2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ay kızlar normal doğum yapcak 10 kişi falanız herhalde, benden önce doğurcakları sabırsızlıkla bekliyorum günü gelenlerinde inşallah sancıları başlarda kendi sancınızla yaparsınız doğumu. Gerçekten heycanlı bi süreç sizinle beraber bende heycanlanıyorum :)) bana bi iki hafta daha var sanırım bizim aile 40 da doğuruyor bakalım ben ne olcam. Hurma squata başlıcam da 38 i doldurıyım diyorum garanti olsun

Allah sabır versin canım sana. Bebeğinin derdiyle mi uğraşacaksın bu kadınla mı. İnsaf biraz valla her daim kendini ön plana çıkarmayı başarıyor. Torunun yeni doğmuş annesi babası nelerle uğraşıyor destek olayım yok aksine işleri nasıl zora sokarım diye düşünüyor heralde. Rabbim bu sabrının karşılığını en kısa zamanda verir inşallah. Biraz daha dayan bebeğinle sağsalim evine çıktın mı her şey düzelir.

Inşallah canım
Tek duam o....

İyi geceler kızlar..bebeğimin altını değiştirip emzirmwk için uyandm uyuttum şimdi meleğimi.içimi kemiren beni sürekli düşündüren bi derdim var gerçi burası uygun topik değil ama uzun zamandır burdayım sanki sizlerle konuşmak yakın arkadaslarımla konuşmak gibi.bana destek olup akıl veriyosunuz teşekkür ederim.konuya gelecek olursak eşime tbc( verem) tanısı konuldu.eşim hastanede çalışıyor muhtemelen ordan kaptı.bulaşıcı değil ve tedavisi başladı yaklaşık 2 aydır.ama akciğwrindeki sıvının ilaçlarla gerilemesi gerekirken önemli ölçüde bi ilerleme kaydedilememiş bu yüzden doktorlar ameliyat dediler.hem sıvıyı boşaltacaklar hem örnek alıp inceleyecwkler.yüreğim yanıyor.kendimi suçluyorum biz birbirimiz için çok mücadele ettik.acaba diyorum benimle olmasaydı kaderi daha farklı mı olurdu.onun tırnağı kırılsa içim acır..o iyi olsun varsın benimle olmasın neden direndimki zamanında o kadar diyorum.kızlar eşim abisi ve onun karısı olacak kadın için çok şey yaptı ama bunlar hep yapamadıkları veya yapmadıklarıyla ilgilendi şimdide eltimin eli için sizi şehir dışına götüreyim demiş.henüz bi tepki göstermedim.üstüne ameliyatı öğrendik.ve eşimin anne babası ne hastalığı ne ameliyatı bilmiyo.herşwy kesinleşince soylemek istiyor.bense ailenin tüm yükünün kocamın üzerinde olmasından bıktım onlara eşim hasta düşün yakasından.o kadını şehir dışına götürmeyecek bunu siz engelleyeceksinz tarzı konuşmak istiyorum fakat çekiniyorhm anneside babasıda yaşlı bişi olursa benim yüzümden diyecekler napmalıyım nolur akıl verin.

Odaya once biz girdik bekeldik sonra Doktor girdi hâlâ telefonla oynuyor. Aonra zahmet edip kafasini kaldırdı ultrasonu görmeye geldimm dedi. Rabbim bol bol sabir verisn insallah cuma gidecek
Canım allah sabır versin inşallah. Bu kayınvalideler neden insanlıktan yoksun anlamıyorum. Keşke eşin bu kadar anacı olmasaydı senin için daha kolay olurdu.
Canım önce geçmiş olsun umarım bebek hemen iyileşir.
Kendini üzme bebeğini ve kendini düşün sadece bencil ol.
Kayınvalidenede inanamadım ne kadar büyütmüş olayı. Gereksiz insan, böylelerinin faydası yok varlığı bile zarar. Allah sabır versin canim allah ıslah eder umarım.

Bir de mamalarin kabiz yapabilme durumu oluyor. 3. Gun daha cok sut mu verdin mama mi?
Bu saydıklarım mamaya başlayana kadardı canım. 3.gün süt içtiğinde kaka yapmadı, sonra mamaya başladım o akşam 1 kere yaptı ama bugünde yapmadı mesela.
Bende doktoru anlamadım. Kilosuna baktı hemen göndercek, eşim gazıyla ilgili bişeyler sordu ben ağlıyordum o ara şu gün gelin falan demedi kalça ultrasonu için gün alın dedi sadece. Bende çıktım sonradan aklıma geldi ne zaman gideceğimiz falan. Saçma sapan bi muayeneydi yani. Haftaya başka doktora gidicez bakalım.

Amin canım....
Bebegime bol dua edin...

B Bugunneselibirgun lohusa halinle zor ama bebegin ve kendin icin kv den dolayi moralini bozma. Hersey duzelir yakinda insallah.

