- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #51.541
Bende bu sabah nst ye yanlız girdim cnm. Tartıştık eşimle gelme istemem seni dedim. Ağlamayı beğenmedim. Gün yaklaştıkça çok gerginleştim ve hassaslaştım. Ama o da çok bağırdı bana. Mahkeme de eski ortağıyla devam eden bir davası var ve bu ara çok gergin, üstüne gitmek istemedim diye sustum ama başka zaman olsaydı tavrım çok net olurdu bu konuda. Yine de tavır yapıyorum kendine. Aradı yüzüne kapattım. Ama sizin durum farklı, eşininde sağlığı ile ilgili sıkıntıları var. Bir yandan baba olacak stresli ve üzüntülü belkide tedavisindwn dolayı. İşyerinde de belkide belli etmediği sana ayrı sıkıntısı vardır. Sen rahat ol. Bak çok az kaldı bebeişini kucağına almana.Kızlar son haftalarda kontrole yanlız gittiğiniz oldu mu ? Eşim hep gelirdi. Şimdi asıl ihtiyaç olan dönemdeyim bence, 36+6 randevuma işi bırakıp gelmek istemiyor. Kendi fizik tedavisi için 6-7 defa işten erken çıktı bu ay. Ben de tedirginim biraz da üzüldüm açıkcası
Hayırlı olsun bebeğiniz sağlıkla büyütün inşş, anestezi sonrası kusmak bana çok iyi geliyor tamamen anesteziyi atıyorum sanki :))Günaydın kızlar. Bizim Doğumda gerçekleşti buradaki Doğum tecrübelerinden faydalanılıyor ben de paylaşayım. Benim Doğum büyüyen çikolata kistlerinden dolayı sezeryan olarak kesinleşmişti. Ben burada da yazdığım gibi ameliyat fikrinden dolayısıyla sezeryandan da inanılmaz geriliyordum ve korkuyordum. Doğum sancısına razıydım. Sabah 7 de hastanede olduk 8de ameliyat vardı ama hayatımda hiç bu kadar stres ve gerilime girdiğimi hatırlamıyorum. Neyse baktım delirme noktasına geldim bana sakinleştirici yapın fln dedim ama anestezi teknikeri çok uyuz bi kadındı bebek gelmeden olmaz falan diye azarladı. Sonra asıl anestezi uzmanı gelince ona da çok stresli olduğumu gerildiğimi sakinleştirici istediğimi falan söyledim allahtan o anlayışlı ve kibardı sakinleştirici yaptırdı. Spinal anestezi oldum spinali yaparken tolore edilemeyecek bir ağrı kesinlikle Yok kan aldırırken hissettiğiniz acı kadar. Sakinleştirici bende çok işe yaradı uyumadım bilincim tamamen yerindeydi ama adı üstünde psikolojik olarak çok rahatladım bi de zaman kavramı sanırım farklılaştı yaklaşık 1,5 saat süren ameliyat bana çok hızlı geçti gibi geldi. Bebek çıktıktan sonra bana hızlıca gösterip dışarıya çıkardılar sonra kistleri aldılar en sonunda dikiş temizleme ve bi yerde biraz beklettiler. Ameliyatta itilmeyi çekilmeyi çok hissedersin dediler ama ben ne çok hissettim ne de rahatsızlık duydum. Anestezinin etkisi geçince ameliyat yerleri sürekli sızlamaya başladı hep ağrı kesici istedim. İlk ayağa kalkma kısmı ise gerçekten çok zor oldu dikişler çok acıdı ve benim başım inanılmaz döndü. Ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin diyorlar ya ben de 2. Kez koridorda yürümeye çalışırken az kalsın bayılıyordum gözüm karardı yatağa zor koydular sonrasında çok mide bulantım oldu bu da anestezi yan etkisi imiş çıkarınca ve bulantı iğnesi olunca rahatladım şu an hala dikiş yerleri acıyor ama inşallaj zamanla her şey düzelir sanırım çok uzattım ama belki benim gibi sezeryandan korkanlar için fikir vermiş olurum herkese hayırlı doğumlar
