2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Evet bu hafata da gelmezse haftaya suni sanci ama anlamiyorum neden acilmam olmuyor kafasi asagida 1 haftadir 1 2 cm aciklikla duruyorum

Canım benim de doğumdan iki hafta önce 1-2cm açıklık var demişti doktor. İyi bşey bu bence. 2hafya geçti ben de tık yok. Ne su ne sancı ne nişan. 49+1 de suni sancı ile başlattık doğumu. Hastaneye gittiğimde 3cm açıklık vardı. Doktor suyumu patlattı. Sonrası kolaycacık geldi. İnş senin de rahat doğumun olur. Stres yapma hiç bebek de etkilenir suni sancıdan da korkma.

Bizimki de şehirdışından geldi istese de bana faydası olmuyor ki kendi de hasta market alışverişine bile annem gidiyor. Geçen bebeği severken kollarından çekip kaldırırken yakaladım daha 1 haftalık bile olamamış kafasını tutamayan bebek öyle kaldırılır mı ben babasına her hareketi yapardım diyor öyle olunca bebekle başbaşa koymaya da güvenmiyorum. Zaten bebeğin beslenip uyuma seansı saatler alıyor o esnada da bana faydası Yok, eczaneye markete git desem gidemez yine ya ben ya kendi annem gideceğiz. Yemek yapıp yedirmek istiyor ama Allah affetsin yaptığı yemekler hiç benim damak tadıma hitap etmiyor. Temizlik ve diğer kalan her işe annem koşturuyor. Bizim kv de istiyor ki bebeği kucağına vereyim sevsin de sevsin ama o da mümkün değil bebek cinsi anneye bağımlı yaşayan bişey uyanıkken benim dışımda hemen ağlıyor. Doğduğundan beri benim dikişlerim var diye annem alt değiştiriyordu ben de bu kol çekme olayından sonra kv güvenenemediğim için alt değiştireyim dediğinde vermek gelmiyor içinden. Bu sefer de evin içinde saçma sapan bir hassasiyet oluştu. Sırf alınmasın diye uyurken yanına getiriyorum sevsin etsin diye. Her işe annem koşuyor kv bir şey yapmıyor gibi bi durum oluştu. Eşime de yatak odasında durmasın salona gelsin falan diyormuş da ben nasıl yatıp uzanayım rahat rahat onun yanında e ben salona gelince hadi siz çıkın gidin de diyemem bıktım bunların dengelerini koruyacağım kırıcı olmayacağım diye asıl hassas duygusal olması gereken benken. Bunlarla uğraşıyoruz. Şimdi gitmesini talep etsem kendi annem hala burada kalmaya devam edecek yine ayrı bir hassasiyet oluşacak. Ne yapacağımı şaşırdım ve çok sıkıldım
mk

İnşallah gerek kalmaz canım ama olursa da önemli olan bebeginle sağ salim hastaneden çıkıp evinize gitmeniz gerisi mühim değil , inşallah çok kolay bir doğumun olur canım benim

Benim 3 dogumumda belden sanciyla oldu ama bu sefer karin kasilmasi ve ayni zamanda asagida baski hissederek yasadim yani sanci illaki belden olacak diye bisey yokmus onu anladim :)
Evet bide kızın sancısı karından başlar diye bi efsane bile duydum doğruluğuna ihtimal vermemiştim. Akşamları artıyor gece olmuyor çoğalan gelen giden yok ama neden o kadar yoğun oldu anlamadım bende

Günaydın kızlar, sabah 6dan beri kızımı uyutamıyorum. Emziriyorum yatağına alıyorum saniyesinde başlıyor ağlamaya, yine emziriyorum yine aynı altını değiştiriyorum masajlar yapıyorum ninniler söylüyorum yok uyumuyor. Gözleri kapanıyor ama nedense ısrarla açık tutucam diye çabalıyor. Üstüste kim bilir kaç kere emzirdim gögüslerim yine kıpkırmızı oldu. O emerken benim uykum geliyor zor uyanık kaldım. Çocuk bakmak baya zormuş

Gunaydinlar olsun herkese,
Kizlar ben bugun ilk defa cati muayenesi oldum. Acikcasi sevmedim baya baya canim yandi. Doktordan geldigimden beri kara kara dusunuyorum nasil normal dogum yapacagim diye. Daha cati muayenise zor dayandim. Baya kafam gitti.

