- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #55.181
Evet canım çok gazlı sürekli gaz çıkarıyor. Aptamil mama kullanıyoruz. Farklı mamalara geçiş yapmayı denedim ama olmadı bir türlü ya kabız oldu ya ishal. Bir tek golden goat denemedim onu da biraz ara verdikten sonra denemeyi düşünüyorum. Her gün kimyon ve anason çayı iki çay kaşığı kadar. Sap simpleks gaz ilacı. Biogaia probiyotik veriyoeum. Kakasını her gün yapıyor sarı renkli kıvamı da iyi kilo da alıyor ama gaz sorununa ve anne kucagi sorununa çözüm tam olarak yok
İlk kundak yaptığınızda ağlıyor muydu? Alışma süreci oldu mu yani? Bir de emziği alıyor ama sadece keyifli iken açken veya gazi varken tukuruyor hemen bana bir faydası olmuyor yani uykuya dalma Sina yardımcı falan olmuyor asla. Şekere batır diyorlar ama şeker gazi arttırırmisAynen cani kabusa dondu sonra herkezin beni taktır etiğni görünce sinirleniyordu.
Ama bu sefer ayni şeyin olmasını isdemiyorum.
Ayağnı kundak yapma benim gibi cok ince bir bez ila sadice kolarni yap bebek sesi duyduğunda refleks olarak elerni kaldırıyor ve elerinden korkuyor her bebek ayni olmaya bilir tabi ama bir dene isdersen ayaklarni acık tutarsan, ayağni uynatdığı için rahatsız olmaz belki.
Mamaya ne zaman başladın? Bir de huzursuzluk var mı bebeğinde? Bazen geç yapması sorun olmuyor eğer kakasının kıvamı da normalse sorun olarak degerlendirmiyor doktorlar. Ama mamaya yeni basladinsa bebeğinde kakadn dolayı huzursuzluk varsa ve kakanin kıvamı katı ise o zaman çözüm araman gerekcekKızlar 2 gündür bebeğim kakasini yapmiyor sizce neden olabilir.. bu arada sütüm az olduğu için mamada veriyorum
Hmmm ederim canım önce dediğini yapayım o zamanCanım ılık ıslak pamukla sil doktora gidebilirsin damla yazıyor oda iyi geliyor
valla çok doluyum da susuyorum canım ya iyi mi kötümü bilemedim sadece geriliyorum
Insallah canim .Normalde ben cok sert olurum haksizliga mudahaleye filan ama lohusa olunca dik duramiyorum hemen ağlıyorum .Cok yıprandım.Yorgun bir anneden merhaba uykusuz her gece sarkisi bu aralar favorim :) :)
Doğum yapanlar varsa hayırlı olsun Rabbim analı babalı büyütsün inşallah
Hala bekleyenlerin de saglikli hayırlı bir sekılde kucağına almasını dilerim
Afilim92 tekrardan gözün aydın cnm ne olur kv kişisini takıpta kendine eziyet etme biliyorum zor ama bu gunlerde gececek inşallah herkes gidince kendi düzenin oturunca hersey daha kolay oluyor Rabbim yardım etsin sana cnm
Evet sanki durdurabilcekler .Ama yeni yeni toparlaniyorum .Allah in izniyle daha guclu olacagim .Sanki elinde aldıklarında bebeyi doyurucaklar allahim ya bizimkilerde öyle bir izin verezler ki.
yine ayni şeyin olmasna izin vermem. Keşke bebeğmi herkesden uzak kendi bildiğmiz doğrularmizla buyute bilsek dr yonlendirmesinde.
Yoksa her kafadan bir ses cikiyor kimi dinleyip ne yapmaliyiz biz.
Birinin dediğni yapmayinca hele küsmüyorlarmi deliriyorum sanki onların dediğni yapmadığmız için kötü bir şey olmasni bekliyorlar sırf ben dedim demek için.
