2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benim kızkaedeşim geçen yıl almıştı hiç kullanmadı bana verdi. Hepsi burada da satışı varmış daha önce bende baktım yedek alayım diye. Bildiğin kauçuk anne memesi formunda... Bulursam alıcam bir tane daha büyüğü var bir de . surda var ama güvenilir site mi bilmiyorum
https://www.merbaby.net/mimijumi?gclid=EAIaIQobChMI54uI6OGj3AIVQrUYCh07CAzcEAAYASAAEgJU6fD_BwE

15 dk sürekli emiyorsa bitiriyordur. Ama emin olun iyice sütü çektiğinden...bazen emiyormuş gibi yapıyorlar şakakla çene kemiği oynayacak

Doktoruna sordun mu canım beslenme işini? Ben cuma kontrole gidince sorayım diyorum. Beni sürekli emiyor mama da yiyor ama doyduğunu nasıl anlarım dicem. Göğsümü sürekli değiştirmek istemiyorum. Yağlı doyurucu kısım arkadan geliyor çünkü ama boş memeyi mi emiyor çocuk anlayamıyorum ki. Dursa 1aaat duruyor memede resmen. Mama da yiyor. Ne kadarcık midesi var da bunları yiyo bilmiyorum

Doğuma gidenler Allah kolaylık versin, doğum yapanlar sağlıkla büyütün inşallah bize de dua edin madamhd kızlarımız adaş olmuş ne güzel bende bugun kontrole gittim. Sancı vs yok, kan verdim. Açılmaya bakmadı bile Çarşamba yine gel dedi. Hastaneye yürüyerek gittim geldim gidiş dönüş 40 dk falan. İnşallah faydası olur

Meme boşalınca hafifliyo ve yumuşuyo ben ordan anlıyorum benimkide hep memede ya doymuyolar yada emmeyi seviyolar bende şüphe ediyorum bazen

Cumartesi başka bi doktora gitmiştik kızlar kızım kaka yapmıyor diye, tarttı kilosu az ondan olabilir dedi aç olduğu için yapmıyordur dedi bi fitil verdi. Pazar günü kakamızı yaptık. Mamayı artır dedi, biberonla ver kaşıkla uğraşma dedi. Yine moralim çok bozulmuştu. Ne kadar mama verelim dedim sen hissedersin dedi anlamadım bi doğru düzgün açıklama yapan doktora denk gelemedim sorduğum tüm sorulara üstün körü cevap verdi. Çok emzirme 2 saatte bi 20 dk dedi. Tartıyla alakalı olabilir hftaya yine gel dedi.
Bugün de aile hekimine gittik kontrole 10 günde 220 gram almış az değil çokda değil bol bol emzir mecbur kalmadıkca mama verme biberon önermiyorum memeyi reddedebilir kaşıkla devam et dedi aç olsa çişinide yapmazdı sütü sindiriyordur dedi.
Kafam allak bullak oldu çocuğum doyuyor mu doymuyor mu ne kadar mama vermeliyim kaşıkla mı biberonla mı vermeliyim ne kadar emzirmeliyim hiç bişey bilmiyorum. Bıraksam bizimki 1 saat emecek. Memeyi bıraktığında sıkıyorum ucunu hala süt geliyor. Ama yine de kilo alımı yavaş. Ne yapmalıyım çok çaresiz hissetmeye başladım iyice kafaya taktım bu konuyu

Canım bebeklerin çeneleri güçsüz henüz memeden şakır şakır süt gelmedikçe onlar yavaş yavaş çekerler bu yüzden beslenme uzun sürüyor ha baktın meme hafif ve yumusak o zaman boşalmıştır hala aranıyosa mama ver 30 cc onu içip hala aranıyosada senin bebişte benimki gibi emmeyi seviyordur hepsi bu korkma aç kalmaz onlar.bu dönemde kabız da olur kilo da verir kiloda alır olağan durumlar.bebeklerin emme refleksleri suan bildikleri tek şey o yüzden aç olmak olmamak onlar için farketmez

Başka yerlerede bakayım canım çok sağol :)
Sordum ama açıklayıcı bi cevap alamadım canım doktora göre 2 saatte bi 20 dk emzir dedi. Son emzirdiğin göğsü 5-6 dk emirip diğerine geç 15 dkda onu emsin dedi ama bana mantıklı gelmiyor niyeyse 20 dkda doymuyor ki saatlerce emince bile doymuyor mama içiyor bana aç gibi geliyor doktorda kilo alımı az diyor zaten.
Yağlı kısım 5 dk sonra geliyor diye biliyorum canım o yüzden ben değiştiriyorum ama ne kadar doğru yapıyorum bilmiyorum bende 2-3 gündür değiştirip emziriyorum öncesinde senin gibi tek meme gidiyordum.
Sen doktoruna sorunca bana da haber verir misin seninki ne önerecek bakalım?