Inşallah hamileliginmmdeki yaptıklarından dolayı da patladım artık.

Dün bir de yok bebek çok sicriyor gorumcen bebeğe bişey yazmıştı.onu koyalım dedi. Bende gerek yok dedim kuran koyarız en büyük koruyucu o zaten dedim.
Yok niye ki halası onun düşmanı mi yok bilmem ne dedi.
Dünde anlatırken görümcesi korku icin yazacaktı istemem ne yazcak demisimb oyle anlatti insanlara

Ben gazdan çok çektim canım söylediklerin gazlı bebek hareketleri bütün gün ben de kucağımda tutardim karnını ayaklarını aktardan aldığımı acı elma yağıyla ovalardik mamasina doktorun verdiği gaz damlası damlatirdik , eşimin elleri iri ve sıcak oluyor hep her mamadan sonra omzuna havlu atar çocuğu omzuna yatırır sırtını ovalardik bazen öyle bir gaz çıkarırdı ki çıkarırken kusardi bile , ayrıca havlu ısıtıp karnına sırtına koyardik , ben o zamanlar bilmiyordum ama simdi icinde kiraz çekirdeği kuşaklar var microdalgada mi ne ısıtıp bebeğin karnına koymak çok iyi gelirmiş ama hep mama yediği için bunları mamadan sonra hep denemek lazım biraz yorucu oluyor ama kırkı çıkınca hafiflemeye ve 2bucuk 3 ayında tamamen geçmeye başladı ondan sonra yavrum gülmeye agucuk gugucuklara başladı çok şükür , biraz daha sabret canım bil ki o durumda olan sadece sen değilsin yalnız değilsin çoğu kadının çektiği zorluklari cekiyorsun hepimiz atlattık sen ve bebeğin de atlatcak inşallah canım Allah'ım sabır ve güç versin

Cok sükür nst de sancilar cikti benim kasilma sandiklarim sanciymis meger cok siddetli olmasada bi baslangic sayilir + 1 cm aciklik :) bugün yarin gelir heralde umarimmm
hayirla kolaylikla gelsin canim. Nst de cikan sancilari tarif eder misin? Her yerim agriyor ayirt edemiyorum ben. Mesela nst deyken inanilmaz belim agridi ama sanci gozukmuyordu...

Ohh size de sıhhatler olsun.. Müthiş sıcak vardı bugün İstanbulda, iyi oldu yıkanması.

Ben göbekle cesaret edemedim, zaten tertemizler, sadece ferahlasınlar o yetiyor di mi :)
Teşekkür ederim canım:)
Aynen çok sıcaktı benimki terlemeye başlamıştı:)))
Ben de cesaret edemedim doktor ısrarla yikayabilirsin deyince bir cesaret yıkadık
Aşağı inip pozisyonunu almış mı peki :) ? Ay ishal olmuş gibi ağrı vs yazmışlardı burda. Sende oldu mu o
Slm kuzum nasılsın nasıl gidiyor

Kızlarrr özellikle tecrübeli anneler acilll yardım..dün gece 12 den beri 15 dakikada bir adet ağrıso gibi bir ağrı gelip gidiyor çpk dikkat ettim.düzenli şekilde ..fakat zaman aralığı hiç kısalmadı yani 10 dakikaya düşmedi.böyle durım yaşayan var mı? İlk gebrlik olduğu için süreç yavas mı ilerliyor acaba?

Süt olması için bol hurma ve rezene çayı bir de en az 3lt su için kızlar
Tahin helvası bende süt yapıyor deneyin belki faydası olur
Stresten uzak durmaya çalışın
Bebek uykudayken mutlaka kendinize bakıp ayırıp biraz uyuyup dinlenin
Vücut uykudayken daha çok süt üretiyor

Canim cok buyuk gecmis olsun. Bulasici olmamasi iyi bir haber su anki duruma gore. Siviyi alip incelesinler bakalim ne cikacak. Sen gonlunu ferah tut.
Kader konusuna gelince,bu cok farkli birsey, senle olmasaydi belki daha berbat bir hayati olacakti, bir de boyle dusun.
Sen simdi lohusaligin etsiylede tabiki daha da yogun yasiyorsundur duygularini, guclu olmaya calis, dua edecegim ozel olarak.
Eltinin yolculuk meselesi biraz karisik aslinda, aileden birine hayir demek cok zor oluyor erkekler icin. Eger hasTaligi aciklarsaniz belki oyle bir talepleri olmaz diye dusundum.
Sen herseyi bir yana at bebisine odaklan, esinde iyi olacak goreceksin, ani olarak ilerde hatirlar gulersin bu gunlere insallah.

Teşekkür ederim özel olarak edeceğin dualar için Allah razı olsun..inşallah Rabbim sesimi duyarda sen haklı çıkarsın.oyle yada boyle o kadını şehir dışına götürmeyecek..açıklamak en doğrusu olacak eşime bırakırsam ailesi üzülmesinde ne olursa olsun modunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…