada salı da doğum kısmetse Rabbim herkese kolay ve cabuuuuuk bir şekilde doğum nasip eylesin inşallah
Demek ki sancisizda açılma olabiliyomuş. Bana çatı muayenesi hic yapılmadı çarşamba gidecem kontrole cok merak ediyorum açıklık varmi diye.Merhaba :) çatı muaynesinde açıklığım gördü doktor yoksa sancim hiç yok nst de de hiç ciimiyo
Aynen bende yürüyüş olsun diye hergün dışardayım millet dogurcak ne geziyor der gibi bakıyor rahatsız oluyor insan da. Yalanci sancılar çok sıklaştı yarında kontrol var inşallah 1-2gune doğar kuzumEvet canım fazla beklemek de olmasın gelsinler artık minnoşlar , ay öyle söyleyenlere aldırmıyorum artık tanıdık tanımadık herkes soruyor geçen gün doktorda sıra beklerken bile bir kadın "göbeğin ne kadar çok inmiş doğum ne zaman" hemen diye sordu ben de bebegimin keyfine kalmış dedim , yolda yürürken bir yerlere giderken insanların göbeğime dikkatli bakması artık rahatsız ediyor hele çocuğu olmayan tedavi gören tanıdıklar karşıma çıkmasın diye dua ediyorum dışarı çıkarken , doktorun kapısında bile bir sürü kadın tedavi için duruyor hepsi gözlerini dikiyor çok huzursuz oluyorum , tabikide çok üzülüyorum onlar için ama sayısız göz aynı anda karnıma dikilince de iyi hissetmiyorum hele o anda benimki de kıpırdamaya başlamaz mi görecekler diye elimde hep poşet falan götürüyorum önüme tutuyorum çünkü olur olmaz kalabalık yerlerde kıpırdamaya başlıyor dıştan da aşırı belli oluyor ay içim doluymuş ne anlattım ama :))
Benimde cuma günü 2 cm açıklık var dedi nst de hiç sancım yoktu çarşamba tekrar kontrolüm var bakalım ne durumdayızKızlar merhaba 2 gece once karnim sertleşti diye acile gittim 2 cm açıklık olduğunu ogrendim kasilmam vardı ama düzenli değildi bebeğin suyu falan da iyi diye bir gece kalıp eve gönderdi doktor benim gibi olan varmi 2 cm açıklıkla haftasına yaklasan
Bakalım yarin belli olur canım. Ona gore anlarız durumu bizdrBende atabiliyorum ucundan yakalıyorum ama rahatsız ediyor , acaba benim azmı kaldı :) gerçi dr bey bana sen daha doğurmazsın gibi duruyor demişti geçen hafta , bakalım yarın kontrolde ne diyecek ?
O açılma dışardan belli olmaz ki canım rahim ağzıdır açılan ve içerdedir el muayenesiyle belli olurIyi geceler kizlar bisey sorcam size biraz utaniyorum ama.. icinizden hic aynanin karsisinda acilmasi olup olmadigini kontrol eden var mi?
Cok istiorum herkesden önce gormek o anı fotograflamak ölümsüzleştirmek ama bn hersyı berbat ederm midem bulanır benı beklemezler zten bayılırımCanım ben 4 kez genel anestezi ile ameliyat oldum. Gerçekten korkacak birşey yok, anesteziyi veriyor uyuyorsun, herşeyi hallediyorlar mis gibi uyanıyorsun :) Korkudan değil de belki bebişinin ilk anlarını görmek istersen diye epidural ve belki sedasyon tercih edebilirsin doktorunla konuşarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?