- 4 Şubat 2017
- 570
- 363
- 103
- 35
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #50.601
İçim rahatladı cok sukur ya ust uste gelınce bu muhabbetler bnde de bu korku olunca tetıkledı sanırım iice böle dusuncelerde buldm kendımı ama ınsanın bazen elınde olmuor hep zıkır cekerım zten Allaha teslım ettık artık kndımızı sonra doktorlara Rabbım hepımızı bebıslerımızı korusun ınsallahOna kalsa ben normal doğum yapacağım ama ben de aynısını düşünüyorum canım etraftan çoğu kadında da duydum sanırım doğum yaklaşınca çoğu kadında bu düşünceler oluyor psikolojik bir şey yani birileri bebeğini görmüş rüyasında seni görmemiş nolcak yani ben ilk hamileliğimde bir akrabam vardı hep onu görürdüm rüyamda üstelik onun çocuğu olmuyor yıllardır ve ben hamileyim diye bana hep kötü davranırdı rüyamda benim saçlarımı kesiyordu hep ben de ağlıyordum ama nedense kaçamiyordum ya da rüyamda karnıma vuruyordu ya da çocuğumu alıp kaciyordu falan gibi ödüm kopuyordu bebeğim doğunca bir şey olcak bebeğime diye neyse ki bebeğim sağ salim doğdu yani bu tarz hisler annelik duygusunun yoğunluğundan kaynaklanıyor "ya bebeğime bir şey olur ya da bana bir şey olur da bebeğime kavuşamam " falan gibi lütfen düşünme öyle, dua et ve Kur'an aç dinle internetten inan ilaç gibi geliyor insana ben çok faydasını gördüm , sen de dene mutlaka hem genel anestezi ben bir defa yaşadım gözümü kapadım açtım gibi oldu sanki 10 saniye geçmişti hiç kötü düşünceleri düşünmeye bile vakit kalmadı :)))
Amin inşallah canım zaten bir kaç haftaya burda herkes bebeğin uykusu gazı emmesi gibi konular konuşacak doğumlar unutulup gidecek :)İçim rahatladı cok sukur ya ust uste gelınce bu muhabbetler bnde de bu korku olunca tetıkledı sanırım iice böle dusuncelerde buldm kendımı ama ınsanın bazen elınde olmuor hep zıkır cekerım zten Allaha teslım ettık artık kndımızı sonra doktorlara Rabbım hepımızı bebıslerımızı korusun ınsallah
Zaten olması çok ütopik olurdu ya bence de olmaz ama içimden geçti bir an ya olursa diye :) hayırlısıyla sağ salim doğsunlar da bizleri fazla bekletmeden aynı gün olmasa da olurOlmaz unitlenne ama belli de olmaz benim oğlum da cumartesi 39 +0 da doğmuştu bunda da aynı güne geldi bekledim şimdi 40+1 im hatta stres yaptım neden doğmadı diye günün bile geçiyor
Kızlar bende yarın doğuma gireceğim için
Kendim çok gergin hissediyorum.
Ek olarak ne olacağını bilememek
Insanı daha çok tedirgin ediyor.
Kv desen ayrı dert görümce desen ayrı dert.
Sırf bebeğe havlu almış bir tane ufak incebattaniye almış onu yikicaz ev suslucez diye evimin anahtarını istediler. Bunları yapcak olan gorumceydi.
Ben vermedim.
Eşim vermiş.
Kaynanam bugu n gideyim de bari havlusunu battaniyesini yikayayim diyor.
E bu kadar zaman anahtarı isteyip iki parca şeyi niye yapmadınız .
Ek olarak şehir dışından esimn çocuk bir akrabaları geldi onlarla çalışmak için.
Kv de de bana ne desek ne söylesek artık orda duyulur dedi.
Bende zaten sizde kalır bende kendi evimde kalırım dedim.
Yani laf çıkacak bişey yok.
Eşimde nolcak bizde de kalır. Bir tabak yemek koyarsın zor mu dedi.
Bende benim tabağımi kim koycak o kadar agriliyken dedim.
Yok sen bnlaei düşünme çocuğunu düşün diyor.
Emrivaki yapılmasından sıkıldım.
