- 3 Ekim 2014
- 2.250
- 2.466
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #54.081
Kaç çıktı en son canım sarılığı biz de bir gece yattık çıktık ilk yattığımızda 15di ertesi sabah çıkardı doktor dün acilde baktirdik kendimiz kanına 9 çıktı acildeki doktor yatmasına gerek olmaz bu değerle dedi ama bol bol emzir sütün az olursa mama ver dedi , yani sarılık geçti demek için değerin kaç olması lazımMerhaba kızlar. Doğum yapan anneler bebeklerinizin uykusu nasıl gündüz? Oğlum sürekli uyuyor 3 gün sarılıktan yattik çıktık şuan sarılık yok ama hala uykusu çok fazla normal mi acaba? 12 günlük olduk ilk zamanlar daha çok uyanıp sessizce etrafı izliyordu şimdi sürekli uykuda
Canım bizde sarılık olmuştuk. Cuma kontrolümüz vardı değeri 2 ye düşmüş. Doktor çok iyi dedi. 5 in altına düşmesi gerekliymiş sarılık geçti demek için.Kaç çıktı en son canım sarılığı biz de bir gece yattık çıktık ilk yattığımızda 15di ertesi sabah çıkardı doktor dün acilde baktirdik kendimiz kanına 9 çıktı acildeki doktor yatmasına gerek olmaz bu değerle dedi ama bol bol emzir sütün az olursa mama ver dedi , yani sarılık geçti demek için değerin kaç olması lazım
Canim emzirme grubunda bebegin emdigiyle sagdiginiz sütü kıyaslamayın diyordu .Bebek emince daha cok süt geliyormus .Makineye daha az .Icin rahat olsun .Bebegin senin kokun icin memede kalmak istiyordur .En guvenilir yer orasi .Kızlar günler nasıl geçiyor anlamıyrm emzir gaz çıkar uyut başa sar... benm oğlum göğsümde çok uzun kalıyor 30-45 dk arası bi ğöğsümü emiyor sanırım sütüm az doymuyor diğerine alıyorum onuda bekleye bekleye okadar emiyor tam yatryrm gözlerini açıp aranıyor bende mama veriyrm.. sarılığımz sınırdsa korkuyrm. Sütümü denemek için sağıyorum yarım saatte 30 cc anca çıkıyor bebek bu kadar bile ememiyordur sanırm.. ama sürekli memed olması beni çok yoruyor ne yapablrm
Kayınvaliden çokmu sert ve kötü baya tepkili davranmışsın merak ettim doğrusu helal vallaCanım annene bırakma besleme olayını. Gerekirse al. sen başka şeyleriyle uğraş de. Keskin çizgilerini belirle canım. Büyükler anlamıyor malesef. Benim sütüm var ama annemle kayınvalide hastanede emzirme denemesi yaparken başıma gelip çok çene yapmaya kalktılar kovdum odadan. Küserse küssünler. Çıkın dışarı hepiniz ddm bi çay için hadi kantine ddm. burda eğitimli ebe var ikimiz kocamla ondan öğrencez ddm. Anneme değil de kv ye kızdım aslında daha hastaneye gitmeden süt yorumuna başladı bana. Sağım makinası yıkıyorum onun biberonu var diye yok biberon verme de emzir de yaa bu makina diyorum onun parçası diyorum anlamıyor. Odada gelmiş bana vercekmiş bebeği emzirtcekmiş ddm bana bunları yapamazsın ddm kusura bakma ddm benim kanamama bakcaklar çıkmıvak odadan nerdeyse. Ddm sadece annem kalabilir ki ebeye ddm herkesi çıkar ikimiz kaldık hep ebeyle. Bide trip yapıyo bana bende annenim diye. Ddm sende yaparsın bakarsın tamam bakmazsın demiyorum ddm ama ben neden doğuran annem varken herkese mahremimi açayım ddm kardeşim bile görmez ddm mahremimi kusura bakma ddm. Baya alındı bana sigara içerken haber ver balkon kapısını içerden kapatalım ddm diye ben zaten gitcem yarın falan dedi. Sen bilirsin ddm 2. Gün ben hastanedeyken gittiler. Annemle kaldık sadece o da ev işleriyle ilgileniyor. Yemek temizlik çamaşır bebekle ben ilgileniyorum. Gece de eşimle ikimiz bakıyoruz annemi çok gerekirse uyandırıyorum o kadar. Bebeğin mamayı sindirmesi zaman alıyor zaten bide tık tık tık. Sen biliyorsundur zaten uzmanların önerilerini dinle ne kadar diyorsa o kadar besle 3 5 gün sonra durumunu takip et daha iui ılunca annene yaaa gördün mü dersin.
