- 3 Kasım 2012
- 1.556
- 2.136
- 333
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #55.521
Cnm 43 u beklemez ya,suni denesin iste sende soyle hayirli haberlerle gidip gelelim su kontrollerden de bi acilma bi sanci bisey ciksin hayirlisiylaAmin canim. Kızımdada bu kiz erken gelir demişlerdi bende bir beklentiye girdim sacma sapan. Şimdi biliyorum kızlar gec geliyor neden bunlar nazlilar baya ve yeni nesil ya biraz tenbeller.
Artık doğuracağma inancim kalmadı 5 ağustosta dr gitsek eğer dr dan suni sanci isdeye bilirim 43 haftayı beklese kendime başka dr bulucam.
Ayyy çok üzüldüm yaKızlar çok kötüyüm çok canım sıkkın...ağla ağla şiştim kimseye de anlatamıyorum buraya yazayım bari içimi dökeyim istedim...belki bana akıl veren olur..
Annem ve Kardeşim 37.haftada yanıma geldi. 40+1 de doğum yaptım. 4gün kalıp gitti annem babam Kardeşim. Kayınvalidem geldi 10gündür. Annemle babam memlekete gidince kayınbabama gitmişler. Eşimi bir güzel şikayet etmişler. Kendilerince hareketleri yorumlayıp olmadık şeyler anlatmışlar. En basiti ben sancı çekerken annem beni sakinleştirmek yerine sezeyana alsınlar yada epidural yapsınlar filan demiş hep orda eşime o da benim istemeğimi söylemiş. Normal yolla oldu çok şükür doğumum. Bu arada annem kendisi bana diyordu sezeryan olma belden uyuşturma alma diye. Neyse eve geldik bebek huysuzlnıyor ağlıyor. Bu çocuk aç demeye başladı mama verelim deyip durdu. Oğlum emiyor beni gelir sütüm diyorum mama deyip duruyor hala. Canımı sıktı iyice ağlaya ağlaya süt sağdım zaten 10cc ancak çıktı.eşim geldi yanıma sağarken beni motive etmeye çalıştı. 2gün olmuş doğum yapalı daha şakır şakır süt gelmez diyorum. Yok anlamıyor...eşim de istemedi mama vermeyi. Sen her şeyi kafaya yaz,kur güzelce. Kayınbabama demiş oğlun çok cimri kız sancı çekip kıvranırken oğlun paraya kıyıp sezaryen ya sa epidural yaptırmadı. Bi çiçek bile yapıp getirmedi kızıma doğum yaptığı zaman. Doğum fotoğrafçısı tutmadı. (Kardeşim foto çekti hastanede. Profesyonel makine var onda. Ben de istemedim zaten fotoğrafçı) mama verelim dedik oğlum bağırdk etti mama yok diye. Bizi otobüse bırakırken arabayı park edip gelmedi yazıhanenin orda indirdi bi teşekkür etmedi. Demişler. (Kendileri demişler Burda inelim boşa park etme diye eşime)arabadan inip ellerini öpmüş eşim hayırlı yolculuklar dilemiş.bunun gibi bir sürü saçma olay anlatmışlar.yok sen eşini dövmüşsün oğlun da kızımı döverse demiş annem??ya bu nedir bu saçmalık nedir benim aklım mantığım almıyor. Deliricem resmen...babam geldiğinde hiç gezdirmemiş güya eşim??bu nasıl laf ya??arabamız yokken bile arkadaşından araba bulup geldi eşim gezdirdik her yeri annemle babama. Araba varken de gezdik zaten. Bu kadar da ayıp edilmez ya...
Annecim babacım demeden konuşmaz eşim o kadar da sever ve saygılıdır. eşimin nasıl biri olduğunu bildikleri halde böyle yapmaları beni mahvetti. Eşime söz verdirmiş kayınbabam söylemesin bana üzülmeyeyim diye. Eşim ağlayarak anlattı olanları. Ben ağladım o ağladı. Sakın bişey deme annenlere haberin yok senin bunlardan diye söz verdirdi. O kadar eğildi ki yüzüm eşime karşı. Anne babamın yaptığından utanıyorum!!..ne yapayım nasıl davranayım onlara bişey demiyim mi bilmiyorum. Konuşursam eşim kızacak üzülecek konuşmasam içim içimi yiyor. Dayanamayıp ağlıyorum habire...
