2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Canım Allah sabır versin çok benzer şeyler yaşadım ve yaşıyorum halen. Söylenecek birşey yok maalesef insanlar bu konularda çok düşüncesiz.

Canım kendine bol su al.
Bebisine yedek kıyafet ince battaniye al
Bez pamuk vs de al.

Cnm benm oglumda vardi laringomalazi deniyor bilimsel girtlak yapisi yumusak oldugu icin ses cikiyordu,emmek istemiyordu bu yuzden 5ay zor emdi beni biberonla rahat ediyordu, normalken de nefes alip verirken,ozellikle uyku ve beslenmede kus gibi bir ses cikarirdi, hiriltili sekilde, cok sukur gecior zamanla buyudukce ama meme reddine sebep oldu bizde, sagarak verdim zamanla da sutum azaldi mamaya donmustuk zor zamanlar gecirdik ama gecti, Allah sanada kolaylik versin cnm

İçim ferahlıyor böyle okuyunca inşallah bugun gelir. Göğüste süt yok haliyle o boş memeyi verdikçe bebeği zorlayarak emdiriyoruz çekiyo çekiyo gelen yok artk oda istemiyo sanırım :/ inşallah herşey yoluna girer

Iyi misin yurudun mu canim gaz çıkarabildin mi ?
Dün çıkardm bugun sabah büyük küçük tuvalete bile çıktm ama bi aptallık edip hastanenin verdiği yemeği yedm mercimek çorbası cacık komple içtm ekmekte yedim organlarım karnımın içi ağrıyo kafama tüküreyim

Benim doğum yaptığım günde hastanede mercimek çorbası vermişlerdi ama ben yemedim gaz yaptığını bile bile hastanelerde neden mercimek yaparlar anlayabilmiş değilim

Canım şükür emme de sıkıntı yok meme reddi yaşamadık. Ben çözüm olarak sağıp emzirmeyi buldum. Sağınca göğsüm boşalınca daha rahat ediyor. Büyüdükçe düzelir diye düşünüyorum ama inş öyle birşey yaşamayız biz de. Çok ileri değil sanırım bizimkisi uyurken falan ses çıkarmıyor ama ilk çıkarmaya başladığında çok korkmuştum. Nefes alamadı sandım.

Canım yürüyüş yap birşey olmaz. Zamanla düzelecek. Ben hep hastane yemeği yedim hiç sıkıntı yaşamadım ama bol bol yürüdüm. Yürüdükçe bağırsaklar yerini buluyor. Yatınca da karnını ov sürekli.

Allah yardımcınız olsun cnm bu haftaya kadar rahimde tutmak da büyük mesele bence. Benim ikinci 37+0 da suyum geldi üçüncü 36+3 de. Rahim tutmuyor mesela o kadar süre bebeği. Az kalmış cnm sabır tevekkül birgün kucağında olacak insallahm

Canm sen mama veriyormuydn bebeğine?? Ben iki göğsümü emziryrm üstüne mama veriyorum uykuya ancak geçiyor. Yani karnı tam doymadan uyumuyr belki seninkide öyledir

Veriyorum canım günde 4-5defa 60cc. Başta beni emiyor biraz ardından mama içiyor sonra sakinleşsin diye yine emziriyorum. Mama içerken uyumuyor çünkü. Memede uyuyakalıyor yatağa alıyorum pıt diye açıyor gözleri 10-15dk sonra.
Seninki mama içerken mi uyuyor canım? Gazını nasıl çıkartıyor ?

