- 22 Ekim 2011
- 1.824
- 1.060
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #52.021
Gözünüz aydın canim Allah anali babali büyütsün insallah:)Kızlar ben doğum yaptım bu gün. Bebişten zor fırsat buluyorum yazmaya. Biraz kendimize gelelim yazarım ayrıntıları. Normal doğum oldu. Rabbim herkesi bi avazda kurtarsın inş.
Yaa bu dr lar delirtir adami banada haftalardir bebek kilosu az dedi bugun de 2850 dedi ve haftasina gore cok iyi dedi... eee yakalamis yani haftasini geriydi dedim? Bu seferde tekrar bebegi olcer gibi yapip 2600 falan diyelim o zaman dedi +-300-500gr olabilir dedi tahmini buİnşallah 3 kg mı toparlar, kontrol kağıdına 2800 gr yazmış.İlk doğumum sezeryandı bunu normal yaptıracak bebek zaten ufak doğurursun dedi.
Masallah size allah anali babali büyütsün:)Günaydın güzel annelerben dün akşam kızımı kucağıma aldım. Şimdi melekler gibi yanımda uyuyor
Ben varimmmmHakikaten kimler kaldı doğurmayan?
1. ben..
2.Afilim92
3. @demlicaykeyfi
4.Removeben
5. @minaaaako
6. @Alevce7
7.?
Allah analı babalı büyütsün insallah gözünüz aydınŞükür kavuştum bebeğime ben de kızlar normal doğum oldu
Bu liste doğum bekleyenlerse bende varım :)1. ben.. (@serenity16 )
2.Afilim92
3. @demlicaykeyfi
4.Removeben
5. @minaaaako
6. @Alevce7
7. @almilacm
8. S Shezofren88
9. @alcala
10.ayprensesii
11. @cisse0932
12. @Milana firuze
13. @chatlax
14. @Efsane anne
15. @Oceancan
16. @madamhd
17. @ceylin-46
18. @Gmz2675
19. @5816bursa
20. @Zehra ungrms
21. @Aysse34663
22. M miracefe
23. @Srkyesraaa
24. @Veritas34
25. @Mervikkkk
26. @justlook
27. @kutsal gorev askina
Bir iki kişi zannederken 27 imişiz meğer :)
Güncelliyorum doğurmayanlar listemizi :)
1. ben..
2.Afilim92
3. @demlicaykeyfi
4.Removeben
5. @minaaaako
6. @Alevce7
7. @almilacm
8. S Shezofren88
9. @alcala
10.ayprensesii
11. @cisse0932
var mı arttıran
Benim eşim de ailesinin hatasını görse de dile getirmez. Binde bir yorum yapar o da dilinin ucuyla. Ama yeri gelince çok az da olsa onları uyarmaya başladı. Önemli olan yüzüme karşı haklısın vs demesi değil, vakti gelince karşı tarafı uyarması önemli benim için. Seninki de öyle yapmaya başlar inşallah. Şakayla karışık veya biraz kırıldığımı belli ederek söylüyorum ben eşime, kızmış gibi değil. Belki ondandır, yavaş yavaş doğruyu yanlışı görmeye başladı. Seninki de bence doğru yolda
Bende varım canimHakikaten kimler kaldı doğurmayan?
1. ben..
2.Afilim92
3. @demlicaykeyfi
4.Removeben
5. @minaaaako
6. @Alevce7
7.?
+ bir1. ben.. (@serenity16 )
2.Afilim92
3. @demlicaykeyfi
4.Removeben
5. @minaaaako
6. @Alevce7
7. @almilacm
8. S Shezofren88
9. @alcala
10.ayprensesii
11. @cisse0932
12. @Milana firuze
13. @chatlax
14. @Efsane anne
15. @Oceancan
16. @madamhd
17. @ceylin-46
18. @Gmz2675
19. @5816bursa
20. @Zehra ungrms
21. @Aysse34663
22. M miracefe
23. @Srkyesraaa
24. @Veritas34
25. @Mervikkkk
26. @justlook
27. @kutsal gorev askina
Amin canım haftasonu gidicek allahtan 2 gün daha dayanmam lazım.
Anadizi alabilirim aslında canım hem evde de kullanışlı olur ama bu onu emmekten vazgeçirir mi bilemedim.
Zaten ona hiç bişey sormamama sinirleniyor diye düşünüyorum. Ne söylese ben biliyorum anne diyorum karışıcak başka yerler arıyor muhtemelen.
