- 1 Haziran 2017
- 8.204
- 11.845
- 248
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #55.921
ver bence.Ya kizlar dogurmadan sarilik isine taktim ben kafayi, oglumda cok cektim yine aynilari olucak diye kafayi yiyorum, suni ile dogurdum oglumu sutum 3.gun falan az az anca geldi ama 1 gun tamamen ac kaldi kolostrum u icti sadece oda 2yudumdur anca,sonra mama basladik hemen, simdi diyorum hastanede direk ilk emzirmeden sonra mama versem sutum gelmesse, kan sekeri dusuyor uyanmiyorlarda, bu konuda dr lara guvenmiyorum, oglumda hic uyarmadilar beni kac hafta hastanelerde surunduk 17 lerde bilirubin ugrastik durduk, stresi ztn yasayan bilir, ayni hatalari yapmak istemiyorum sizce abartiyormuyum...
Haber ederdin işr uarasa.Bilgi veren ya da yazan olmadı listemiz aynı canım. Evet bi chatlax silindi. Yarın alicam hint yağını, doktor kontrolüm var sonrasında alicam.
Ya kizlar dogurmadan sarilik isine taktim ben kafayi, oglumda cok cektim yine aynilari olucak diye kafayi yiyorum, suni ile dogurdum oglumu sutum 3.gun falan az az anca geldi ama 1 gun tamamen ac kaldi kolostrum u icti sadece oda 2yudumdur anca,sonra mama basladik hemen, simdi diyorum hastanede direk ilk emzirmeden sonra mama versem sutum gelmesse, kan sekeri dusuyor uyanmiyorlarda, bu konuda dr lara guvenmiyorum, oglumda hic uyarmadilar beni kac hafta hastanelerde surunduk 17 lerde bilirubin ugrastik durduk, stresi ztn yasayan bilir, ayni hatalari yapmak istemiyorum sizce abartiyormuyum...
2 gun once 10 a düşmüştü tekrar gelmenize gerek yok dikkatli besleyin dedi dr .Ben de korkumdan mama veriyorum hala .Afilim92 cnm ona ragmen olmus ama cok uzun surmemistir ins 1 haftaya geciyor normalde ama bizim uzun surmustu,korkum tekrar olmasi iste hayirlisi artik
B Bugunneselibirgun vericem bende cnm koydum cantaya hayirlisi artik
madamhd aynen cnm mama ile buyuyen bir pasam var isterdim ki 5 aydan fazla emsin sutum bol olsun, mememi reddetmesin ama olmadi kismet anne sutu ilk hedefimiz ama olmadigi yerde mecburen mama
Bilmem ki canım 4+2 günlük hamileyken doktor keseyi göremedi haftaya salı yine gidicemBiraz hızlı yükselmiş sanki ikiz olabilir mi
Canım kızlarım sarılık olmuştu ama oglumda sabah doğdu 2-3 gibi falan annem dogumhaneden gidip mama istedi bir bardağa koyup verdiler onu verdik bitiremedi ama kaşıkla aldı ertesi gün yine aynı şekilde verdik maşallah sarılık olmadı benim hastanede ikinci gün geldi sütüm ama yine de bu şekilde verdim sende verebilirsin evet sarılık zor bir süreç sürekli git kan aldir değerine bak yükselirse hastanede yatiyorYa kizlar dogurmadan sarilik isine taktim ben kafayi, oglumda cok cektim yine aynilari olucak diye kafayi yiyorum, suni ile dogurdum oglumu sutum 3.gun falan az az anca geldi ama 1 gun tamamen ac kaldi kolostrum u icti sadece oda 2yudumdur anca,sonra mama basladik hemen, simdi diyorum hastanede direk ilk emzirmeden sonra mama versem sutum gelmesse, kan sekeri dusuyor uyanmiyorlarda, bu konuda dr lara guvenmiyorum, oglumda hic uyarmadilar beni kac hafta hastanelerde surunduk 17 lerde bilirubin ugrastik durduk, stresi ztn yasayan bilir, ayni hatalari yapmak istemiyorum sizce abartiyormuyum...
