2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Doğurdum arkadaşlar ben de çok şükür.. notmal doğdu kızım ama neler çektim neler..
Gözün aydin canim darisi basimiza:)

Insallah sag saglim alirsin canim oglusunu kucagina... allah yardimcin olsun :) merak ettim kac kilo ile tamamladin gebeligi? Sen neredeyse hic almadin diye biliyorum :)

Benimde diş tedavisi olmam lazımdı canım hamilelikte hergün ağlamıştım ama erteliycem en azından 40ı çıksın böylr durmuyor ne yazık ki
İlk çocuk mu canım ? Yanında kimse var mı tek misin ? Bebişin gazı olabilir mi acaba bol bol çıkartıyomusunuz
Evet canım ilk çocuğum annem yanımda. Şimdiden düşünüyorum o gidince napıcam diye ikimiz yetemiyoruz çocuğa bi o koşuyor bi ben. Gaz sıkıntımız var çıkartıyor ama bitmiyor hep sancı çekiyor bide kakasını 4 gündür yapmıyor doktor normal bebekler kabız olmaz diyor ama inanasım gelmiyor artık.

Belki onun sancısını çekiyordur kabızlığını çözmesi için birşey yapabiliyormusun yazık kıyamam fındık kadar canıyla ağzı dili dönsede konuşsa derdini yaa benmde annem yanımda doğumdan sonra memlekete gidecez 40ı çıktıktan sonra geleceğiz nasıl olacak bende bilmiyorum ama Allah tüm annelere yardım etsin bebişlerine sağlık versin. İnşallah herşey güzel olur düzene girer moralini bozma sende canım çok yıprattın kendni

Canım sağmayı dene en azından mamayı vermen gerekli olursa kendi sütünü verirsin.

İnşallah bir an önce biter tüm sıkıntıların. Seni çok iyi anlıyorum.

Beklemekle iyi yapmışsın, 38 de dolmuş olmuyor ki nasıl hesap yapmış öyle. Ultrason ölçümleri yanıltıcı olabiliyor, 35te 2800dü 37de de aynı çıktı, doktorum sen takılma buna yanlışlık vardır dedi ve hiç üzerinde durmadı bile. Bebeğin içeride kaldığı bir saat bile dışardaki bir günden daha kıymetli.

Gözün aydin canim darisi basimiza:)

Insallah sag saglim alirsin canim oglusunu kucagina... allah yardimcin olsun :) merak ettim kac kilo ile tamamladin gebeligi? Sen neredeyse hic almadin diye biliyorum :)
Aldığım üç kilonun yarısı gitti cnm. 1.5 kg fazla gösteriyor tartı. Özel bişey yapmadım ama bunun için. Zaten kiloluyumda. İki gün önce bebekde 3900 dü. Yanılma payı ve şişliklerin inmesiyle 3500 garanti doğar diye düşünüyorum. Çok heycanlıyım, inşallah unuttuğum bişey yoktur.

Benim ennn çok ellerim kaşınmıştı. Ya benim başıma gelen neydi acaba pupp mu kolestaz mı ? İkisinin farkı ne ki googledan bakıyorum hep aynı yazılar ve görseller.
Nadiren kolestaza döküntü eslik edebiliyor. O yuzden tedbirli davranip safra asitlerine de bakiyorlar. Ama genel olarak döküntüsüz icten gelen ellerde ve ayaklarda baslayan kasintili durum diye tarif ediliyor. Puppp daha cok göbekte kollarda ust bacaklarda goruluyor. Kolestaza yonelik tedavi almadigimiz halde hafifledi kasintilarimiz bence acaba kolestaz miydi diye endise etme rahat ol canim

Kızlar benm geceleri aşırı derecede kasılmalarm oluyo ve agrili oluyo. Gunduzde oluyo ama geceki gibi değil. Yani gece agrili oluyo gunduz sadece kasılma oluuo. benm gibi gece gündüz farki yasayan var mı. Yoksa bende mi bi sorun var geceleri cok sıkıcı... Daraliyorum artk.

Bişey yapamıyorum canım kimyon içiyorum rezene içiyorum gazını alır diye işe yaramıyor uyurken bile masaj yapıorum gazı çıksın diye çıkıyor ama yine gazı var anlamadım gitti. Kakasını yapması için ne yapabilirim hiç bilmiyorum ki çişini normal yapıyor kaka yok ortada. Valla allah annelerimizden razı olsun. Ben çok diyordum gerek yok ben bakarım diye ama şimdiden gidince napıcamın derdine düştüm.

