- 13 Ocak 2018
- 3.706
- 7.233
- 108
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #56.561
Ne yapmiycam ben dersek mecbur kalınıyor bide işe yarasa.Dün gece emzik vereyim dedim. Hiç yapmayacaltım szde. Mecbur kaldım ama onda bile çığlık attı mama için ağladı...büyüme atağı geçiriyordu yine 6.hafta.
Artık uykusuzluktan yakın gözlüksüz yazı okuyamıyorum.
Ablana uygun olduğunda sorar mısın. Nasıl son bulmuş bu durum :) valla elim ayağıma dolaşıyor yalnızım aksi gibi.Benim ablamın oğluda boyleydi acıkdığı an basardı cığlığı. Normalde bebek biraz aranır hafıf miyildar ağlamak gibi anlarsın acıkdı mama yaparsın verirsin içer.
Bu benim ablamın oğlu acıkdığı an basardı cığliği emzikde kulanmıyordu o an hazır etmek lazımdi annem, ben, ablam koşuşduruyorduk resmen mama hazırlar ken. Elimiz ayağmıza dolanıyordu.
Canım gözün aydın kavuştn sonunda allah analı babalı büyütsün inşşKizlar tek tek alinti yapamiyorum k bakmayin nolur, sabah 12;25 te premses hanim geldi, cok sukur darisi bekleyen canlara.. Ayrintili yazicam ins yasadiklarimi hepinize guzel dilekleriniz icinn,dualariniz icin cook tesekkur ederim..
Bende kllandım antibiyotik ama geçmedi sanırım idrar yolu enfeksiyonu için olan ilaçlar var ondan kullanmak lazım ama bebeğe zararı var mıdır? Yeni evliyken olmuştu bi kerede inşş daha kötüye gitmeyiz. Suda çok içmek lazımsezeryanla doğum yaptım doğumdan itibaren vardı hamileyken bir şeey yoktu ilk haftalar sondadan mı acaba diye düşündüm. su kaybı çok oluyor ama bir o kadar da su içiyorum fayda etmiyor. haftaiçi bebişten fırsat bulursam aile hekimine gidip en azından tahlil yaptırayım diyorum gerçi doğumdan sonra bi hafta antibiyotik de vermişti dr ne olur ne olmaz diye ama o da fayda etmemiş.
Canım banim bebişimda bazen üç dört saat uyanmıyo ben uyandırıp yediriyorum. Kimisi diyoki uyandırma o acıkır uyanır? Ne yapmak lazım acaba bilemedimUyudu... 3 saate geliyor. Elimde mama hazır bekliyorum şimdi de uyanmıyor ki içsin :)
bu küçük adam beni maymun etti :))
Aman can sağlığı olsun..
Bugün bir de yatak odasında elimde minik tencere yemek yedim. Halimi görseniz kahkahayı basardınız :) bu kadar da Medine dilencisi gibi perişan edilmez ki insan.
Annelerimiz bize nasıl bakmış? Biz çok mu usluymuşuz da peşpeşe doğurmuşlar kardeşlerimle bizi..valla sır.
Allah analı babalı büyütsünnnnn gözünüz aydınKizlar tek tek alinti yapamiyorum k bakmayin nolur, sabah 12;25 te premses hanim geldi, cok sukur darisi bekleyen canlara.. Ayrintili yazicam ins yasadiklarimi hepinize guzel dilekleriniz icinn,dualariniz icin cook tesekkur ederim..
Ben tam hatırlamıyorum ama ablama sorarım bir cözüm bulmuşmu yoksa boyle devam edip gecmişmi diye.Ablana uygun olduğunda sorar mısın. Nasıl son bulmuş bu durum :) valla elim ayağıma dolaşıyor yalnızım aksi gibi.
