- 14 Aralık 2017
- 789
- 1.251
- 113
- 40
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #51.521
bebişle birbirimize alışmaya çalışıyoruz ilk hafta emzirme vs işlerinin zor olacağını biliyordum o yüzden fazla kasmamaya çalışıyorum. Yalnız bu süreçlerde sizlere tavsiyem mümkün mertebe yanınızda kendini rahat hissedeceğiniz kişileri tercih edin refakatçi olarak evet çok zor ama elinizden geldiği kadar zorlayınshealemon gozun aydin canim .Gecmis olsun .Atlatmissin bir sekilde .Artik tadini cikarmaya bak .Ama hic bebisten bahsetmemissin :) O nasıl?
Öyle valla doğru diyorsun. İki gündür disardayim gez dolaş olanların yaz eksikleri ayakkabı vs derken iki gecedir önleyerek uyuyormusum eşim soyledi. Ben zaten uyudugumun farkında değilim sürekli ağrı sancı. Benim sezeryan olacağı için bazen doğdun diyorum.bazen biraz daha dursun diyorum. Zor bir süreç. Bugün mesela agrim da akintim da çok bütün gün sadece yemek yapıp yatmak niyetin bakalım.Bi yandan yapilacak isler bizi bekliyor, bi yandan agirlastik zorlaniyoruz. Cogu zaman mecburiyetten yapıyoruz inan ki, enerji varsa da bu sıcak havada terle ucup gidiyor.. ben de hic durmuyorum ama enerjiden degil mecburiyetten. Haftalarimi, ilerledi cok sukur. Geleceklerse de kendileri bilirler kafaya takma. Suan dogsalar kuvoze bile gerek kalmayabilir. Bizim diger topikte gazelim dogurdu 2800 gr. Kuvoze girmedi bebek.
Su da bir gercek bana gore ki yatmak dogumu uzatiyor, hareketli olmak yuruyus yapmak dogumu tetikliyor. Bir onceki dogumda bunu yasamis olabilirsin. Ben cok 40. Haftalara kalmak istemiyorum zira doktorum tatile gidecek. O yuzden dogumu hizlandiracak ne varsa yapacam. 37 bitsin insallah 37+0 olalim baslayacam.
Cnm ben son 2 aydır tek gidiyorum :) sonrasında bebeğin 3D fotolarını gönderiyorum eşime :) bazen hayat böyle olmasını gerektiriyor. Üzülecek birşey yok bence. Yarın kontrolüm var hatta doğum öncesi son kontrol. Yine tek gideceğim. Üzme kendini benceKızlar son haftalarda kontrole yanlız gittiğiniz oldu mu ? Eşim hep gelirdi. Şimdi asıl ihtiyaç olan dönemdeyim bence, 36+6 randevuma işi bırakıp gelmek istemiyor. Kendi fizik tedavisi için 6-7 defa işten erken çıktı bu ay. Ben de tedirginim biraz da üzüldüm açıkcası
Annem kalırsa kv de de atlayacağı icin esimle bir karar aldik .Esim kalcak benimle .Hem en bastan benimle birlikte sorumluluk almis olur hem de rahatlatır beni.B
bebişle birbirimize alışmaya çalışıyoruz ilk hafta emzirme vs işlerinin zor olacağını biliyordum o yüzden fazla kasmamaya çalışıyorum. Yalnız bu süreçlerde sizlere tavsiyem mümkün mertebe yanınızda kendini rahat hissedeceğiniz kişileri tercih edin refakatçi olarak evet çok zor ama elinizden geldiği kadar zorlayın
Bende 3 gundur hurma yiyorum gunde 10 tane filan ama insan canı istemeden yeyince biraz zor gelio tüketmek.Ay kızlar normal doğum yapcak 10 kişi falanız herhalde, benden önce doğurcakları sabırsızlıkla bekliyorum günü gelenlerinde inşallah sancıları başlarda kendi sancınızla yaparsınız doğumu. Gerçekten heycanlı bi süreç sizinle beraber bende heycanlanıyorum :)) bana bi iki hafta daha var sanırım bizim aile 40 da doğuruyor bakalım ben ne olcam. Hurma squata başlıcam da 38 i doldurıyım diyorum garanti olsun
Canim nst de sanci cikiyodu ama ben fazla hissetmedim sadece karnimin sertlestigini ve kasildigini hissettim.Ama gece 2 de dogum sancilari basladi ve 3.34 de oglumu kucagima aldim cok sükür, ön sancilari fazla hissedemedigim icin yolda doguruyodum nerdeyse :)hayirla kolaylikla gelsin canim. Nst de cikan sancilari tarif eder misin? Her yerim agriyor ayirt edemiyorum ben. Mesela nst deyken inanilmaz belim agridi ama sanci gozukmuyordu...