Canım sence bu dogrumudur annen baban böyle şeyler demiş olabilirmiKızlar çok kötüyüm çok canım sıkkın...ağla ağla şiştim kimseye de anlatamıyorum buraya yazayım bari içimi dökeyim istedim...belki bana akıl veren olur..
Annem ve Kardeşim 37.haftada yanıma geldi. 40+1 de doğum yaptım. 4gün kalıp gitti annem babam Kardeşim. Kayınvalidem geldi 10gündür. Annemle babam memlekete gidince kayınbabama gitmişler. Eşimi bir güzel şikayet etmişler. Kendilerince hareketleri yorumlayıp olmadık şeyler anlatmışlar. En basiti ben sancı çekerken annem beni sakinleştirmek yerine sezeyana alsınlar yada epidural yapsınlar filan demiş hep orda eşime o da benim istemeğimi söylemiş. Normal yolla oldu çok şükür doğumum. Bu arada annem kendisi bana diyordu sezeryan olma belden uyuşturma alma diye. Neyse eve geldik bebek huysuzlnıyor ağlıyor. Bu çocuk aç demeye başladı mama verelim deyip durdu. Oğlum emiyor beni gelir sütüm diyorum mama deyip duruyor hala. Canımı sıktı iyice ağlaya ağlaya süt sağdım zaten 10cc ancak çıktı.eşim geldi yanıma sağarken beni motive etmeye çalıştı. 2gün olmuş doğum yapalı daha şakır şakır süt gelmez diyorum. Yok anlamıyor...eşim de istemedi mama vermeyi. Sen her şeyi kafaya yaz,kur güzelce. Kayınbabama demiş oğlun çok cimri kız sancı çekip kıvranırken oğlun paraya kıyıp sezaryen ya sa epidural yaptırmadı. Bi çiçek bile yapıp getirmedi kızıma doğum yaptığı zaman. Doğum fotoğrafçısı tutmadı. (Kardeşim foto çekti hastanede. Profesyonel makine var onda. Ben de istemedim zaten fotoğrafçı) mama verelim dedik oğlum bağırdk etti mama yok diye. Bizi otobüse bırakırken arabayı park edip gelmedi yazıhanenin orda indirdi bi teşekkür etmedi. Demişler. (Kendileri demişler Burda inelim boşa park etme diye eşime)arabadan inip ellerini öpmüş eşim hayırlı yolculuklar dilemiş.bunun gibi bir sürü saçma olay anlatmışlar.yok sen eşini dövmüşsün oğlun da kızımı döverse demiş annem??ya bu nedir bu saçmalık nedir benim aklım mantığım almıyor. Deliricem resmen...babam geldiğinde hiç gezdirmemiş güya eşim??bu nasıl laf ya??arabamız yokken bile arkadaşından araba bulup geldi eşim gezdirdik her yeri annemle babama. Araba varken de gezdik zaten. Bu kadar da ayıp edilmez ya...
Annecim babacım demeden konuşmaz eşim o kadar da sever ve saygılıdır. eşimin nasıl biri olduğunu bildikleri halde böyle yapmaları beni mahvetti. Eşime söz verdirmiş kayınbabam söylemesin bana üzülmeyeyim diye. Eşim ağlayarak anlattı olanları. Ben ağladım o ağladı. Sakın bişey deme annenlere haberin yok senin bunlardan diye söz verdirdi. O kadar eğildi ki yüzüm eşime karşı. Anne babamın yaptığından utanıyorum!!..ne yapayım nasıl davranayım onlara bişey demiyim mi bilmiyorum. Konuşursam eşim kızacak üzülecek konuşmasam içim içimi yiyor. Dayanamayıp ağlıyorum habire...