Annem gitmeyi bile dusunuyor .Giderse ben cok kotu olurum. Insallah duzelir.Yaptığı çok ayıp bir de sen özür dilemissin yani
Canım bunları düşünüp strese girme sen eşinin yerine annenden özür dile gönlünü al
Ortalık sakinleşince otur eşinle sakince konuş
Bugun dr a gittik ama hic aklima gelmedi sormak.Antibiyotik yazmaları lazım onu kullanıyor musun canım o iyi gelecek tuvalet şikayetlerine çünkü bebeği çıkarırken idrar kesesi falan oynuyor yerinden ondan kaynaklı ağrı yanma gibi şikayetler oluyor bende 1 hafta falan sürdü o ağrı
Canım ben kortizon tedavisini bitirmek üzereyim . 15 günlüktü bugun 12. Gündü. Fakat gelişme fazla yok, günde 1 mm düzelir sinir dediler. İşin kötüsü bana bu tedaviyi veren Dr vefat etti. Şimdi yeni birine gideceğim pazartesi. İlk gittiğim KBBCİ idi. Pazartesi de önce KBB sonra fizik tedaviye gitmek istiyorum. Bir de bir gebe fizik tedavici bi doktorun akupunktur tedavisinden fayda görmüş fakat yerine gittiğimde doktorun taşındığını söylediler . Sonra ulaştım, gebe iken riskli yapamam dedi. Ağustosa randevu verebilirmş. Çok da pahalı geldi bana. Ama herşeye rağmen çaresiz kalırsam ona giderim. İnsan psikolojik olarak çok etkileniyor çünkü . Bir de bana evde yapılacak mimik egzersizleri verdiler. Nette bulabilirsin basit şeyler . Bir de Sakın sakız çiğneme dediler.serenity16 canım yüzün nasıl oldu ilaçları kllanıyomusum. Bende bugün yine gittim dr mr ve emg istedi bakalım bişe çıkcak mı? İlaç tedavisi bir ay için geçerliymiş sonradan etki etmiyormuş belki bana fizik verirler. Sende kullan ilaçları verdilerse, yüzün öyle kalmasın.
Canim ilk aylar bebekler kabiz olmazmiş 5 güne kadar normalmiş. Bide ben kızıma dr humana anti colic Vermemi söyledi bebekde gaz yapmiyor gercekden daha once denedinmi? Dr sor dene isdersen.Evet canım çok gazlı sürekli gaz çıkarıyor. Aptamil mama kullanıyoruz. Farklı mamalara geçiş yapmayı denedim ama olmadı bir türlü ya kabız oldu ya ishal. Bir tek golden goat denemedim onu da biraz ara verdikten sonra denemeyi düşünüyorum. Her gün kimyon ve anason çayı iki çay kaşığı kadar. Sap simpleks gaz ilacı. Biogaia probiyotik veriyoeum. Kakasını her gün yapıyor sarı renkli kıvamı da iyi kilo da alıyor ama gaz sorununa ve anne kucagi sorununa çözüm tam olarak yok
10. Günümüz ama hala uyandıramıyorumCanım yeni doğan sarılığı 9.gunden sonra düşüyor
Insallah canim .Normalde ben cok sert olurum haksizliga mudahaleye filan ama lohusa olunca dik duramiyorum hemen ağlıyorum .Cok yıprandım.
Evet sanki durdurabilcekler .Ama yeni yeni toparlaniyorum .Allah in izniyle daha guclu olacagim .
Annem gitmeyi bile dusunuyor .Giderse ben cok kotu olurum. Insallah duzelir.
Bugun dr a gittik ama hic aklima gelmedi sormak.
Kizlar doktorum korseyi 40 in cikinca tak dedi .Gec olur mu ki ya
banada 40 İn çıkınca tak dedi ama 20. Gün falan acılarım azalınca takıcamKizlar cocuk doktorumuz mamadan sonra mutlaka su verin dedi. 6 ay su vermeme hikaye oldu yani .
Bende aynı şeyi düşünüyorum artık. Sürekli emiyor süt gelmese de emiyor bırakmıyorda çekiştirip duruyor. 3-4 saat boyunca yarım saat emzir 10 dk uyusun modunda olunca hep memede durunca sütte dolmuyor haliyle. Mama veriyorum uyuyor. Mamayıda çok içmiyor 60 cc yapıyorum yarısını anca içiyor. Kaşıkla içmek istemiyor. Biberon vermek istemiyorum biberon verdikten sonra mememi zor tuttu. Az önce arkadaşıma ağladım hatta ben yetemiyorum çok zormuş diye. Ne mamayı bırakabiliyorum ne bebeğime yetebiliyorum. İçmediğim şey kalmıyor. Annede süt bitmez bebek emdikce gelir diyorlar ama inanasım gelmiyor niye yetemiyorum o zaman. Emince doyduğunu bilsem emzircem sorun değil ama bıraktığı an ağlıyor mamayı azıcık içsede susuyor uyuyor. Şu sütüm bi doğru düzgün gelse biraz rahatlıycam nerde hata yapıyorum anlamıyorum. 10 dk bi meme 10 dk bi meme değiştirip duruyorum çünkü süt gelmedikce bebek bırakmıyor çekiştiriyor canım çok yanıyor ben bıraktırınca çığlık atıyor. Kendimi çaresiz hissediyorum artık :#Off kızlarrr olmuyo olmuyoo ne yaptysam yok oğlum memeden ayrılmıyo herkes en fazla yarım saat tut diyo ama aranıyo ne yapayım saatlerce memede kalıyor uyuyup uyanıyo tam yerine koyuyrm hala aranıyo artık kıyamıyrm aç kalıyo diye mama veriyorum 60cc kadar içiyo demekki sütümle doymuyor ne yapayım kafayı yicem sürekli mamayla mı gidicez ben sarılık geçince mamayı bırakmak istyrdm ama sütümle doymuyor sanırım
Alişma suresi oldu biraz tabi. Bebek gercekden emziği ac olduğunda ve ya huysuzlandiğinda almiyor ama şimdilik. Bide bizimkilerde recere batırıyordu oyle bir hata yapma sakin ben izin vermiyordum üzerne mama damlata bilirsin. Zamanla alişicak. Bir düzene gitecek.İlk kundak yaptığınızda ağlıyor muydu? Alışma süreci oldu mu yani? Bir de emziği alıyor ama sadece keyifli iken açken veya gazi varken tukuruyor hemen bana bir faydası olmuyor yani uykuya dalma Sina yardımcı falan olmuyor asla. Şekere batır diyorlar ama şeker gazi arttırırmis
Evet canım sadece anne sütü alsa su yok mama alınca su vermek lazım takma sakin yeni doğum yaptin yavaş yavaş sütun çoğalır mamayı azaltirsin kaç gündür giremedim çok okuyamadım içeriğini bilemiyorum ama kötü şeyler yasamissin galiba zaten kv nin gelmesinden cekiniyordun boşver takılma lohusalık zaten zorlu bir süreç bu süreçte başkaları için kendini yıpratma annen ile konuş oda takilmasin Allah kolaylık versin canımKizlar cocuk doktorumuz mamadan sonra mutlaka su verin dedi. 6 ay su vermeme hikaye oldu yani .
