- 22 Aralık 2017
- 2.099
- 1.695
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #54.441
Ben sabah gitmişdim kontrole 2 cm acıklık cıkdı sonra dikat etdiğimde sancıyı his etdim,kızlar sancım olduğu için hastaneye gittim. 2 cm açıklık varmış. nst'de sancı 40lara çıktı en fazla ve düzenli değil. tekrar eve geldim 2 gün sonra kontrole çağırdı. 2 cm açıklıkla doğum ne kadar sürer acaba?
dün geceden beri adet sancısına benzer ağrılarım var ilk önce belimden başlayıp sonra kasıklarıma yayılıyor ve nst'de sancı çıkmadı hastaneden geldim ama hala sancı devam ediyor kafayı yicemBen sabah gitmişdim kontrole 2 cm acıklık cıkdı sonra dikat etdiğimde sancıyı his etdim,
Aşkam saat 12 de sancı hisi başladı 2 de artik his etmemek mümkün değildi epudural aldım. Sabah saat 8 de kizim dogdu
Sütün var mı ondan mı sert ? Bebeğin emiyor mu ? Öncelikle neden şiş ve sert eğer sütün var da bebeğin emiyorsa rahatlamak için boşalması için sağman lazım, yok eğer bebeğin emiyorsa daha sıklıkla emzir canım , bir de sık sık ılık suyla yıka ve havluyu sıcak suyla ıslatıp göğsüne koy banyoda ama hızlıca yap göğsünü üşütme sakın önce bir göğsünü yap kapat göğsünü sonra diğerini yap ikisini de aynı anda açıkta bırakma üşütmesin diye işin bitince de uçlarına göğüs ucu kremi sür inşallah iyi gelir canımKızlar sezeryan doğum yaptm bugün 4. Günüm göğüslerim şiş ve çok sert ne yapmalıyım
Yaa inşallah canım çok istiyorum o kadar hevesim var çocukta emmeye çalışıyor ama az geliyor sanırım basıyor çığlığı sonrası mama hazırlama faslı.Öyle düşünme canim emin ol bebek buyudukce sut artıyor.
Benim bir tanidiğim var sütü ilk başda yetmiyordu sonra coğalmaya başladı, bakdı bebek doyuyor göhsünde süt bitmiyor 2 yavru kopek sahiplenip onlarıda eliyle sütünü sagıp besleyip buyutdu.
Yani süt ihtiyacı ne kadar artarsa o kadar sütde artiyor emzirdikden sonra böş zamaninda sürekli sagim yap süt gelmesede yap.
Internette göremedim canım eczanelerde yada e bebekte var mıdır? Bende biberonla vericem artık ama memeyi bırakmayacağı bi biberon olsun istiyorum. Kaşıkla çok zor olmaya başladı.Evet mimijumi biberonla canım
Ben geçen hafta tartıldım 8 kg gitmişti canım 3 kg kalmıştı sabah tekrar tartılayım unutmazsam.Bu arada kızlar doğumda kaç kg gitti?
Biz 18 günlük olduk benden sadece 7 buçuk gitti
Merak ediyorum daha gidecek mi yoksa tamam mı?
Sizler kaç günlük oldunuz kc kg gitti toplamda
Canim burda nst ye inanmiyorlar nst yi sadice bebek kalp atımları için bakıyorlar sanciyi gösteren kemeri takmiyorlar bile.dün geceden beri adet sancısına benzer ağrılarım var ilk önce belimden başlayıp sonra kasıklarıma yayılıyor ve nst'de sancı çıkmadı hastaneden geldim ama hala sancı devam ediyor kafayı yicemdört beş dakikada bi sancım oluyor. sende hiç böyle bişey olmuş muydu ilk doğumunda?
İnşallah canim üstelik cığlığı bastığında kolay yoldan mama geliceğni biliyor ya tenbeler emip kendilerni yormak isdemiyorlar.Yaa inşallah canım çok istiyorum o kadar hevesim var çocukta emmeye çalışıyor ama az geliyor sanırım basıyor çığlığı sonrası mama hazırlama faslı.
Internette göremedim canım eczanelerde yada e bebekte var mıdır? Bende biberonla vericem artık ama memeyi bırakmayacağı bi biberon olsun istiyorum. Kaşıkla çok zor olmaya başladı.
En merak etdiğim konu tartıldığında yaz burda canim benide etiketle bende kac gidicek acaba.Ben geçen hafta tartıldım 8 kg gitmişti canım 3 kg kalmıştı sabah tekrar tartılayım unutmazsam.
Oyy maşallah çabuk düşmüş göbeğiniz de
Benim kızımın adı da Zeynep çok seviyorum Zeynep ismini. Tekrar hayırlı sağlıklı uzun ömürler diliyorum canım
teşekkürler :)Canim burda nst ye inanmiyorlar nst yi sadice bebek kalp atımları için bakıyorlar sanciyi gösteren kemeri takmiyorlar bile.
Bende cok fazla inanmiyorum acıkcası.
O kadar fazla doğum hikayesi okudum ki.
Kimisi gitik nst de sancı cıkmadı ben his ediyorum dedim diyor acıklığa bakdılar doğum başlamı 4-5 cm acıklık var diyor vs yani cok inanma sende.