Benim üçüncü gün akşam gelmişti canım o zamana kadar mama vermiştim ama ara ara emzirmistim canım biraz zor alıyordu memeyi ama yine de zorlayarak vermiştim ağlatarak zorla vermiştim başka çare yok 2-3 gün ağlayacak ama sonrasında onun için en iyi olan anne sütünü içecek inşallah şimdi ise mamayı almak istemiyor meme istiyor hep sadece biraz sabır lazım canım benim Allah yardımcın olsun tez zamanda ağrı acını alsın goguslerine bolca süt insin inşallah

Sizinki hafif demek cnm olmasinda ins, bizum emmede zorlaniyordu ondan meme reddi oldu, biberonla kolay geliyordu, sizinki oyle degilse sen memeyi emmesinide saglaki birakmasin ara sira yada ilk sutunu sag fiskirdigi icin cocuk bogulur gibi oluyor cunku

Merhaba arkadaşlar. Şuraya üçüncü oğlumun da doğum hikayesini paylaşıp favorilerime ekliyeyim. İlerde girip okuduğumda çok keyif alıyorum. Anılar canlanıyor resmen. Hala 2010/08 de yazdığım ilk oğlumun doğum hikayesini ve 2015/01 de ikinci oğlumun hikayesini açıp okuyorum. Kk platformunu bu anlamda çok faydalı buluyorum. Gelelim doğum hikayemize:
09/07/2018 pazartesi
Rutin kontrol için gittiğimizde nst de düzenli sancim çıktı. Bebeğim kanala girmiş fakat tam yerleşmemişti. Dr um 20 temmuzun beklemez muhtemel demişti. Kilosu 2800gr 49 cm dedi. Sancim artarsa haberim olsun diyerek eve gönderdi bizi. Bleve geldik tabi sancim var ama çok şiddetli değil. Kemiklerimde çok feci ağrı var. O gece sancim arttı. Yatakta sürekli inledim.
10/07/2018 salı
Sabah eşim doktoru aradı. Sancim geçmedi aksine yürümekte zorlandım. Bacaklarını açıp oturmak çok rahatlatiyordu. Sanki siksam çıkacak gibi bir his var bende. Hastaneye gelin dedi gittik. Nst de 90/100 sancı düzenli. Ben o kadar hissetmesimde alttan açıklığa bakıldı ve kafası vajina ucunda duruyordu. Hatta ebe bakarken ben bile hissettim ama açıklık yok minik yırtık vardı. Dr um hemen doğuma alacaktı fakat ufak oğlum yanımda büyük evde ve ne valizin ne de aileden biri vardı yanımda. Eşim ben ve ufak oğlum. Dr uma rica ettik sabah olsun diye. O da eğer ağrın artarsuyun gelirse hmn hastaneye gel dedi. Eve geldik hazırlık yaptık. Annem acil yola çıktı. Bütün gece dua ettim sabahı beklesin diye. Şükür gece sancim oldu anası felan gelmedi.
11/07/2018 Çarşamba
Sabah erkenden hastanenin yolunu tuttuk. Büyük oğlum eşim ben k.validem hastaneye geldik. Odamız henüz hazır değildi koridorda bekledik. Kan alınıp tahlillerim yapıldı. Spinal istediğim için serum takıldı. Serum takılıyken anestezi uzmanı geldi ve kan değerim 8.9 a düşmüş onca şuruba rağmen. Bu durumda Dr un acil komplikasyon olabilir diye genel yapılmasını istiyor dedi. Kabul ettim. Annem hastaneye geldi kız kardeşimle. Odamızı süsledik bütün hazırlıklar tamam. Bu arada bütün hasta bakıcı ebe hemşireler tanıdık büyük oğlumda orda olan takım. Actim telefonun kamerasını ve başlarına Meliha edebilirsin çekmeye. Güle oynaya gittim ameliyata. Ekipsahane güler yüzlü. Kamera yasakbsadece resim çektik sohbet ettik. Dr geldi onunla da ufak bir sohbet ettik ve uyudum. Bir ara uyanamadim kafamı salladım ve makinelerin ottugunuduydum. Tansiyon düşmüş ve cigerime su kaçmış. Müdahale etmişler. Çok şükür odaya geçtik ve sağlıkla istikamet minik Metehanim la.

Bende öyle ümit ediyorum inşallah bugun yarın gelir sütümüz ♡ çok teşekkür ederim. Bacaklarım ve ayağım aşırı aşırı aşırı derecede şiş. Bilek diye bişey kalmadı kapkalın bişey oldu. 10serum yedim acaba ondan mı ? Şu şişliklerden kurtulamadım bi varya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…