Bebislerle uyum surecini atlattiktan sonra yine canlanir buralar .Hala takvim duruyor ya duygulaniyorum .
Hiç bilmiyorum cnm ya
Acile getirdik grip olmuş bronşit başlamış iğne yaptılar içim paramparça oldu minnacık daha buhar veriyoruz şimdi ignelere evde devam edecez
İnşallah canim bide benim regl tarihim olmadığı için untrason ülcümüyle takip etdik 4 untason olduCnm 43 u beklemez ya,suni denesin iste sende soyle hayirli haberlerle gidip gelelim su kontrollerden de bi acilma bi sanci bisey ciksin hayirlisiyla
Yedikten sonra direk uyku moduna geciyor. Ama tutabilip emerse daha cok uyanik kaliyor ben de dikkat ettim onaMama veren anneler sizinde bebeğiniz mamadan sonra ağırlaşıyor mu ? Bizimki mama içtikten sonra hareketleri falan yavaşlıyor ağırlık çöküyor sanki .mama mı ağır geliyor bilemedim
Mama veren anneler sizinde bebeğiniz mamadan sonra ağırlaşıyor mu ? Bizimki mama içtikten sonra hareketleri falan yavaşlıyor ağırlık çöküyor sanki .mama mı ağır geliyor bilemedim
Sanki kendim yazmışım gibi okudum inan hepsini aşırı şekilde yaşadım ve ikiz göbeğimle düşün birde beni. Hepsi düzeliyor şuan sadece göbeğim az kaldı ama o şişlikler hareket etmekle iniyor benim dr.um ödem atmak için yumurtanın beyazını tavsiye etmişti benim şişliklerim hastaneden geldikten sonra 5. Günde yani ameliyattan 1 hafta sonra indi ama bacaklarım 2 katına çıkmıştı. Moralini bozma benim dr. Sürekli normal diyordu geçecek diyordu ama çevremdeki insanlarda halimi görüp çok şişmişsin dedikçe moralim bozuluyordu. Insallah sütün duştan sonra gelecek sen rahat ol.Kızlar bacaklarım ve ayağım inanılmaz derecede şiş. Artık üstüne basıp yürüyemeyecek duruma geldiler. Bileğimi bile bükemiyorum ben bu sorunu nasıl halledeceğim ? Sütüm yok annem dayanamadı biberonu dayadı dün bebeğe. Ona bakamamak çok zor kendimi acaip yetersiz güçsüz hissediyorum yürürken iki büklümüm kabul 2 günlük lohusayım bunlar normal diyeceksiniz nasıl geleceğim üstesinden ? Sütüm gelsin diye pompa alacak eşim faydası olur mu ? Duş alacağım bugün sıcak su tutup masaj yaparım baska neler yapmam lazm humana, kahve, tabak tabak hoşaf içtim ama suyu hiç tüketemedim bugunde bol su içeceğim her nekadar tuvalete gitmek zor olsada. Karnım öylece duruyor sanki. Yürüdükçe sallanıyor ağrı yapıyor bu karın gider mi ? Organlarım sallanıyo sanki içimde. Düzelir dimi ? Bana yardım edin
Benim oğlan göğsüme alışsın diye süt sagmayi ve mama vermeyi bırakma kararı aldım.
Bugün yarim saat uğraştım.
Bagirtisi ortalığı inletti ama bir memeyi nihayet tuttu 15 dk falan çekti.
Diğer memeye geçtim ama yine bagirti cigiirti. Uyuya kaldı.
Kayinbabam aradı.
Bebegin durumunu sordu.
Kv dün aramsti bende cevap vermedim.
Kayinbabama da müsait değilim dedim.
Olsun bak bana dönüş yapiyosun
Kusluk olmasin sen okumussun. Herşey duzelir benn annenle de konuşuyorum . Onun ici yanıyor.biz aileyiz aile arasinda olur dedi.
Bende alttan almak ise yaramıyor benmde içim yanıyor sonuçta.