Sen sürekli sancını takip et hareket et dinlen arada uyu.
Hurma ye vs doğumuna yardımci şeyler yap.
Bence yarına şidetlenicek sancın.
Ha bide duşa gir sancın coğaldığında cok iyi geliyor sancının coğunu evde cek evdeki gibi rahat olunmuyor hastanede sürekli bir şeylere bağliyorlar ve yatarak sancı cekmek cok zor oluyor. Ama suyun gelirse bekleme hemen git.
Bugün benim çatı muayenesinde 2-2,5 cm açıklığım olduğunu söyledi doktor. Sadece açıklığa bağlı hemen olur demedi, sadece çatı muayenesi rahmi uyardığı için hafta sonuna kadar olma ihtimali yüksek dedi.kızlar sancım olduğu için hastaneye gittim. 2 cm açıklık varmış. nst'de sancı 40lara çıktı en fazla ve düzenli değil. tekrar eve geldim 2 gün sonra kontrole çağırdı. 2 cm açıklıkla doğum ne kadar sürer acaba?
Ufff agrilarim cokkk bi cati agrim var allah düşmanımın başına vermesinOoo iş güç diyosun ne guzel vakit geçiyo işte. Kolay gelsin size o zaman :) ağrın vs oluyor mu ? Bende adet sancısı var yaa bacaklarım da sızlıyo bebişin hareketleri nasıl bu arada
İşleri dinlenerek yap bak gununden once doğurma korkutmak istemem, arkadasım hamile 10 gün sonra doğumu vardı dün ev taşıdılar gece acil doğuma almışlar bense dünden beri yürümeye korkuyorum batmalar var alt tarafta dik duramıyorum bile. 4 gün gözümde büyüdü resmen. Canım geçen salı doktorum haftaya salı kontrole geldiğnde doğumla ilgili konuşuruz demişti. Cuma olacağını biliyorum sadece. Saati vs hiç bi bilgim yok yarın konuşacağız inşallah sağ salim kavuşuruz ya spinal mi olacaksın epidural mi ?Ufff agrilarim cokkk bi cati agrim var allah düşmanımın başına vermesinbugun de cok dolandim sanirim belim ve kasiklarim cok ağrıyor bebek iyi gibi surekli kontrol ediyorum hareketlerini ... ama son gun daha bi endise sardi hayirlisi :) senin cuma mi cumartesi mi canim? Kacta gideceksin hastaneye?
10 günlük olduk canım 11 kilo gitti 9 kilo kaldıBu arada kızlar doğumda kaç kg gitti?
Biz 18 günlük olduk benden sadece 7 buçuk gitti
Merak ediyorum daha gidecek mi yoksa tamam mı?
Sizler kaç günlük oldunuz kc kg gitti toplamda
O Şevkat güven ihtiyacından olabilir büyüme atağı değildir o zaman. bir de tam memeyi boşaltamıyorsa ara ara emiyorsa doymayabiliyorlar yoruldukça uykuya dalıyor ,tam memeden alınca meme istiyor benim oğlumda da ilkin öyleydi. Çok yorucu oluyor, ama sağım biraz fayda ediyor, topluca alıyor sütü bir kere de doyuyor. Eğer mama alıyorsa aralarda verebilirsiniz.
İnşallah canim üstelik cığlığı bastığında kolay yoldan mama geliceğni biliyor ya tenbeler emip kendilerni yormak isdemiyorlar.
Sen hep sağ inan coğalıcak daha yeni emziriyorsun. Bol bol su iç sürekli yanında her yerde su bulundur.
Bol su içiyorum canım inşallah dediğin gibi çoğalır böyle çok zor oluyor ve üzülüyorumEn merak etdiğim konu tartıldığında yaz burda canim benide etiketle bende kac gidicek acaba.
Son haftalarda kilo kaybi olur diyorlar bu son 3 haftada 3 kilo aldım.
Çok geçmiş olsun canım umarım kısa sürede atlatır ve tekrarlamaz, sağlıkla büyüt bebeğini.Herkese merhaba. Doğum yapan herkesin gözü aydın. Cumartesi günü Doğum yaptım. Oğlum 3770 gr doğdu. Planlı sezaryendi. başta oğlumda ufak bir nefes problemi görüldü ve yoğun bakıma alındı. O düzeldi... crp si yüksek çıktı bu sefer. Dün akşam itibariyle antibiyotik başladılar oğluma. Emzirmek için bile kucağıma vermediler. Sadece 2 kez emzirebildim. Sütümü sağıp veriyorum. En az 5 gün daha devam edecekmiş. Crp si yüksek olan var mı aranızda?
Benimde merak ettiğim konu bu işte doyuyor mu anlayamıyorum. Hep ağzı meme arıyor mama yerken bile ağzı hep aranıyorTek meme veriyorum iyice bitirsin diye ama bitirip bitirmediğini anlayamıyorum nasıl anlarım ki onu?? Hala aranıyor oğlum biraz oyalıyorum filan ama hala ağzı açık diğerini de veriyorum bazen. Kimi zaman onu da emince uyuyor biraz kimi zaman hala aranıyor. Doymuyor mu bu çocuk anlamıyorum ya? Mama da veriyorum. 30cc yi tık diye bitiriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?