Ay canım çok geçmiş olsun. Verem çok iyi bakılması gereken bir hastalık. Kesinlikle ailesi bilmeli bu çok riskli ve yorucu esimede sahada. AC annesine tel ve güzel güzel sureci hastaligianlat. Boyle birşey aileden saklanamaz ve bebeklisin. Onun çalışması bile yasak bu yüzden iyileşme olmamıştır tabiki. Esim 3 zatürree atlattı ki bir ara kroniklesecek diye çok korktuk vereme dönüyordu. Sürekli taze meyve yemek kaliteli beslenme iğne ilaç. Ben eşim en agir zatürree olduğunda gece uyanıp taze sut içine bir yumurta sarısı ve az tereyağ gece uyanıp verdim. Hep elimle beslerdim büyük oğlum 2.5 ayliktiİyi geceler kızlar..bebeğimin altını değiştirip emzirmwk için uyandm uyuttum şimdi meleğimi.içimi kemiren beni sürekli düşündüren bi derdim var gerçi burası uygun topik değil ama uzun zamandır burdayım sanki sizlerle konuşmak yakın arkadaslarımla konuşmak gibi.bana destek olup akıl veriyosunuz teşekkür ederim.konuya gelecek olursak eşime tbc( verem) tanısı konuldu.eşim hastanede çalışıyor muhtemelen ordan kaptı.bulaşıcı değil ve tedavisi başladı yaklaşık 2 aydır.ama akciğwrindeki sıvının ilaçlarla gerilemesi gerekirken önemli ölçüde bi ilerleme kaydedilememiş bu yüzden doktorlar ameliyat dediler.hem sıvıyı boşaltacaklar hem örnek alıp inceleyecwkler.yüreğim yanıyor.kendimi suçluyorum biz birbirimiz için çok mücadele ettik.acaba diyorum benimle olmasaydı kaderi daha farklı mı olurdu.onun tırnağı kırılsa içim acır..o iyi olsun varsın benimle olmasın neden direndimki zamanında o kadar diyorum.kızlar eşim abisi ve onun karısı olacak kadın için çok şey yaptı ama bunlar hep yapamadıkları veya yapmadıklarıyla ilgilendi şimdide eltimin eli için sizi şehir dışına götüreyim demiş.henüz bi tepki göstermedim.üstüne ameliyatı öğrendik.ve eşimin anne babası ne hastalığı ne ameliyatı bilmiyo.herşwy kesinleşince soylemek istiyor.bense ailenin tüm yükünün kocamın üzerinde olmasından bıktım onlara eşim hasta düşün yakasından.o kadını şehir dışına götürmeyecek bunu siz engelleyeceksinz tarzı konuşmak istiyorum fakat çekiniyorhm anneside babasıda yaşlı bişi olursa benim yüzümden diyecekler napmalıyım nolur akıl verin.