Avent emzik alcaktm saol bi uğriyimKizlar belki almayan vardir ben gibi:) bugun ebebekten humana cay aldim ...4al 3ode vardi ... toplam 89 tl tuttu bilginiz olsun... birde aventin ürünlerinde de indirim vardi....
Yok sert değil ama eski yaptıkları aslında yapmadıkları yüzünden zaten hep mesafeliyiz. 9 ay hiç beni telimden aramamış nasılsın dememiş ne kendisi ne kızları. Hep eşimi aradılar nasılsınız diye hamile olan benken.annem köle gibi doğumdan önce maddi manevi gelip temizlik hastane herşeyle ilgilendi. Emzirmeyi o yaptırcakmış . Kusura bakmasın ben de o tahammül yok.Kayınvaliden çokmu sert ve kötü baya tepkili davranmışsın merak ettim doğrusu helal valla
gözünaydın canım sağlıkla büyüt inşallah bebeğiniKızlar cıktık bız şükür daha bebeğim gelmedi ama oksijen veriyorlarmış
Anladim canim çok teşekkür ederim salıya yine kontrolü var bakalım o zamana kadar daha da düşer miCanım bizde sarılık olmuştuk. Cuma kontrolümüz vardı değeri 2 ye düşmüş. Doktor çok iyi dedi. 5 in altına düşmesi gerekliymiş sarılık geçti demek için.
Anladim canim çok teşekkür ederim salıya yine kontrolü var bakalım o zamana kadar daha da düşer miCanım bizde sarılık olmuştuk. Cuma kontrolümüz vardı değeri 2 ye düşmüş. Doktor çok iyi dedi. 5 in altına düşmesi gerekliymiş sarılık geçti demek için.
Bizde de var benzer durum .Ben rahatsızlanınca annem geldi .Kv burda yasiyor.9 ay evime gelmemis ve temizlik, yemek vaadinde bulunmuş ama hic birini yapmamış biri .Annem geldi hemen geldi yemege .O mu misafir annem mi .. 2 gundur biz bas basayiz diye gunde 2 3 kere ariyor napiyorsunuz diye merakindan.Sinir oluyorum . Ama dogum yapınca tepkim seninki gibi olur .9 ay yardimsiz geldim bu gunlere ki ilk 3 ayim kanamali gecti .Ustelik hem is hem eve yetiştim. Simdi keyfini sürmelerine asla izin veremem.Yok sert değil ama eski yaptıkları aslında yapmadıkları yüzünden zaten hep mesafeliyiz. 9 ay hiç beni telimden aramamış nasılsın dememiş ne kendisi ne kızları. Hep eşimi aradılar nasılsınız diye hamile olan benken.annem köle gibi doğumdan önce maddi manevi gelip temizlik hastane herşeyle ilgilendi. Emzirmeyi o yaptırcakmış . Kusura bakmasın ben de o tahammül yok.
Bizim 3. Günde düştü canım dün. Ama değişiyormuş senin de düşer merak etme.Kızlar, bebeklerinin göbeği düşenler kaçıncı günde düştü biz 9 günlük olduk ama hala düşmedi
Ilaci suda degil.kendi sutunde erit canim. Miktari bilmiyorum ama mesela bir yemek kasigina sütünü sag, icine toz ilaci koyup erit, sonra da bu ilacli sutu cay kasigiyla verebilirsin.Anne sutuyle dedi ama kafamda canlanmadı nasıl yapacağım
Emzir canım. Sütün yetmiyorsa mama ver. Ben mama takviyesi ile sarılığı geçirttim. Doktorum emzir sonra da en az 30 cc mama ver demiştiAnladim canim çok teşekkür ederim salıya yine kontrolü var bakalım o zamana kadar daha da düşer mi
Gobek kismini uyuyorken biraz acikta birak yani bezin disinda kalsin ki cabuk kurusun canim. Kucaklandigi zaman tekrar bez icine almayi unutma. Kucakta kaldir indir örselenmeyi aza indirmek icinKızlar, bebeklerinin göbeği düşenler kaçıncı günde düştü biz 9 günlük olduk ama hala düşmedi
Cok gecmis olsun... gözünüz aydınKızlar biz taburcu olduk.
Ama ilaç toz şeklinde.
Hemşire serinyayla vermisti ben nasıl verebilirim
Hmm o hiç aklıma gelmedi benim, ama sütünü bir kaba sağıp ilacı karıştırıp yapacaksın sanırımAnne sutuyle dedi ama kafamda canlanmadı nasıl yapacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?