Tecrübelerini bekliyorum canım bende merak ediyorum reflü yatağını kullanışlı duruyor :)
Ben ne dersem diyim anlamıyor canım allahtan 2 gün sonra gidiyor yoksa sütüm kesilecek diye korkmaya başladım.
gözün aydın Allah analı babalı büyütsünŞükür kavuştum bebeğime ben de kızlar normal doğum oldu
Baya da varmis dogurmayan1. ben.. (@serenity16 )
2.Afilim92
3. @demlicaykeyfi
4.Removeben
5. @minaaaako
6. @Alevce7
7. @almilacm
8. S Shezofren88
9. @alcala
10.ayprensesii
11. @cisse0932
12. @Milana firuze
13. @chatlax
14. @Efsane anne
15. @Oceancan
16. @madamhd
17. @ceylin-46
18. @Gmz2675
19. @5816bursa
20. @Zehra ungrms
21. @Aysse34663
22. M miracefe
23. @Srkyesraaa
24. @Veritas34
25. @Mervikkkk
26. @justlook
27. @kutsal gorev askina
Yok yok bnm kız adı gibi derinlerde kalcak doğurmucm vazgeçtim :)
Eline sağlık canm cok güzel olmuş güncel tumak lazm1. ben.. (@serenity16 )
2.Afilim92
3. @demlicaykeyfi
4.Removeben
5. @minaaaako
6. @Alevce7
7. @almilacm
8. S Shezofren88
9. @alcala
10.ayprensesii
11. @cisse0932
12. @Milana firuze
13. @chatlax
14. @Efsane anne
15. @Oceancan
16. @madamhd
17. @ceylin-46
18. @Gmz2675
19. @5816bursa
20. @Zehra ungrms
21. @Aysse34663
22. M miracefe
23. @Srkyesraaa
24. @Veritas34
25. @Mervikkkk
26. @justlook
27. @kutsal gorev askina
Hic katılmıyorsun napiyon safak mi sayiyonYok yok bnm kız adı gibi derinlerde kalcak doğurmucm vazgeçtim :)
Eline sağlık canm cok güzel olmuş güncel tumak lazm
Aa hadi inşallah zamanını bekler canım o zaman
15 ten once olmasin da daha bisey istemem.14 unde babamiz Ankara'da olcak sinavi var .15 inde trafik yogunlugu .
Evet cnm sağlıkla gelsin insallah gününü doldurmaya az kalmis belki gününde doğmayı bekliyordur annesi :))Seninle doğum günlerimiz aynıydı. Sen doğurdun ben hâla bekliyorum gelesi yok. Neyi bekliyorsa
Ben varımGüncelliyorum doğurmayanlar listemizi :)
1. ben..
2.Afilim92
3. @demlicaykeyfi
4.Removeben
5. @minaaaako
6. @Alevce7
7. @almilacm
8. S Shezofren88
9. @alcala
10.ayprensesii
11. @cisse0932
var mı arttıran
Ciftli Daha mantıklı hem zamandan tasarruf hem de sütten bir göğsü sagarken diğerinden süt akabiliyor, boşa gitmesin bir damlası bile kıymetliOyle yapayim bari canim.peki sen anne bebek cantasi aldin mi?kac paraya aldin? Valla sorma simdiden yoruldum.tek basima halletmeye calisiyorum herşeyi.esim olsaydi daha kolay olurdu her sey ama maalesef yok.Allah yardimcimiz olsun
Ben ikisine de anlattım annem ses çıkarmaz kayınvalidem de karışmadık şey bırakmadı emzirirken çocuk rahat değil bile dedi o yüzden 1 saat emiyor çocuk sanki gık bile demiyor. Aile hekimine gittik kilo alımı başlamış mama verme fazla dedi yine de mamayı artıralım derdinde. Allahtan gidiyor yoksa sütüm kesilecek diye eşimde bende stresteyiz.Canım hiç takma gerekirse gönder hepsini kendin halledebilirsin bence sakin kafayla. Kendileri doğurmuş büyütmüş bize karışmasınlar bu bebekler bizim bebeklerimiz. Ben anneme şimdiden anlattım su vermiceksin tuzlu su yok nar damlatma yok biberon bunları yaparsanız kalbinizi kırarım dedim. Sonrasında kıyamayıp gizlice şeker çikolata da yedirmeye çalışırlar. Zaten kayınvalidem doğacağı gün gelip haftasonu gider eşime götür dedim haftasonu da benim babamla erkek kardeşim gelip pazar gidecekler. Sadece annem ve kız kardeşim olur bide kısa ziyarete gelen giden işte. Zaten kafamız karışık stresli bi dönemdeyiz alışma sürecindeyiz iyice insanı şaşırtıyorlar çok bilmişler.
Ben herşeye karşı çıkıyorum ama yalnız bırakmaya korkar oldum canım tek o anne sanki. Benim annemin söylediklerini bile yok sayıyor kadın deli ediyor beni.hic taviz verme canim. Neyse ki gidecekmis. Hic lazim degiller ama niyeyse fazlalik yapmaya hevesliler. Bir bebegin sadece annesine ihtiyaci var. Takma kafana, gidecegini dusun
aynen, onlara ne oluyorsa... Herkesin her konuda bir fikri var masallah. Yok karnin yukarda yok asagida. Yakinda diyecegim ki acayim da bakin açiklik falan vardir da belki doktor anlamamistir siz anlarsiniz
Amin canım inşallah hafta sonu gidiyor bakalım. Yoksa hergünüm ayrı bi strese dönüştü.Ne sinir bir kadın tövbe estağfurullahallah sana sabır versin bir an önce gitse de rahat etsen. Taviz vermemeye çalış bu senin bebeğin. Allah ıslah etsin.