Ay canım çok geçmiş olsun. Verem çok iyi bakılması gereken bir hastalık. Kesinlikle ailesi bilmeli bu çok riskli ve yorucu esimede sahada. AC annesine tel ve güzel güzel sureci hastaligianlat. Boyle birşey aileden saklanamaz ve bebeklisin. Onun çalışması bile yasak bu yüzden iyileşme olmamıştır tabiki. Esim 3 zatürree atlattı ki bir ara kroniklesecek diye çok korktuk vereme dönüyordu. Sürekli taze meyve yemek kaliteli beslenme iğne ilaç. Ben eşim en agir zatürree olduğunda gece uyanıp taze sut içine bir yumurta sarısı ve az tereyağ gece uyanıp verdim. Hep elimle beslerdim büyük oğlum 2.5 ayliktiİyi geceler kızlar..bebeğimin altını değiştirip emzirmwk için uyandm uyuttum şimdi meleğimi.içimi kemiren beni sürekli düşündüren bi derdim var gerçi burası uygun topik değil ama uzun zamandır burdayım sanki sizlerle konuşmak yakın arkadaslarımla konuşmak gibi.bana destek olup akıl veriyosunuz teşekkür ederim.konuya gelecek olursak eşime tbc( verem) tanısı konuldu.eşim hastanede çalışıyor muhtemelen ordan kaptı.bulaşıcı değil ve tedavisi başladı yaklaşık 2 aydır.ama akciğwrindeki sıvının ilaçlarla gerilemesi gerekirken önemli ölçüde bi ilerleme kaydedilememiş bu yüzden doktorlar ameliyat dediler.hem sıvıyı boşaltacaklar hem örnek alıp inceleyecwkler.yüreğim yanıyor.kendimi suçluyorum biz birbirimiz için çok mücadele ettik.acaba diyorum benimle olmasaydı kaderi daha farklı mı olurdu.onun tırnağı kırılsa içim acır..o iyi olsun varsın benimle olmasın neden direndimki zamanında o kadar diyorum.kızlar eşim abisi ve onun karısı olacak kadın için çok şey yaptı ama bunlar hep yapamadıkları veya yapmadıklarıyla ilgilendi şimdide eltimin eli için sizi şehir dışına götüreyim demiş.henüz bi tepki göstermedim.üstüne ameliyatı öğrendik.ve eşimin anne babası ne hastalığı ne ameliyatı bilmiyo.herşwy kesinleşince soylemek istiyor.bense ailenin tüm yükünün kocamın üzerinde olmasından bıktım onlara eşim hasta düşün yakasından.o kadını şehir dışına götürmeyecek bunu siz engelleyeceksinz tarzı konuşmak istiyorum fakat çekiniyorhm anneside babasıda yaşlı bişi olursa benim yüzümden diyecekler napmalıyım nolur akıl verin.
Gozunaydin cnm Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin insallahCanim nst de sanci cikiyodu ama ben fazla hissetmedim sadece karnimin sertlestigini ve kasildigini hissettim.Ama gece 2 de dogum sancilari basladi ve 3.34 de oglumu kucagima aldim cok sükür, ön sancilari fazla hissedemedigim icin yolda doguruyodum nerdeyse :)
Amin insallah darisi basinizaGozunaydin cnm Rabbim analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin insallah
Ah ah nerelerim agrimiyor ki dudakların olduğu yerdeki kemiğin, bazen iç tarafı, kalça kemiğim. İki gündür çok dolaştım bugün extra agrim var fenalardayim.Kizlar sadece uzandigim zaman vajinamin dis dudaklarda bir agri oluyor. Ayakta oldugumda ya da oturdugum zaman sikinti yok, ama uzaninca basliyor agrimaya.
Boyle birsey yasayan varmi?
Amin inşallah canım. Valla artik doğdun istiyorum çok yorgunum hem bedenen hem ruhenAmin insallah darisi basiniza
Bizimde 14temmuz insallah... heyecan doruktaHerkese merhaba arkadaşlar. Doğum yapan arkadaşlara geçmiş olsun
Rabbim analı babalı büyütsün inşallah.
Bekleyen arkadaşlara Allah sanır versin havalar feci sıcak. Evde nefes alınmıyor resmen.
Dr 20 temmuzda alırız demişti onbeş gün kaldı bizim erken gelmezse beyefendi. Pazartesi kontrol var. İki gündür disardaydik bugün feci kalça kemiğin vajinam agriyor dikislerim sizliyor. Bugün kendime izin verdim becerebilirsem.
