- 19 Şubat 2017
- 2.424
- 3.908
- 133
- 36
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #51.181
Hem gecmis olsun hem hayirli olsun canim. Merak ettik seni. İlk zamanlar emzirmeyle ilgili okudugum kadariyla burdaki herkes zorlandi ve zorlaniyor o yuzden kendini kotu suclu hissetme. Oyle foşur foşur sütü gelen duvardan duvara fışkırtan yok yani. İnsallah bebis de iyidir hep beraber evinize donersiniz.Kızlar pazar günü geceden beri bişey yemedim pzt günü sezaryana alınacağım için.
Saat 3 u çeyrek gece alindim. Spinal oldum.
Ilk iğnede uyusmadim. Tekrar iğne yaptılar..
Sonra 5 buçukta yoğun bakımdaydim ama çok bitkindim. Ağrılarım sızılarım çok fazlaydi kimseyi gözüm görmedi.
Beni cikarirlerken oğlumu gösterdiler. Kuvoze alinacagi icin ciplqkti. Bes vardi . Beni görür görmez hareketlendi.
Son 1 aydır vitamin tüketmiyordum bebegim 3370 gram 49 cm doğmuş
Yoğun bakımda ağrılar sızılar herneyse atlattım.
6. 30 gibi akşam bebeğimi getirdiler. O kadar sukrettim ki...
Ağrıma rağmen ona dokunmak istedim..
Çok tatlı buruşuk suratli bir bebek.
Çocuk doktoru görmüş acil bişey olsaymış kuvoze alacaklarmış. Şuan takip için kalp ve nabız izlenecek dediler...
Sabaha kadar onu emzirmek için uğraştım.
Gogsumu tutmadı.
Tutturamadım. Tuttugunda emmedi uyudu.
Gece birkez mama emdi. Sabah uyanınca normal odaya çıktık bebeğimle.
Gun icinde de emzirmeye calistim. Göğsüme mama damlatıp öyle bir yandan ben çenesini kv ise sırtını dürttu.
Bu süreçte çok agladi...
Kalan mamayı da kaşıkla yedirmeye çalıştık.
Dünden beri iki defa kaka yaptı.
Eşim bana çiçek alıp gelmiş odaya.
Onda olumlu değişmeler görüyorum.
Kv konusunda ise daha açık sözlüyüm.
Sütun yok sütun yok diyip duruyor
Ama benim elimde olan bişey değil.
Elektrikli göğüs pompası aldirixam eşime en azından anne sütü icebilsin göğsümun ucu düzelsin diye.
Kanamam fazla olmadi.
Tamamiyle dikiş seaaryanim. Yapıştırma değil..
Oğlumu bol bol kucağmda tutmaya çalışıyorum...
Yarın çocuk doktoru bebeğin hemanjiomu gerçekten o kdr büyük mu diye ultrasona sokacak.
Ona göre büyümesini engelleyecek tedavi başlanirmış.
Ben 'de taburcu olursam bebeği yenidogan servisine yatirabilirlermis...
Oğlundan ayrı kalmak istemiyorum.
Yürümek degilde
Yatıp kalkmak zor geliyor bana
Dua edin kızlar....
Yiyebildigim sadece sulu ve kıvamlı yiyecekler
Benim kızım sadice 15 cc ye ihtiyac duyuyordu emdikden sonra tam 75 cc süt içmeliydi her öğunde yoska ağlama krizine giriyordu, deniyerek bileceksin canım her bebek farkli senin sütünün ne kadar olduğuda önemli.Sabah çocuk polikliniğinde rutin kontrol vardı. Kızım 2 günde 200 gram vermişmeğer doymuyormuş yavrum ondanmış ağlama krizleri sürekli emmeye çalışması. Doktor sütün az geliyor dedi mama takviyesi yap kilo kaybı artmasın dedi. Tabi ben o sırada o kadar çok ağlıyordum ki vicdan azabından doktora ne kadar vermem gerektiğini sormadım.
Mama takviyesi yapanlar ne kadar veriyorsunuz?
Gelince internetten baktım 60 cc hazırladım yarısını içti uyudu. Şimdi emzirdim 20 dk, 30 cc yaptım onu da bitirmedi. Ne kadar vermeliyim bilemedim lütfen bilenler bi yardımcı olsun
Evet tekrar kirlenmeden doğurmalıyızEvde temizlendiğine göre artık doğurmama engel birşey yok :))
Karıştırdım kızlar.Allah doğru zamanda sağlıklı sıhhatli nasip etsin inşlh.
