- 3 Kasım 2012
- 1.556
- 2.136
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #53.681
Evet bu hafata da gelmezse haftaya suni sanci ama anlamiyorum neden acilmam olmuyor kafasi asagida 1 haftadir 1 2 cm aciklikla duruyorum
mkİlk doğumumda 1 ay kv kaldı, sadece sinirlerim yıprandı. Bir tek yemek yapıyordu, o da zaten tek çeşit. Günlerce evi süpürmedi bile, eşime patladım artık. Bir gece olsun bu bebek de ağlıyor, biraz ilgileniyim demedi. Neden kaldı o halde bizde hala anlamış değilim. Tek faydası oldu, onun ilgisizliği bebeğin her şeyiyle kendimizin ilgilenmemizi sağladı. Gitmesi hiçbir boşluk yaratmadı, bocalamadık. Şimdi ikinci doğumda kesinlikle kv istemiyorum. Tabi ki gelecek ama sonra bebeği görmeye gelsin, en fazla 1 hafta dursun gitsin. (Şehir dışından geliyor.) Bebeğinle bugün veya yarın yalnız kalacaksın, eğer psikolojik olarak aynı ortamda bulunmak seni yoruyorsa gideceklerse dur deme. En önemli etken eş. Eğer senden dört dörtlük yemekler ve tertemiz bir ev beklemiyorsa bir süre sonra kendi düzenini oturtur ve artık bebekli hayata alışırsın.
İnşallah gerek kalmaz canım ama olursa da önemli olan bebeginle sağ salim hastaneden çıkıp evinize gitmeniz gerisi mühim değil , inşallah çok kolay bir doğumun olur canım benimKizlar pazartesiye bana nst randevusu sali gunu icinse yatış verildi eğer bebek o güne kadar gelmezse salı günü rahim ağzı yumuşatıcı ilaç yapılacak gece hastanede kalıcam çarşamba günü de suni sancı verilecek.burda normal doğumdan sonra bi gece hastanede gözetim altında tutuyorlar sezeryande 3 gün eğer operasyon normal doğumla tamamlanırsa bir gece daha yatıp perşembe günğ bebeğim kucağımızda evimize döneceğiz inşallah kızım kendi kendine gelir de o kadar uğraşmaya gerek kalmaz
Evet bide kızın sancısı karından başlar diye bi efsane bile duydum doğruluğuna ihtimal vermemiştim. Akşamları artıyor gece olmuyor çoğalan gelen giden yok ama neden o kadar yoğun oldu anlamadım bendeBenim 3 dogumumda belden sanciyla oldu ama bu sefer karin kasilmasi ve ayni zamanda asagida baski hissederek yasadim yani sanci illaki belden olacak diye bisey yokmus onu anladim :)
Canım çok sevindim dün aklıma gelmiştin güle güle büyüt inşallahDoğurdum arkadaşlar ben de çok şükür.. notmal doğdu kızım ama neler çektim neler..