Bizde yıkadık canım, anneme sen biliyor musun diye sordu annem bende çocuk büyüttüm biliyorum tabi dedi annemden aldı hemen ayy ben güvenemedim bi an sana dedi. Bi daha rüyasında görür torun yıkamayı.Emmekten vazgeçirmez de en azından uyku ve meme kısmını ayırıyor biraz. Benimki uykuda hep meme ağzında istiyor olmuyor bütün gün yapışık , memem sızlıyor bu seferde keyfii kalıyor ağzında. Yoksa can kurban emsinler.
Gece sabahı yaptık reflü yatağına koyar koymaz uyandı hep mahvoldum kucakta tutmaktan.. Onun için dedim ana dizinde uyutup reflü yatağına koyarım gece... bakalım nasıl olacak.
Bu arada benim KV de aynı, ne dese ben biliyor oluyorum o yüzden çok surat yapıyor. Önceki gün çocuğu banyo yaptırdık onu çağırdım sevinsin diye. Çünkü her allahın günü göbek düştümü diye soruyordu, bir de annemde bende, hadi ayrı tutmayayım onu da dedim, çağırdım.
Nolduysa bir ara" sen iç bakayım şu suyu "dedi bana..bebeği hıçkırık tuttu diye. Ben de nefret ederim senli benli emri vakilerden...yıllarca çalışma hayatım geçmiş, insan dostu yaklaşımım vardır yönetici olarak da herkese... O yüzden dedim yok, yaranılmıyor neyse ilk yıkasında sonra bi daha zor görür yıkamayı. Zaten de istemez kendi de çok meraklısı değil aslında. Ama napıcaksın saygı çerçevesi içinde idare ediyorsun bir yere kadar
canım bendede şişlik var ayaklarımda özellikle 1 haftaya kadar anca gecermisKızlar bebekle olmak çok zor ve güzel.
Serviste ilk gecemizi bebeğimle sorunsuz geçirdim.
Gündüzüm de sornsuzdu.
2 saatte bir sağdım ve mama verdim.
Gece görümcem yardım için kaldı ama bir daha öyle bir taviz vermicek hastane. Çünkü çok kızdılar bize .
Iki saat uyumusum . 2 haftadır dus alamiyodum onu aldım.
Bizim oğlan maşallah gece hiç uyumadı...
Agladi halasına naz yaptı.
Sabah ise ultrasona gitti kafa yapısıyla ilgil. Temis bişey yokmus.
Bugünde baya yordu beni.
Doktor mamayı dörde düşür dedi
Süt veriyorum ama kaşıkla verdiğimi yiyor.
Memeden çekmiyor.
Ağlıyor.
Itiyor
Siz nasıl emsiriyoreunus
Sütüm gelmez diye üzülürken.
Boşa gidiyor emmiyor diye üzülür hale geldim..
Ve çok ağlıyor bu süreçte. Sinirlerim yıpranıyor o ağladıkça. Biberondan veya kaşıkla içiyor
Memeden çok zor kabul ediyor oysa kendi kendinede sut geliyor.
Kızlar ayaklarimda cok ödem var.. . Ne yapsam ki
Sütüm gelsin diye ne yaptim?
Bebeği boşta olsa gogsum ağzına değdirdim.
Humana çayi
Rezene çayı
Ictim.
Şimdilerde artsin diye tahin hurma ceviz badem fındık kullanıyorum
canım yenidogan bebeği çok uyuyor bugün bir gogsumu emdi uyudu sonra uyandiramadim ne yaptıysam uyanmadi ayagini gidikladim burnunu sıktim derin uyuyorlar hemşire bi geldi topugunu bi sıktı uyandı oğlum biz kiyamiyoruz uyandiramiyoruzKızlar biliyorsunuzdur belki ama benim gibi bilmeyenlere olsun emzirme videolarını izlerken yeni öğrendim emzirirken uyursa az emdiğini düşünüyorsanız çenesine yada yanaklarına dokunmamız gerekyormuş emmeye devam ediyorlarmış
Insallah canim.Ama artik ozlemim cok fazla .Uykumda bile konusuyormusum ogluslaAa hadi inşallah zamanını bekler canım o zaman
Valla geliyorum yazıcam katılcam die yazıyorum sonra tekrar bakmayı unutuyorum.. hamilelik bende unutkanlık yaptıHic katılmıyorsun napiyon safak mi sayiyon
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?