Benimde cuma randevum var ayın 7si ya da 9una gün verecek sezeryan içinAynıyız seninle canım. Benimki 9 temmuz. Son kontrolün ne gündü? Bebeğin kilosu kaçtı?
bize de hemsire ben 42.haftada dogurdum dedi, esim de oh ne guzel kalabildigi kadar kalsin faydadir diyorBugun esimi aradim canim cok skldı .Oglusum doğsun yalniz kalmayayim dedim .Bi dur daha kilo alcak diyor
B Bugunneselibirgun canim cok gecmiş olsun, ve hayırli olsun inşallah yakında eve dönersiniz, bebeğin eşinle sana uğur getirdi bundan sonra umarım cok güzel hayatıniz olsun, kv hiç takma daha sütün kolostrum 1-2 damla bile bebeğne yeter yakında coğalıcak benimde öyleydi kızımda sağdığımda 1_2 damla zor cıkıyordu 10 gün sonra 100 cc den fazla oluyordu 1 goğsümde sende bol bol emzir emzirdikden sonra sağ, en cok memeden emzirmeye calış.
İnan sütün gelicek, emzirirken susuyorsan bir de bilki sütün var ve artiyor.
Canım hayırlısı olsun ve çok büyük geçmiş olsun canım. Herşey güzel olacak. Kv yi takma kafana hatta hiç kimseyi takma. Sadece bebeğini düşün.Offf
nerde canim
Gorsen kv mamaya yüklenmemi istiyor
Bende kızıyorum
Yok üç tane buyuttum diyor
Sinir oldum illa emzirip ondan sonra mama vereceksem vermeliyim diyorum
Anlamiyor
Bakalım kirletmeden ne kadar dayanabilicez :) oda küçük bi çocuk yani yaramaz şey :))Evet tekrar kirlenmeden doğurmalıyız
Ben her gün oturma odasına çubuk süpürge tutuyorum .Su kuş öldürdü beni tuyleri dökülüyor. Simdi de bizle cerez yiyor .Bir de alip kaçırıyor baska yere
Dün squat yaparken annem ay ay yapma diyordu bugün akşam geldi anneanneeem hadi gel artık diyor temizlik bitti yaB Bugunneselibirgun geçmiş olsun canm güle güle büyütün yavrunuzu inşallah ultrasonda da önemli bişey çıkmaz dualarımz seninle.. S Shezofren88 ev temizlenince bi rahatlama oluyor dimi bende bugün hastane çantamı ikramlıkları tamamladm çikolatamıda sipariş ettm mi cumartesiyi gönül rahatlığyla beklicem artık.. telaşeden durumun farkına varamadm ama 3 günüm kaldı
Hadi inşallah canım. Senin normal doğumun benden 9 gün önce aslında. 9 unuygun olcak sana da heralde. Benim hareketler yavaşladı diye 9 una çekti doğumu. Hayırlısı ile kucağımıza alalım bebişlerimizi .Benimde cuma randevum var ayın 7si ya da 9una gün verecek sezeryan içinaynı zamanlarda kucağımıza alacağız inşallah
Cnm o durum bende de var her kalkmaya suyum geldi sanıyorum yarın kontrol var bakalım ne diyecekKızlar bişey söleyin sapsarı akıntım war enfeksion olabılır mı ıdrar yaparken yanma yok ama otururken bı tuaf hıssedıorm ıdrar warmıs gbı yoksa normal mı bu
Bu haftalarda akıntı oluyor. İdrar hissi de bebeğin başı aşağıya bası yapıyorsa ondan olabiliyor. Bebek dönmüştür muhtemelen kasıklara baskı yapıyor.Kızlar bişey söleyin sapsarı akıntım war enfeksion olabılır mı ıdrar yaparken yanma yok ama otururken bı tuaf hıssedıorm ıdrar warmıs gbı yoksa normal mı bu
Canim sakın izin verme fazla mama vermesne,Offf
nerde canim
Gorsen kv mamaya yüklenmemi istiyor
Bende kızıyorum
Yok üç tane buyuttum diyor
Sinir oldum illa emzirip ondan sonra mama vereceksem vermeliyim diyorum
Anlamiyor
bugün tam güne 130 verdimKızlar eve temizliğe gelen kadına ne kadar veriyorsunuz?
Tam günde nereleri temizliyor canımbugün tam güne 130 verdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?