Hayır ya nette her yazana bakma sen inan okuma bile çünkü ben şunu merak ettm netten baktım iyi bişeymiş diyeni gormedim sende okuma. Doktorların ilgisiz mi ? Ben öyle bişey duymadım ama varsa bile doktorun mutlaka soylemesi lazım hatta bana cildiye doktoru geçmeyebilir doğumdan 20gün sonra falan geçer ama biz şimdi geçmesi için uğraşacağız dedi benim gözüm patladı nasıl yani lohusaykende mi çekeceğim diye. Bak gerek kalmadı geçti bile şükür sende de öyle olacak. Yani erken alma gibi bir durum ne doktor soyledi nede nette okudum yok öyle bişey bende araştırmıştm çünkü. Arkadasımın komsusuyla tanışmıştık oda yasamıs ilk gebeliğnde. Korkma dedi. Dışarıya attığı için sevin bile dedi. Hani dışa kusuyo bebeğe zararı olmuyo vs dedi bu bile yetti benm moral bulmama. İkinciye 7aylık hamileydi hatta ufak ufak başladım yine kaşınmaya demişti... son haftalarında sonuçların 1 hafta geç çıkması seni sıkıyo biliyorum ama hiç korkulacak bişey yok rahat ol stres yapma sabun jel şampuan hiç bişey değdirme vucuduna ki azmasın. Doğumu normal mi yapacaksın nasipse ?

Benim ennn çok ellerim kaşınmıştı. Ya benim başıma gelen neydi acaba pupp mu kolestaz mı ? İkisinin farkı ne ki googledan bakıyorum hep aynı yazılar ve görseller.

Kızlar kaç dk emiyor bebişleriniz??

Benimki en fazla 10dk emiyor uyuyor. 5-10dk uyanık tutmaya çalışıyorum ya da çenesine burnuna dokunup uyarıyorum filan ama iki emiyor bi duruyor. Verimli olmuyır böyle de. Yatağa koyuyorum En fazla yarım saate kalmadan geri açıyor gözleri ve ağzıyla aranıyor. Dün sürekli bu döngüdeydik delirdim artık. Mama verdik 30cc 2-2,5 saat uyudu rahatça. Sürekli böyle mi yapıcam sütümü bitirmiyor oğlum hala geliyor süt benden. Ne yapcam bilmiyorum fikri olan var mı?

Ben de benzer durumdayım hamilelik boyunca ertelediğimiz acil diş tedavilerim var dişçiye nasıl gideceğim Kara kara düşünüyorum Çünkü uyandığında ve ağlamaya başladığında benim dışımdaki hiç bi yerde sakinleşmiyor bu konuda tavsiye olan var mı en azından bi kaç saatliğine annesiz nasıl sakin durur bebekler

Normal düşünüyorum canım inşallah sağ salim kucagimiza alırız bebisleri. Safra asiti için kan verdim gün içinde çıkar dedi bekliyorum

Çenesi güçsüz demek ki canım az daha sabret bir kaç güne çenesi daha kuvvetli olunca daha uzun süreli emicek inşallah

Insallah saglikla kavusursun kuzuna .Allah yardimcin olsun canim

Son düzenleme:
Salı gunu bende oldum o muayeneden. Yeni yeni kendıme gelıyorum bende.

İlk çocuk mu canım ? Yanında kimse var mı tek misin ? Bebişin gazı olabilir mi acaba bol bol çıkartıyomusunuz

Normal düşünüyorum canım inşallah sağ salim kucagimiza alırız bebisleri. Safra asiti için kan verdim gün içinde çıkar dedi bekliyorum
Ya ne güzel benmki bide özel hastaneydi epey uğraştırmıştı.. güzel sonucu bekliyorum o zaman doktorlada aklında olan tüm soru işaretlerini konuş.

bebege de iyi gelir canim, arabaniz da var, 1 kahve icip gelseniz degisiklik olur. Kendini at bir kere disariya, sonra alisirsin.

gercekten hic hos degil ama o kadar aciya da mecbur katlanicaz canim. Sezaryen de agrisiz acisiz degil ki, ameliyat sonucta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…