İlk hafta kilo kaybetmesi normal ama sonrasında günde 20 ile 30 gr arası almadı gerekiyormuş bizde de aynı problem var 19günlükken doğum kilosuna ancak ulaştık şimdi haftada bir kilo kontrole çağırdı doktor. Sütün olabilir ama kalorisi doyuruculuğu azdır ondan kilo almayabilir dedi. Bana sütün kalitesini arttırıcı takviyeler verdi .Mamaya başlattı. Evolvia önerdi günde 30cc emzirdikten sonra veriyoruz. Çarşamba günü kontrol var 200 gr alması gerekiyor benim sütümü de analize yollayacak.Uzun bi aradan sonra bakabiliyorum sayfaya, doğum yapmayan kaldımı bilmiyorum ama kaldıysa hayırlısıyla bebişlerine kavuşsunlar diliyorum. Ben 10 Temmuz’da doğum yaptım, sezeryan oldum. Bebeğim 3.910 gr, 50 cm doğdu. Sütüm hemen geldi çok şükür amma velakin bebeğim ilk hafta 3580 gr.a ikinci hafta 3450 ye düşmüş. Ebe dilinin altında perde olabilir o da emmesini zorlaştırıyo olabilir dedi, ya da idrar yollarında enfeksiyon olabilir dedi ki erkek bebeklerde pek görülmeyen bişeymiş. Doktora götürün dedi. Mamaya başlatabilir doktor dedi, henüz götürmedim ama acaba mamaya mı başlasak diye düşünüyorum. Siz mama kullanıyomusunuz? Ve hangi marka kullanıyosunuz? Sütüm de var ama bebek çok emmiyo ve kilo kaybediyo moralmen çöküğüm , bari mamayla toparlansın diyorum
Bizimkide açlığa hiç dayanamıyor hemen karnını doyuracaksın yoksa öyle bir ağlıyorlar ki elim ayağım dolanıyor. Göğsümü açmama fırsat vermiyor bazen.Mama kullanan anneler, sizde de böyle bir durum var mı? Bir tek bizim oğlan mı böyle yaygaracı ?
Hiç tahammülümüz yok mama iki dakikada hazır olacak hemen verilecek. Termostat hazır ılıtılmış su bekletiyorum tahmini 5-6 dakika olmadan mama hazırlıyorum ona rağmen çığlık çığlığa ağlıyor hatta gecikirse katılıyor ağlarken mama için. Altını dahi açtırmıyor o an sanıyorsun altını pisletti diye ağluyor. Öncelik mama napıcam bilmiyorum . gündüz sorun değil o kadar sinir laçka olsa da..ama gece apartmanı ayağı kaldıracak neredeyseçoğu zaman durum böyle. Siz de de aynı mı ?
Canim o kadar parayi bosuna verme .Mustela sampuan masaj kremi ve pisik kremini h.buradadan aldim daha az para odedim .Canta.ve losyon fazladan bana gore .Sen de girip bakarsan daha uyguna geldigini görürsün.Kizlar nette mustelanin bakim cantasi var icinde yenidogan sampuan pisik kremi bakim yagi ve nemlendirme losyonu var.nasil sizce alan oldu mu temmuz annelerinden? 167 lira fiyati
Oyle uyuyunca ben de uyandırmak uyandirmamak arasında kalıyorum. Ozellikle gece uyurum o da uyanmaz acikir diye .Esimle annem acikinca uyansin kendine eziyet etme diyor .Ama o sekilde icim rahat etmez ki .Uyaninca burnumdan getirecegini bile bile uyandiriyorum.15 20 dk meme arama .Bulunca nazlanıp mizmizlanma .Sag memeyi kabul etmeme .Solu emip doymama sonuc mama .O da hazimsizlik yapiyor uzun sure kıvranıp oyle uyuyor. Hele gece uyandirdigim zaman tekrar uyutana kadar 2 saat gecmis oluyor .Uyudu... 3 saate geliyor. Elimde mama hazır bekliyorum şimdi de uyanmıyor ki içsin :)
bu küçük adam beni maymun etti :))
Aman can sağlığı olsun..