Canim guzel dusun guzel olsun .Yavruna kavuşacağın ani hayal et .Doktoruna ve hemsirelere güven .Senin icin en dogrusunu yapacaklar buna inan.Bnde dedım doktora ama sen hıc yapamazsn ddı bnde bnı tanıosınuz sız daha ii blırsnz ddm ama smdı de ya sag salım cıkamazsam dıe korkuorm
Ben de senin gibi düşünüyorum canim .Ne zaman kalbim cok hizli carpsa aglama sesini duyunca hepsi gececek diyorum .Zaten zor hamile kaldim .Allah bana annelik vasfini hediye etti bir de mizmizlanmayayim güçlü olayim diyorum. Biraz yatışıyor heyecanim ve korkularim .Canim belli seviyede korku heyecan cok normal. Ben de ameliyattan asiri korkan bir insanim. Ama son bi kac haftadir kendimi telkin ederek psikolojik olarak hazirlaniyorum. Mesela benim icin bilinmezlik daha kotu oldugu icin genel yerine epidural istedim. Bence sen de tam olarak nelerden korktugunu tespit edip onlari kafanda cozmeye ugrasabilirsin. Mesela korkun cok kanaman olmasiysa su sekilde dusunebilirsin; cok kanamam olabilir ama orda benim kan grubumda torba torba kan var giden kani yerine koyarlar bu durum bana zarar vermez gibi gibi.
Belki ağustostan sonra kullanabilirim canim .Zaten genelde evde olcaz .Aksamlari esimle cikariz .Onda da en fazla avm veya ev ziyareti olur. Zaten bebegimi alip gezebileceğim bir park vs yok yakinda .Babo 4g dediğim ergonomik kanguru zaten cnm ama yerleşiyorlar çünkü bi zibinla koyuyorsun kanguruya vekangru ile arasına muslin koyuyorsun. Ben öyle yapıyordum çok rahat ediyordu
İlk dogumum spinal sezeryandi. Zaten sezeryan sirasinda anestezi uzmani yani basinizda ituruyor. Takiplerinizi ameliyat boyunca yapiyor en ufak bir degisimde siz daha anlamadan uyumus oluyorsunuz. Ne anneyi nede bebegi riske atmiyorlar cunku. O yuzden cesareti olmayan arkadaslar endise etmesin bebegiin ilk anlarina sahitlik etmek muhtesem bir duygu. Strese girerseniz yada tansuyondu şu bu farkli bir durum gelişirse uyutulacaksiniz. Hem bu sekilde sekilde bebekte narkoz almamis oluyor ve sizin kendinize gelmeniz kolay oluyorCanim o dogum stresi hepimizde var kotu senaryolar yazma .Genel ve spinalin sadece uygulaması farkli .Senindurumuna gore belirlenir .Mesela ben de cok heyecanliyim .Ellerim ayaklarim titrer.Asiri duygusalim aglarim kesin girerken .Ama doktorum spinal olursun dedi .Peki heyecanlanirsam kendimi kontrol edemezsem dedim .Hic merak etme sakinlestirici veririz damardan sadece 10 dk uyursun dedi .Bu da aklinda olsun bana mantikli geldi.
Kızlar komsu bir teyze var bana göbeğin baya düşmüş iki haftaya dogururdun dedi :) eğer bacak bacak üstüne atabiliyorsaniz daha doğuma var demekmiş. Bir deneyin bakalım ben atabiliyorum
Ayy kızlar haftaya pazartesi salı doğumum olacak ama ben o kadar ağırlaştım ki yürümek yatmak kalkmak işkence resmen. Kasıklarım ağrıyor belim ağrıyor inş şu doğum zamanlarımız hızlıca gelse de sağ salim kavuşsak artık. Hamilelik süreci sabır,dayanıklılık, ruhen ,kafa olarak bedenen sağlamlık her konu da sınadı bizi ama yorulduk artık. Yarın temizlikçi gelecek inş sonra da ufak tefek kalan hazırlıkları bitireceğiz annemle inş.
İlk dogumum spinal sezeryandi. Zaten sezeryan sirasinda anestezi uzmani yani basinizda ituruyor. Takiplerinizi ameliyat boyunca yapiyor en ufak bir degisimde siz daha anlamadan uyumus oluyorsunuz. Ne anneyi nede bebegi riske atmiyorlar cunku. O yuzden cesareti olmayan arkadaslar endise etmesin bebegiin ilk anlarina sahitlik etmek muhtesem bir duygu. Strese girerseniz yada tansuyondu şu bu farkli bir durum gelişirse uyutulacaksiniz. Hem bu sekilde sekilde bebekte narkoz almamis oluyor ve sizin kendinize gelmeniz kolay oluyor
Ciğerlerimi tekmeliyor oradan anlıyorumKızlar giremedim 2 gündür gezmelerdeydim :) nasılsınız ?
Bi sorum olacak,
Bebek baş aşağı olduğu zaman nerden anlıyor veya hissediyorsunuz ?