İki gündür gündüz oluyor benimde, gece de oluyorsa doğum belirtisi olabilir canım gündüz doğuracağım sanıyorum bende

Merhaba kızlar umarım herkes iyidir çok mesaj birikmiş bikaç gündür telefonu elime bile alamıyorum

Henüz Doğum yapmamış arkadaşlarda umarım sağlıkla kavuşurlar bebişlerine yapmış olup kaçırdığım varsa da güle güle büyütsünler inşallah

sonsuzzz canım depresyon böyle bişi ama kısa zamanda geçecek inşallah benim üçüncü olmasına rağmen İnan bende de var o söylediklerinden evde oturup hep aynı şeyleri yapmaktan gına geldi çok şükür yarın 20 günlük oluyo artık dışarı çıkabilirim hep kendimi 20 günlük olsun bi diye şartlamıştım hep aynı işler bebekte emzir alt değiştir yıka sürekli aynı döngü sıkıyor insanı doğal olarak ama geçecek diyerek sabır çekin en güzeli

Baska bi doktora daha goturme şansın varsa gotur canım içinin rahatlığı açısından. Haklısım annelerimiz iyiki var inşallah bizde evlatlarımızın yanında olabiliriz♡

Benimde üçüncü, sıkılacak zamanım olmaz diye seviniyordum bende, ya olursa ben evde oturmayı seviyorum mesela en son salı günü çıktım haftaya salıya kadar çıkmayı düşünmüyorum hava çok sıcak ama ondan, başım çatladı o gün ağrıdan

Son haftalarda bir hafta kilo alimi yavasliyor bir hafta daha fazla alabiliyor onu kafaya takma canim. Benim de aynisi oldu. Bir onceki kontrolumde bebek cok az kilo almisti. Dun gittim guzel kilo almisti. Yanlis anlamadiysam 2 doktora gidiyorsun. Hem usg farki hem de goren olcen goz farkli olunca da ortaya boyle sonuclar cikabilir.
Plasenta yaslanmasi veya kordonda kan akimi yavaslamasi kordon dolanmasi yoksa bence kiloyu hic takma. Dedigim gibi hatali olcum olabilir. Sirf kilo alimi yavasladi siye seni apar topar sezeryana almalarina da musaade etme. Gerekirse 3. Doktora gorun sana teshis koyulsun. Plasenta yaslanmissa tmm, kordon dolanmissa tmm ya da kordonda kan akisi zayiflamissa tmm. Yani sana bir sebep soylesinler. Bebegin durdugu yerde kilo alimi durmaz ki. Son zamanlarda boyle oldu bittiye getirip erkenden dogurtmaya bayiliyorlar aman dikkat

Normalde bende çok severim evde oturmayı ama benim 2 numara 3.5 yaşında ve beni mahvediyor abimiz sürekli bebişin yanında çünkü ne yapacağını kestiremiyoruz istekleri hiç bitmiyor ev sürekli dağınık haldeki ben temizlik hastası biriyim evi sürekli dağınık görmek beni inanılmaz rahatsız ediyor ben topluyorum o dağıtıyor nasıl olacak bilmiyorum

Herkes kv den şikayetçi bende annemden saolsun kv 15 gün bendeydi her işimi yaptı ben sadece bebişler ilgilendim bir işe elime sürmedim ama annem şu 20 günde sadece 3 defa geldi oda ya akşam yada haftasonu eşin yanındayken geldi sinir oluyorum bi insan kızına nasıl bu kadar uzak olur sözde bende kalacaktı yardım edecekti ama hepsi fos allah kv demden razı olsun kadın gık demedi

Canim her kasinti degil belki ama kolestaz bebegin hayatini etkileyen ciddi bir rahatsizliktir. Eger haftasi doguma müsaitse o yuzden bebegi almayi dusunebilirler. Bir nevi gebelik zehirlenmesi gibi dusun. Gebelik zehirlenmen varken tek care dogurtulmaktir degil mi? Kolestaz da eger erken baslamissa bebegin haftası doguma musait degilse mumkun oldugu kadar icerde tutmak icin kandaki safra miktarini dusurecek tedavi uygulanir. Herkesin dusmeyebilir bu durumda yine bebek alinir. Haftan ileriyse tedaviye gerek gormeden bebege zarar gelmesin diye yine bebek alinmasi soz konusu olabilir. Bizimki gibi puppp sa eyvallah bir problem olmaz. Ama kolestazsa Allah muhafaza burda dogurmayacam diye inatci olmamak lazim

Gece yattigin icin bebek pozisyonundan olabilir mi acaba ?Aklıma bu geldi.

Masallah sana bildigin gebelikte zayiflamissin yaniii... saglicakla gelsin yavrun...unutulan olursada halledilir takma kafana tadini cikar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…