2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İçim rahatladı cok sukur ya ust uste gelınce bu muhabbetler bnde de bu korku olunca tetıkledı sanırım iice böle dusuncelerde buldm kendımı ama ınsanın bazen elınde olmuor hep zıkır cekerım zten Allaha teslım ettık artık kndımızı sonra doktorlara Rabbım hepımızı bebıslerımızı korusun ınsallah

Amin inşallah canım zaten bir kaç haftaya burda herkes bebeğin uykusu gazı emmesi gibi konular konuşacak doğumlar unutulup gidecek :)

Olmaz unitlenne ama belli de olmaz benim oğlum da cumartesi 39 +0 da doğmuştu bunda da aynı güne geldi bekledim şimdi 40+1 im hatta stres yaptım neden doğmadı diye günün bile geçiyor
Zaten olması çok ütopik olurdu ya bence de olmaz ama içimden geçti bir an ya olursa diye :) hayırlısıyla sağ salim doğsunlar da bizleri fazla bekletmeden aynı gün olmasa da olur

Ayy kızlar haftaya pazartesi salı doğumum olacak ama ben o kadar ağırlaştım ki yürümek yatmak kalkmak işkence resmen. Kasıklarım ağrıyor belim ağrıyor inş şu doğum zamanlarımız hızlıca gelse de sağ salim kavuşsak artık. Hamilelik süreci sabır,dayanıklılık, ruhen ,kafa olarak bedenen sağlamlık her konu da sınadı bizi ama yorulduk artık. Yarın temizlikçi gelecek inş sonra da ufak tefek kalan hazırlıkları bitireceğiz annemle inş.

Allah’ım ya düşüncesizliğe bak. Mesele bi tabak yemek mi lohusa kadının evinde yabancının ne işi var.

Bnde dedım doktora ama sen hıc yapamazsn ddı bnde bnı tanıosınuz sız daha ii blırsnz ddm ama smdı de ya sag salım cıkamazsam dıe korkuorm
Canim guzel dusun guzel olsun .Yavruna kavuşacağın ani hayal et .Doktoruna ve hemsirelere güven .Senin icin en dogrusunu yapacaklar buna inan.
Ben de senin gibi düşünüyorum canim .Ne zaman kalbim cok hizli carpsa aglama sesini duyunca hepsi gececek diyorum .Zaten zor hamile kaldim .Allah bana annelik vasfini hediye etti bir de mizmizlanmayayim güçlü olayim diyorum. Biraz yatışıyor heyecanim ve korkularim .
Babo 4g dediğim ergonomik kanguru zaten cnm ama yerleşiyorlar çünkü bi zibinla koyuyorsun kanguruya vekangru ile arasına muslin koyuyorsun. Ben öyle yapıyordum çok rahat ediyordu
Belki ağustostan sonra kullanabilirim canim .Zaten genelde evde olcaz .Aksamlari esimle cikariz .Onda da en fazla avm veya ev ziyareti olur. Zaten bebegimi alip gezebileceğim bir park vs yok yakinda .

İlk dogumum spinal sezeryandi. Zaten sezeryan sirasinda anestezi uzmani yani basinizda ituruyor. Takiplerinizi ameliyat boyunca yapiyor en ufak bir degisimde siz daha anlamadan uyumus oluyorsunuz. Ne anneyi nede bebegi riske atmiyorlar cunku. O yuzden cesareti olmayan arkadaslar endise etmesin bebegiin ilk anlarina sahitlik etmek muhtesem bir duygu. Strese girerseniz yada tansuyondu şu bu farkli bir durum gelişirse uyutulacaksiniz. Hem bu sekilde sekilde bebekte narkoz almamis oluyor ve sizin kendinize gelmeniz kolay oluyor

Kızlar komsu bir teyze var bana göbeğin baya düşmüş iki haftaya dogururdun dedi :) eğer bacak bacak üstüne atabiliyorsaniz daha doğuma var demekmiş. Bir deneyin bakalım ben atabiliyorum

Bende atabiliyorum ucundan yakalıyorum ama rahatsız ediyor , acaba benim azmı kaldı :) gerçi dr bey bana sen daha doğurmazsın gibi duruyor demişti geçen hafta , bakalım yarın kontrolde ne diyecek ?