Yok denemedim hatta öyle bir mamadan haberim de yoktu bir bakayimCanim ilk aylar bebekler kabiz olmazmiş 5 güne kadar normalmiş. Bide ben kızıma dr humana anti colic Vermemi söyledi bebekde gaz yapmiyor gercekden daha once denedinmi? Dr sor dene isdersen.
Canım bence de korseyi kırkın çıkınca tak. Ben bir gece düğüne gittim 4 saat falan korse üstümdeydi. İçerden dikişlerim zorlanmış. İçerinin basıncı artınca dikişler zorlaniyor. Üst derinin dikişi gibi kolay iyileşip kaynasmiyor içerisi. Hala daha ağrı çekiyorum oysaki tamamen iyileşmiş hissediyordum kendimi düğünden onceInsallah canim .Normalde ben cok sert olurum haksizliga mudahaleye filan ama lohusa olunca dik duramiyorum hemen ağlıyorum .Cok yıprandım.
Evet sanki durdurabilcekler .Ama yeni yeni toparlaniyorum .Allah in izniyle daha guclu olacagim .
Annem gitmeyi bile dusunuyor .Giderse ben cok kotu olurum. Insallah duzelir.
Bugun dr a gittik ama hic aklima gelmedi sormak.
Kizlar doktorum korseyi 40 in cikinca tak dedi .Gec olur mu ki ya
Kolik bebekler için canim bir araşdır belki yardimi olurYok denemedim hatta öyle bir mamadan haberim de yoktu bir bakayim
Galactaco süt arttirici kullan cnm çok ise yarıyor ben öyle yapiyorum bide sürekli sıvı tüketmeye çalış.Bende aynı şeyi düşünüyorum artık. Sürekli emiyor süt gelmese de emiyor bırakmıyorda çekiştirip duruyor. 3-4 saat boyunca yarım saat emzir 10 dk uyusun modunda olunca hep memede durunca sütte dolmuyor haliyle. Mama veriyorum uyuyor. Mamayıda çok içmiyor 60 cc yapıyorum yarısını anca içiyor. Kaşıkla içmek istemiyor. Biberon vermek istemiyorum biberon verdikten sonra mememi zor tuttu. Az önce arkadaşıma ağladım hatta ben yetemiyorum çok zormuş diye. Ne mamayı bırakabiliyorum ne bebeğime yetebiliyorum. İçmediğim şey kalmıyor. Annede süt bitmez bebek emdikce gelir diyorlar ama inanasım gelmiyor niye yetemiyorum o zaman. Emince doyduğunu bilsem emzircem sorun değil ama bıraktığı an ağlıyor mamayı azıcık içsede susuyor uyuyor. Şu sütüm bi doğru düzgün gelse biraz rahatlıycam nerde hata yapıyorum anlamıyorum. 10 dk bi meme 10 dk bi meme değiştirip duruyorum çünkü süt gelmedikce bebek bırakmıyor çekiştiriyor canım çok yanıyor ben bıraktırınca çığlık atıyor. Kendimi çaresiz hissediyorum artık :#
Hiç duymamıştım canım işe yarıyorsa alayım hemen. Bide solgar brewers yeast die bi vitamin duydum doktora sorucam bakalım oda sütü artırıyormuş duydun mu hiçGalactaco süt arttirici kullan cnm çok ise yarıyor ben öyle yapiyorum bide sürekli sıvı tüketmeye çalış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?