Hayır ya nette her yazana bakma sen inan okuma bile çünkü ben şunu merak ettm netten baktım iyi bişeymiş diyeni gormedim sende okuma. Doktorların ilgisiz mi ? Ben öyle bişey duymadım ama varsa bile doktorun mutlaka soylemesi lazım hatta bana cildiye doktoru geçmeyebilir doğumdan 20gün sonra falan geçer ama biz şimdi geçmesi için uğraşacağız dedi benim gözüm patladı nasıl yani lohusaykende mi çekeceğim diye. Bak gerek kalmadı geçti bile şükür sende de öyle olacak. Yani erken alma gibi bir durum ne doktor soyledi nede nette okudum yok öyle bişey bende araştırmıştm çünkü. Arkadasımın komsusuyla tanışmıştık oda yasamıs ilk gebeliğnde. Korkma dedi. Dışarıya attığı için sevin bile dedi. Hani dışa kusuyo bebeğe zararı olmuyo vs dedi bu bile yetti benm moral bulmama. İkinciye 7aylık hamileydi hatta ufak ufak başladım yine kaşınmaya demişti... son haftalarında sonuçların 1 hafta geç çıkması seni sıkıyo biliyorum ama hiç korkulacak bişey yok rahat ol stres yapma sabun jel şampuan hiç bişey değdirme vucuduna ki azmasın. Doğumu normal mi yapacaksın nasipse ?Aynen söylediğin gibi canım başta sivri sinek ısırığı sonra kabarip büyüyor. Kasinmaya devam malesef. Sonuçlar o kadar sürüyor gun icinde çıkar diye dusunmustum benim hafta ilerledi zaten internettede eğer kolestaz ise 37 de almak gerekiyormuş bebeği o yuzden tedirgin oldum
Benim ennn çok ellerim kaşınmıştı. Ya benim başıma gelen neydi acaba pupp mu kolestaz mı ? İkisinin farkı ne ki googledan bakıyorum hep aynı yazılar ve görseller.Canim kolestaza genellikle dokuntu eslik etmez bir de kolestazda dokuntusuz bir sekilde daha cok el ve ayaklar kasinir. Bana bakilan tahliller AST ALT ALP ve Biluribin oldu. Tedbir amacli doktorun dedigi dogru. Kolestaz olsa dahi canini sıkma, ya degerleri dusurup dogumu bekleyecekler ya da doguma alacaklar. Dokuntulerin ne alemde cok kasintin var mi
Ben de benzer durumdayım hamilelik boyunca ertelediğimiz acil diş tedavilerim var dişçiye nasıl gideceğim Kara kara düşünüyorum Çünkü uyandığında ve ağlamaya başladığında benim dışımdaki hiç bi yerde sakinleşmiyor bu konuda tavsiye olan var mı en azından bi kaç saatliğine annesiz nasıl sakin durur bebeklerGünaydın kızlar, sabah 6dan beri kızımı uyutamıyorum. Emziriyorum yatağına alıyorum saniyesinde başlıyor ağlamaya, yine emziriyorum yine aynı altını değiştiriyorum masajlar yapıyorum ninniler söylüyorum yok uyumuyor. Gözleri kapanıyor ama nedense ısrarla açık tutucam diye çabalıyor. Üstüste kim bilir kaç kere emzirdim gögüslerim yine kıpkırmızı oldu. O emerken benim uykum geliyor zor uyanık kaldım. Çocuk bakmak baya zormuş
Normal düşünüyorum canım inşallah sağ salim kucagimiza alırız bebisleri. Safra asiti için kan verdim gün içinde çıkar dedi bekliyorumHayır ya nette her yazana bakma sen inan okuma bile çünkü ben şunu merak ettm netten baktım iyi bişeymiş diyeni gormedim sende okuma. Doktorların ilgisiz mi ? Ben öyle bişey duymadım ama varsa bile doktorun mutlaka soylemesi lazım hatta bana cildiye doktoru geçmeyebilir doğumdan 20gün sonra falan geçer ama biz şimdi geçmesi için uğraşacağız dedi benim gözüm patladı nasıl yani lohusaykende mi çekeceğim diye. Bak gerek kalmadı geçti bile şükür sende de öyle olacak. Yani erken alma gibi bir durum ne doktor soyledi nede nette okudum yok öyle bişey bende araştırmıştm çünkü. Arkadasımın komsusuyla tanışmıştık oda yasamıs ilk gebeliğnde. Korkma dedi. Dışarıya attığı için sevin bile dedi. Hani dışa kusuyo bebeğe zararı olmuyo vs dedi bu bile yetti benm moral bulmama. İkinciye 7aylık hamileydi hatta ufak ufak başladım yine kaşınmaya demişti... son haftalarında sonuçların 1 hafta geç çıkması seni sıkıyo biliyorum ama hiç korkulacak bişey yok rahat ol stres yapma sabun jel şampuan hiç bişey değdirme vucuduna ki azmasın. Doğumu normal mi yapacaksın nasipse ?