Benim daha doğuma 15 gün var bende heyacanlanıp doğsun sevelim istiyordum ama şimdi doğum yapan arkadaşlarımızın süt ve uyku sorunlarını okuyunca kalabildiği kadar kalsın diyorum :) nasılsa içerde uyku ve yeme düzeni tıkır tıkır çalışıyor :)

Ben hem laproskopi işleminde hemde tüp bebek işleminde 2 kez ameliyathane ve narkoz durumlarını yaşadım daha rahat olmam gerekir ama bebeğimle buluşacağımı düşündüğüm an nabzım hızlanır gibi geliyor :) nst bağlandığımda bebeğin kalp atışlarını dinlemek bile beni heyecanlandırıyor :) inşallah aşırı bir tepki oluşup uyutulmam , bebeğimi görmeyi çok istiyorum

Bende panik ve kaygili biriyim esasen. Ama oyle bir duruma sokuyorki icerideki ekip ben hala hazirlik yapiyorlar sanarken doktorum bacaklari geldi hanimefendinin başında sıra (makat gelisti) dediginde neye ugradigimi sasirdim sonrasi hic ameliyati dusunemiyorsun onu dinliyor izliyorsun birde bakmışsın bitmis:) aksine şuan rahimde dikis var benim hani acil olurda genel yaparlar diye endiseleniyorum cunku oglumuda ilk ben gormek istiyorum :) insallah sakin kalabilirsin gercekten muhtesem bir duygu.

Zaten olması çok ütopik olurdu ya bence de olmaz ama içimden geçti bir an ya olursa diye :) hayırlısıyla sağ salim doğsunlar da bizleri fazla bekletmeden aynı gün olmasa da olur
Aynen canim bekleyince de stres oluyorsun surekli arıyorlar doğmadı mi diye sanki bilerek içimde tutuyorum . Zamanında olsun sağlıklı olsun

Canım ben 4 kez genel anestezi ile ameliyat oldum. Gerçekten korkacak birşey yok, anesteziyi veriyor uyuyorsun, herşeyi hallediyorlar mis gibi uyanıyorsun :) Korkudan değil de belki bebişinin ilk anlarını görmek istersen diye epidural ve belki sedasyon tercih edebilirsin doktorunla konuşarak.

Kötü düşünce geldiği zaman bebeğine kavuşacağın o güzel anı dusun dahada olmadi doktorunla paylaş kızacak diye çekinme belki onun yaptığı açıklama içini daha çok rahatlatır canim

Kizlar son 2 saattir acayip bir ağrı var afedersiniz tuvaletim var gibi ama gidiyorum birşey yok. Bebek hareketleri şuan normal nasıl tarif etsem çok gaz varmış ya sıkışmış hissi gibi adeti andıran ağrılar la birlikte ve hiç geçmiyor yatıncada aynı. Yumurtlama zamanı ağrı yasayan varmi aranızda tamda o ağrı gibi alttan muayene edecekler diye acile de gidemiyorum korkumdan

Aynen canim bekleyince de stres oluyorsun surekli arıyorlar doğmadı mi diye sanki bilerek içimde tutuyorum . Zamanında olsun sağlıklı olsun
Evet canım fazla beklemek de olmasın gelsinler artık minnoşlar , ay öyle söyleyenlere aldırmıyorum artık tanıdık tanımadık herkes soruyor geçen gün doktorda sıra beklerken bile bir kadın "göbeğin ne kadar çok inmiş doğum ne zaman" hemen diye sordu ben de bebegimin keyfine kalmış dedim , yolda yürürken bir yerlere giderken insanların göbeğime dikkatli bakması artık rahatsız ediyor hele çocuğu olmayan tedavi gören tanıdıklar karşıma çıkmasın diye dua ediyorum dışarı çıkarken , doktorun kapısında bile bir sürü kadın tedavi için duruyor hepsi gözlerini dikiyor çok huzursuz oluyorum , tabikide çok üzülüyorum onlar için ama sayısız göz aynı anda karnıma dikilince de iyi hissetmiyorum hele o anda benimki de kıpırdamaya başlamaz mi görecekler diye elimde hep poşet falan götürüyorum önüme tutuyorum çünkü olur olmaz kalabalık yerlerde kıpırdamaya başlıyor dıştan da aşırı belli oluyor ay içim doluymuş ne anlattım ama :))

Kızlar merhaba bende yarın yatış yapıcam hastaneye 2 cm açıklığım var epudural normal düşünen var mı ya da bu şekilde doğum yapan :) herkese kolaylıklar dilerim

Canım günün geldi mi senin kaçıncı haftadasın? Bana da 5temmuza gün verdi. Geçen hafta 1-2cm açıklık var dedi. 5inde 40+1 olucam daha fazla beklemeyip suni sancı ile başlatacak doğumu. Kendi sancım olur mu bilmyorum. Seni neden 2cm açıklıkla doğuma alıyor az değil mi daha?suni mi verecek sana da?

Canım anlattıkların doğum sancısına benziyor , okuduklarımdan ve ebeden duyduklarım kadarıyla , yalancı doğum sancısı olduğunda pozisyon değiştirip yattığında geçermiş birde öyle dene ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…