Günaydın kızlar. Bizim Doğumda gerçekleşti buradaki Doğum tecrübelerinden faydalanılıyor ben de paylaşayım. Benim Doğum büyüyen çikolata kistlerinden dolayı sezeryan olarak kesinleşmişti. Ben burada da yazdığım gibi ameliyat fikrinden dolayısıyla sezeryandan da inanılmaz geriliyordum ve korkuyordum. Doğum sancısına razıydım. Sabah 7 de hastanede olduk 8de ameliyat vardı ama hayatımda hiç bu kadar stres ve gerilime girdiğimi hatırlamıyorum. Neyse baktım delirme noktasına geldim bana sakinleştirici yapın fln dedim ama anestezi teknikeri çok uyuz bi kadındı bebek gelmeden olmaz falan diye azarladı. Sonra asıl anestezi uzmanı gelince ona da çok stresli olduğumu gerildiğimi sakinleştirici istediğimi falan söyledim allahtan o anlayışlı ve kibardı sakinleştirici yaptırdı. Spinal anestezi oldum spinali yaparken tolore edilemeyecek bir ağrı kesinlikle Yok kan aldırırken hissettiğiniz acı kadar. Sakinleştirici bende çok işe yaradı uyumadım bilincim tamamen yerindeydi ama adı üstünde psikolojik olarak çok rahatladım bi de zaman kavramı sanırım farklılaştı yaklaşık 1,5 saat süren ameliyat bana çok hızlı geçti gibi geldi. Bebek çıktıktan sonra bana hızlıca gösterip dışarıya çıkardılar sonra kistleri aldılar en sonunda dikiş temizleme ve bi yerde biraz beklettiler. Ameliyatta itilmeyi çekilmeyi çok hissedersin dediler ama ben ne çok hissettim ne de rahatsızlık duydum. Anestezinin etkisi geçince ameliyat yerleri sürekli sızlamaya başladı hep ağrı kesici istedim. İlk ayağa kalkma kısmı ise gerçekten çok zor oldu dikişler çok acıdı ve benim başım inanılmaz döndü. Ne kadar çok yürürsen o kadar çabuk iyileşirsin diyorlar ya ben de 2. Kez koridorda yürümeye çalışırken az kalsın bayılıyordum gözüm karardı yatağa zor koydular sonrasında çok mide bulantım oldu bu da anestezi yan etkisi imiş çıkarınca ve bulantı iğnesi olunca rahatladım şu an hala dikiş yerleri acıyor ama inşallaj zamanla her şey düzelir sanırım çok uzattım ama belki benim gibi sezeryandan korkanlar için fikir vermiş olurum herkese hayırlı doğumlar
Canim okurken öyle sinirlendim ki seni dusunemedim. Ama ailene kizfim annen nerde baban nerde neden sahip cikmiyorlar sana. Eşine de pes diyorum kendi durmuyor anası bacısı ne alaka. Kendi isini görüyorsanız kimseyi isteme eşine de şöyle sen duruyorsan dur yoksa sende git istemiyorum de. İçine atmak çözüm değil. Bir ağırlık koymazsan başınaInşallah hamileliginmmdeki yaptıklarından dolayı da patladım artık.
Dün bir de yok bebek çok sicriyor gorumcen bebeğe bişey yazmıştı.onu koyalım dedi. Bende gerek yok dedim kuran koyarız en büyük koruyucu o zaten dedim.
Yok niye ki halası onun düşmanı mi yok bilmem ne dedi.
Dünde anlatırken görümcesi korku icin yazacaktı istemem ne yazcak demisimb oyle anlatti insanlara
Şeker hiç tüketme tatlı vb şeyler belki hurma daha iyi yenir, çayın yanına falanBende 3 gundur hurma yiyorum gunde 10 tane filan ama insan canı istemeden yeyince biraz zor gelio tüketmek.
Hadi gözün aydın kuzum. Yürüyen felaket gidiyo
Muhtemel yeri dar aldığından dır cnm.Kızlar son haftalara doğru bebeğinizn hareketlerinde değişklk hissedyrmsnz? 3 gün öncesine kadar tüm iç organlarım yer değiştrrken 3 gündür sadece minik bi tekme hafif bi kayma hissedyrm yeri daraldığı için olablr mi acaba.. öğleden sonra kontrolümz var bakalım dr ne dicek
Uydur kızz helan olsun. Ben uyduramadım sen uydur. Bende fazla sohbet muhabbet girmiomgbisey dersem hmm filan yapip gecio m yorumsuz kalmaya calsyom artk napym.
Gozunaydin cnm. Rabbim sağlıkla kavustursunGünaydın kızlar :) kontrolden geldik. şuan 37+3'üz bebek baş geliş suyu ölçüleri nst her şey normal görünüyor. normal doğum için bir engel yok dedi :) ama çatı muayenesi olmadı. boyun uzun çatın dar değildir dedi. muayene haftaya olur sanırım.