Çenesi güçsüz demek ki canım az daha sabret bir kaç güne çenesi daha kuvvetli olunca daha uzun süreli emicek inşallahKızlar kaç dk emiyor bebişleriniz??
Benimki en fazla 10dk emiyor uyuyor. 5-10dk uyanık tutmaya çalışıyorum ya da çenesine burnuna dokunup uyarıyorum filan ama iki emiyor bi duruyor. Verimli olmuyır böyle de. Yatağa koyuyorum En fazla yarım saate kalmadan geri açıyor gözleri ve ağzıyla aranıyor. Dün sürekli bu döngüdeydik delirdim artık. Mama verdik 30cc 2-2,5 saat uyudu rahatça. Sürekli böyle mi yapıcam sütümü bitirmiyor oğlum hala geliyor süt benden. Ne yapcam bilmiyorum fikri olan var mı?
Insallah saglikla kavusursun kuzuna .Allah yardimcin olsun canimGünaydın kızlar, bende yarın sabah saat on da sezeryanla doğuma giriyorum. Minik kuzumu çok merak ediyorum :) son hazırlıklarımıda bitirdim sayılır. Bugün ikramlıklarım gelcek. Onların süslemesini kendim yapcam.
Salı gunu bende oldum o muayeneden. Yeni yeni kendıme gelıyorum bende.Gunaydinlar olsun herkese,
Kizlar ben bugun ilk defa cati muayenesi oldum. Acikcasi sevmedim baya baya canim yandi. Doktordan geldigimden beri kara kara dusunuyorum nasil normal dogum yapacagim diye. Daha cati muayenise zor dayandim. Baya kafam gitti.
İlk çocuk mu canım ? Yanında kimse var mı tek misin ? Bebişin gazı olabilir mi acaba bol bol çıkartıyomusunuzGünaydın kızlar, sabah 6dan beri kızımı uyutamıyorum. Emziriyorum yatağına alıyorum saniyesinde başlıyor ağlamaya, yine emziriyorum yine aynı altını değiştiriyorum masajlar yapıyorum ninniler söylüyorum yok uyumuyor. Gözleri kapanıyor ama nedense ısrarla açık tutucam diye çabalıyor. Üstüste kim bilir kaç kere emzirdim gögüslerim yine kıpkırmızı oldu. O emerken benim uykum geliyor zor uyanık kaldım. Çocuk bakmak baya zormuş
Ya ne güzel benmki bide özel hastaneydi epey uğraştırmıştı.. güzel sonucu bekliyorum o zaman doktorlada aklında olan tüm soru işaretlerini konuş.Normal düşünüyorum canım inşallah sağ salim kucagimiza alırız bebisleri. Safra asiti için kan verdim gün içinde çıkar dedi bekliyorum
bebege de iyi gelir canim, arabaniz da var, 1 kahve icip gelseniz degisiklik olur. Kendini at bir kere disariya, sonra alisirsin.İşallah zamanla rahatlarım cnm, hep düzenli ev, yemekler vs. Şimdi afalladım, alışırım zamanla işallah..
Yaa o yürüyüş faslını hep istiyoruz, ama bi türlü çıkamıyoruz. Ya yorgun oluyoruz, ya bebek uyumamış oluyo huysuzlanıyo, ya üşeniyoruz, çok sıkıldık evde.. depresyon an meselesi
gercekten hic hos degil ama o kadar aciya da mecbur katlanicaz canim. Sezaryen de agrisiz acisiz degil ki, ameliyat sonucta.Gunaydinlar olsun herkese,
Kizlar ben bugun ilk defa cati muayenesi oldum. Acikcasi sevmedim baya baya canim yandi. Doktordan geldigimden beri kara kara dusunuyorum nasil normal dogum yapacagim diye. Daha cati muayenise zor dayandim. Baya kafam gitti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?