Alttan aldıkça ayninseyler yine oldu. Dedim.
Bir daha ararsa kayinbabam soylucem torununu düşünse aile olduğumuzu düşünse oğluma söylerim ayrılır. Beddua torununa kadar etmez. Ben anne dedim ama o komşusuna yaklaştığı samimiyetle bile yaklaşmadi. Sürekli alttan aldım. Kimseye bir saygisizlik yapmadım. Ona rağmen bunları yaşadım. Bu zamana kadar bişey yoluna girmediyse bundan sonra da girmesin. Çünkü bana faydası yook. Ben yakında olsam kötü oldum . Laf etti. 2 dk sonra inkar etti. Bu saatten sonra bejim ailemde öyle biri yok. O sadece esimi n annesi. Bu kadar benden bebek için fe haber beklemesin . Eşimden öğrenebilir
Demek istiyorum.
Bir dahakine
Çünkü sinirlerimi harap etti iyicene.
İnşallah canim bide benim regl tarihim olmadığı için untrason ülcümüyle takip etdik 4 untason oldu
13 haftada (28temmuz)
18haftada(30temmuz)
34haftada(26temmuz)
39 haftada (26temmuz)
Muhtemel doğum tarihim yani doğru dürüst bir tarihim bile yok yani bir hayırlisiyla doğursak ne güzel olur bütün vicudüm ağrıyla kıvraniyor son 2 haftadır artık dayanamiyorum yürümekde bile zorlanırken hem cocuk hem ev yemek camaşır bulaşık 3 kişinin hizmeti beni cok zorluyor kv yardım ediyor ama onunda tansiyonu yükseldi şimdi indi ama hala başi ağriyor bu gün bütün işe ben koşdurdum. Ağrılardan ağlamak isdiyorum artık bu kadar ağrıyı cekiceğme 1 gün ağri cekip doğurmak isdiyorum artık.
Epuduralde isdiyorum ama doğumun kendisi kadar fiyatı var. Yani epidural alsam 2 kat fiyat odemek zorunda kalıcaz. Eşim önemsemez belki parayı ama kv bu durumdan pek hoşlanmiycak yine kac sene konuşucak başima kakıcak falan. Of ay ne cok konuşdum dolmuşum baya.
Seni sıkdıysam kısura bakma oyle yazmak, içimi boşaltmak isdedim. konuşa bilecek derdimi bölücek kimsem yok da.
Ayyy çok üzüldüm ya((( canım ailene arayıp soylenirsen kızarsan olaylar buyur bence daha da çok uzulursunuz. Eşine bunu güzelce soyle mümkün olduğu kadar da eşinle onları gorusturmemeye çalış bahanelerle. Esin rol yapmak zorunda kalmasın. Ben böyle yapardım herhalde.
Esin ne kadar duygusalmis. Benimki olsa esip gurler yumruklanmadik kapı bırakmazdı.
Emiyor ama gelmeyince bırakıyor malesef. Promalt alırım ne gerekiyosa yapcm. Suyu içmeye korkuyorum midemde ağırlık yapıyor iç organlarım ağrıyo resmen ama birden çok içmek yerine az az ama sık sık içerek çoğaltmam lazım miktarını... duşa girip masaja başlıyorum daha pansuman yapacağız birde beni acaip derece öksürük tutuyor. Amelıyat yerimden dolayı yanlara doğru yatamıyorum ağırlık yapıyo acıyo Dün sırt üstü yattm gece boğazımdaki gıcıklığa uyandım öksüremiyorum dikişten dolayı. Öksüremeyince fena gıcık tutuyo. Deminde oyle yatıyodum bi gıcık geldi ehhe ehhe yapıyorum yok yutkundukça daha çok öksüresim geliyo karnımı tuta tuta bi hal oldm annem narkozu atamadın hem ayaklarına vurdu şişirdi hemde böyle öksürük yaptı diyor ilgisi varmı bilmiyorum valla bu günler bi geçsin sağ salimsağlığımın kıymetini bileceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?