Bakalım zamanla alışacaklar inşallah :)Benimkide çıplak kalınca çok ağlıyor ellerini havaya kaldırıp irkiliyor birde korkunca saçını çekiyor ozaman daha çok ağlıyor onu niye yapıyor hiç anlamiyorum banyo yaptırırken ablaları ellerini tutuyor ozaman daha sakin oluyor ten teması istiyor herhalde bende konusuyorum sakinliyor
Elektronik canım benimki de. Ben de ilk masaj modu artından orta seviyede çekim yapmıştım.Manuelse zor olabilir elektrikli dene 15 dk masaj modunda çalıştırıp sonra sagima geciyorum ben az da olsa cikiyo .enjektorle veriyorum
Zamanla alışırlar inşallah:)Aynen herkes öyle der benim kızımdaaz önce altını açtım cıyak cıyak ağladı :)
Ben sağlık ocağının verdiğini kullanıyorum dün başladım günde 3 damla. Çocuk doktoru da bana d vitamini verdi süte geçmesi için benimki de gümde 10 damlaKızlar d vitamini olarak ne verdi doktorunuz bize bugun monovıt verdi saglık ocağı devıt veriyor siz ne kullanıyorsunuz
Bana hastaneden taburcu olurken yıkamak için göbeğinin düşmesini bekleme demişlerdi. Eve gelir gelmez yıkadık biz. Sadece kuru olmasına özen gösterdik ve bez ile kapatmamaya dikkat ettik. Doktor kontrolüne götürdüğünüzde doktorunuz birşey demedi mi?Kızlar benim kızım 9 günlük oldu ama göbeği hala düşmedi.doktor göbeği düşene kadar yıkamayın demişti ama uzun zaman oldu sizce yıkamalı mıyım artık.göbeğine herhangi birşey sürmüyoruz banyo yaptırsam nasıl bakım yapmam gerekir?
Benim büyük oğlum da öyle idi 1 yasa kadar inmezse ameliyat dendi 9 ay sonra inmiştiKızlar erkek bebeği olanlar inmemiş testisi olan var mı aranızda? Bizim sol testis aşağı tam inmemiş inş ameliyat falan gerekmez. Böyle birşey yaşayan var mı?
Banada Dr yikayabilirsin dedi havalarda sicak emincede cok terliyorlar 9 gün olmuş bebisinde yikanirsa rahatlarKızlar benim kızım 9 günlük oldu ama göbeği hala düşmedi.doktor göbeği düşene kadar yıkamayın demişti ama uzun zaman oldu sizce yıkamalı mıyım artık.göbeğine herhangi birşey sürmüyoruz banyo yaptırsam nasıl bakım yapmam gerekir?
Benimkide gündüz uyuyor gece aralıklı olarak uyanıyor sabaha karşı saat 4-5 gibi gözleri fal taşı gibi açılıyor alıp salona geliyoruz anakucaginda sallıyorum çok sonra uyuyor rutin yaptı iki gecedir ayniyizKızlar uyumayan çocuk yapmışım ben??!!
Gündüz resmen bizle oturacak akşama kadar yaa. Altı temiz,karnı tok,gazı yok ama uyumuyor maalesef. 1-1,5saat uyutmaya çalışıyoruz uyudu etti derken ikinciye beslenme zamank geliyor hop geri kalkıyor. Gece de aynısı oldu delirdik artık. Kucakta omuzda vs uyuyor yatağa alıyoruz 5dk sonra gözleri açıyor fal taşı gibi. Hadi bakalım 1saat daha pış pış la???
Sizin bebeklerde uyku durumu nasıl ve uykuya nasıl geçiyorlar ???
Ver cnm en azindan icin rahat olsun, 10 bisey degil atlatmissiniz siz sukur, bol bol gunes ve isikta tutun tamamen bisey kalmaz, birde bol bol emzir, en etkili sut cogaltma yontemi emzirme..2 gun once 10 a düşmüştü tekrar gelmenize gerek yok dikkatli besleyin dedi dr .Ben de korkumdan mama veriyorum hala .
aynen cnm biz yatmadik sukur ama gun asiri git gel minnacik cocuk hastane koselerinde kan aldir heder oluyor ama dedigin gibi mama vermek enn guzeli..Canım kızlarım sarılık olmuştu ama oglumda sabah doğdu 2-3 gibi falan annem dogumhaneden gidip mama istedi bir bardağa koyup verdiler onu verdik bitiremedi ama kaşıkla aldı ertesi gün yine aynı şekilde verdik maşallah sarılık olmadı benim hastanede ikinci gün geldi sütüm ama yine de bu şekilde verdim sende verebilirsin evet sarılık zor bir süreç sürekli git kan aldir değerine bak yükselirse hastanede yatiyor
Cnm genelde topuk kanından sonra kan şekerleri düşüyo ve sarılık riski oluyor.. benim başıma geldi çok kötüydü.. topuk kanı alındıktan sonra hemen emzir hatta mama ver.. sonrasında saat başı emzir.. ben alarm kurdum geceye uyandırdım emzirdim...Ya kizlar dogurmadan sarilik isine taktim ben kafayi, oglumda cok cektim yine aynilari olucak diye kafayi yiyorum, suni ile dogurdum oglumu sutum 3.gun falan az az anca geldi ama 1 gun tamamen ac kaldi kolostrum u icti sadece oda 2yudumdur anca,sonra mama basladik hemen, simdi diyorum hastanede direk ilk emzirmeden sonra mama versem sutum gelmesse, kan sekeri dusuyor uyanmiyorlarda, bu konuda dr lara guvenmiyorum, oglumda hic uyarmadilar beni kac hafta hastanelerde surunduk 17 lerde bilirubin ugrastik durduk, stresi ztn yasayan bilir, ayni hatalari yapmak istemiyorum sizce abartiyormuyum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?