Bende panik ve kaygili biriyim esasen. Ama oyle bir duruma sokuyorki icerideki ekip ben hala hazirlik yapiyorlar sanarken doktorum bacaklari geldi hanimefendinin başında sıra (makat gelisti) dediginde neye ugradigimi sasirdim sonrasi hic ameliyati dusunemiyorsun onu dinliyor izliyorsun birde bakmışsın bitmis:) aksine şuan rahimde dikis var benim hani acil olurda genel yaparlar diye endiseleniyorum cunku oglumuda ilk ben gormek istiyorum :) insallah sakin kalabilirsin gercekten muhtesem bir duygu.Ben hem laproskopi işleminde hemde tüp bebek işleminde 2 kez ameliyathane ve narkoz durumlarını yaşadım daha rahat olmam gerekir ama bebeğimle buluşacağımı düşündüğüm an nabzım hızlanır gibi geliyor :) nst bağlandığımda bebeğin kalp atışlarını dinlemek bile beni heyecanlandırıyor :) inşallah aşırı bir tepki oluşup uyutulmam , bebeğimi görmeyi çok istiyorum
Aynen canim bekleyince de stres oluyorsun surekli arıyorlar doğmadı mi diye sanki bilerek içimde tutuyorum . Zamanında olsun sağlıklı olsunZaten olması çok ütopik olurdu ya bence de olmaz ama içimden geçti bir an ya olursa diye :) hayırlısıyla sağ salim doğsunlar da bizleri fazla bekletmeden aynı gün olmasa da olur
Canım ben 4 kez genel anestezi ile ameliyat oldum. Gerçekten korkacak birşey yok, anesteziyi veriyor uyuyorsun, herşeyi hallediyorlar mis gibi uyanıyorsun :) Korkudan değil de belki bebişinin ilk anlarını görmek istersen diye epidural ve belki sedasyon tercih edebilirsin doktorunla konuşarak.Bn amelıyat konusunda fazla cesaretsızım cok kendımı dınlıorum stress yapıorm hemen bagırsaklarımı bozarım we halszlesırım bıtkınlesırım hayatı cekılmz hale aslında kendım sokuorum ama elımde olmuor ısde spınalı bıle kaldramam bılıordm ama bı cesaretle sprdum doktor bıle anlamıs hıc gerek yok sana spınale ddı
Benimde kasik ve bacaklarimda agri var adet agrisi gibi gunde 4 5 kere sanci midir bunlarGercekdenmi sabahtan beri ağıda ağrim var ben bacığınla tekmeliyor diye düşündüm donmüş olma ihtimali varmi acaba.
Kötü düşünce geldiği zaman bebeğine kavuşacağın o güzel anı dusun dahada olmadi doktorunla paylaş kızacak diye çekinme belki onun yaptığı açıklama içini daha çok rahatlatır canimEwet uyuycam aslında ama gel görkı bnde kotu dusunceler bıtmıor Allah korusun deprem falan olsa doktorlar bızı bırakmaz masada dmı dıe esıme sordum sen böle degıldın nıe böle konusuorsn dıo bana n bılım oraya bn yatcm dıorm sn degl hersy gelıor ısde aklıma
Evet canım fazla beklemek de olmasın gelsinler artık minnoşlar , ay öyle söyleyenlere aldırmıyorum artık tanıdık tanımadık herkes soruyor geçen gün doktorda sıra beklerken bile bir kadın "göbeğin ne kadar çok inmiş doğum ne zaman" hemen diye sordu ben de bebegimin keyfine kalmış dedim , yolda yürürken bir yerlere giderken insanların göbeğime dikkatli bakması artık rahatsız ediyor hele çocuğu olmayan tedavi gören tanıdıklar karşıma çıkmasın diye dua ediyorum dışarı çıkarken , doktorun kapısında bile bir sürü kadın tedavi için duruyor hepsi gözlerini dikiyor çok huzursuz oluyorum , tabikide çok üzülüyorum onlar için ama sayısız göz aynı anda karnıma dikilince de iyi hissetmiyorum hele o anda benimki de kıpırdamaya başlamaz mi görecekler diye elimde hep poşet falan götürüyorum önüme tutuyorum çünkü olur olmaz kalabalık yerlerde kıpırdamaya başlıyor dıştan da aşırı belli oluyor ay içim doluymuş ne anlattım ama :))Aynen canim bekleyince de stres oluyorsun surekli arıyorlar doğmadı mi diye sanki bilerek içimde tutuyorum . Zamanında olsun sağlıklı olsun
Kızlar merhaba bende yarın yatış yapıcam hastaneye 2 cm açıklığım var epudural normal düşünen var mı ya da bu şekilde doğum yapan :) herkese kolaylıklar dilerim
Kizlar son 2 saattir acayip bir ağrı var afedersiniz tuvaletim var gibi ama gidiyorum birşey yok. Bebek hareketleri şuan normal nasıl tarif etsem çok gaz varmış ya sıkışmış hissi gibi adeti andıran ağrılar la birlikte ve hiç geçmiyor yatıncada aynı. Yumurtlama zamanı ağrı yasayan varmi aranızda tamda o ağrı gibialttan muayene edecekler diye acile de gidemiyorum korkumdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?