2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar çok kötüyüm çok canım sıkkın...ağla ağla şiştim kimseye de anlatamıyorum buraya yazayım bari içimi dökeyim istedim...belki bana akıl veren olur..
Annem ve Kardeşim 37.haftada yanıma geldi. 40+1 de doğum yaptım. 4gün kalıp gitti annem babam Kardeşim. Kayınvalidem geldi 10gündür. Annemle babam memlekete gidince kayınbabama gitmişler. Eşimi bir güzel şikayet etmişler. Kendilerince hareketleri yorumlayıp olmadık şeyler anlatmışlar. En basiti ben sancı çekerken annem beni sakinleştirmek yerine sezeyana alsınlar yada epidural yapsınlar filan demiş hep orda eşime o da benim istemeğimi söylemiş. Normal yolla oldu çok şükür doğumum. Bu arada annem kendisi bana diyordu sezeryan olma belden uyuşturma alma diye. Neyse eve geldik bebek huysuzlnıyor ağlıyor. Bu çocuk aç demeye başladı mama verelim deyip durdu. Oğlum emiyor beni gelir sütüm diyorum mama deyip duruyor hala. Canımı sıktı iyice ağlaya ağlaya süt sağdım zaten 10cc ancak çıktı.eşim geldi yanıma sağarken beni motive etmeye çalıştı. 2gün olmuş doğum yapalı daha şakır şakır süt gelmez diyorum. Yok anlamıyor...eşim de istemedi mama vermeyi. Sen her şeyi kafaya yaz,kur güzelce. Kayınbabama demiş oğlun çok cimri kız sancı çekip kıvranırken oğlun paraya kıyıp sezaryen ya sa epidural yaptırmadı. Bi çiçek bile yapıp getirmedi kızıma doğum yaptığı zaman. Doğum fotoğrafçısı tutmadı. (Kardeşim foto çekti hastanede. Profesyonel makine var onda. Ben de istemedim zaten fotoğrafçı) mama verelim dedik oğlum bağırdk etti mama yok diye. Bizi otobüse bırakırken arabayı park edip gelmedi yazıhanenin orda indirdi bi teşekkür etmedi. Demişler. (Kendileri demişler Burda inelim boşa park etme diye eşime)arabadan inip ellerini öpmüş eşim hayırlı yolculuklar dilemiş.bunun gibi bir sürü saçma olay anlatmışlar.yok sen eşini dövmüşsün oğlun da kızımı döverse demiş annem??ya bu nedir bu saçmalık nedir benim aklım mantığım almıyor. Deliricem resmen...babam geldiğinde hiç gezdirmemiş güya eşim??bu nasıl laf ya??arabamız yokken bile arkadaşından araba bulup geldi eşim gezdirdik her yeri annemle babama. Araba varken de gezdik zaten. Bu kadar da ayıp edilmez ya...

Annecim babacım demeden konuşmaz eşim o kadar da sever ve saygılıdır. eşimin nasıl biri olduğunu bildikleri halde böyle yapmaları beni mahvetti. Eşime söz verdirmiş kayınbabam söylemesin bana üzülmeyeyim diye. Eşim ağlayarak anlattı olanları. Ben ağladım o ağladı. Sakın bişey deme annenlere haberin yok senin bunlardan diye söz verdirdi. O kadar eğildi ki yüzüm eşime karşı. Anne babamın yaptığından utanıyorum!!..ne yapayım nasıl davranayım onlara bişey demiyim mi bilmiyorum. Konuşursam eşim kızacak üzülecek konuşmasam içim içimi yiyor. Dayanamayıp ağlıyorum habire...

Son düzenleme:
Mama veren anneler sizinde bebeğiniz mamadan sonra ağırlaşıyor mu ? Bizimki mama içtikten sonra hareketleri falan yavaşlıyor ağırlık çöküyor sanki .mama mı ağır geliyor bilemedim

Cnm 43 u beklemez ya,suni denesin iste sende soyle hayirli haberlerle gidip gelelim su kontrollerden de bi acilma bi sanci bisey ciksin hayirlisiyla

Ayyy çok üzüldüm ya ((( canım ailene arayıp soylenirsen kızarsan olaylar buyur bence daha da çok uzulursunuz. Eşine bunu güzelce soyle mümkün olduğu kadar da eşinle onları gorusturmemeye çalış bahanelerle. Esin rol yapmak zorunda kalmasın. Ben böyle yapardım herhalde.
Esin ne kadar duygusalmis. Benimki olsa esip gurler yumruklanmadik kapı bırakmazdı.