Bugün bir de yatak odasında elimde minik tencere yemek yedim. Halimi görseniz kahkahayı basardınız :) bu kadar da Medine dilencisi gibi perişan edilmez ki insan.
Annelerimiz bize nasıl bakmış? Biz çok mu usluymuşuz da peşpeşe doğurmuşlar kardeşlerimle bizi..valla sır.
Ben uyandiriyorum canim 2 saat olmasa da 3 saat sonrasına kesin alarm kuruyorum.Canım banim bebişimda bazen üç dört saat uyanmıyo ben uyandırıp yediriyorum. Kimisi diyoki uyandırma o acıkır uyanır? Ne yapmak lazım acaba bilemedim
Sagol canim❤Canim o kadar parayi bosuna verme .Mustela sampuan masaj kremi ve pisik kremini h.buradadan aldim daha az para odedim .Canta.ve losyon fazladan bana gore .Sen de girip bakarsan daha uyguna geldigini görürsün.
1 saat önceden ısıttığım yemeği en son yatak odasında tencereden yedim. O kadar diyim:)Ben de annem gidince ne yapcam kara kara düşünüyorum. Onume hazir gelen yemegi bile yiyemiyorum.
40 ı çıkana kadar uyandırılmalıymış ama 4 saate kadar normal bence.Canım banim bebişimda bazen üç dört saat uyanmıyo ben uyandırıp yediriyorum. Kimisi diyoki uyandırma o acıkır uyanır? Ne yapmak lazım acaba bilemedim
Ben tam hatırlamıyorum ama ablama sorarım bir cözüm bulmuşmu yoksa boyle devam edip gecmişmi diye.
Seni etiketliyip yazıcam mutlaka.
inşallah canım sağolYaa cok gecmis olsun uzuldum canim .Hemen gecer bebisine daha iyi bakarsin aglama
Yok canim ne uyumasi .Gece yeni basliyor
Meme hazır.. Mama fena canım..maşallah diyimBizimkide açlığa hiç dayanamıyor hemen karnını doyuracaksın yoksa öyle bir ağlıyorlar ki elim ayağım dolanıyor. Göğsümü açmama fırsat vermiyor bazen.
İlk başta evet canım ama benimki 1 ayı geçti 40 çıkacak artık istediği zaman uyanıyor.Oyle uyuyunca ben de uyandırmak uyandirmamak arasında kalıyorum. Ozellikle gece uyurum o da uyanmaz acikir diye .Esimle annem acikinca uyansin kendine eziyet etme diyor .Ama o sekilde icim rahat etmez ki .Uyaninca burnumdan getirecegini bile bile uyandiriyorum.15 20 dk meme arama .Bulunca nazlanıp mizmizlanma .Sag memeyi kabul etmeme .Solu emip doymama sonuc mama .O da hazimsizlik yapiyor uzun sure kıvranıp oyle uyuyor. Hele gece uyandirdigim zaman tekrar uyutana kadar 2 saat gecmis oluyor .
Ben uyandiriyorum canim 2 saat olmasa da 3 saat sonrasına kesin alarm kuruyorum.
Kizlar tek tek alinti yapamiyorum k bakmayin nolur, sabah 12;25 te premses hanim geldi, cok sukur darisi bekleyen canlara.. Ayrintili yazicam ins yasadiklarimi hepinize guzel dilekleriniz icinn,dualariniz icin cook tesekkur ederim..
Bende ayni ilişkinin bir faydası yok bana ama yine bir şansimi deniyorum, gün içerisindeki işlerden ekstra yuruyuş spor yapamıyorum ama ev işi ve kızım bol bol spora bedel bence, dün hurma aldim bitmişdi dünden beri hiç canım isdemiyor yemek.Canim hayirli olsundarisi basimiza. Cok sevindim valla
Aynen biz kaldik :))
Iliskiye giriyoruz ikidir ise yaramadi bende, plates topunda oturuyorum, yuruyorum ama banamisin demiyor. Elimde bir hint yagi kaldi, cesaret edemedim.
Sizlerde durum ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?