Mamayı verirken bile gözü memede canım sürekli aranıyor. 2 farklı doktora gittik ikiside kilo alımı yavaş aç bu çocuk dedi çok üzülüyorum emsin istedikce mamaya doğru kayıyorum bakalım iki gögsümüde emziriyorum 30 cc veriyorum sonra yine emziriyorum resmen hayatım emzirmekten ibaret yine de yetemiyorum bebeğime

Vallahi epey yormuşum kendimi umarim acil bir durum olmaz.... canim onceki sezeryanim spinaldi o yuzden bunu da spinal istedim ama yinede yarin tekrar görüşelim dedi dr um.... bakalim yarin belli olacak insallah... hakkinda hayirlisi olsunbakalim sag saglim gelsin kuzucuklar ...

Canım aile hekimini dinle bazı çocuklar yavaş ve az kilo alır önemli olan sağlıklı ilmasi bak madem süt te var mamayi kesinlikle verme habire seni emsin emdikce sutuncogalacak emin ol ben ilk oğlum da yaptım o hatayı biberon rahtligini bulunca beni 3 ay zor emdi ama 2.oglum da 1.5 yaşına kadar emzirdim sarılığı sınıra yaklasti ama yinede mama vermedim hwp emzirdim 3.oglum oldu yine aynısını yapiyorum kesinlikle biberon verme mama da bence vermeyebilirsin çünkü sütüm var diyorsun sana 3 çocuklu tecrübeli anne tavsiyesi canım sadee sabır

Aa öyle mi ne güzel

oinone27 bak bugün sağlık ocağına gittim emzirme suresinisordu dedim her iki göğüsu 3n fazla 15 er dj emiyor 6 gunluguz dedi ki şu anda tek goggö ywter istedikce tek gogusu ver dinlene dinlene emer 15 20 dk uyur aranir yine o göğüsu ver besleyici kisim en sondaki sütte dedi ve süt salgılanması daha fazla olur bu şekilde yaparsan dedi 3. Çocuk ve ben yeni birşey öğrenmiş oldum

Kızlar hazır lohusa şerbeti buzdolabında ne kadar süre muhafaza edile bilir , yapıp dolapta tutmak istiyorum aniden gelen olsa ikram etmeye ama dolapta kaç gün bozulmadan tuta bilirim , siz nasıl yapıyorsunuz ?
Biz yaptık canım normal dolap kısmında tutuyorum bozulcağını sanmıyorum ya ben ama buzluğa atıyorlarmış
Bende ne açılma ne sancı var bir şey yok

Kızlar bakamadım foruma ben küvezden aldım oğlumu çok şükür hamdolsun rabbime cumartesi günü aldık yarın kontrole götürücez rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor 22 gün hergün gittik geldik 50 km yol...hep sütümü götürdüm...hemşire dedi hergün düzenli gelen tek aile sizsizniz dedi.gitmesem oğlumu terketmiş gibi olacağımı hissederek hergün gittik.rabbim beneklerinize ve size şifalar versin...hastane yollarında geçmesin zamanlarınız çok zor ...

Ben geçen hafta tartıldım 8 kg gitmişti canım 3 kg kalmıştı sabah tekrar tartılayım unutmazsam.
Tam olarak kaç günlük oldunuz cnm
10 günlük olduk canım 11 kilo gitti 9 kilo kaldı
Maşallah canım çok iyi gitmiş ama kalanı da verirsin yavaş yavaş toplamda 20 mi almistin
Canım ben 65 le gebe kaldım 80 le doğurdum şimdi 69 um 11 kilo verdim 4 kilo fazlam var o da gitmiyo egzersiz lazım
Maşallah canım çok iyi gitmiş kaç günlük oldunuz hepsi birden mi gitti
Ben de 70 ile hamile kaldım 82 buçuk il3 doğuma girdim şu an 75 im 1 haftadır aynıym gitmiyor artık moralim bozuluyor ideal kilom 65
40 im çıksın artık vermek için ugrasirim
Canım mama konusunda bir bilgim yok ama bebeğin doyup doymadığını kakasindan değil cisinden anlarsın cnm
Bebek 1 ayın sonunda en az 500 gram almışsa doyuyordur cnm

Hiç sağıp memeden kaç cc çıktığına baktınmı

Biz yaptık canım normal dolap kısmında tutuyorum bozulcağını sanmıyorum ya ben ama buzluğa atıyorlarmış

Bende ne açılma ne sancı var bir şey yok
canım ben de sancı var diye acile gittim ama keşke gitmeseydim gider gitmez daha muayene etmeden damar yolu açtılar kan ve idrar tahlili yaptılar. sonra açıklık var mı diye muayene oldum canım yandı. en son nst orda da sancı çıkmadı ilk başta nst ye alsalar bu kadar eziyet çekmiş olmazdım. artık doğum başladığından emin olmadan kesinlikle gitmem bu da bana ders oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…