Canım sence bu dogrumudur annen baban böyle şeyler demiş olabilirmi
Çünkü bana çok yanlış geldi kimi kime şikayet etmişler sonuçta evladı kayınpederinin.birde eşinin tepkisini alırlar haklı olarak soğuk durur ilgisiz durur
Ben olsam direk değil ama dolaylı olarak annemin ağzını arardım bence yanlış anlaşılma olmalı
Esinlede konuş siz birbirinize yetersiniz sonuçta herkes disarida siz mutlu olun yeter

Cnm 43 u beklemez ya,suni denesin iste sende soyle hayirli haberlerle gidip gelelim su kontrollerden de bi acilma bi sanci bisey ciksin hayirlisiyla
İnşallah canim bide benim regl tarihim olmadığı için untrason ülcümüyle takip etdik 4 untason oldu
13 haftada (28temmuz)
18haftada(30temmuz)
34haftada(26temmuz)
39 haftada (26temmuz)
Muhtemel doğum tarihim yani doğru dürüst bir tarihim bile yok yani bir hayırlisiyla doğursak ne güzel olur bütün vicudüm ağrıyla kıvraniyor son 2 haftadır artık dayanamiyorum yürümekde bile zorlanırken hem cocuk hem ev yemek camaşır bulaşık 3 kişinin hizmeti beni cok zorluyor kv yardım ediyor ama onunda tansiyonu yükseldi şimdi indi ama hala başi ağriyor bu gün bütün işe ben koşdurdum. Ağrılardan ağlamak isdiyorum artık bu kadar ağrıyı cekiceğme 1 gün ağri cekip doğurmak isdiyorum artık.
Epuduralde isdiyorum ama doğumun kendisi kadar fiyatı var. Yani epidural alsam 2 kat fiyat odemek zorunda kalıcaz. Eşim önemsemez belki parayı ama kv bu durumdan pek hoşlanmiycak yine kac sene konuşucak başima kakıcak falan. Of ay ne cok konuşdum dolmuşum baya.
Seni sıkdıysam kısura bakma oyle yazmak, içimi boşaltmak isdedim. konuşa bilecek derdimi bölücek kimsem yok da.

Mama veren anneler sizinde bebeğiniz mamadan sonra ağırlaşıyor mu ? Bizimki mama içtikten sonra hareketleri falan yavaşlıyor ağırlık çöküyor sanki .mama mı ağır geliyor bilemedim
Yedikten sonra direk uyku moduna geciyor. Ama tutabilip emerse daha cok uyanik kaliyor ben de dikkat ettim ona

AdaisyLove canim cok gecmiş olsun nasıl canin yandiğni cok iyi anliyorum. O kadar kücük ki dayanamiyor yüreğin hoş buyusede fark etmez cünki o senin her zaman minik yavrun olarak kalıcak.
Ama tedavi onun iyiliği için bunu sende biliyorsu dayanmak zorundasınız hastanede kalmanızı isdemediği için şanslisin hastane ortami cok berbat evde daha cabuk iyleşir.

Mamanın hazmı zor olduğu için ağırlık çöküyor ve uyuyor. Benim oğlum mama içince gece uykusu 4 saat, anne sütü alırsa gece uykusu 1-2 saat oluyor..

Sanki kendim yazmışım gibi okudum inan hepsini aşırı şekilde yaşadım ve ikiz göbeğimle düşün birde beni. Hepsi düzeliyor şuan sadece göbeğim az kaldı ama o şişlikler hareket etmekle iniyor benim dr.um ödem atmak için yumurtanın beyazını tavsiye etmişti benim şişliklerim hastaneden geldikten sonra 5. Günde yani ameliyattan 1 hafta sonra indi ama bacaklarım 2 katına çıkmıştı. Moralini bozma benim dr. Sürekli normal diyordu geçecek diyordu ama çevremdeki insanlarda halimi görüp çok şişmişsin dedikçe moralim bozuluyordu. Insallah sütün duştan sonra gelecek sen rahat ol.