canım sadecde gece pedi yeterli olur mu acaba? normal doğum muydu senin?Bence hastane çıkışına gerek yok. Kimse çocuğundan kısmıyor diye yapılmış, süslenmiş, paketlenmiş, normalde yarı-hatta daha az fiyata aynı parçaları alabilecekken para harcatmak için tasarlanmış bir paket hastane çıkışı. Almak isteyen alır o ayrı ama çok da gerekli değil yok diye üzülmeyin, eksiklik hissetmeyin. Ben yeni doğum yapan arkadaşlarımla konuşarak hazırladım çantamı ve oldukça sade ve yalnızca gereken şeyleri aldım. 1 gece kalacağım hepsi geri gelir ve fazla eşyalar orada kalabalık yapar diye düşünüyorum. Bebek için; 2 iç zıbın, 1 tüm tulum, 2 çıtçıtlı badi, 1 alt pijama, bere, eldiven, yenidoğan bez ve 2 battaniye (1 ince 1 hafif kalın). Pamuk veya alt açma almadım zira her hastane bunları bulundurur taşımamıza gerek yok. Biberon da almadım çünkü enjektörle veriyorlarmış mama gerekirse.
Kendim için, 1 gecelik, 1 pijama, iç çamaşırı, 1 t-shirt, gece pedi, havlu, az biraz göğüs pedi, ıslak mendil, diş macunu ve fırçamı aldım. Öyle yok süt sağma makinaları vs vs taşımaya da gerek yok çünkü hastane tipi pompalar evdekilerden daha iyi gerekirse hemşireler getirir. İkramlık olarak da lokum, çikolata, meyve suyu, lavanta hazırlamıştım onları aldım. Bitti gitti.
Ayyy ne guzel herseyin hazir darisi basima... yok yok bende ertelemeden yarin halledecegim insallah... bu kadar tembellik yeterGercekten mi? Aman canım erken doğum olur birşey olur Allah korusun sen hazırla hazır dursun valiz. Ne olur ne olmaz. Ben şişlere vatana kdr hazırladım koliledim. Bir tek kurabiyeyspicam seker hamurlu da annem gelecek onunda o zmn yaparım dedim. Birde biberon emziği bulamadım. Onu alicam.
Benimde aynı cnm. Bu yüzden doğumu erkene aldı doktor. Kısmetse 9 temmuzda doğuracam :) hergün nstye giriyorum. Allaha şükür herşey yolundaKızlar son haftalara doğru bebeğinizn hareketlerinde değişklk hissedyrmsnz? 3 gün öncesine kadar tüm iç organlarım yer değiştrrken 3 gündür sadece minik bi tekme hafif bi kayma hissedyrm yeri daraldığı için olablr mi acaba.. öğleden sonra kontrolümz var bakalım dr ne dicek
Canim nst de sanci cikiyodu ama ben fazla hissetmedim sadece karnimin sertlestigini ve kasildigini hissettim.Ama gece 2 de dogum sancilari basladi ve 3.34 de oglumu kucagima aldim cok sükür, ön sancilari fazla hissedemedigim icin yolda doguruyodum nerdeyse :)
canım bu senin bebeğin kendi istediğin gibi büyütmek en doğal hakkın. onlara da aynen böyle söyleyebilirsin. bebeğin annesi sensin ve söz hakkı sadece sende.Bileti aldim tamam hallaloldu dedim esimde uyku sersemi hayirli olsun anne dedi. Gitti sarildi dogumda daha cok kalirim oglusum uzulme diyor. Eldivenleri ver baskasina eldiven giymez dedi niye dedim giymesin rahat olsun diyor. Tirnagini keserim ben diyor . Doktora gidilir sorulur tirnagi uygunsa kesilir yada 40 inda kesilir dedim. Ne alaka daha once de keserim diyor. Kestirmem dedim. Hurafelere inan sen daha bakalim diyor. Doktor hurafelerle konusmaz sen bir dogurmussun bak nasil ahkam kesiyorsun o bin tane dogurtuyor dedim. Mantiksizmis dedigim
sadece bebeğini ve kendini düşünmen gereken zamanlarda nelerle uğraşıyosun canımDuaya çok ihtiyacım var...
Ailemi buhnlara musallat etmiyorum canım.Canim okurken öyle sinirlendim ki seni dusunemedim. Ama ailene kizfim annen nerde baban nerde neden sahip cikmiyorlar sana. Eşine de pes diyorum kendi durmuyor anası bacısı ne alaka. Kendi isini görüyorsanız kimseyi isteme eşine de şöyle sen duruyorsan dur yoksa sende git istemiyorum de. İçine atmak çözüm değil. Bir ağırlık koymazsan başına
İserler canım bu tipler. Asla taaviz verme sakin. Kaynanan çok cahil millete kendini rezil etmiş. Sen kime ağzına ne gelirse say hiç de umursamaz. Bu hayatta sen ve bevegin gerisi bos. Yoksa sut olmaz sağlık olmaz olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?