MasallahCanim nst de sanci cikiyodu ama ben fazla hissetmedim sadece karnimin sertlestigini ve kasildigini hissettim.Ama gece 2 de dogum sancilari basladi ve 3.34 de oglumu kucagima aldim cok sükür, ön sancilari fazla hissedemedigim icin yolda doguruyodum nerdeyse :)
Geçmiş olsun öncelikle canım. Rabbim analı babalı büyütsün inşallah. Bu yaşadıklarını hepsi ani kalacak sen güzel yanlarını hatırla hepmGünaydın kızlar. Bizim Doğumda gerçekleşti buradaki Doğum tecrübelerinden faydalanılıyor ben de paylaşayım. Benim Doğum büyüyen çikolata kistlerinden dolayı sezeryan olarak kesinleşmişti. Ben burada da yazdığım gibi ameliyat fikrinden dolayısıyla sezeryandan da inanılmaz geriliyordum ve korkuyordum. Doğum sancısına razıydım. Sabah 7 de hastanede olduk 8de ameliyat vardı ama hayatımda hiç bu kadar stres ve gerilime girdiğimi hatırlamıyorum. Neyse baktım delirme noktasına geldim bana sakinleştirici yapın fln dedim ama anestezi teknikeri çok uyuz bi kadındı bebek gelmeden olmaz falan diye azarladı. Sonra asıl anestezi uzmanı gelince ona da çok stresli olduğumu gerildiğimi sakinleştirici istediğimi falan söyledim allahtan o anlayışlı ve kibardı sakinleştirici yaptırdı. Spinal anestezi oldum spinali yaparken tolore edilemeyecek bir ağrı kesinlikle Yok kan aldırırken hissettiğiniz acı kadar. Sakinleştirici bende çok işe yaradı uyumadım bilincim tamamen yerindeydi ama adı üstünde psikolojik olarak çok rahatladım bi de zaman kavramı sanırım farklılaştı yaklaşık 1,5 saat süren ameliyat bana çok hızlı geçti gibi geldi. Bebek çıktıktan sonra bana hızlıca gösterip dışarıya çıkardılar sonra kistleri aldılar en sonunda dikiş temizleme ve bi yerde biraz beklettiler. Ameliyatta itilmeyi çekilmeyi çok hissedersin dediler ama ben ne çok hissettim ne de rahatsızlık duydum. Anestezinin etkisi geçince ameliyat yerleri sürekli sızlamaya başladı hep ağrı kesici istedim. İlk ayağa kalkma kısmı ise gerçekten çok zor oldu dikişler çok acıdı ve benim başım inanılmaz döndü. Ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin diyorlar ya ben de 2. Kez koridorda yürümeye çalışırken az kalsın bayılıyordum gözüm karardı yatağa zor koydular sonrasında çok mide bulantım oldu bu da anestezi yan etkisi imiş çıkarınca ve bulantı iğnesi olunca rahatladım şu an hala dikiş yerleri acıyor ama inşallaj zamanla her şey düzelir sanırım çok uzattım ama belki benim gibi sezeryandan korkanlar için fikir vermiş olurum herkese hayırlı doğumlar
Ay senin de az kalmis canım. Rabbim sağlıkla kavustursun inşallah. Valizi kapattin mi? Hazırlıklar bitti mi?Bizimde 14temmuz insallah... heyecan doruktagercidr bekletebilirsem dahada uzatirim dedi ama bu tarihi duymak bile heyecanlandırdı. . Saglicakla gelsinler
Masallahne guzel olmis annesi yormadan... gözünüz aydin
Ayyy yok yaAy senin de az kalmis canım. Rabbim sağlıkla kavustursun inşallah. Valizi kapattin mi? Hazırlıklar bitti mi?
Merhaba canım biz vakit olduruyoruz artik sen nasılsın bebis yıkanmış maşallahGünaydın kızlar..
Nasılsınız herkes iyidir umarım
Geçmişi takip edemiyorum
Doguranlarin gözü aydın olsun
Bekleyenler de sağlıkla kucağına alir inşallah ❤❤
Canım kendini yorduysan ayaklarını usuttuysen ondan da olabilir? Yine de Dr unla iletişime geç istersen.Kızlarrr özellikle tecrübeli anneler acilll yardım..dün gece 12 den beri 15 dakikada bir adet ağrıso gibi bir ağrı gelip gidiyor çpk dikkat ettim.düzenli şekilde ..fakat zaman aralığı hiç kısalmadı yani 10 dakikaya düşmedi.böyle durım yaşayan var mı? İlk gebrlik olduğu için süreç yavas mı ilerliyor acaba?
Gercekten mi? Aman canım erken doğum olur birşey olur Allah korusun sen hazırla hazır dursun valiz. Ne olur ne olmaz. Ben şişlere vatana kdr hazırladım koliledim. Bir tek kurabiyeyspicam seker hamurlu da annem gelecek onunda o zmn yaparım dedim. Birde biberon emziği bulamadım. Onu alicam.Ayyy yok yacok tembelim bu konuda herseyi yikadim akladim pakladim ama valizi hazırlamadım henüz ... yarin kontrol var bakalim ondan sonra insallah hazırlayacağım ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?