Kv yardıma gelmesin dedim sevmeye gelecekse gelsin dedim sevmeye gelince bile sıkıntı 2 saat emzirdim aranıyor hala bu çocuk doymuyor mama ver diyo üstüne sağdığım sütten verdim yarım saat dışarı çıktık eşimle kusmuş (hiç kusmadı bu zamana kadar) üşütmüş bu çocuk diyor (okadar yesem bende kusarım) tulum giydirecekmişim bu sıcakta gecen uzun kollu giydirincede kısa kollu giydir sıcak diyordu ne yapsak beğenmiyorlar iyice dolduruyor beni kendine karşı haberi yok

Selam canim yasadiklarinin hemen hemen aynini yasadim..ne hissetigini bebek konusunda ne dusundugunu anlaya biliyorum ..

Benim kv bana yuzume karsi insallah nesliniz soyunuz yurumesin diye beddua etti diyer ogullarininda 5 8 sene olmak uzere cocuklari olmamis bunu bilerek aynini yasiyacagimizi biliyordu demekki . 8 sende bizim olmadi ..

Bu bedduadan sonra hic gorusmedik simdi yok cocuk bohcasi yok cocuk hediyesi yok gelsin kusluk olmasin gibi bos laflar dolaniyor .. seninde dedigin gibi sadece kocam icin onun annesi benim icin otesi yok olamazda .. ne soylenen beddua unutulur yutulur nede yasananlar. Bana etseydi zamanla gecerci ama isin icine evlat karistirinca lahroldum senelerce.. ben Allah a havale ettim etigi bedduanin aynini ona etmedim cunku esimin cigeri yanar..

Neyse kuzum iste boyle bosver bugune nasil geldinse evelAllah bundan sonrada oyle gidersin.. sen esin evladin gerisi hilaye.

Ne demek cnm benm, nicin burdayiz dertlesmek icin bi yerde, valla bende senden farkli sayilmam, benm kv de yeni gitti bakti daha dogurmuyorum, dogumda gelir artik, esim sagolsun destek oluyor ama nereye kadar oglum kucuk herseyine benn kosuyorum, yatarken, kalkarken,yemegi temizligi hepsi bende, dedigin gibi dogursak bari 1 gun cekeriz sonrasi rahat..
Senn kv dogum sekline de karismasin bi zahmet ya, belki dr epidural onericek, herkesin dogum sekli farkli olur, evet maddi olarak secenekler zorluyor ama sen nasil rahat hissediceksen oyle olsun bence..
Hee birde kafaya kakmayi bi senn kv yapmiyor emin ol hepsi ayri bir alem, sanki biz parayi sacip savurmayi cok seviyoruz, dogum bu en sagliklisi nasilsa oyle olsun, sen kafani bunlara takma, tahmini dogum tarihinde aslinda yakin tarihler birbirine benimde 30 temmuz ama bakalim bende sanmiyorum temmuzu gecer kesin agustos bizi bekliyor gibi..

Çok üzüldü eşim. Bunca yaptıklarına karşılık ailemin yaptığına bakar mısın? Sabahtan beri durup durup ağlıyorum. Lafları geliyor aklıma.
Bizim iki ailede aynı yerde memlekette. Bayramdsn bayrama gidiyoruz canım. Şimdi kurbana gitçez iki tarafta da kalıcaz. Nasıl davranacak şimdi eşim? Ben bile soğudum ailemden eşim napsın?? Onun yerinde ben olsam napardım bilmem. Hiç bişey olmamış gibi nasıl davranacak ki şimdi??

Canım geçmiş olsun , benimde senle aynı durum, ayaklarım dinlendikçe inmeye başladı , öksürüğüm zamanla yavaşlıyor ama hala tam geçmedi .. 1 hafta oluyor doğum yapalı yeni yavaşlıyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…